Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Ned 07. Júl 2024 21:00:28

Cakal som ci VDP nepredvedie nejaky zazrak a na poslednych 4 usekov neskresa este minutu ale asi ani neskusal. Aj ked kamera sa jeho skupine velmi nevenovala. Pogi skusal ale dobre si ho postrazili v Jumbo.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod CyclingGeek » Pon 08. Júl 2024 7:11:32

Mnohí z jazdcov sa teda sťažovali na včerajšiu etapu, že vôbec je v itinerári Tour, mne sa etapa veľmi ľúbila a myslím že etapa s dlažobnými kockami, šotolinou alebo nejakou podobnou prekážkou k Tour musí patriť. TdF musí vyhrať najkomplexnejší jazdec, ktorý zvládne všetky terény a všetky nástrahy. Zatiaľ ma na Tour dosť nemilo prekvapujú WVA a MVDP, ktorí vyzerajú len ako slabé odvary seba..a to ich čaká olympiáda a MS. Turgis včera predviedol pekný výkon a tá predná skupina si zaslúžila bojovať o víťazstvo. Evenepoelov attack v tom prudkom úseku bol absolútne identický ako predviedol na La Redute. Remco chcel velmi z tej etapy niečo vyťažiť. Vingegaard typicky wheelsucking, nie že by som od neho čakal niečo iné, ale proste on za rok už tak absolvuje málo pretekov, mohol by porozmýšlať nad tým, trošku upustiť od taktiky a niečo predviesť :D Podľa mňa ak Pogačarov tím zase v horách dupne na plyn a Pogačar nastúpi a Vingegaard sa ocitne v skupine s Evenepoelom, tak Remco mu toto dá hodne vyžrať. Tour dostáva celkom náboj a teším sa na súboje v horách :)
Obrázok užívateľa
CyclingGeek

Poslaťod majo » Pon 08. Júl 2024 11:08:12

Totalne suhlasim…taketo etapy by mali byt pravidelnou sucastou a to nielen tour ale celej velkej trojky
Ano tazko byt jonasovym fanusikom vzhladom na jeho styl pretekania ked je ochotny nastupit ci pritlacit maximalne tak na velkych kopcoch…akoze ten vcerajsok som este ochotny mu odpustit kedze to fakt nebol teren prenho ale kedze nesiel tu sotolinu vobec zle tak mozno mohol byt aj trosicku odvaznejsi a nielen sediet vzdy niekomu na zadnom kolese
Ved aj ore remca to nieje prave vysnivany teren a v kazdej zakrute na sotoline vyzeral ze sa len vcera naucil bicyklovat ale napriek tomu pretekal a ukazal ze si prisiel na tour po vysledok
Pogi parada tak ako vzdy a vsade
Mvdp a wva su zatial trosku sklamanim…alebo casuju formu na OH alebo nezazivaju najlepsie obdobie…ok wout moze byt setreny do hor ale od holandana som vcera cakal ze bude lietat…a nic
majo

Poslaťod Za Slušný Svet » Pon 08. Júl 2024 17:00:00

Súhlasím. Takéto etapy sú skvelým spestrením Tour a prinášajú zaujímavé taktické bitky.
Jonas zatiaľ na mňa pôsobí veľmi ustráchane (po takom páde a takých zraneniach sa mu však ani nečudujem...). Jeho tím má pevne nastavenú taktiku a nevybočia ani o milimeter. Remco a Tadej sú viac impulzívni, svojou cyklistikou sa chcú baviť a chcú baviť aj divákov. Dva odlišné prístupy. Je jasné, ktorý z nich vyhrá u divákov. Uvidíme, ktorý z nich vyhrá Tour de France 2024. ;)
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet

Poslaťod Keram » Str 10. Júl 2024 19:12:13

Dnes pekna nahanacka medzi top 4. Osobne si myslim ze Remco este bude stracat cas v dlhych stupaniach. Neverim jeho forme. Vingo este Pogacarovi riadne zatopi. Obzvlast ak mu este pojde forma hore a Tadej bude unaveny z Gira a pojde v tretom tyzdni logicky dole. Vidim to 50 na 50. Roglic sa dufam neudrel aspon dostal rovnaky cas ako Remco. Vela ukazu vikendove horske etapy. Nemam sa ale na co tesit lebo v sobotu neuvidim urcite a v nedelu iba mozno.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod CyclingGeek » Str 10. Júl 2024 20:06:25

Podľa mňa pekná bitka v horách. Pogacar najsilnejší na prvom kopci,Vingegaard na ďalšom...pekná naháňačka...zmeny v gc v prvej 4 minimálne, takmer žiadne. Fakt to asi rozhodne víkend. Snáď to neovplyvní žiaden pad na rovinach. Som trošku skeptický voči tretiemu týždňu. Všetci čakajú šou. Ale ako Tadejovi,tak Jonasovi môže dôjsť síl a môže to rozhodnúť až časovka. Zatiaľ ale pekná zápletka
Obrázok užívateľa
CyclingGeek

Poslaťod Keram » Štv 18. Júl 2024 18:43:41

Dnes si favoriti pekne potrenovali v klude a teraz sa este budu nahanat. Osobne si myslim ze UAE a Pogacar si to uz postrazia ale Jumbo to urcite este skusia. Bude to este pekne divadlo. Chlapci mimo top 3 nakupia este vela minut.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod majo » Pia 19. Júl 2024 21:12:45

Pogi je bombarder…a ze v poslednych dvoch kilometrov bol uplne prazdny…co by vacsina cyklistov dala za taku prazdnotu :lol: a zajtra to necha uniku? Tak jedine ze ho priviazu polittovy k bicyklu :D priznam sa ze som z toho trosku sklamany lebo by som chcel este zajtra nieco pekne vidiet…ale tak mozno sa jonas este zdvihne a vtedy vsetky dnesne vyhlasenia odidu do zabudnutia…jasne ze by mu jonas asi nenaselal 5minut ale tadej nema v povahe len tak nechat odist najvacsieho supera ak ma na to ist minimalne s nim…tak uvidime…taktiez este cakam nejaku akciu od remca zajtra…a v nedelu mu budem v casovke fandit…zelam mu to druhe miesto
majo

Poslaťod Keram » Sob 20. Júl 2024 0:37:25

Sposob akym Pogacar dominuje na Giro a Tour je uplne mimo chapania. Ako ked si zapnes PCM a hras spoza klávesnice. Chlapec zatial nemal jedny slabe preteky. Prakticky okrem San Rema vsetko vyhrava. Aby toho nebolo malo tak tam kde nedominoval Pogacar tak absolutne dominoval Van der Poel. Predpokladajme teda ze Pogi nebude mat bad luck a dokonci Tour v zltom. Ak by vyhral aj duhu a este Lombardiu to by bola jedna z naj sezon vsetkych cias. Este je mlady ale mozno je toto jeho karierny rok ako ked mal Peto v 2016 a potom sa este priblizil v 2018 ale uz to nezopakoval.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod majo » Sob 20. Júl 2024 10:06:46

Ja by som si ho celkom rad pozrel este na vuelte…ale tu asi bude mat slubenu yates alebo almeida
majo

Poslaťod CyclingGeek » Pon 22. Júl 2024 9:10:17

Tak máme po TdF...mňa osobne prekvapilo, ako Tadej ostal vo forme v treťom týždni, to že Jonasovi forma odišla mi príde uplne normálne vzhľadom k tomu, že pred Tour nemal kvalitný trening a vôbec nejazdil. Tadej ale v treťom týždni doslova zažil peak svojej formy. To také vyplakávanie čo som sledoval na internetoch, že je kanibal a mal by nechať aj iným hmmm príde mi to absurdné... veď Visma minulé dva roky nerobila nič iné než to že doslova ničila Pogačara svojou taktikou, prečo by on nemohol svoju superformu využiť na to isté? Ja osobne ho na Vuelte nevidím, skôr ho vidím už len na jednorázovkách ako Olympiáda, MS a Lombardia, aj on je človek a potrebuje regenerovať, a myslieť na buducu sezónu. No a na Vuelte určite pôjde Ďalší supertím s Majkom, Ayusom a možno Almeida, Yates... bude zase zábava sledovať ďalší súboj UAE a Visma.
Mne sa Tour lubila, bolo sa vždy na čo pozerať. Osobne ma teší hlavne víťazstvo Girmaya, je to sympaťák a som rád že sa mu vrátila ta jeho forma a môže ukazovať svoj talent. Trošku sklamali Van der Poel a Van Aert, uvidíme či nehrali mrtvych chrobakov a na Olympiade nevystrčia rožky.
Obrázok užívateľa
CyclingGeek

Poslaťod majo » Pon 22. Júl 2024 9:21:51

Ano uz sa sefovia UAE vyjadrili ze tadej vueltu nepojde ale jednorazovky v kanade a hlavne lombardiu…co je urcite super pre neho ale ja ako fanusik by som chcel vidiet sko vyhrava vsetky GT v jednom roku
Suhlasim s tym nechavanim vitazstiev…to je co za hlupost? Ved to je sport a v sporte ma vyhravat najlepsi…nechat by mohol vyhrat tak maximalne teamoveho kolegu a nie supera…niejeto sice(zatial) pripad UAE ale je tu aj zodpovednost voci sponzorom…oni maju uplne na haku ludskost ci ohladuplnost voci superom…rata sa len vitazstvo
Tour bola aj pre mna pekna a zaujimava…trosku som este dufam ze remco podkuri jonasovy ale bohuzial na to nemal
Tesim sa na OH a dufam ze ako pisal kolega vyssie tak sa v najlepsej forme ukazu aj wva a mvdp a samozrejme aj dalsi
Este by som chcel vyzdvihnut ruzovych chlapikov v pelotone…bolo to pretekanie ako sa patri…skusali to takmer vzdy a vsade a som nesmierne rad za teb bodkovany dres pre carapaza a hlavne za to ze konecne zas raz mame praveho vitazs bodiek a ze to nezobral zltak…napriek 6im vitazstvam…klobuk dole aj pred ekvadorcanom
majo

Poslaťod hujhe » Štv 10. Júl 2025 17:25:15

Vidim, ze po Saganovi tu je celkom mrtvo, no verim, ze to potrva tak 2-3 roky kym na Slovensku opat budeme zit cyklistikou vdaka nasemu zeliezku v ohni. Mna nejak posledne mesiace chytilo znova sledovanie cyklistiky, celkom som sa tesil na Tour, no zatial to nevyzera na dramu.

MvdP a TdF je zaujimava kapitola. Mat 8 monumentov a len 2 TdF vitazstva je zaujimava statistika. Mozno mu nechuti teplo alebo jednoducho neregeneruje tak dobre ako napr. WvA.
Na zaver pekny a odvazny tah Healyho, dobre sa pozera na take vitazstva.
hujhe

Poslaťod Keram » Pia 18. Júl 2025 9:37:27

Mna zacala cyklistika viac bavit tento rok na jar vdaka Kubisovi. Zda sa ze najblizsie roky nas bude najviac tesit Viki Chladonova. Zatial je velmi mladucka uvidime ako sa bude dalej zlepsovat.

Spat k Tour. Zda sa ze Pogacar uz rozhodol ak sa nic nestane. Vcera na Hautacame nechybalo vela k Riisovmu rekordu a dnes podla mna vsetkym nadeli v casovke do vrchu.
Obrázok užívateľa
Keram

Predchádzajúci

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia