Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Uto 21. Apr 2015 12:52:48

Zajtra je Valónsky šíp so zmeneným záverom, je tam pridané stúpanie ktoré vrcholí 4 km pred stúpaním na Mur DH ako sa píše v článku, čo myslíte, zmení to trochu klasický dojazd alebo všetko ostane po starom? Mne sa to páči, otvára to podľa mňa ďalšie taktické možnosti.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod motyliLET » Uto 21. Apr 2015 13:41:29

no ja verim ze ten kopec pred murom urobi selekciu a pod muur nepride tak pocetny peleton ako doteraz a mozno pridu skupinky pripadne jednotlivci ako koralky moj odhad
motyliLET

Poslaťod bloy » Uto 21. Apr 2015 21:27:05

Neviem, či sa to sem celkom hodí, lebo je to trošku mimo kontext aktuálnej diskusie, ale na Giro del Trentino (celkom slušná príprava na "veľké" Giro) sa dnes išla tímová časovka, ktorú vyhral tím BORA, pred SKY, Astanou, AG2R a Caja Rural.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod MichalJ » Str 22. Apr 2015 16:31:06

Heh, Valonský šíp je zatiaľ viac pretek pádov ako nejakého zaujímavého závodenia. Ale podobne ako Dvorščík som zvedavý na ten predposledný kopec.
MichalJ

Poslaťod MichalJ » Str 22. Apr 2015 16:51:37

Tak vyzerá že nakoniec ten predposledná kopec spôsobil "len" to že všetci prišli pod Mur oveľa unavenejší, tak ten finiš nebol toľko selektívny ani taký rýchly. Každopádne klobúk dole samozrejme pred Valverdem, ale Alaphilippe nenormálne umiestnenie. 22 ročný chalan, ešte dve sezóny dozadu v českom Etixxe, a tam som ho mal skôr za šprintéra. Keby nerobil prácu pre Kwiateka na predposlednom stúpaní ktovie či by nemal šancu aj na víťazstvo.
MichalJ

Poslaťod bloy » Str 22. Apr 2015 21:14:36

Tak pravdu povediac, este viac by som to poprial Viscontimu, alebo Chavesovi (nastupom mi pripomenul svojho casu Betancura); ale tak Alejandro ma opat nasliapnute k najlepsiemu cyklistovi roka a formu ma naozaj vynikajucu. Dnes potvrdil poziciu velkeho favorita, co dobre zvladol nielen po fyzickej stranke, ale aj strategicko-taktickej/pozicnej, cize si vitazstvo zasluzil. Skoda Gilberta a Martina.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Po VŠ

Poslaťod berloq » Str 22. Apr 2015 22:58:22

Valverde to kontroloval skúsene z čela a ono to v kopoch tohto razenia žiadna indispozícia zrejme naozaj nie je. Prvý dokáže najlepšie reagovať na prípadné nástupy a v takto prudkom kopci protivietor nehrozí, takže Valverde skúsene, podobne to skôr robieval Gilbert, ale skôr na Caubergu. Ale je pravda, že keby mu niekto naozaj tvrdo atakoval od chrbta, tá reakcia by mohla byť pomalšia. Lenže zrejme iśiel natoľko rýchlo, že už nikto zrýchľovať nechcel :D .

A môžeme povedať, že to stúpanie pred cieľom spravilo svoje... spravilo dosť! Pod Muur de Huy došla už len okresaná skupina tých najlepších, najsilnejších v ten deň. Valverde podľa mňa predviedol lepší výkon ako v minulom roku, keď len nasledoval súperov a zašprintoval na poslednú chvíľu. Dnes pred seba pol kilometra nikoho nepustil. O pomalosti postupu cez Muur sa dá pochybovať, podľa mňa sa išlo dosť rýchlo, keď aj Valverde útočil pomerne neskoro, ale je to len zdanie, nejaké reálne komparácie nemám.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod MichalJ » Str 22. Apr 2015 23:40:14

Určite sa išlo rýchlo minimálne na to, koľko síl ostalo cyklistom, to nepopieram. Predsa len tento rok tam v podstate nikto nedokázal ani poriadne nastúpiť, to sa po minulé roky nestávalo. Pamätám si viac nástupov. Ale aj tak sa nedá povedať že by bol záver nezaujimavý, aj keď nejaký silnejší nástup tomu chýbal si myslím. Každopádne na hodnotenie či bolo pridanie kopca pred Mur dobrý či zlý nápad si netrúfam. Uvidíme po viac ročníkoch, ak teda nechajú súčasnú podobu finišu.
MichalJ

Poslaťod ifčopifčo » Štv 23. Apr 2015 8:27:58

2015:1 km@11,1%—2:53—average speed 20.81 km/h(Alejandro Valverde)
2014:1 km@11,1%—2:41—average speed 22.36 km/h(Alejandro Valverde)-RECORD
2013:1 km@11,1%—2:48—average speed 21.43 km/h(Daniel Moreno)
2012:1 km@11,1%—3:00—average speed 20.00 km/h(Joaquim Rodriguez)
2011:1 km@11,1%—2:44—average speed 21.95 km/h(Philippe Gilbert)
2010:1 km@11,1%—2:45—average speed 21.82 km/h(Evans-Rodriguez-Contador)
2009:1 km@11,1%—2:46—average speed 21.67 km/h(Davide Rebellin)
2008:1 km@11,1%—3:02—average speed 19.78 km/h(Kim Kirchen)
2007:1 km@11,1%—2:45—average speed 21.82 km/h(Davide Rebellin)
2006:1 km@11,1%—2:51—average speed 21.05 km/h(Valverde-S.Sanchez-Kroon-F.Schleck)
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod eres » Štv 23. Apr 2015 10:13:18

@ ifčopifčo

Zaujímavé údaje. Pre mňa je to prehľadnejšie graficky:
Prílohy
FWLKM.jpg
FWLKM.jpg (107.24 KiB) Zobrazené 20806 krát
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Giro volá

Poslaťod berloq » Sob 25. Apr 2015 21:09:37

Máme pred sebou poslednú klasiku, posledný cyklistický "jarný deň", ale medzi tým sa začal aj blok Giro d´Italia. Krásne Trentino privítalo zopár favoritov veľkého Gira a opäť dalo jasnú indíciu, a to brať Porteho naozaj vážne. Neviem, ale pripadá mi, že napriek tomu ako tento rok Porte vyzerá, stále nie je braný ako jeden z hlavných favoritov Gira, stále sa čaká, že Porte v nejakom dni rupne a stratí nádeje. Teda ja si to po doterajších pretekoch nemyslím. Porte je iný, je silnejší než kedykoľvek pred tým, čo viac, doteraz bol medzi etapovými jazdcami jasne najlepší. Vyhral 3 etapáky, na ďalších bol druhý a štvrtý, to je na niekoho kto sa pripravuje na Giro neuveriteľná vizitka, stuhnúť toto do mája. A naozaj treba povedať, že Porte všetky tie preteky vyhral zaslúžene, v kopci nebol nikto lepší ako on.

Ale je pravda, že Giro môže byť iné. Je podstatne dlhšie ako nejaký etapák, navyše stúpania na P-N alebo Katalánsku sa pri všetkej úcte zrovnávať s alpskými a dolomitickými stúpaniami nedajú, na Trentine zase nebola špičková konkurencia. Na Giro dôjdu silnejšie tímy a a ich lídri budú mať lepšiu formu, budú sa prejavovať aj pretekárske schopnosti, nie len hrubá sila. Lenže aj tak, ja neverím, že Porte niekde typicky rupne a stratí šance na víťazstvo.

A ešte je tu eventuálna možnosť, že Porte bude ešte lepší, ešte silnejší. Pretože, keď bol teraz na sústredení a Trentino vyhral pomerne v pohode, forma sa mu teraz uleží, môže byť ešte lepší...

Okolo Chorvátska v televízií? Tomu sa povie marketing. Pretek má výborné postavenie, keď ho tímy môžu využívať ako prípravu na Giro. Navyše Chorváti môžu spraviť naozaj krásne trate, zároveň pekne náročné. Škoda, zatiaľ som ani jednu etapu nevidel a špurt v Záhrebe asi žiadna bomba nebude.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Re: Giro volá

Poslaťod eres » Ned 26. Apr 2015 15:09:34

berloq píše:...a špurt v Záhrebe asi žiadna bomba nebude.

Tak špurt to zrovna nebol, ale mne sa ten záver páčil, zaujímavý koniec.
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod dexterko » Ned 26. Apr 2015 19:50:54

Zdravim Vas cyklofandovia a fanatici :) Dlho som zvazoval ci sa budem zapajat do diskusneho fora, nakolko bolo jednoduchsie sa vyjadrit ku konkretnym veciam priamo do diskusie pod clankami, ale po poslednych dnoch co som sem-tam nakukol do spominanych diskusii, som si povedal, ze to asi nema vyznam nakolko sa nepodarilo vystvat antifanusikov a provokaterov a normalnych prispevkov bolo ako safranu.
Preto sa uz ani ja nebudem zapajat do diskusii pri clankoch, ale skusim sa podelit o svoje (ne)odborne nazory v diskusnom fore.

Tolko na uvod, snad som Vas neotravil :lol:
Chcel som sa vyjadrit k Michaelovi Kolarovi. Nakolko som viacmenej zatial nezaregistroval jeho vyjadrenie a nazory (na par vynimiek) tak po precitani jeho komentara k dnesnej etape som ostal velmi milo prekvapeny ako s velkym nadhladom profesionala berie svoju poziciu v teame. Na nic sa nehra a hlavne po dlhej dobe som od nejakeho sportovca pocul konkretne odpovede, ziadne vyhybave a zovseobecnovanie odpovedi, ale priamo narovinu ako a preco je to tak. A to som sa dozvedel v par vetach viac ako ked si pocuvnem nejaky rozsiahlejsi rozhovor s niekym.

Mne sa ten chlapec jednoducho paci od kedy je v profi pelotone a verim, ze aj v jeho pripade budu casom prichadzat väcsie uspechy.
Dnes to bola v jeho podani parada v takej konkurencii. Ked som pozeral dnes etapu a teda hlavne finish, tak som musel teda poriadne zaostrovat ci je to naozaj on v predu. A na moje prekvapenie bol, skoda len tej pozicnej jazdy ako to sam opisal, verim, ze zajtra sa pojde tiez nanho a urobi dalsi pekny vysledok. Drzim palce aby nam z neho vyrastol dalsi world class rider.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod ifčopifčo » Ned 26. Apr 2015 21:07:18

dexterko píše:Zdravim Vas cyklofandovia a fanatici :) Dlho som zvazoval ci sa budem zapajat do diskusneho fora, nakolko bolo jednoduchsie sa vyjadrit ku konkretnym veciam priamo do diskusie pod clankami, ale po poslednych dnoch co som sem-tam nakukol do spominanych diskusii, som si povedal, ze to asi nema vyznam nakolko sa nepodarilo vystvat antifanusikov a provokaterov a normalnych prispevkov bolo ako safranu........

Tak vítaj , zatiaľ je to tu skvelé (klopem na drevo) :lol:
Ja Michaela sledujem celkom pozorne, on podával celkom dobré výkony aj minulý rok, veľmi dobre pracoval pre lídrov na Tour de Walonie a na Tour de Eurometropole, tento rok to už boli aj prvé stupne víťazov, tak držme palce nech sa Michael zlepšuje. Dnes bolo krásne vidieť že špurt (vláčik) Tinkovoci veľmi netrénujú, Trusev s Bennatim to pekne rozbehli akurát si nevšimli že Michaela stratili, okrem toho to rozbehli príliš skoro. On si ale šikovne hľadal miesto, chaos tam robil Modolo na ktorého sa Greipel oprávnene hneval-
ifčopifčo

Poslaťod lukas » Ned 26. Apr 2015 22:35:01

dexterko píše:Zdravim Vas cyklofandovia a fanatici :) Dlho som zvazoval ci sa budem zapajat do diskusneho fora, nakolko bolo jednoduchsie sa vyjadrit ku konkretnym veciam priamo do diskusie pod clankami, ale po poslednych dnoch co som sem-tam nakukol do spominanych diskusii, som si povedal, ze to asi nema vyznam nakolko sa nepodarilo vystvat antifanusikov a provokaterov a normalnych prispevkov bolo ako safranu. Preto sa uz ani ja nebudem zapajat do diskusii pri clankoch, ale skusim sa podelit o svoje (ne)odborne nazory v diskusnom fore.

Boli sme si vedomí, že môže nastať takáto situácia, ale boli by sme radi, ak by ste diskutovali aj na portálovej verzii pod článkami. Pred pár dňami písal asi MichalJ, že skopíroval text aj tam, keďže sa to hodilo, čomu sme radi. Jasné, tu môžete diskutovať o rôznych témach, ktoré sa často netýkajú priamo témy daného článku, prípadne sa rozpíšete podrobnejšie atď. atď, ale na fórum chodí približne iba 1/8 čitateľov a vizitka dobrého webu je aj v diskusii. Provokatérov si netreba všímať, sú absolútne všade. Sám nerozumiem, prečo si ich tak niektorí beriete k srdcu. Dokonca ich niekedy sami vyzvete k reakcii. Len sa treba vyvarovať týchto vecí.
Toto vyjadrenie dexterka, že už sa nebude zapájať do diskusií pri článkoch, veľmi neradi čítame. Pri článkoch mimo Sagana sú minimálne problémy s provokatérmi.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod bloy » Ned 26. Apr 2015 23:28:29

Tak Okolo Turecka nám, snáď aj podľa očakávaní odštartovala etapou podľa predstáv, keď tie prvé hodiny to žiaden zázrak nebol. Posledných 10km však stálo za to, keď šprintérske vlaky, boli len také vláčiky a nekontrolovali situáciu ako sme zvyknutí z pretekov vyššieho rangu. Presýpalo sa to na čele naozaj každú chvíľu a boli momenty, kedy aj Etixx-Quickstep vyzeral byť mimo, naopak iné tímy si našli tú svoju chvíľu, kedy sa im podarilo dostať sa do čela, no neúprosné boje na čele ich čoskoro poslali dozadu. Cavendish to napokon zvládol, možno aj so šťastím, ale išiel mu naozaj poriadne naproti. Povedané inak, Ewan bol možno rýchlejší, Marc ale išiel z lepšej pozície a postrážil si to. Čo veľmi potešilo bol Mišov výkon okorenený pekným miestom vo viac ako slušnej konkurencii; pravdu povedia, viac ma potešilo, že som si hneď všimol, že je to náš pretekár. Doprial by som mu v nejakej etape aj pódium. Inak chudák Gorila, ten tam bol dnes veru poriadne zavretý.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod dexterko » Ned 26. Apr 2015 23:39:17

lukas píše:
dexterko píše:Zdravim Vas cyklofandovia a fanatici :) Dlho som zvazoval ci sa budem zapajat do diskusneho fora, nakolko bolo jednoduchsie sa vyjadrit ku konkretnym veciam priamo do diskusie pod clankami, ale po poslednych dnoch co som sem-tam nakukol do spominanych diskusii, som si povedal, ze to asi nema vyznam nakolko sa nepodarilo vystvat antifanusikov a provokaterov a normalnych prispevkov bolo ako safranu. Preto sa uz ani ja nebudem zapajat do diskusii pri clankoch, ale skusim sa podelit o svoje (ne)odborne nazory v diskusnom fore.

Boli sme si vedomí, že môže nastať takáto situácia, ale boli by sme radi, ak by ste diskutovali aj na portálovej verzii pod článkami. Pred pár dňami písal asi MichalJ, že skopíroval text aj tam, keďže sa to hodilo, čomu sme radi. Jasné, tu môžete diskutovať o rôznych témach, ktoré sa často netýkajú priamo témy daného článku, prípadne sa rozpíšete podrobnejšie atď. atď, ale na fórum chodí približne iba 1/8 čitateľov a vizitka dobrého webu je aj v diskusii. Provokatérov si netreba všímať, sú absolútne všade. Sám nerozumiem, prečo si ich tak niektorí beriete k srdcu. Dokonca ich niekedy sami vyzvete k reakcii. Len sa treba vyvarovať týchto vecí.
Toto vyjadrenie dexterka, že už sa nebude zapájať do diskusií pri článkoch, veľmi neradi čítame. Pri článkoch mimo Sagana sú minimálne problémy s provokatérmi.

Pan Timko, mna tiez boleli prsty ked som pisal, ze sa nebudem zapajat v diskusiach. Isto je to o niecom inom ako ked sa pise na fore. A je mi jasne, ze vizitku webu robi aj diskusia pod clankami a preto je na Vas, spravovatelov tohto webu, aby ta diskusia bola zrkadlom prip. meritkom pre Vas ale aj inych navstevnikov tohto webu. Preto sa trochu divim, ze ste este nezasiahli proti anticyclo, ktory Vam tu reklamu prilis dobre nerobia, dokonca by som povedal, ze az znevazuju Vasu pracu. Chapem, ze niekoho zrusit alebo zablokovat by bolo proti pravidlam portalu (i ked urcite nie protizakonne :) ) a je to na väcsiu diskusiu, ale myslim, ze nejakimi pomalimi, ale istymi krokmi by sa dalo dopracovat k tomu aby sa minimalizoval pocet trollov. Viem, ze je to beh na dlhe trate, ale byvime sa tu mozno o 2-3 ludoch. Hadam by na zaciatok stacilo dat ikonku ,,nevhodne,, a pri 3-4 nahlaseniach bol prispevok zmazany...
Samozrejme velky poddiel mame na tom aj my ostatny, slusne a k veci diskutujuci, ktory sem tam zareaguju a vyprovokuju k ich k dalsim nemiestnym komentom.
Na zaklade Vasej reakcie (a snahy o udrzanie sa kvalitnej stranky na nasom malom trhu) beriem spät moje, asi vtedy trochu emocionalne, vyhlasenie a ak to bude mozne tak sa znovu velmi rad zapojim do diskusie k clankom.
Tymto ziadam aj ostatnych spolubojovnikov aby nezanevreli na clankove komenty a hlavne aby NEREAGOVALI na provokativne komenty a snad sa spolocnymi silami dopracujeme ku kludnemu citaniu dobrych clankov ako aj ku normalnej ludskej diskusii.
Drzim vsetkym palce a vela chuti do dalsej prace ;)
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod rado » Pon 27. Apr 2015 11:02:33

gorila kade chodi,tade sa stazuje na mladu generaciu ze sa nevedia spravat na ceste,a opravnene,lebo moze prist k nestastiu.
rado

Poslaťod emor » Pon 27. Apr 2015 20:21:22

rado píše:gorila kade chodi,tade sa stazuje na mladu generaciu ze sa nevedia spravat na ceste,a opravnene,lebo moze prist k nestastiu.

:shock: To bolo dosť nešťastne napísané, aj keď nie v zlom na adresu Andrého. Myslím že jeho vyjadrenia sú úplne namieste a to práve z pohľadu posledných rokov kedy pádov pri dojazdoch zreteľne pribúda. Kvalitatívne sa peletón WT vyrovnáva nie len na klasikách ale aj v šprintoch. Bojovnosť a snaha sa presadiť však musí mať rámec cez ktorý je TABU prejsť - a myslím že v UCI by mali viac riešiť "nespratníkov" v špurtoch , ako politikárčiť v prípadoch ala Roman Kreuziger alebo licencia Astany. Vyťahujú kostlivcov zo skrine s pred niekoľkých rokov a je dosť ťažké sa ubrániť dojmu že je to účelové.

Inak Michalel Kolář dnes predviedol špičkovú výkonnosť, úplne naprádu !!! :idea: Keď sa mu zadarí aj pozične sa presadiť - bude z neho veľká radosť ;) .
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod ifčopifčo » Pon 27. Apr 2015 21:34:16

André má pravdu, to čo predvádzal včera a aj dnes Modolo bolo zúfalé, je len otázkou času kedy spôsobí nejaký pád. Tento rok ešte nevyhral a tak je asi frustrovaný.
ifčopifčo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia