West píše:@berlog
Ja by som úplne nevylučoval, že to Spartakus neskúsi. Jasne on je skôr taký pragmatik, ale je to posledný krát a načo by mu v tejto situácii bolo nejaké piate miesto. Ale skúsiť to, potešiť fanúškov, ktorí mu celú kariéru fandili to by možno stálo za to. A napokon aj v tých prípadoch, keď si niekoho pritiahol na chrbte k cieľu a ten ho ošpurtoval bol v médiách a na fórach oslavovaný a prispievalo to k jeho legende. História nepustí. Ak sa v poslednom desaťročí podarilo nejaké odtrhnutie, tak v tom vždy bol zamotaný on a väčšinou ako hlavný aktér.
Pet píše:Mne osobne M-SR nepripadá taký výnimočný aby bol jedným z monumentov. Ak chcú mať šprintéri svoj monument tak nech si ho vytvoria z Hamburku alebo zo Scheldeprijsu.
Privítal by som na tých 300 km nejaké "spestrenie terénu ". Nespoliehal by som sa len na počasie. Ak ešte bude avizovaný protivietor tak celá tlupa príde do cieľa. Jedine ak to skúsi Nibali.![]()
Samozrejme, každý máme iný názor. Napr. na TdF som videl aj iné inšpirujúce klasikoetapáky ktoré ponúkali " zaujímavejšiu pozeranie "
ifčopifčo píše:Pet píše:Mne osobne M-SR nepripadá taký výnimočný aby bol jedným z monumentov. Ak chcú mať šprintéri svoj monument tak nech si ho vytvoria z Hamburku alebo zo Scheldeprijsu.
Privítal by som na tých 300 km nejaké "spestrenie terénu ". Nespoliehal by som sa len na počasie. Ak ešte bude avizovaný protivietor tak celá tlupa príde do cieľa. Jedine ak to skúsi Nibali.![]()
Samozrejme, každý máme iný názor. Napr. na TdF som videl aj iné inšpirujúce klasikoetapáky ktoré ponúkali " zaujímavejšiu pozeranie "
Čim je Hamburg alebo Schelderprijs zaujímavejší ako Primavera keď si z neho šprintéri majú "vytvoriť" monument? V roku 2011, 2012, 2013 prišiel peletón na MSR porozdeľovaný. Scheldeprijs ostatných 5 rokov peletón pospolu, Hamburg detto.
Pet píše: M-SR nie je monument pre šprintérov / Kittel, Greipel /. Práve preto by čistokrvní šprintéri nemali fňukať. Sagan tiež nefňuká nad Lombardiou. Ifčo ja rád pozriem preteky nielen posledných cca 20 km ale aj celé.
Preto by som privítal nejaké úpravy M-SR , aby som sa nespoliehal len na faktor počasia a dĺžky. Obecne M-SR môže vyhrať hocikto - aj ten čo sa len vezie / Ciolek / a nie najsilnejší pretekár. A to ma trochu škrie.![]()
A odpoveď tvoju otázku. Mňa Hamburk ani Scheldeprijs ich priebeh -veťmi nezaujíma. Možno si pozriem posledných 5km aj to hlavne vtedy ak tam pôjde Erik.
berloq píše:"It is the easiest Classic to ride, but the most difficult to win." Tom Boonen
Treba mať dobré predpoklady a formu, to má však až príliš veľa ľudí. Preto tých zvyšných 90% prípadného úspechu spraví šťastie a náhoda.
ifčopifčo píše:Takmer doslova to isté povedal aj Sagan. Šťastie to chápem, myslím si že určitú dávku šťastia potrebuješ pri každom víťazstve, minimálne to aby sa ti vyhla smola, ale náhoda? Ako to myslíš?
ifčopifčo píše:
Čim je Hamburg alebo Schelderprijs zaujímavejší ako Primavera keď si z neho šprintéri majú "vytvoriť" monument? V roku 2011, 2012, 2013 prišiel peletón na MSR porozdeľovaný. Scheldeprijs ostatných 5 rokov peletón pospolu, Hamburg detto.
berloq píše:Tak keď zaútočíš na P-R 50 km pred cieľom a nikto ťa už neuvidí, to je skôr absolútna fyzická prevaha, ako šťastie. To proste, a dobre to vieme, v Sanreme neplatí od doby xxx, preto šťastie. A náhoda? Neviem no... Taký Ciolek... proste pred pretekom úplný nobody, samozrejme vedelo sa, že je rýchly a podobne, ale to je všetko, nebol ani v okruhu nejakých čiernych koní... Ale skrátka sa mu to zišlo, kondícia dobrá - no nie mimoriadna a vôbec nie diametrálne odlišná od súperov, vôbec nestriedal, lebo s ním nikto nepočítal, Sagan ho podcenil a ďalšie faktory. Jednoducho sa mu to zišlo... čím teda jeho výkon neznižujem.
ifčopifčo píše:Prikláňam sa k Ondrovi, aj šprintéri si zaslúžia svoj monument a Primavera nie je ľahká ani pri takomto profile. A nuda? Veľkosť tejto klasiky u mňa prevyšuje jej potenciálnu nudnosť. Keď sa cyklisti rútia z Poggia, mám tepovku možno vyššiu ako oni, najmä keď je tam Peter
Späť na Svetová cyklistika - sezóna
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia