Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Sob 19. Máj 2018 11:07:51

West píše:Tak Egan Bernal je naozajstný supertalent. Určite väčší, ako bol Quintana v jeho veku a oproti nemu je aj oveľa všestrannejší, je ťažké nájsť jeho slabinu. Týždenné etapáky ľavou zadnou, ale nie je vylúčené že odjazdí aj výbornú Vueltu už tento rok. A čo je pre mňa osobne zaujímavé, tak vidím jeho silný potenciál v klasikách. Nie hneď, na to treba dozrieť, ale mohol by to byť po Nibalim ďalší jazdec čo dokáže vyhrať ako GT, tak aj monument. Momentálne sú možno Valverde a Nibali aj trochu nervózni, či chlapec neudrží takúto formu až do Insbrucku. Každopádne Kolumbia bude mať neskutočný tím.

Otázne je, ako na tom bude na konci sezóny, predsa len, vo veku 21 rokov by nemal mať takú vytrvalosť a je otázka, čo by s ním spravilo 3 týždňové pretekanie. Je to ale zjav, to každopádne, v takom veku podávať takéto výkony, naozaj si nepamätám niečo také.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod West » Sob 19. Máj 2018 11:47:05

ifčopifčo píše:
Otázne je, ako na tom bude na konci sezóny, predsa len, vo veku 21 rokov by nemal mať takú vytrvalosť a je otázka, čo by s ním spravilo 3 týždňové pretekanie. Je to ale zjav, to každopádne, v takom veku podávať takéto výkony, naozaj si nepamätám niečo také.

Ešte minulý rok o tomto čase bol 24 na okolo Slovenska. Potom vyhral nejaké menšie etapáky a na konci roka už 13 na Lombardii. Dlhšie preteky mu evidentne nevadia. Ak zvládne špičkovo Vueltu, a ja mám tušenie že áno, inak by ho SKY asi ani nestaval ako lídra, tak nejaká tá forma mu ostane aj do majstrovstiev sveta. Minimálne na to, aby bol silný pomocník pre Chavesa, Quintanu, Lopeza alebo Urana.
West

Poslaťod Keram » Sob 19. Máj 2018 12:30:43

Tak tento chlapec si zasluzil moju pozornost. Ako vcera rozbil konkurenciu tak to bolo nieco. Sice Kalifornia nie je Giro. Ale Tejay, Majka a Yates nie su ziadni beckovi vrchari. Som zvedavy ako sa bude dalej vyvijat.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod simko » Sob 19. Máj 2018 17:36:01

West píše:Ešte minulý rok o tomto čase bol 24 na okolo Slovenska. Potom vyhral nejaké menšie etapáky a na konci roka už 13 na Lombardii. Dlhšie preteky mu evidentne nevadia. Ak zvládne špičkovo Vueltu, a ja mám tušenie že áno, inak by ho SKY asi ani nestaval ako lídra, tak nejaká tá forma mu ostane aj do majstrovstiev sveta. Minimálne na to, aby bol silný pomocník pre Chavesa, Quintanu, Lopeza alebo Urana.

SKY nestava Bernala ako lidra pre Vueltu. Kwiatkowski sa v jednom rozhovore vyjadril, ked sa ho novinari pytali, ci bude lider na Vueltu, ze lider bude Thomas. Bernal bude urcite domestik a bude udrziavat vysoke tempo v kopcoch. SKY nie je tim ktory by dal hned liderstvo niekomu kto GT este ani neabsolvoval.
simko

Poslaťod West » Sob 19. Máj 2018 19:11:48

simko píše:
West píše:Ešte minulý rok o tomto čase bol 24 na okolo Slovenska. Potom vyhral nejaké menšie etapáky a na konci roka už 13 na Lombardii. Dlhšie preteky mu evidentne nevadia. Ak zvládne špičkovo Vueltu, a ja mám tušenie že áno, inak by ho SKY asi ani nestaval ako lídra, tak nejaká tá forma mu ostane aj do majstrovstiev sveta. Minimálne na to, aby bol silný pomocník pre Chavesa, Quintanu, Lopeza alebo Urana.

SKY nestava Bernala ako lidra pre Vueltu. Kwiatkowski sa v jednom rozhovore vyjadril, ked sa ho novinari pytali, ci bude lider na Vueltu, ze lider bude Thomas. Bernal bude urcite domestik a bude udrziavat vysoke tempo v kopcoch. SKY nie je tim ktory by dal hned liderstvo niekomu kto GT este ani neabsolvoval.

