Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod moskalenko » Štv 17. Mar 2016 20:57:53

ifčopifčo píše:
moskalenko píše:No napisal som že ťa mam rád, asi budeš o pár rokov starší ja oslávim za 4dni-28

Tak všetko dobré, ja budem mať čoskoro 2x viac ako ty :D

Nemal by som ti vykat?
Obrázok užívateľa
moskalenko

Poslaťod dexterko » Štv 17. Mar 2016 21:30:18

ifčopifčo píše:@dexterko - skús mi pripomenúť nejaké preteky kde sa Sagan viezol v 20km úniku a potom prešprintoval tých ktorí pracovali? Ak si na taký spomenieš, tak potom môžeme teoretizovať čo by bolo keby bolo. ;)

Prepáč, ale neviem na čo konkrétne teraz narážaš.
Čo to má spoločné s mojím príspevkom.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod ifčopifčo » Štv 17. Mar 2016 21:44:28

dexterko píše:
ifčopifčo píše:@dexterko - skús mi pripomenúť nejaké preteky kde sa Sagan viezol v 20km úniku a potom prešprintoval tých ktorí pracovali? Ak si na taký spomenieš, tak potom môžeme teoretizovať čo by bolo keby bolo. ;)

Prepáč, ale neviem na čo konkrétne teraz narážaš.
Čo to má spoločné s mojím príspevkom.

Myslel som to tak že keby také preteky boli tak len vtedy by sme vedeli aké boli reakcie. To na margo tvojho tvrdenia - Keby toto urobil Sagan Gregovi, tak ho budú všetci tí spomínaní ospevovať ako to parádne zvládol a vychcal so všetkými."
Pretože ja si to nemyslím. Ale je to jedno, nechajme to už tak. Avermaeta pre jeho štýl cyklistiky mám rád aj ja, ale to neznamená že ho za to čo spravil pochválim aj keď mu to nemám za zlé a určite mu nenadávam.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod motyliLET » Štv 17. Mar 2016 21:58:17

Jednoducho gva je velmi dobry ma skvelu formu ale realne je o kusocek slabsi ako peter a preto ak chce vyhravat musi sa uchylovat aj k takymto pre fanusikov nechutnym predstaveniam greg to velmi dobre vie ze ak by fical naplno so saganom na v zaverecnom spurte na neho nema a to vie vela cyklistov toto je uz petrov udel je to nieco podobne ako kancelara jemu tiez v uniku velmi nik nechce pomahat a su radi ked mu vobec uvisnu
motyliLET

Poslaťod Keram » Štv 17. Mar 2016 23:07:04

ifčopifčo píše:
Keram píše:[
Na stareho pana byvas celkom dlho hore :lol:

Ale tá fotka ktorú mám ako avatara nie je moja, v skutočnosti som mladší ako Mithrandir ;)

Skor som sudil podla toho odkedy si fanusik cyklistiky. To je uz pekna kopa liet ;)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod dem » Ned 20. Mar 2016 18:24:41

WOMEN ELITE - Trofeo Alfredo Binda 20.3.2016, 123 km.
1. ARMITSTEAD Elizabeth - Boels - Dolmans Cycling Team 3:11:10 hod.
2. GUARNIER Megan - Boels - Dolmans Cycling Team
3. NEFF Jolanda - Servetto Footon

WOMEN JUNIOR - Trofeo Da Moreno - Piccolo Trofeo Alfredo Binda 20.3.2016, 66 km.
1. COPPONI Clara 1:47:42 hod.
2. ANDERSEN Susanne
3. PATERNOSTER Letizia
dem

Poslaťod MichalJ » Ned 20. Mar 2016 19:32:58

Lizzie Armitstead si túto sezónu snáď už robí srandu :lol: Ten dúhový dres jej snáď dáva krídla ...
MichalJ

Poslaťod elviska » Uto 22. Mar 2016 13:07:53

Zajtrajšie preteky sa asi zrušia. Ach, čo sa deje v tomto svete. Hrozba teroristických útokov. :cry: http://www.cyclingnews.com/news/dwars-d ... ign=buffer
elviska

Poslaťod ondro » Uto 22. Mar 2016 13:09:54

Podaktorí Tinkoffáci idú aj Dwars door Vlaanderen, aj E3 a určite aj Gent - Wevelgem, som zvedavý, veľmi zvedavý, ako sa to s nimi vyvinie.
A ak som správne zaznamenal van Avermaet ide takisto Dwars aj E3, to som tiež zvedavý, ako sa vyvinie.

A hlavne teraz držím/držíme palce Baškovi na Dwars, aj keď asi zatiaľ nemá veľa šancí, že?
ondro

Poslaťod ondro » Uto 22. Mar 2016 13:12:57

Aha, tak medzitým sa situácia vyvíja ešte inak. Niektorí vydedenci plánujú útoky aj inde ako na Patterbergu (v sedle bicykla).
ondro

Poslaťod Miki » Uto 22. Mar 2016 13:28:36

ondro píše:Aha, tak medzitým sa situácia vyvíja ešte inak. Niektorí vydedenci plánujú útoky aj inde ako na Patterbergu (v sedle bicykla).

Dalo sa to očakávať.Takéto preteky sú v podstate nechrániteľné.Nepomôže ani nasadenie policajtov po celej dlžke trate.Stačí jeden šibnutý s kalašnikovom.Podľa mňa sú ohrozené všetky Belgické klasiky.To isté aj tour.Ak sa zajtra pôjde, tak Tinnkof pôjde určite na Gatta,ktorý sa pripojil k zostave po pretekoch na Miláno San Remo.Dajú mu možnosť isť na víťazstvo,ked v ostatných pretekoch domestikuje Saganovi.
Miki

Poslaťod dexterko » Uto 22. Mar 2016 15:49:02

Miki píše:
ondro píše:Aha, tak medzitým sa situácia vyvíja ešte inak. Niektorí vydedenci plánujú útoky aj inde ako na Patterbergu (v sedle bicykla).

Dalo sa to očakávať.Takéto preteky sú v podstate nechrániteľné.Nepomôže ani nasadenie policajtov po celej dlžke trate.Stačí jeden šibnutý s kalašnikovom.

To je relatívne, pretože nechrániteľné je všetko, možno okrem White house. Ten pán z AK sa môže zjaviť aj u teba pred dverami. Takže keby sme mali takto rozmýšľať, môžme akurát tak sedieť doma.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod paula@sile » Uto 22. Mar 2016 15:54:57

podla najnovsich sprav vraj nie je zajtrajsi pretek ohrozeny a bude sa startovat, napriek utokom v bruseli...
je to strasne, co sa deje nemam slov,
u nas su hranice opät pod totalnou kontrolou
paula@sile

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-Strach

Poslaťod Miki » Uto 22. Mar 2016 16:57:44

Dexterko:Myslím,že si ma nesprávne pochopil.Ja som tým nechcel povedať,že nemáme organizovať podujatia akéhokolvek druhu a že máme sedieť doma na zadku a od strachu sa pokakať.Chcel som povedať len to, že podujatia v cyklistike sa v skutočnosti proti teroristickej hrozbe ochrániť ani nedajú.Nič viac a nič menej.Z bezpečnosťou v cyklistike je to ešte horšie,ako pri kolektívnych športoch organizovaných v halách.
Miki

Poslaťod Keram » Uto 22. Mar 2016 17:37:28

No ja som mal take tusenie ci cyklistika nie je ohorozena uz po utokoch na Charlie Hebdo. Bal som sa aby uz vlani na Tour nieco nebolo. Mozme sa len modlit aby to ziadneho radikala nenapadlo :roll: V kazdom pripade zacina byt nebezpecne sa pohybovat po Europe (minimalne zapadnej) a to ma desi a som z toho smutny zaroven :(
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod bloy » Uto 22. Mar 2016 21:38:12

Mňa len zaráža prečo sa všetci čudujú tomu, čo bolo zjavné. Tých útokov ešte bude. Čo sa týka cyklistiky, tak to ohrozenie je samozrejmé možné kdekoľvek, nielen v Belgicku.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod paula@sile » Uto 22. Mar 2016 23:29:53

bloy píše:Mňa len zaráža prečo sa všetci čudujú tomu, čo bolo zjavné. Tých útokov ešte bude. Čo sa týka cyklistiky, tak to ohrozenie je samozrejmé možné kdekoľvek, nielen v Belgicku.

myslim, ze od atentatov v parizi sa musi kazdy den pocitat s tym, ze to niekde buchne..
aj ked sa s tym pocita, je clovek napriek tomu prekvapeny, ze sa to opät stalo
byvame necelych 140 km od bruselu, a pocitujeme to u nas dost…
zapchy az do mesta, pretoze su hranicne priechody kontrolovane, zvysene bezpecnostne opatrenia na staniciach, vysoka prezentacia policie..
planujeme ist na gent-wevelgem a momentalne zvazujeme, ci pojdeme, kedze chceme brat rodicov a nemozeme zbytocne riskovat, tie bezstarostne casy su prec
paula@sile

Poslaťod bloy » Str 23. Mar 2016 9:34:24

Prekvapený asi ani nie, ale samozrejme že to šokuje - takéto útoky sú jednoducho v rozpore s európskou kultúrou, ale ťažko čakať, že iná kultúra sa na to bude pozerať rovnako. Ono je vlastne sťaštie, že sa zatiaľ nič podobné nestalo pri cyklistike, často je tam dosť ľudí, dlhá trasa sa nedá zabezpečiť, publicita je zrejmá, asi málo športov je tak zraniteľných a ponúkajúcich takú ľahkú realizáciu útoku. Možno budeme čoskoro najmä dúfať, že sa nič takí neprihodí. Čo sa týka tých opatrení, môžu niečo eliminovať, ale zabrániť takýmto útokom sa nedá, zvlášť keď ani netušíme, koľko teroristov sa môže po Európe pohybovať a to ešte zďaleka neskončila migračná kríza. Možno na Slovensku sme o niečo viac v bezpečí, ale útoky sa môžu stať kdekoľvek, nielen v Belgicku. Taká Tour by mohla byť najlepším cieľom.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Greg Van Avermaet

Poslaťod sportovec » Str 23. Mar 2016 11:01:56

ifčopifčo píše:Myslel som to tak že keby také preteky boli tak len vtedy by sme vedeli aké boli reakcie. To na margo tvojho tvrdenia - Keby toto urobil Sagan Gregovi, tak ho budú všetci tí spomínaní ospevovať ako to parádne zvládol a vychcal so všetkými." Pretože ja si to nemyslím. Ale je to jedno, nechajme to už tak. Avermaeta pre jeho štýl cyklistiky mám rád aj ja, ale to neznamená že ho za to čo spravil pochválim aj keď mu to nemám za zlé a určite mu nenadávam.

Teraz je napríklad otázne, či sa Greg týmto víťazstvom nezapísal do podvedomia ostatných profi-jazdcov ako profi-parazit a nepokazil si reputáciu. A teda málokto s ním bude chcieť ísť do nejakého toho úniku.
Toto sme napríklad mohli vidieť (aj vídame) pri Saganovi - málokto sa s ním odváži ísť do úniku - aj keď tu je to hlavne z toho dôvodu, že je príliš dobrý a má príliš veľkú šancu vyhrať. Ale už bol veľakrát porazený, tak sa to pomaly lepší. Dosť často vidíme ako Sagan poctivo ťahá v skupine špicu, keď na neho príde rad, aby mal dobrú reputáciu. (Aj sa mu to už vypomstilo).

Inak toto celé by bola taká zaujímavá téma - hlavne keby sme mali nejaké to poriadne info z vnútra pelotónu.
Obrázok užívateľa
sportovec

Poslaťod ifčopifčo » Str 23. Mar 2016 11:45:06

Asi to už sem do tohto šuflíčka nepatrí, tak len dodám, najmä pre tých mladších ktorí si to nemôžu pamätať, atentáty nemajú byť súčasťou žiadnej kultúry ale Európe veru nie sú cudzie. IRA, ETA, Brigate Rosse, Rote Army Fraction.....
- unášali lietadlá, ľudí, robili bombové atentáty ....... a napríklad aj Československo a celý soc. blok aktívne podporoval najmä ľavicových extrémistov, taký Iljič Ramirez Sanchez - známy ako Šakal, vycvičený na Kube mal takmer počas celej svojej "kariéry" diplomatické krytie týchto štátov.

Ale venujme sa radšej cyklistike, som strašne natešený na DDV - to sú preteky ktoré by teoreticky mohol zvládnuť aj Gaviria a ak bude v závere v popredí neviem kto ho dokáže poraziť. Opäť je tu veľká výhoda Etixxu, ktorý môže hrať viacerými kartami, Terpstra ako typický útočník, Gaviria ako čakateľ na záver, držím palce Gattovi k peknému výsledku.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia