Phobos píše:Vďaka za tip, nepozeral som to ešte, ako zdôvodnil svoju voľbu?
Keď si pozrieš, tak uvidíš
V podstate si spravil tabulečky podobne ako ty. Ešte tam mal aj silu tímu, popularitu, zarátal aj Froomeovu kauzu... atď.
Je to taký cyklo-fanúšik(-fanatik) asi ako ty Ako my tu všetci vlastne čiastočne
Phobos píše:Na prvé miesto by som dal Frooma. Má 7 veľkých víťazstiev, 4x TdF. Má aj najzaujímavejší príbeh, škoda, že je introvert. Ale to je bežné, väčšinou počuť najhlasnejšie tých, ktorí až tak veľmi čo povedať nemajú. Aj jeho prechod medzi elitu je... no, viac ako zaujímavý. Froome bol amatérom v akejsi akadémii kdesi v Johannesburgu. Nemal šajnu čo je Tour de France. No aj tak mám pocit, že ten zdĺhavý a náročný presun do Európy a medzi profesionálov, spojený s jeho chorobou, nevysvetľuje všetko. Vysvetľuje teda to omeškanie, ale nie výstrel medzi najlepších. Niečo tam ešte musí byť. A doping to nie je. Keby existoval taký doping, máme tu stovky takýchto Froomov.
Pekne napísané. Jeho životný príbeh je veru veľmi zaujímavý. No všetky detaily sa my tu nedozvieme nikdy ...
Inak často mával ešte na začiatku kariéry problém s dažďom a zimou. Predsa len doma v Keni stále teplúčko a sucho v podstate.
Navyše niektorí tí (GC) jazdci zrejú ako červené víno - čím starší tým lepší ... a menej bláznivejší.
Phobos píše:Ktovie, či mal vôbec k všetkému prístup, predsa len vlajkovou loďou bol Wiggins. Určite z toho vo veľkej miere profitoval neskôr, aj keď celý ten (inak výborný) koncept zhovadili terapeutické výnimky a podobné kontroverzie, čo je trochu škoda. Froome bol na Vuelte zrazu taký silný, že by ju - nebyť jeho tímu - vyhral. To isté Tour 2012. To len na margo toho, že bez Sky by nemal ani jednu GT. Prvý krát mohol reálne stratiť Tour bez silného tímu asi v roku 2015. 2016 a 2017 nemal súpera, ale možno by nebol taký čerstvý na Vueltách. Pri Gire a Vuelte však nehral tím rozhodujúcu úlohu.
SKY (INEOS) je tím, ktorý z pohľadu ostatných tímov v podstate nevie čo s peniazmi. Dovolí si zaplatiť najlepších lekárov, trénerov, masérov, technikov, informatikov ... kúpiť najdrahšie oblečenie, vybavenie a "death star" k tomu
Určite (super)domestik má (mal) lepšie podmienky ako ktorýkoľvek líder v inom tíme.
Veľmi by ma zaujímalo ako by si viedol bez SKY, či by nedopadol často trebárs ako Dumoulin na Vuelte 2015.
Je úplne iné keď máš k ruke takmer nonstop niekoho, kto ti chodí po vodu, jedlo, oblečenie, baterku do vysielačky, ... dotiahne ťa do balíčka, keď máš defekt ... stále šetríš energiu.
Trebárs Giro 2018 - ten tím ho kryl celú GT, aby šetril energiu no a na Finestre mu totálne rozbil pelotón, uvaril všetkých domestikov, tak že zostali len GC lídri. O TdF by sa dalo tiež veľa popísať ...
Phobos píše:Prosím, neargumentovať Valverdem, ktorý je freak, hračka prírody a nie príklad toho, čo by teraz mali vedieť zvládnuť všetci.
Toto by sa dalo napísať asi o všetkých Bez dobrej genetiky by sa asi nikto nedostal na špicu pelotónu.
Aj niektorí domestici sú viac než brutálny - napríklad Cavagna na Vuelte 2019 skoro každý deň ťahá pelotón a potom ešte vyhrá. No a taký Nieve je tiež riadny motor - viď napr. Giro 2018