od berloq » Štv 26. Mar 2015 18:35:36
Dobre, takže je to naozaj realita... a čo to znamená? Že ľudia ako Tiňkov nemajú v cyklistike čo robiť! Ale je to bohužiaľ tak, že cyklistický tím je absolútne nič... je to len reklama sponzorovi, žiadna dlhotrvajúca záležitosť, s vybudovaným plánovaným rozpočtom... nič. Jednoducho koľko dostanú toľko utratia, a potom to môže dôjsť aj do takého štádia, že ľudia ako Tiňkov môžu robiť to čo robia. V minulej sezóne vyšli na verejnosť podivné nabádania k zlepšeniu v tíme Astana, ale čo to je oproti tomuto? Tá klasická ruská nátura, to je teda extra materiál...
Po tom čo sa odbavoval na Contadorov účet v sezóne 2013, sa zdalo, že sa situácia zlepšila. Kúpil celý tím, Contador mu výsledkami zavrel hubu, aj keď si ciele svojej agresívnej povahy našiel, bolo to také "srandovanie" (aj keď poriadne trápne, smiať sa cyklistom, že nejdú ten istý program, ktorý zvolil Contador a snažiť sa ich uplatiť, to je tak detinské a primitívne až...). Ale asi už všetci vedia s akým dobytkom majú česť... No a tento rok, je to tu opäť na Twitteri a v médiách sa prezentuje ako magor prvého rádu. Verejná kritika a ponižovanie vlastných zamestnancov, jednoducho neverím, že je to cesta k víťazstvu. (ako je aj v článku písané...)
Osobnosť Riisa, je mierne povedané problematická. Ja ale nechápem, kde ten šialený Rus, berie to sebavedomie, že on ako fanúšik dokáže riadiť tím? Fanúšik som aj ja, ale vypisovanie na Twitteri a práca s ľuďmi to je trošku niečo iné. Za ďalšie vie asi totálne "nič" o závodných situáciách. A to, že si do tímu podováža svoje figúrky, to len vypovedá o jeho charaktere. Ale nemôže byť pochyb o tom, že ak v cyklistike zostane ešte pár rokov, z toho tímu sa stane ruský tím, to bez debaty, smeruje to k tomu od začiatku.
Čo ma na tých dresoch irituje ešte viac, okrem toho, že ich poobliekal do reflexnej farby, aby každý videl, že to je jeho tím, je tá ruská vlajka. To je trapas toho najhrubšieho zrna. Lenže čo si priať? Aby z cyklistiky vypadol? Bude zase o tím menej, navyše tím s už dosť veľkou tradíciou ako je Saxo, kam pôjdu pretekári? Kam pôjde Sagan?... To asi nie je vhodné riešenie... lenže človek tohto typu tu podľa mňa miesto nemá.
Je zaujímavé, že napríklad taký Murdoch, ktorý pozná zrejme všetky kombinácie od účtov, z ktorých tečú peniaze do Sky, nemá potrebu na tieto infantilné poznámky. Bakala tiež možno Lefeverovi posiela správy, že tím má málo víťazstiev – pridajte! (aj keď to momentálne asi nie je treba) Ale dočítali ste sa niečo také? Van Garderenovi sa zatiaľ tiež príliš nedarí, tlak na neho určite je, ale tím predsa svojich jazdcov chráni. Lenže toto... to je jednoducho chorá hlava, ja to inak nazvať nemôžem. Neviem povedať, ako ten človek došiel k peniazom, sám o sebe rozpráva, že to nebolo tým „klasickým ruským spôsobom“, teda zabratie si v divokých 90. rokoch nejaký zdroj, prípadne obrovský kapitál, ale podľa toho ako sa správa, to na to jasne ukazuje. Nemám príliš rád ľudí, ktorí chcú byť v každom okamihu stredobod pozornosti, ale znesiem to... ale keď sa niekto chvastá peniazmi, to je podľa mňa primitivizmus a v Rusku to je primitivizmus na druhú.
Uvidíme, ako na to naozaj zareagujú cyklisti, hlavne tí, ktorí boli naozaj Riisovou skupinou. Pretože verím tomu, že Contador, akonáhle na neho Tinkov spustí znova ostrú kritiku, ten sa s tým srať nebude. To, keď Tinkov kúpil Riisa v roku 2013 a tá tlačovka bola príznačná... Contador na nej vyzeral ako bez duše, čo sa to vlastne stalo. Roche ako ďalšia opozícia Rusa, sa snažil vyzerať prítomne no veľmi sa mu to nedarilo a možno ako vedel čo bude následovať, sa od z tímu rýchlo bral preč. A ono to naozaj vyzerá pre Sagana, nie úplne šťastne. Pretože Sagan to už je majetok, ktorý „bol kúpený za Tinkovove peniaze“, Sagan je časť, Tinkovovej idei o „super-tíme“. Pretože ja si myslím, nebyť Tinkova, Riis by Sagana nebral, bral by vrchára.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.