Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod motyliLET » Sob 03. Mar 2018 17:40:21

v to to pocasi dnes epicke preteky v toskansku famozny vykon benota bardeta a wan aerta, strade biance zase nesklamali silne eliminacne preteky , nas peto na uvod klasik hned po sustredeni slusny vykon je skoda ze su takto na zaciatku a musi ich obetovat koli monumentom kde potrebuje top formu kazdopadne super ze dosiel v pohode zaverecna stihacia jazda v jeho podani tiez parada top 10 sice nie je pre jeho format nejaky extra uspech ale treba to vnimat v kontexte nadchadzajucich pretekov bardeta som tipoval za cierneho kona velmi sympaticky jazdec pre mna on ozaj dokaze jazdit aj nieco viac ako len splhanie po alpskych stenach , a aert? ani velke prekvapko to nie je dnesny teren a stale este forma z cyklokrosarskej sezony sa ukazali a na takychto terenoch ak sa bude specializovat na cestu bude velmi silny uvidime ako dlho vydrzi pretoze chce ist az po pr toho roku, inak vybuch mnohych favoritov ktorych sme ani v prenose nevideli awermet vanmarke kde boli?
motyliLET

Poslaťod Mino » Sob 03. Mar 2018 17:56:37

Len nech sa Peto setri.
Mozno nevladal ale skor to vyzeralo ze to "pretaktizoval" ( spolocne s Kwiatkom,Stybym, Valverdem a spol ).
Tak ako tak je to lepsie ako minulý rok. Teraz verím že to neprepáli na T-A ako minulý rok, ze sa bude tvariť že nevládze a na monumentoch to rozbalí. BORA vyzerá veľmi , veľmi dobre aj ked v jednom zábere se zdalo že PS čaká komplicov a nie aby mu oni ťahali ale nevieme čo sa tam udialo.
Tak ako začala jar tak pokračuju opäť "prekvapenie" Víťaza by som nepovažoval za prekvapenie ale určite Bardet a aj Van Aert. SB nesklamalo ale musím si rypnúť tí motorkári to je katastrofa ( rovnako minulý rok ) ale dnes opäť predvádzali neskutočné debiliny.
Fanusik Sagana som trosku sklamany ( asi moc chcem ) ale fanusik cyklistiky som nadseny z priebehu ( az na motorky ), vysledku. Prví traja si to zasluzia ( aspon co som videl 50km ) plnym pravom.
Mino

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 03. Mar 2018 18:03:54

Pekné preteky Saganov čas príde na dôležitejších pretekoch. Ale Van Avermaetovi sa čo stalo? Vôbec ho nebolo vidno v prenose.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod majo » Sob 03. Mar 2018 18:06:44

Mino píše:Len nech sa Peto setri.
Mozno nevladal ale skor to vyzeralo ze to "pretaktizoval" ( spolocne s Kwiatkom,Stybym, Valverdem a spol ).
Tak ako tak je to lepsie ako minulý rok. Teraz verím že to neprepáli na T-A ako minulý rok, ze sa bude tvariť že nevládze a na monumentoch to rozbalí. BORA vyzerá veľmi , veľmi dobre aj ked v jednom zábere se zdalo že PS čaká komplicov a nie aby mu oni ťahali ale nevieme čo sa tam udialo.
Tak ako začala jar tak pokračuju opäť "prekvapenie" Víťaza by som nepovažoval za prekvapenie ale určite Bardet a aj Van Aert. SB nesklamalo ale musím si rypnúť tí motorkári to je katastrofa ( rovnako minulý rok ) ale dnes opäť predvádzali neskutočné debiliny.
Fanusik Sagana som trosku sklamany ( asi moc chcem ) ale fanusik cyklistiky som nadseny z priebehu ( az na motorky ), vysledku. Prví traja si to zasluzia ( aspon co som videl 50km ) plnym pravom.

ja ako motorkar sa tych motoriek musim trosku zastat...na tom bordeli na ako sa dnes jazdilo sa na motorkach ktore oni maju naozaj neda ist rychlo...videl som tam vsetko obrovske masiny s vahou okolo 300kg plus ked mas za zadkom kameramana ktory vstava sada zase vstava a zase sada a pritom vsetkom sa este otaca s tou kamerou raz na jednu raz na druhu stranu naozaj to nieje lahke ukontrolovat tu motorku...vobec som to tym soferom nazavidel...a je naozaj stastie ze tam nebol nejaky pad ci nebezpecnejsi kontakt medzi cyklistami a motorkami...ako jedno ako-take riesenie do buducna je aby organizatory mali k dispozicii aj mensie lahsie sikovnejsie motorky nielen tie parniky

pretek ale super skoda len ze peto nebol nakoniec vpredu som zvedavy na to co povedia boraci ze ako to tam bolo...no a vidiet vpredu 3-4 dresy bory ked tam je ledva 20 ludi tak to je super
majo

Poslaťod Keram » Sob 03. Mar 2018 20:02:31

Tazko sa mi vyjadrit dufam ze bude na ES vecer zaznam. Preteky som sledoval len prostrednictvom fora na CN. Dost tam rozoberali taktiku Sky a Bory takze zatial sa mi zda ze Bora pretaktizovala. Ale takto ailnu Boru sme este nevideli to je dobre znamenie. Zatial som nepochopil dve veci. Favoriti sa strazili a nakoniec sa vytvorila stihacia skupinka kde boli domestici a favoriti este o skupinu dalej. Dnes sa Kwiato Sagan Valverde a Styby az prilis strazili. Tiez zatial neviem kedy usli Valverde a Stybar Petrovi a ci to bolo vykonom.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod West » Sob 03. Mar 2018 21:22:34

Keram píše:Tazko sa mi vyjadrit dufam ze bude na ES vecer zaznam. Preteky som sledoval len prostrednictvom fora na CN. Dost tam rozoberali taktiku Sky a Bory takze zatial sa mi zda ze Bora pretaktizovala. Ale takto ailnu Boru sme este nevideli to je dobre znamenie. Zatial som nepochopil dve veci. Favoriti sa strazili a nakoniec sa vytvorila stihacia skupinka kde boli domestici a favoriti este o skupinu dalej. Dnes sa Kwiato Sagan Valverde a Styby az prilis strazili. Tiez zatial neviem kedy usli Valverde a Stybar Petrovi a ci to bolo vykonom.

Áno písali tak o tom. Ale väčšina tých chalanov, asi nikdy nerobila žiadny šport. Niekedy to proste nejde a je jedno aký veľký si favorit. Peťo štartoval prvýkrát po vyše mesiaci a ani iní favoriti asi nie sú ešte na svojich maximách. Navyše podmienky, počasie - nie každému to muselo sadnúť. Najviac ma to prekvapilo u Kwiateka, ktorý je rozjazdený, motivovaný a zdalo sa že vo forme a minulý rok keď bolo tiež mokro mu to perfektne sadlo a teraz vôbec nič. Bennot bol suverénny. Tie skupiny za ním aj vtedy keď spolupracovali, neboli schopní stiahnuť z jeho náskoku skoro nič. On už je vo forme, ako keby malo zajtra štartovať Ronde. Je ale otázne či si tú formu udrží až po najväčšie klasiky.
West

Poslaťod MichalJ » Sob 03. Mar 2018 21:51:19

Bora ale mala divnú taktiku aj podľa mňa. Predtým ako ušli Bardet a van Aert sa pospájali skupinky a boli tam až 4 boráci v cca 30 člennej skupine (nakoniec aj všetci skončili v prvej 15ke). Žiadny iný tím tam už toľko jazdcov nemal (a možno zo dva tímy mali troch). V tom momente by som čakal že sa tam poskladajú na čelo skupinky a budú ťahať, s tým že budú chytať aj prípadné nástupy väčších skupín.
Namiesto toho len boli v skupinke, nástup chytil len Mühlberger ... a aj keď im to všetko utekalo a v skupine desiatich boli Sagan, Oss aj Burghardt, začali ťahať až po nejakých 10km.

Teda silná Bora, čo je radosť vidieť pred monumentami, ale taktika zvláštna. Ťažko povedať čo tým sledovali, alebo či na to len nemali v danom momente ťahať.

Pretek ako taký ale krásny. Ako povedal Bardet po pretekoch, pure cycling. A keď sa človek pozrie na to pódium - mladý klasikár s prvým pro víťazstvom, vrchár, čo skončil druhý na TdF a majster svete v cyklokrose ... parádne rozmanité pódium.
MichalJ

Poslaťod ifčopifčo » Sob 03. Mar 2018 22:01:00

Celkom nerozumiem, prečo tu riešite taktiku Bory, keď Peter priznal, že na to nemal nohy. Keby ich mal, tak by si nenechal odskočiť Valverdeho a Štybara zo svojej skupiny. Bora bola ako kolektív silná, líder bol z nej najsilnejší, ale nie dostatočne, aby bojoval o víťazstvo. Treba pripustiť, že dnes tam boli silnejší cyklisti ako on.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Mino » Sob 03. Mar 2018 22:02:33

Kwiatek, GVA na to dnes nemali, Sep mal technicke problemy a Gilbert nevieme
http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.3156143

NA tom blate to je uplne ine ako na suchu. Sily ubudaju rychlejsie. Bora to mozno pretaktizovala ale ked sa zbehli skupiny mam pocit ze Daniel mal toho plne zuby. Marcus s Muhlbergerom tiez chvilu vyzerali ze to zabalia. 3 "domestici" a skupinu taha líder? Su v diskusii teorie ze Bora isla na mladeho rakusana a ono to aj vyzeralo v jednom zabere na kopci sa Peter obzeral a cakal na tych dvoch. Aj pred cielo hodil ocko a ked videl ako lame mladeho tak sa na to .... Nevieme. Sagan to berie z nadhladom, prvy pretek a tak. Aj tak sa ukazuju velmi silný, som zvedavý či to BORA pretavý do víťazstviev.
Na bedni dnes skončili traja čo si ty naplno zasluzili, odmakali. Benoot fantasticky, Bardet detto a Van Aert nemam slov..

Tuto jar asi este zazijeme prekvapení až až
ifčo taktiku BOry riešime preto ( aspoň ja ) že to patri k debate o preteku a k cyklistike ;)
Mino

Poslaťod West » Sob 03. Mar 2018 22:05:44

MichalJ
Áno je to krásny závod. Bolo by super, keby sa raz na tejto trati mohli ísť majstrovstvá sveta. Väčšinou je trať MS vhodná len pre určitý okruh jazdcov, ale na tejto trati by mali šancu všetci silní cyklisti vrátane GC jazdcov.
Taktika Bora - mne sa to tiež zdalo divné, ale odhadol som to tak, že práve vtedy mal Peťo menšiu krízu a preto poslali jedného dopredu a dvaja ostali pri ňom. Ale možno to bolo úplne inak.
West

Poslaťod MichalJ » Sob 03. Mar 2018 22:31:45

Ešte teda vlastne k Saganovi. Konečné 8.miesto je určite veľmi dobrý výsledok. Ono keď vyše mesiaca súťažne nič nešiel a hneď nastúpil na takto brutálny pretek, ešte v dnešných podmienkach, si myslím že top 10 nie je ani náhodou zlé. Najmä napríklad ako si v tom jednom úseku v podstate sám (s dnešným víťazom za zadným kolesom) doskočil prednú skupinku, kde utrhol vtedy aj Štybara, bolo radosť pozerať.

S tímom aký má túto sezónu k dispozícií a vo forme ako vyzerajú byť, sa naozaj teším na klasiky.
MichalJ

TRÁPNA STRADE

Poslaťod dexterko » Sob 03. Mar 2018 23:21:53

Videl som posledných cca 45 km. A musím povedať, že riadna nuda, de facto sa tam nič nedialo. Dva útoky ,,outsiderov,, a bolo vymaľované. Neviem čím to bolo, ale takúto pasivitu favoritov si už na podobnej klasike ani nepamätám. Nechcem tu zasa riešiť ,,lebo Sagan,, ale už je to fakt trápne ako všetci favoriti pozerajú len a len jedného jazdca a tomu prispôsobia svoju taktiku. Ešte to aj ten Belgán (GvA) povie na plnú hubu. Že nebol Sagan tak sa mi išlo zle. Boha jeho to už kam sme sa dopracovali, mne to fakt hlava nebere toto. Dnes to bola trápnosť obrovská. Keby tu bol Fabian, to by mali iné fofry všetci, a nie že Bardet skoro vyhrá Strade, čo ti j...
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod simko » Sob 03. Mar 2018 23:23:07

@MichalJ
súhlasím že 8.miesto je veľmi dobrý výsledok. Treba si uvedomiť že Peťo este nikdy na SB neštartoval tak malo rozjazdeny. Navyše toto bola veľmi špecifická edícia. Čiže určite uz mal silnejšie predstavenia na SB ale za tychto podmienok to bolo výborne. Čo má povedať taký Kwiatkowski ktorý sa pripravoval špeciálne a mal aj pretekarsky rytmus.
Ak bude raz Peťo chcieť vyhrať SB tak určite to nemôžu byť jeho prvé preteky po vysokohorskom sústredení.

Van Aert ma uz tentokrát až tak neprekvapil . Tieto preteky sedia cyklokrosarom veľmi veď sú to v podstate jediné väčšie preteky ktoré aj Styby vyhral. Ale neočakávam že by vodu mutil na monumentoch. Tam to bude v tejto sezóne preňho len o zbieraní skúsenosti.
simko

Poslaťod Milanj55 » Ned 04. Mar 2018 0:50:00

Zdravím Vás priatelia. Tak prvé zápolenie má Peter a tím BOH už za sebou a podľa niektorých príspevkov cítiť z nich väčšie, alebo menšie sklamanie z podaného výkonu z dnešného Strade Bianche. Benootove víťazstvo bolo dneska zaslúžené , lebo tomu podriadil všetko svoje nasadenie a hlad po víťazstve. Všetci favoriti sa neustále strážili a keď prišiel trhák Benoota , tak tomu nevenovali dostatočnú pozornosť. Bardet ako vždy bol perfektný a van Aert , ktorý jazdí ešte stále v špičkovej forme nasadili drvivé tempo. Rozmoknutý terén a studené počasie asi najlepšie sadlo van Aertovi, ktorému ale v závere pretekov začali dochádzať sily. Ako som už bol písal v predošlom svojom príspevku, tak Peter mal dnes taký malý handicap a to že tých pretekárskych kilometrov mal z tých favoritov asi najmenej odjazdených. Osobne nie som sklamaný z prevedeného výsledku, veď ako písal vo svojom príspevku Focus-Shimano, tak Petrov čas ešte len príde a to v dôležitejších pretekoch. Jedna vec ma ale teší a to že Daniel Oss, Burghardt a Muhlberger zostali prakticky s Petrom až do konca preteku. Forma postupne bude stúpať a v pravý čas sa prejaví , tak ako aj po iné roky predtým. Dneska ale musím reagovať na Teba dexterko, neviem prečo, ale v poslednom čase berieš Božie meno nadarmo.Prečo Ťa to tak irituje, že tu rozoberáme "lebo Sagan", asi aj preto, že je to náš cyklista(Slovák). A tou poslednou vetou si to už zabil celkom, ešte že si použil bodky....
Vieš , že rád čítam Tvoje príspevky , ale keď vynecháš tie slová tak mi vôbec nebudú chýbať. Dúfam, že som Ťa touto vítkou nejak neurazil , veď sa to môže stať každému z nás a teda aj mne.Prajem Vám pekný zvyšok víkendu priatelia.
Milanj55

Re: Rôzne preOss v úniku?teky - World Tour aj iné

Poslaťod Ak1n0m » Ned 04. Mar 2018 9:13:46

Bolo správne, že práve Oss išiel do úniku, veď tam stratil oveľa viac síl, nemal tam ísť niekto iný z Bory? Na konci pri pokuse stiahnuť, už na to nemal. Myslela som že bude čo najdlhšie pri Saganovi a na konci bude pomáhať, keď sa budú všetci pozerať na Sagana. Možno by potiahol aj súperov ale Sagan by zbytočne nemíňal energiu a aspoň by súperi nemali pri sebe Sagana ktorý znova odpracoval zo všetkých najviac. ??
Ak1n0m

Poslaťod Mino » Ned 04. Mar 2018 9:44:53

Ak1n0m píše:Bolo správne, že práve Oss išiel do úniku,

Prenos začal neskoro. Karty boli hodene ale zavod zacal ( podla informácii ) už na 2. sektore. Daniel ani nešiel do uniku ale asi reagoval ( spravne )na utok Kwiatka. Aspon podla toho ako vyzeralo zlozenie skupin. Nakoniec tam doskocil Sagan ( tym začínal vlastne prenos ) a treba si vsimnut kto sa odviezol za Saganom. Problem bol ( pre PS ) že tam každý mal nejakeho pomocníka.
K Osoovi len tolko: P-R minulý rok. Ak by GVA nevládal tiez by sa pýtali či bolo spravne že išiel Oss do úniku?
Mino

Poslaťod elviska » Ned 04. Mar 2018 9:47:37

@Milanj55
Ja som pochopila dexterkov príspevok tak, že to bolo pre neho nuda a že favoriti boli pasívny. A teraz mám taký pocit, že troška kopol aj do GvA, že všetci favoriti, pozerajú len na jedného jazdca a taktiku k tomu prispôsobia. A že Belgičan GVA, to povie aj na plnú hubu.

Ja skôr súhlasím s názorom ifča, že Peter včera ešte nemal dobré nohy, povedal to aj v športových správach na RTVS. https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/12958/149487#137
Neriešila, by som až tak taktiku Bory, aj ked v telke, to vyzeralo možno troška čudne. Ja len dúfam že Peter nebude jazdiť takticky, ako ostatní jazdci, mna jeho živelnost v pretekoch baví, a Daniel Oss to celkom dobre vystihol, že GvA je metodik a riadi sa taktikou a Peter preferuje volné jazdenie, spolieha sa na inštikt. Jazdí dušou.
Inak nezdá sa Vám, že Peter je chudší? Teda na podaktorých fotkách som si to tak všimla.
elviska

Poslaťod Ak1n0m » Ned 04. Mar 2018 10:33:59

Mino píše:
Ak1n0m píše:Bolo správne, že práve Oss išiel do úniku,

Prenos začal neskoro. Karty boli hodene ale zavod zacal ( podla informácii ) už na 2. sektore. Daniel ani nešiel do uniku ale asi reagoval ( spravne )na utok Kwiatka. Aspon podla toho ako vyzeralo zlozenie skupin. Nakoniec tam doskocil Sagan ( tym začínal vlastne prenos ) a treba si vsimnut kto sa odviezol za Saganom. Problem bol ( pre PS ) že tam každý mal nejakeho pomocníka.
K Osoovi len tolko: P-R minulý rok. Ak by GVA nevládal tiez by sa pýtali či bolo spravne že išiel Oss do úniku?

Predsa len nepotrebuje Sagan trocha inú podporu ako GVA - nieje tak sledovaný, ale určiť taktiku pre Sagana asi nebude jednoduché, v každej situácii je možné ho "zneužiť". Dokonca som počula fanúšikov hovoriť, že je lepšie keď nejde preteky Sagan, lebo vtedy všetci pretekajú a je to oveľa viac zaujimavé.
Ak1n0m

Poslaťod West » Ned 04. Mar 2018 12:03:22

Ak1n0m píše:Dokonca som počula fanúšikov hovoriť, že je lepšie keď nejde preteky Sagan, lebo vtedy všetci pretekajú a je to oveľa viac zaujimavé.

To je hlúposť IMHO. Stačí si spomenúť na klasiky minulý rok. QuickStepáci útočili ďaleko pred cieľom práve kvôli Saganovi. Na Ronde dokonca skoro 100km pred cieľom. Lebo ak by ho nechali nastúpiť z čelnej skupiny na Kwaremonte, tak by ho už nemali šancu zastaviť. A napokon z toho vďaka tomu bola parádna cyklistika a jedno z najlepších Ronde v histórii. Ak by nebol Sagan, tak by sa jazdilo oveľa defenzívnejšie.
West

Poslaťod Keram » Ned 04. Mar 2018 13:00:18

Tak stale som preteky nevidel. Bora asi troska ako QS vcera ale urcite pozitivne zistenie ze v 30 clennej skupine je ich najviac lebo zazili sme casy kedy by tam bol Sagan sam.

@dexterko

Pasivne sa jazdilo aj na OHN. Za Valgrenom prisla spojena vyse 50 clenna skupina. To tiez bolo svojim sposobom trapne hlavne na taky tazky vynoveny zaver. A potom sa vsetci do jedneho favoriti stazovali ako sa nespolupracuje. Dufam ze to nebude trend. Ale deje sa to aj bez Sagana.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia