od berloq » Pon 11. Máj 2015 22:25:39
Pozzovivova strata z minulej etapy? Na stránke je v diskusii písané, že škoda, že mohlo byť pódium. Chcel som na to napísať, že to je málo pravdepodobné, na pódium sa nedostane a horší ako šiesty alebo siedmy asi tiež nebude. Lenže stretla ho veľká smola, a tak ako mi babka od mala rozprávala "hlavne, že sme zdraví", tu platí dvojnásob, vysrať sa na Giro, dôležité je, aby bol v poriadku.
Je to divné, prakticky o nič nejde, pelotón vedie tím Saxo, jazdia v konštantnom tempe, žiadne mokré cesty, nič. Ten zjazd síce technický bol, ale žiadny brutál. Trochu to pripomína Contadorov pád na minuloročnej TdF, ďaleko od cieľa, pokojný pelotón a bum. Jasné stane sa aj tým najlepším, ale tak sa mi zdá, že poslednú dobu sú takto nešikovní len tí najlepší. Oveľa horšie zjazdy sa na Giru jazdili, napr. z ukrutného Mortirola, Crostis a ďalšie... Táto oblasť nosí smolu. (RIP WW)
Otlačok trénerov a manažérov, ktorí prišli zo Sky je na tíme Saxu dosť vidieť. Držať lídra vpredu a v bezpečí je vec jedna, ale ťahať jednu etapu za druhou, dá sa povedať zbytočne je asi na škodu. Orica dnes chcela vyhrať, keby tam nebolo Saxo, tak si to odtiahnú aj oni. Matthews má teraz istejší náskok, ešte ho poistili aj dvaja spolujazdci, nepísané pravidlo hovorí...
Ale Tinkoff určite kujú plán. Podľa mňa ide o to dostať Contadora, čo najskôr do ružovej. Tým síce pribudne práca tímu v tých hluchých miestach, ale v horách sa budú musieť činiť iní. Ale aj tak si myslím, že to je riskantné... ale ten tím, snáď prvýkrát v sezóne vyzerá naozaj silno, tak, že všetko ostatné závisí na lídrovi. Dnes pohľad na Kreuzigera bol asi najlepší, za posledné roky, v tom stúpaní, inokedy robí barsjaké ksichty, dnes absolútne v pohode, snáď len nosom dýchal. Kreuziger má formu, uvidíme aký bude priebeh, ale doprial by som mu po tom všetkom (pred tým...) etapu a celkovo desiatku (alebo ešte lepšie, je tu pár veľkých favoritov potom môžu byť len prekvapenia).
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.