Niekde som to čítal...ale to je jedno. Veci sa môžu zmeniť hoci aj počas preteku. Thomas ešte nešiel dve GT v jednom roku ako líder na GC. Je ľahké si predstaviť, že bude slabší ako síce neskúsený, ale extrémne talentovaný jazdec, ktorý sa bude pripravovať výlučne na tento pretek.
West

Poslaťod simko » Sob 19. Máj 2018 19:24:18

@West
jasne pocas pretekov sa vselico moze zmenit a budu musiet nato reagovat. ale netreba zabudat ze podla mna na svoju sancu caka aj Kwiatkowski, ktory je vyborny casovkar a vzhladom na jeho vykony na minulorocnej Tour a takisto tento rok na T-A podla mna ocakava ze bude spolulider s Thomasom. cize vidim to ze Bernal bude mat na Vuelte az poziciu tretieho v time a to uz zahrna nejake domestikovanie v horskych dojazdoch. inak ak pojde Froome na Tour tak Thomas ako lider tam urcite nebude. cize vidim to tak ze Thomas sa na TdF bude musiet uspokojit s nejakym spoluliderstvom ale na Vuelte mu garantovali liderstvo.
simko

Poslaťod majo » Ned 20. Máj 2018 8:35:13

ano aj ja pochybujem zeby bernal bol lidrom ale ako tu bolo spravne povedane tak sa veci kludne mozu vyvinut tak ze sa stane lidrom ani nebude vediet ako...no je tu este jedna moznost...co vlastne o nom vieme?...o jeho povahe discipline osobnosti?...ja nic...ja len vidim ze je vrcharsky megatalent a dufam ze bude len napredovat a nedopadne ako jeho krajan carlos...ale co ak je to podobny typ ako Landa?...co ak mu nohy pojdu tak ze sa rozhodne uprednostnit svoje ambicie a bude mu uplne jedno ake miesto v time mu urcia...vyhodi sluchatko z ucha a pojde si svoje...vyhodia zo so SKY? no a co ved ak bude mat vysledky tak ho zoberu kdekolvek inde a bude jasnym lidrom...spekulacie ale jeden nikdy nevie...sam som nanho strasne zvedavy lebo chalan sa mi momentalne naozaj paci...a poviem vam ze trener kolumbijskej repre by som asi nexcel byt...ved oni maju taku zostavu ze by sa mohli pocas elite pretek na MS naskladat za seba a tocit sa ako pri teamovej casovke rozbit konkurenciu a na poslednej stene si to rozdat medzi sebov...pri vsetkej ucte k ostatnym vrcharom tak ak nevyhra tento rok kolumbijec tak to bude pre mna obrovske prekvapenie
majo

Poslaťod nat » Pon 21. Máj 2018 2:52:15

majo píše:...pri vsetkej ucte k ostatnym vrcharom tak ak nevyhra tento rok kolumbijec tak to bude pre mna obrovske prekvapenie

Zostava Froome, Yates, Yates, Thomas je ti slaba ?? :D

A co v SKY urobia s Bernalom ked nebude posluchat. Nevyhodia ho, iba si 1.5 roka nezabicykluje, kedze si to mozu dovolit. To ho prejde sranda.
nat

Poslaťod majo » Pon 21. Máj 2018 7:17:08

nat píše:
majo píše:...pri vsetkej ucte k ostatnym vrcharom tak ak nevyhra tento rok kolumbijec tak to bude pre mna obrovske prekvapenie

Zostava Froome, Yates, Yates, Thomas je ti slaba ?? :D

A co v SKY urobia s Bernalom ked nebude posluchat. Nevyhodia ho, iba si 1.5 roka nezabicykluje, kedze si to mozu dovolit. To ho prejde sranda.

samozrejme ze sa mi nezdaju slaby co som aj v inom prispevku napisal...ale zostava...quintana, lopez, uran, bernal, chavez, henao, martinez, pantano, betancur a dalsi ako dayer atd mi pridu predsalen ako najsilnejsia...samozrejme bude uz prakticky po sezone a tazko povedat kto na tom ako bude...a ako postavia taktiku a ci sa jej budu xciet vsetci podriadit...pre mna ale budu favoritmi...len nech nejdu na indiana

a sky a bernal?...ano mas pravdu presne takto by to mohlo dopadnut...oni si po hlave skakat nedaju :)
majo

Poslaťod Focus-Shimano » Uto 05. Jún 2018 16:02:22

Pozeral som štartovku okolo švajcu a konečne sa po 3 rokoch vracajú na tento krásny etapák špurtéri. Príde Sagan,Greipel,Démare,Kristoff,Dege,Gaviria,Matthews proste svetová špička. Teším sa.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod motyliLET » Uto 05. Jún 2018 19:25:19

focus to ma racionalne dovody , spurteri potrebuju rozjazd pred tdf a tohtorocne cdd je pre spurterov nanic preto vsetci do svajcu, a sagan ten uz klasicky :)
motyliLET

Poslaťod pmts » Uto 05. Jún 2018 20:08:38

Myslím že Švajčiarsko je pre nich úplne rovnako nanič ako Dauphiné ;D je tam jedna placka a dve klasikarske etapy tak pre Sagana a Matthewsom. Skôr ma ptekvapuje že nešli na Route du Sud ktoré zdvíha kvalitu každým rokom a zachvíľu bude konkurovať Dauphiné. Tohtoroku súboj Valverdeho s Bernalom. A tiež som myslel že väčšina špurtérov pôjde na ZLM ako každý rok. Pre mňa je toľko šprintérov na TdS prekvapením. Sagan to bude mať tak jak v Californii ťažšie oproti minulým rokom keď v špurtoch mal tak Matthewsa s Modolom alebo Degencolbom
pmts

Poslaťod Focus-Shimano » Uto 05. Jún 2018 20:43:16

Práveže Švajčiarsko je pre nich lepšie ako cdd.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod pmts » Uto 05. Jún 2018 20:46:12

Dobre ze obhajujes svoje myslienky... este povedz cim?
pmts

Poslaťod Focus-Shimano » Uto 05. Jún 2018 21:04:32

Že by profilmi etáp? Veď v minulosti vo švajci vyhrával aj cav a ten teda kopce preliesť nevedel.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod pmts » Uto 05. Jún 2018 21:16:35

Dobre mojko. V minulosti tiez byvalo dauphine zlozene zo 4och rovin, casovky a troch horskych etap. To je ale vedlajsie. Pozri si tohtorocne profily TdS aj CdD. Po jednej sprinterskej etape a aj to mala byt dneska a napr Coquard s Bauhausom neudrzali balik. Ak sa chces bavit o minulosti tak vzdy islo naviac sprinterov na ZLM. Pozri si tohtorocne TdS a ptm mudruj ktory zavod je pre sprinterov lepsi.
pmts

Poslaťod ifčopifčo » Uto 05. Jún 2018 23:21:06

pmts píše:Dobre mojko. V minulosti tiez byvalo dauphine zlozene zo 4och rovin, casovky a troch horskych etap. To je ale vedlajsie. Pozri si tohtorocne profily TdS aj CdD. Po jednej sprinterskej etape a aj to mala byt dneska a napr Coquard s Bauhausom neudrzali balik. Ak sa chces bavit o minulosti tak vzdy islo naviac sprinterov na ZLM. Pozri si tohtorocne TdS a ptm mudruj ktory zavod je pre sprinterov lepsi.

Súhlasím s tebou, ale bez toho trapneho "mojkovania" by to nešlo?
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod pmts » Uto 05. Jún 2018 23:31:28

Ja viem ale ked si niekto hudie svoje... dakedy to bez ironie nevydrzis :D
pmts

Poslaťod Alex » Str 06. Jún 2018 13:49:57

Cav, Kittel, Ewan a Groenewegen budú štartovať na Okolo Slovinska. Prvá etapa bude určite šprint a druhá už bude pre šprintérov náročnejšia, ale nie nemožná a pred TdF treba vyskúšať odolnosť aj v takýchto etapách.
Alex

Poslaťod simko » Ned 10. Jún 2018 22:28:27

je super ze Petovi sa podarilo vyhrat hned v prvej moznej etape. aj ked s touto sa az tak nepocitalo kedze bola spolu s osmou etapou najlahsia. ale tak posledných 20 km bolo celkom vyzivnych a spolu s trochu skorsim nástupom Gaviriu to prispelo k Petovmu vitazstvu. Peto teraz moze byt uvolneny a moze sa odhodlat aj k nejakym utokom. napríklad zajtrajsia etapa je nato ako stvorena. tusim pred koncom toho zaverecneho stupania su pasaze s viac ako 10%. no a potom je uz v podstate len zjazd. neverim ze Gaviria sa v tom stupani udrzi niekde na popredných poziciach.

ale aj utornajsia etapa vyzera velmi vhodne pre Peta. prikladam profil toho zaverecneho stupania, je to v podstate len dlhsie Poggio. ja si nemyslim ze s tymto by mal mat Peto problemy bez ohladu akym tempom sa to stupanie pojde. no a este k tomu ked pripocitame siestu etapu, tak Peto ma este tri slusne sance na vitazstvo. tak verme ze este aspon jedna sa mu este podari:)
Prílohy
saanenmoser.jpg
saanenmoser.jpg (61.1 KiB) Zobrazené 11275 krát
simko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia