Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Pet » Ned 13. Dec 2015 12:03:15

@ ifčopifčo - pamäť ti ešte funguje :lol: Na prsou je ve žlutém poli logo La Datcha podle společnosti Olega Tinkova, která se orientuje na luxusní chaty (rusky dača) a po Rusku začala expandovat i ve francouzských lyžařských střediscích Val Thorens a Courchevel, kde staví dvě velké alpské chaty. Otevřít by je měl v roce 2016. / zdroj - supercycling.cz /
Preto aj nové dresy ukáže v Courchevelu pred Vianocami v rámci veľkej show .
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod Keram » Ned 13. Dec 2015 12:33:26

elviska píše:No, vyzerá to tak že Tinkoff v roku 2016 končí. :( http://www.cyclingnews.com/news/exclusi ... 16-season/

Som zvedavy ci ich niekto kupi. Keby aj nie tak Peto si miesto najde. No horsie by to bolo s nasimi ostatnymi jazdcami. Takze dufam ze ich niekto kupi. Alonso ma sancu ak to mysli s cyklistikou vazne.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Pet » Ned 13. Dec 2015 12:40:41

@Keram - Keď Tinkoff niekto kúpi, tak aj so Saganovým ročným platom. Ak nekúpi, tak to môže byť pre Peťa ešte " zaujímavé ". Nevidíme do jeho zmluvy s Tinkoffom. :(
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Dec 2015 12:53:27

Nibali po tejto sezóne do Treku? Už sa tu o jeho budúcnosti diskutovalo
http://www.roadcycling.cz/index.php5?st ... 3555&zpz=1
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Re: Tímy a cyklisti-Tikoff končí

Poslaťod Miki » Ned 13. Dec 2015 13:11:47

Je veľká škoda,že Tikoff končí vo svetovej cykliske.Už nebude mať kto, cikať proti vetru/ASO,UCI/ Všetky zmeny na reformu cyklistiky skončia u ASO.A zas to bude len o kozmetických úpravách.Riešiť fungovanie týmov na inej báze,nie len na sponzoringu, nebude mať kto.Kde niet tlaku na zmeny, nie je ani záujem riešiť, tieto zmeny.Tinkoff bol svorázny,extravagantý,jednoducho bol iný,ale cyklistiku mal rád.Z môjho pohľadu to bude strata pre svetovú cyklistiku.
Miki

Re: Tímy a cyklisti-Konkurencia Sagana

Poslaťod Miki » Ned 13. Dec 2015 15:54:04

20 ročná Petra Vlhová víťazí v slalome svetového pohára.Petrovi Saganovi možno rastie budúcoročný ozajstný konkurent v hodnotení športovca roka na Slovensku.Neviem či redakcia cycling.info nespravila chybu a nemala otvoriť portál práve z tohto športu.V biatlone nám pravdepodobne v budúcnosti ruže nepokvitnú.Viem,že je to predčasné. Ale......!
Miki

Poslaťod dexterko » Ned 13. Dec 2015 18:04:56

@miki

tvoj príspevok mi príde veľmi unáhlený čo sa týka Vlhovej , a veľmi povrchný čo sa týka témy web stránky. A budem sa už asi stý krát opakovať aby ste všetko necpali sem, čo to má spoločné s ,,Tímy a cyklisti,,???

Čo sa týka Vlhovej je to jej druhé možno tretie poriadne umiestnenie v SP. EP nepočítam, to je 2.liga. Áno je to jedna z najväčších nádejí svk lyžovania za posledné roky mimo Zuzulovej, určite má na to stať sa svetovou extratriedou, ale ešte toho bude musieť veľa ukázať aby mohla konkurovať ostatným v ankete ŠR. Ja by som bol zatiaľ opatrný v jej hodnotení, predsa len má len 20 a bude o ňu musieť byť dobre postarané aby napredovala. Myslím, že o kandidátov na ŠR sa nemusíme zatiaľ strachovať, ešte sa našťastie u nás rodia veľký športovci. Každopádne gratulácia k životnému výsledku i keď by som bol zvedavý ako by dnes dopadla v priamej konfrontácii so Shiffrinovou.

K téme web stránky by ti asi vedeli veľa porozprávať chlapi z redakcie, ktorých asi nepoteší info, že sa mali radšej venovať lyžovaniu, kde koniec koncov tých výsledkov je tiež ako šafranu, namiesto biatlonu, ktorý je, si myslím, jeden z najobľúbenejších športov u nás. Prečo by sme nemali mať v budúcnosti výsledky. Pred pár rokmi boli, vedenie zrejme zaspalo a veľa sa toho asi neporobilo, keď končiacu generáciu nenahradili de facto nikto. Ale to neznamená, že o dva/tri roky tu nebudú kvalitný jazdci. V lyžovaní to je myslím ešte väčšia bieda, Zuzulová za chvíľku končí a po nej tu ostane len Vlhová a stou to môže dopadnúť akokoľvek.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod dexterko » Ned 13. Dec 2015 18:14:24

@ifčo

vďaka za vysvetlenie, nečakal som, že by to malo spojitosť s ruštinou.
Máš pravdu, ruština ma už na škole nezastihla. Nastupoval som do školy za revolúcie, takže som chytil nemčinu :D
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod Keram » Ned 13. Dec 2015 23:27:28

Pet píše:@Keram - Keď Tinkoff niekto kúpi, tak aj so Saganovým ročným platom. Ak nekúpi, tak to môže byť pre Peťa ešte " zaujímavé ". Nevidíme do jeho zmluvy s Tinkoffom. :(

V com konkretne? Ak Tinkoff zanikne tak (aspon myslim) defakto zanikne aj Petrova zmluva a bude volnym pretekarom a bude si moct vyberat. Naopak zvysena konkurencia na trhu zaisti ze trojica Kolar, Juro Sagan, Baska bude mat sakra problem sa vo world tour zamestnat.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod menovatel » Pon 14. Dec 2015 1:28:42

Keram píše:
Pet píše:@Keram - Keď Tinkoff niekto kúpi, tak aj so Saganovým ročným platom. Ak nekúpi, tak to môže byť pre Peťa ešte " zaujímavé ". Nevidíme do jeho zmluvy s Tinkoffom. :(

V com konkretne? Ak Tinkoff zanikne tak (aspon myslim) defakto zanikne aj Petrova zmluva a bude volnym pretekarom a bude si moct vyberat. Naopak zvysena konkurencia na trhu zaisti ze trojica Kolar, Juro Sagan, Baska bude mat sakra problem sa vo world tour zamestnat.

Netreba hneď myslieť na najhoršie. Jednak je tu šanca, že tím niekto kúpi ako celok a imo Saganovci aj Baška majú v tom prípade zmluvu na 2017. Ďalej aspoň jeden z mladých by mohol t. r. výsledkovo preraziť a "osamostatniť sa". Výsledky potrebujú skoro všetci, btw ešte aj Peter Velits.
menovatel

Poslaťod Roman » Pon 14. Dec 2015 10:08:51

dexterko píše: V lyžovaní to je myslím ešte väčšia bieda, Zuzulová za chvíľku končí a po nej tu ostane len Vlhová a stou to môže dopadnúť akokoľvek.

Akoze ano moze to s nou dopadnut akokolvek, ale za Vlhovou stoja vysledky. Je to juniorska majsterka sveta, takze toto nebola nejaka nahoda.
Roman

Poslaťod Pet » Pon 14. Dec 2015 19:19:11

@ Keram - Kiež by to tak bolo ako vravíš ohľadne PS. Nie som úplne presvedčený, či je to v zmluve ošetrené tak ako myslíš. Čo sa týka ďalších troch šarvancov s tebou absolútne súhlasím. :)
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod Keram » Pon 14. Dec 2015 20:26:59

@Pet
Tak ale ako by to bolo? Ked zanikne Tinkoff tak co Sagan nebude moct prestupit a nebude moct pretekat vo world tour cely jeden rok? To mi pride uletene.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Pon 14. Dec 2015 20:38:43

Podľa mňa prichádzajú do úvahy iba 2 možnosti. Tinkov team predá a tak všetky povinnosti jednej a aj druhej strany prejdu pod nového majiteľa alebo team skončí a cyklisti budú voľní a budú môcť uzatvárať zmluvy s inými teamami. Problém by možno mohol vzniknúť ak by nový majiteľ nedokázal splniť podmienky WT a tak by bol iba prokonti, ale ktovie ako to je, aké rôzne klauzuly majú cyklisti v zmluvách.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod lukas » Pon 14. Dec 2015 22:21:33

Ja som sa osobne čudoval Erikovi, že si zvolil túto cestu, lebo v čase jeho prestupu sme už vedeli, že Tinkov z cyklistiky odíde. Bolo to jasné už na MS. On hľadal kupca už tento rok, tá prestrelka s Riisom pred cca. dvoma mesiacmi o možnom spätnom odkúpení nevyšla von len tak náhodou. Ale tento rok mu nikto nedal toľko, koľko chcel, preto to ešte potiahne aj kvôli Contadorovi a dúhe. Ešte v októbri nemal podpísanú zmluvu absolútne nikto mimo pár cyklistov, ani jeden mechanik, masér, dokonca vraj ani jeden športový riaditeľ. Až potom sa to utriaslo a podpísali všetci s tým, že rok 2016 je posledný.
Preto som ja osobne tipoval, že Baška pôjde ďalej dohnianskou cestou, ktorá by sa o neho bola postarala. Peter Sagan má v tíme zoširoka brané až deväť duší, ako som minule počítal a písal v článku. Je vysoko pravdepodobné, že z toho bude musieť sekať. Len sa obávam, aby to nebola sezóna ako posledná v Cannondali, kde sa všetci o všetko báli a tím nefungoval.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod Focus-Shimano » Pon 14. Dec 2015 22:52:41

Mna hlavne zaujima kam by Peter Sagan prestupil ak by sa nepodarilo tim zachranit vsade je plno kazdy dobry tim ma aspon jedneho dobreho klasikara a sprintera.Sky ma Thomasa a Vivianiho,Giant Degenkolba ,Katusha ma Kristoffa , BMC Van Avermaet .Jedine cannondale a Trek po odchode Cancellaru nebudu mat lidra na flamske klasiky takze ja dufam ze sa podari sucastny tim zachranit.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod dexterko » Pon 14. Dec 2015 23:20:09

Focus-Shimano píše:Mna hlavne zaujima kam by Peter Sagan prestupil ak by sa nepodarilo tim zachranit vsade je plno kazdy dobry tim ma aspon jedneho dobreho klasikara a sprintera.Sky ma Thomasa a Vivianiho,Giant Degenkolba ,Katusha ma Kristoffa , BMC Van Avermaet .Jedine cannondale a Trek po odchode Cancellaru nebudu mat lidra na flamske klasiky takze ja dufam ze sa podari sucastny tim zachranit.

Najlepšie ak by to malo slovenský základ :D
Nevravím, že si to želám, ale chcel by som vidieť ako by to klapalo v SKY. To by bol druhý klasikársky etixx, súboje jak prasa. A na GT by iste stíhali obhospodárovať Frooma aj Sagana.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod elviska » Pon 14. Dec 2015 23:31:34

Inak počas roka sa písalo dakde že Etixx chce Petra, tuším o tom písali počas leta belgické média a cyclingweekly. http://www.cyclingweekly.co.uk/news/lat ... res-177327
elviska

Poslaťod majo » Pon 14. Dec 2015 23:34:23

kludne by to mohla byt orica...velky sympataci so slabsimi sofermi autobusov :D
majo

Poslaťod bloy » Pon 14. Dec 2015 23:46:22

Tie tímy sú naozaj nabité, všade niekto je, alebo sa aspoň nedá predpokladať, že by mali na to kupovať Sagana (IAM, AG2R, FDJ, Lampre) ho zrejme nekúpia. Taká Astana by ale napríklad mohla mať záujem. Ja by som ho skôr ale videl v Lotte, v jednom je ale konkurencia v Greipelovi pre dojazdy (ale musí to byť až taký problém?) - za to ale veľmi slušná podpora do klasík, v druhom je Vanmarcke, ktorý ale ak túto sezónu nič extra nepredvedie asi už nebude mať také postavenie.

Inak asi každý manažér WT tímu by asi povedal, že Sagana chce. Možno aj Unzue :D
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia