paula@sile píše:bloy píše:Inak výborný výkon aj od Fuglsanga, ani si nepamätám, kedy sa predstavil až tak dobre. Akurát mal smolu, že GvA by neprešprintoval.
V každom prípade preteky boli zaujímavé a mali šťavu. Orgnaizátori nakoniec môžu byť spokojní.
organizatori mozu byt spokojni na ukor dolamanych pretekarov! Ked sa jeden z najlepsich zjazdarov sveta, nibali, strieska a s nim par dalsich, tak toto ja nepotrebujem vidiet, nie to este hovorit o vydarenom preteku.
niekedy mam pocit, ze organizatori to prehanaju, este rychlejsie, este dlhsie, este strmsie, je to totalne chore……….pod mottom „ the show must go on“ a jedno, ake obete si to vyziada

Ale to je tak trošku len uhol pohľadu. Nebezpečné to je len vtedy, keď idú rýchlo a riskujú. To im ale nikto nekáže! Je to vyložene na ich úsudku, mám na to, tak idem do rizika - čo Nibali urobil, vtedy však musí počítať aj s pádom. Tí čo vedia, že podobnými schopnosťami nedisponujú, tí by podobnú akciu nikdy nepodstúpili. Je to ako v zjazde z Joux Plane. Kto by to bol povedal, že z tej vedúcej trojice na tom Nibali bude v zjazde najhoršie. Bol na tom najhoršie, preto, lebo to neriskoval... zrejme si povedal, že toto za to nestojí. Pravdepodobne s vidinou olympiády. Tu to riskol a bohužiaľ, to zle dopadlo. Je to možno až príliš povrchné, to takto povedať... ale je to tak a platí to. Aj to najnebezpečnejšie miesto sa dá prejsť krokom a keď aj tam niekto riskuje, tak asi platí... "Keď on skočí do studne...".
Ja teda môžem povedať, že aj mne sa tie preteky neskutočne páčili. Také rýdze pretekanie pri tom ho zaobstarávali naozaj veľké mená cyklistiky. Bolo to skvelé divadlo a ak niekto sleduje OH kvôli iným športom a preteky pozeral len tak, lebo ich dávali, tak cyklistika dostala perfektnú reklamu. Možno až príliš!

Samozrejme aj mňa mrzia tie pády. Bolo ich veľa a všetko skvelí cyklisti. A áno ten Nibaliho pád, ten ma zamrzel, pretože tomu talianskemu útoku som strašne fandil. Taliani klasicky doviedli najsilnejšiu repre a klasicky (z posledných rokov) z toho nič nemajú. Nibali to mal rozohrané absolútne fantasticky, prakticky na istú medailu a možno aj tú najcennejšiu. Veľká škoda...
Prehra Španielov. Najmä Valverde sa v sobotu príliš s formou nestretol. A príliš sa tomu nedivím, na to, že mal veľkú šancu tento pretek vyhrať a stanovil si to ako veľký cieľ, tak si úplne zle naplánoval sezónu. Prísť na OH s ťažkou jarou a s dvomi GT v nohách, to skrátka nemôže dobre dopadnúť. A tak sa aspoň blysol niečím tak nevídaným, a to ťahaním skupiny, možno aj pre Rodrigueza. To mu určite pridá, na to, že celú kariéru sa riadil heslom "je jedno že sám nevyhrám, hlavne, že nevyhrá Purito (alebo aj Contador)". Lenže Purito, tiež úplne najľahšie nevyzeral a na všetky situácie reagoval s odstupom.
Ja som tu nejako celú dobu odmietal diskutovať o OH, o ktorých tu debata už asi aj pred dvomi rokmi. Nakoniec sa nevyplnili predpoklady, že len vrchári majú šance a nedivím sa tomu. V klasikách alebo jednorázovkách sa tie rozdiely vždy stierajú a zatiaľ čo v etapákoch ťažia vrchári najmä z regenerácie, tu tú možnosť strácajú. Skôr som nechápal ako niekto môže favorizovať Froomeho v podobnom preteku. Do tejto TdF nevyhral ani raz žiadny pretek, ktorý by nekončil na vrchole stúpania a v klasikách je márny. Pre mňa boli Van Avermaet, Gilbert alebo Alaphilippe oveľa väčší favoriti.
GVA je skrátka neskutočný. Je to taký pretekár zo starej školy, ktorý tieto jednorázovky nijako nedelí na severské a kopcovité a podobne. Prakticky sa ani na jedno nešpecializoval, je skvelý vo všetkých. Jediný koho mi z poslednej doby naozaj pripomína je Gilbert z obdobia 09-11, skrátka prišla klasika a na každej hral prím. A potom ešte Sagan, ale tam je to zase o inom

.