Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod majo » Pon 28. Feb 2022 9:58:55

Len tak na odlahcenie: ;)

@zakliata.panna
Do rici kamarat co mi to robis?
Na prvy pohlad som sa zlakol ze nam tu pise BLAHA :lol: :lol:
majo

Poslaťod pmts » Pon 28. Feb 2022 12:46:47

zakliata.panna píše:Pár slov:
1. V tíme museli vedieť, ako je Peter výkonnostne na tom, takže po dnešku je jasné, že vôbec nemusel štartovať ani na francúzskom etapáku, ani dvoch klasikách. Ak to bolo pre reklamu, tak nič moc zápis...

2. Radšej mohol ísť na vysokohorské sústredenie, rovno odtiaľ na Tirreno-Adriatico ako na svoje prvé preteky, resp. na Paríž - Nice ako francúzska ,,domáca" alternatíva na rozjazdenie pred M-SR. Financie isto sú v tíme, veľa platí Specialized, takže ,,súkromné" sústredenie by nebolo problémom (Peter, ľudia okolo neho, možno Juraj, Maciej...).

3. Momentáne nevidím dôvod, prečo by mal nastúpiť na klasiku Miláno - Turín, ktorá opäť končí na Superge - teda klasika pre vrchárov.

4. Budem sa opakovať, ale zbytočne robí Peter zo seba ,,nerozumného jazdca" - to ako keby MvdP po zranení nastúpil už tento víkend, alebo Froome silou-mocou išiel nejaké marcové etapáky... Ak naozaj má postkovidové problémy, radšej mohol počkať so začiatkom, aj tak on vie/vedel robiť výsledky už pri svojich prvých štartoch v sezóne, takže platí bod č. 2 - začať sezónu na T-A alebo P-N. Alebo vyliečený a po horskom sústredení ako domestik Miláno - Turín a rovno druhé preteky M-SR.

5. Niečo pozitívne - Petra isto ešte baví cyklistika a pretekanie, najmä ak vidí cyklokrosárov, tak im chce dokázať, že s ním treba počítať, ale musí jednoducho byť 100-percentne nastavený na jarnú časť sezóny. Kovid, mediálne ťahanice, nedostatočná príprava však nie sú to, čo urobí z Petra verziu 100 %. ;)

1. & 2. Kombinácia najskôr tréningu klasického, potom pretekov a následne až vysokohorského sústredenia je lepšia ;) . Sagan je v procese dobiehania zameškaného, podľa mňa o to čerstvejší bude potom v apríli.

3. M-T nekončí na Superge, RCS chce z neho spraviť šprintérsku klasiku aby slúžilo ako zahrievacie kolo pred San Remom, posunuli kvôli tomu aj Tirreno.

4. Aký nerozumný, veď už má prvý postkovidový tréningový blok za sebou. Teraz bolo na čase nahnať kilometre pretekové a následne pôjde na vysokohorské, štandardný postup po chorobe/zranení...
pmts

Poslaťod zakliata.panna » Uto 01. Mar 2022 21:00:45

pmts píše:
zakliata.panna píše:Pár slov:
1. V tíme museli vedieť, ako je Peter výkonnostne na tom, takže po dnešku je jasné, že vôbec nemusel štartovať ani na francúzskom etapáku, ani dvoch klasikách. Ak to bolo pre reklamu, tak nič moc zápis...

2. Radšej mohol ísť na vysokohorské sústredenie, rovno odtiaľ na Tirreno-Adriatico ako na svoje prvé preteky, resp. na Paríž - Nice ako francúzska ,,domáca" alternatíva na rozjazdenie pred M-SR. Financie isto sú v tíme, veľa platí Specialized, takže ,,súkromné" sústredenie by nebolo problémom (Peter, ľudia okolo neho, možno Juraj, Maciej...).

3. Momentáne nevidím dôvod, prečo by mal nastúpiť na klasiku Miláno - Turín, ktorá opäť končí na Superge - teda klasika pre vrchárov.

4. Budem sa opakovať, ale zbytočne robí Peter zo seba ,,nerozumného jazdca" - to ako keby MvdP po zranení nastúpil už tento víkend, alebo Froome silou-mocou išiel nejaké marcové etapáky... Ak naozaj má postkovidové problémy, radšej mohol počkať so začiatkom, aj tak on vie/vedel robiť výsledky už pri svojich prvých štartoch v sezóne, takže platí bod č. 2 - začať sezónu na T-A alebo P-N. Alebo vyliečený a po horskom sústredení ako domestik Miláno - Turín a rovno druhé preteky M-SR.

5. Niečo pozitívne - Petra isto ešte baví cyklistika a pretekanie, najmä ak vidí cyklokrosárov, tak im chce dokázať, že s ním treba počítať, ale musí jednoducho byť 100-percentne nastavený na jarnú časť sezóny. Kovid, mediálne ťahanice, nedostatočná príprava však nie sú to, čo urobí z Petra verziu 100 %. ;)

1. & 2. Kombinácia najskôr tréningu klasického, potom pretekov a následne až vysokohorského sústredenia je lepšia ;) . Sagan je v procese dobiehania zameškaného, podľa mňa o to čerstvejší bude potom v apríli.

3. M-T nekončí na Superge, RCS chce z neho spraviť šprintérsku klasiku aby slúžilo ako zahrievacie kolo pred San Remom, posunuli kvôli tomu aj Tirreno.

4. Aký nerozumný, veď už má prvý postkovidový tréningový blok za sebou. Teraz bolo na čase nahnať kilometre pretekové a následne pôjde na vysokohorské, štandardný postup po chorobe/zranení...

Pmts, viem, že tebou uvedená kombinácia je ideálna, tiež sledujem cyklistiku/šport už nejaký ten rok a aktívne sa aj venujem mnohým športom, lenže narážal som na fakt, že pravdepodobne nebude mať Peter priestor na vysokohorské sústredenie pred Ronde a P-R. O týždeň ide na T-A (7. až 13. 3.), potom o 3 dni Miláno - Turín (16. 3.) a následne 19. 3. Miláno - San Remo. Šesť dní po talianskom monumente má v pláne E3, potom hneď G-W a už máme 3. 4. Ronde. Nezaregistroval som, že by od pondelka bol na sústredení, navyše by to bolo nedostatočné - nejakých plus-mínus 5 dní.
zakliata.panna

Poslaťod simko » Uto 01. Mar 2022 21:42:38

@zakliata.panna
tiez si myslim, na to sustredenie uz nie je v jeho kalendari priestor. to by bolo iba keby nesiel na T-A. cize Peto uz urcite bude bez vysokohorskeho, ktore mu v minulosti dost pomahalo.
simko

Poslaťod pmts » Str 02. Mar 2022 4:59:58

simko píše:@zakliata.panna
tiez si myslim, na to sustredenie uz nie je v jeho kalendari priestor. to by bolo iba keby nesiel na T-A. cize Peto uz urcite bude bez vysokohorskeho, ktore mu v minulosti dost pomahalo.

Z kade beriete to Tirreno? Mal ísť P-N, ale Total ho zo štartovky stiahol, tipujem že práve pre spomínané sústredenie...
pmts

Poslaťod water202 » Str 02. Mar 2022 9:54:20

Napr tu: https://bici.pro/nTirrenoews/profession ... ra-musica/

Sportful je sponzor Tirrena a aj Sagana.

Marketingove povinnosti maju prioritu pred vykonom a vysledkom.
Ako vzdy, preniaze az na prvom mieste.

Osobne som jar uz odpisal ani nie na zaklade vysledkov ale skor toho ako sa Peto tvaril na bergoch (kto chce na nete je kopa fotiek, nech si najde. su to dost smutne zabery...)

Stale dufam ze pre TE ja najdolezitejsia TDF a tam bude Peto pripraveny a konkurencieschopny v boji o zeleny.
water202

Poslaťod ifčopifčo » Str 02. Mar 2022 11:33:47

@water202 - vďaka za odkaz a k tým peniazom, je to profesionálna cyklistika, bez peňazí by nemohla existovať, ale ja si nemyslím, že by Petra hnali na nejaké preteky kde by nechcel byť.
Na bergoch sa Peter trápi už roky, začalo to v roku 2019 a zdá sa, že to je z roka na rok horšie. Asi len odborníci by vedeli vysvetliť taký veľký prepad výkonnosti, Peter je slabší v podstate vo všetkých činnostiach (okrem techniky), od šprintov, cez dynamiku, lezenie až po vytrvalosť. Asi skutočne budeme hovoriť o Saganovi pred pádom na Tour 2018 a po ňom. Sú to akoby iní cyklisti.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod zakliata.panna » Str 02. Mar 2022 11:38:26

water202 píše:Napr tu: https://bici.pro/nTirrenoews/profession ... ra-musica/

Sportful je sponzor Tirrena a aj Sagana.

Marketingove povinnosti maju prioritu pred vykonom a vysledkom.
Ako vzdy, preniaze az na prvom mieste.

Osobne som jar uz odpisal ani nie na zaklade vysledkov ale skor toho ako sa Peto tvaril na bergoch (kto chce na nete je kopa fotiek, nech si najde. su to dost smutne zabery...)

Stale dufam ze pre TE ja najdolezitejsia TDF a tam bude Peto pripraveny a konkurencieschopny v boji o zeleny.

Presne tak. Uz na francuzskom etapaku bol na Petra smutny pohlad a dorazili to bergy na sprinterskom K-B-K. Nieco podcenili, resp. vedia v time vsetci, ze klasikarska jar je uz ,,out". Lebo inokedy by podobne stupania dal s prstom v nose aj po 2-dnovej party v Sanghaji a niekolkohodinovom lete na miesto startu. ;) Momentalne vykonnostne je v TE na urovni domestikov, ktori prvi odpadavaju. Vlastne celkovo to zatial vyzera tak, ze vsetci spolujazdci su dajako ,,sokovani" z Petra, motkaju sa v pelotone s vynimkou Van Gestela. Drzim velmi palce a isto aj ini na tomto fore, lebo sme velki fanusikovia Petra (pre elvisku, aby sa nehnevala), ale ak ma byt naplastou TdF, navyse sa na nu hotuju vsetci topsprinteri a WVA, tak nic moc, pretoze Peter je v prvom rade klasikar, az potom sprinter a bojovnik o zeleny dres... P. S.: Boonen posledne sezony vynechaval niektore flamske klasiky, sustredil sa na P-R, mozno by si mohli v TE zobrat priklad, teda aj Peter a ludia okolo neho. Nieco ako vlani...
zakliata.panna

Poslaťod ifčopifčo » Sob 05. Mar 2022 18:12:53

Tak na Strade sme dnes videli kadečo. V prvom rade hEroický výkon Pogačara, to, ako dokázal zdrhnúť súperom na výkon a získať si minútu a pol veľký náskok a potom si hravo udržiavať bezpečný odstup od súperov bolo famózne a nesmierne sa teším na Ronde s Tadejom. Videli sme Alaphilippove salto a tigráča, Valverde dokázal , že ani vek 41 rokov neprekáža cyklistovi podávať výborné výkony, Asgreen zase ukázal, že ani covid nemusí znamenať veľkú komplikáciu v získavaní formy a nahradil frustrovaného Juliana. Len som čumel, ako sa tam zrazu objavil Attila Valter na 4. mieste, skvele bojoval aj mladý Carlos Rodriguez a je veľkým prísľubom. Čo sme nevideli bola nejaká dráma či napätie, to nepripustil Pogačar dominantným výkonom a aby som nezabudol, videli sme ešte mizernú réžiu prenosu, keď u mužov a aj pri ženách nezvládli záver pretekov.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Ned 06. Mar 2022 19:35:06

Čo poviete na tú tímovú časovku Jumba na ktorú sa ostatné tímy nechytali? Bolo to podcenenie, ale sú skutočne takí dominantní? A pritom signalizovali že to skúsia už kilometre pred tým stúpaním.
ifčopifčo

Poslaťod majo » Ned 06. Mar 2022 20:18:36

Ja som to nevidel len som si to precital…kazdopadne toto sa len tak casto nevidi…aj ked aj nedavno UAE malo troch svojich na bedni ale po inom priebehu…ja si myslim ze sa im jednoducho podarilo prekvapit superov a ked uz odisli tak take motory ako tam boli to uz dotiahli az na pasku

Este k tomu strade…videl som len poslednych cca 20km a ten finish jednoznacne mal byt na splitscreene…jasne to zaverecne stupanie dokaze jazdca doslova zastavit(alebo aj vypnut ako WVA) cize zaber na uz ocividne unaveneho tadeja mal logiku ale zaroven sme bohuzial nevideli ako valverde odpojil asgreena co je skoda a takisto sme nevideli aj to neustale preskupovanie v tretej skupine ktore tiez mohoo byt zaujimave
majo

Poslaťod mortirolo08 » Ned 06. Mar 2022 20:27:46

Po Strade Bianche som sa zamyslel ci UAE neprivezie vrcharsky tim na San Remo, aby spurterov a vacsinu klasikarov poslali do grupeta uz na Cipresse. No presne takto som si to predstavoval :D
mortirolo08

Poslaťod ifčopifčo » Uto 08. Mar 2022 11:21:19

Dnes som zvedavý na Tirreno, ukáže Peter nejaké zlepšenie oproti prvému etapáku? Omloop a Kuurne príliš neberiem do úvahy, ak na neho niečo liezlo tak tie jeho výkony boli celkom pochopiteľné. Dnes je etapka so stúpaniami dlhými do 5 km s prevýšeniami okolo 3-5%, uvidíme, dokedy vydrží v peletóne. Favoritom asi Caleb.
@mortirolo - IMHO na Cipresse (má priemer iba 4%) to tak nedokážu potrhať ani top vrchári a do cieľa je to ešte pomerne ďaleko.
ifčopifčo

Poslaťod majo » Uto 08. Mar 2022 18:28:37

Nooo nebol to najhorsi sprint od Peta len asi vyber miesta nebol najstastnejsi ale to je vzdy loteria…za mna ok
majo

Poslaťod simko » Uto 08. Mar 2022 18:30:41

tak pozrel som si etapu aj stupania, ak som dobre videl tak Peto nebol v problemoch a viacmenej sa udrziaval v prvej tretine pelotonu, mozno raz som si vsimol ze sa trochu prepadol ale zase tazko sa to identifikuje tak neviem naisto. kazdopadne je tu mierny optimizmus na mieste. ak nebudu uz ziadne komplikacie a absolvuje cele Tirreno tak si myslim ze na MSR nemusi byt uplne bez sance.
simko

Poslaťod hujhe » Uto 08. Mar 2022 18:32:15

Dnes to bolo v pohode, co myslite? Oproti vlanajsom T-A vyzera Peter lepsie. Bol som skepticky no zacinam verit ze choroba mala velky vplyv.
hujhe

Poslaťod Keram » Uto 08. Mar 2022 19:52:18

Ja som etapu nevidel tak neviem. Ale tak je to povzbudive ze by to nemuselo byt uplne marne. Hadam zabojuje vpredu aj zajtra.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Uto 08. Mar 2022 20:11:14

Ak som videl dobre, Peter nemal nejaké vážnejšie problémy na stúpaniach, čo je dobrá správa, dobrá správa je aj dobrá pozičná jazda v závere, len ten šprint je taký, aký ukazoval ostatné sezóny. Smerom k Primavere by to mohlo byť OK a Peter by si mohol pripísať desiate top 10 na týchto pretekoch.
ifčopifčo

Poslaťod simko » Uto 08. Mar 2022 21:52:29

ifčopifčo píše:Ak som videl dobre, Peter nemal nejaké vážnejšie problémy na stúpaniach, čo je dobrá správa, dobrá správa je aj dobrá pozičná jazda v závere, len ten šprint je taký, aký ukazoval ostatné sezóny. Smerom k Primavere by to mohlo byť OK a Peter by si mohol pripísať desiate top 10 na týchto pretekoch.

tak ak pojde jeho vykonnost hore kazdou dalsou etapou tak sa bude zlepsovat aj sprint. uvidime. ak pojde Peto aj to Milano-Torino ktore ma v programe tak tam budeme vidiet velmi presne v akom stave je jeho sprint pred MSR.
simko

Poslaťod simko » Str 09. Mar 2022 14:18:09

takze Peto DNS dnes. vraj ochorel. je toto mozne? :(
simko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia