Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Pon 02. Nov 2015 16:19:00

Tak poďme na to :)

1. Cyklisti sezóny
Schválne som napísal cyklisti, pretože vybrať len jedného je pre mňa takmer nemožné.
Aru, Froome a Contador - ako víťazi GT musia určite patriť medzi cyklistov sezóny
Kristoff - ako víťaz monumentu a cyklista ktorý dokázal v sezóne 20 zvíťaziť
Degenkolb - má na svojom konte 2 monumenty čo je pri súčasnej vyrovnanosti cyklistov vynikajúce
Valverde - monument, bedňa na GT a počas celej sezóny vynikajúce výkony, víťaz rebríčka WT, najviac bodov v rebríčku PCS, ak by som si musel vybrať iba jedného cyklisti bol by to asi on.
Greipel - ako najlepší šprintér sezóny ktorý na mnohých pretekoch dokázal že je aj skvelý tímový hráč
Sagan - majster sveta tu nemôže chýbať a Peter od Kalifornie po MS bavil ľudí svojou aktívnou cyklistikou

2. Sklamania sezóny
Kittel - viem že bol zranený a chorý ale sklamal ma jeho prístup, buď po celú nemal vôbec formu a tak nebol sebakritický alebo ju mal a kašlal na to
Vanmarcke - pri neúčasti Boonena a Cancellaru som pokladal za jedného z najväčších favoritov na Ronde a P-R a on ostal ďaleko za očakávaniami, v celej sezóne bol nenápadný
Cavendish - jedno WT víťazstvo v celej sezóne je pre cyklistu jeho rangu veľmi málo
Kwiatek - akési prekliatie dúhového dresu pokračuje, okrem šťastného víťazstva na Amsteli a celkom slušného začiatku sezóny Kwiatek prepadol v Švajčiarsku, na Tour, v Poľsku, výkon na MS naznačil že by sa mohol vrátiť Kwiatek vydanie 2014
Demare - ja viem, zranenia, smola, ale čo už, táto sezóna nebola pre neho dobrá, len dve víťazstva je na prominentného francúzskeho šprintéra veľmi málo napriek nepriaznivým okolnostiam

3. Objavy sezóny
Dumoulin - objav nového Induraina, skvelý časovkár naznačil svoje možnosti ako cyklista na GT
Latour - žeby budúci francúzsky víťaz Tour ktorý ju má v mene? Viem, má k tomu ešte veľmi ďaleko, ale naznačil svoje možnosti
Alaphilippe - chlap pri ktorého mene vždy zabudnem ktoré písmená má 2x ukázal fantastické Ardény a nebyť Valverdeho patril by k jedným z najprekvapujúcejších víťazov monumentu
Benoot - skvelé výkony na kockových klasikách, vynikajúca výkonnosť na svoj vek
Landa - vynikajúce výkony na dvoch GT a 3. miesto na Gire, kto to očakával?

4. Najlepší výkony cyklistov (v konkrétnych pretekoch)
Stannard - Omloop - takto zlikvidovať v záverečných kilometroch 3 nadržaných etixxákov medzi ktorými je aj Tommeke a Terpstra ktorí skúšajú všetko možné vyžaduje fantastickú výkonnosť
Štyby - Strade Bianche - nechať za sebou takýmto spôsobom Avermaeta, Vanmarcka, Valverdeho - jedným slovom krása
Degenkolb - Paríž Roubaix - dotiahnutie sa na čelo v pravý okamih a psychicky náročné potvrdenie šprintérskych kvalít
Sagan - etapa na Mount Baldy - prekonal sám seba, trpel no vydržal, Phil Ligget to vystihol presne
Zakarin - Romandia - ITT napriek problémom s bicyklom zaostal iba 13 sekúnd za Martinom a dokázal udržať celkové víťazstvo
Contador - Giro, etapa cez Mortirolo, tá jeho stíhačka cez kopčisko sa tak skoro zabudnúť nedá
Froome - TdF a 10. etapa - rozdrvenie konkurencie ktorá sa z toho spamätávala po zvyšok Tour
Geschke - TdF a 17. etapa - životný výkon a životný úspech tohto veľkého bojovníka
Dumoulin - Vuelta - 9. etapa - poraziť Purita a Froomeyho v takom závere, chapeau
Sagan - MS, zdrhnúť všetkým ktorí to čakajú ale na nič sa nezmôžu, fantázia
Nibali - Lombardia - zachrániť sezónu na poslednú chvíľu a dokázať to takýmto spôsobom dokáže iba žralok

5. Najlepší výkon tímov (v konkrétnych pretekoch)
Tinkoff - Tirreno 6. etapa - takto si predstavujem tímový výkon pre svojho šprintéra v ťažkých podmienkach aby si konečne pripísal víťazstvo po dlhom čase
Astana - Giro 20. etapa - útok na Contadora a na celkové víťazstvo sa síce nevydaril
SKY - Tour de France - 10. etapa - kde boli ostatní?
Astana - Vuelta 20. etapa - zdrvujúci útok na celkové víťazstvo ktorému sa nedalo odolať
BMC - MS TTT - potvrdenie úlohy favorita famóznym spôsobom
Astana - Lombardia - vždy boli tam kde mali byť a Rosa Nibalimu výborne kryl chrbát
a pridám najsympatickejší tím MTN Qhubeka, najlepší tím z voľnou kartou s bojovnými cyklistami

6. Najlepšia klasika
Paríž - Roubaix

7. Najlepší etapák
Vuelta

8. Najnudnejšie preteky
Asi boli také nudné že si na ne vôbec nepamätám ....

9. Čo ma v sezóne najviac potešilo
- Saganove víťazstvo na MS keď zavrel ústa všetkým pochybovačom a dokázal že nie je "rovinkár a tuctový cyklista ktorý v ničom nevyniká" ako tu roky tvrdí jeden nemenovaný expert
- koniec kauzy Kreuziger keď všemocná UCI v tichosti stiahla chvost a Roman sa môže sústrediť na cyklistiku
- výkony Avermaeta počas celej sezóny, podobne Sagana od Kalifornie, títo chlapci ma bavia svojou cyklistikou a aj keď nevyhrajú preteky tak ich robia zaujímavými
- spoločné majstrovstvá v Žiline - organizácia, diváci a aj výkony cyklistov
- Štybyho 2. miesto na P-R, už by konečne mal vyhrať monument nejaký cyklista z bývalého Československa, ak to nebude Peter nech je to Štyby
- návrat Phinneyho po ťažkom zranení

10. Čo ma v sezóne najviac sklamalo
- neúčasť Spartaka a Tommekeho na jarných klasikách
- množstvo kolízií cyklistov so sprievodnými vozidlami
- obrovská nezodpovednosť organizátorov (už si nepamätám presne na akých pretekoch to bolo, Paríž-Nice?) keď v cieľovej rovine nechali neohradené kovové stĺpiky čo spôsobilo pád a ťažké zranenia
- Nibaliho "nástup" s motorovým vozidlom na Vuelte
- primitívni fanúšikovia vulgárne útočiaci na cyklistov Sky počas Tour a vôbec niekedy mi fanúšikovia pripadajú ako prepustenci z diagnostických ústavov
- cholerické správanie Sagana na Vuelte pri incidente s motorkou

Pridám bod 11, novinársky počin roku súvisiaci s cyklistikou získava kolektív cycling-info za to že zriadili toto diskusné fórum kde v pohode môžu diskutovať ľudia o cyklistike bez toho aby boli ohrozovaní trolmi a hlupákmi, vďaka :)
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Focus-Shimano » Pon 02. Nov 2015 16:56:54

ifčopifčo píše:Tak poďme na to :)

1. Cyklisti sezóny
Schválne som napísal cyklisti, pretože vybrať len jedného je pre mňa takmer nemožné.
Aru, Froome a Contador - ako víťazi GT musia určite patriť medzi cyklistov sezóny
Kristoff - ako víťaz monumentu a cyklista ktorý dokázal v sezóne 20 zvíťaziť
Degenkolb - má na svojom konte 2 monumenty čo je pri súčasnej vyrovnanosti cyklistov vynikajúce
Valverde - monument, bedňa na GT a počas celej sezóny vynikajúce výkony, víťaz rebríčka WT, najviac bodov v rebríčku PCS, ak by som si musel vybrať iba jedného cyklisti bol by to asi on.
Greipel - ako najlepší šprintér sezóny ktorý na mnohých pretekoch dokázal že je aj skvelý tímový hráč
Sagan - majster sveta tu nemôže chýbať a Peter od Kalifornie po MS bavil ľudí svojou aktívnou cyklistikou

2. Sklamania sezóny
Kittel - viem že bol zranený a chorý ale sklamal ma jeho prístup, buď po celú nemal vôbec formu a tak nebol sebakritický alebo ju mal a kašlal na to
Vanmarcke - pri neúčasti Boonena a Cancellaru som pokladal za jedného z najväčších favoritov na Ronde a P-R a on ostal ďaleko za očakávaniami, v celej sezóne bol nenápadný
Cavendish - jedno WT víťazstvo v celej sezóne je pre cyklistu jeho rangu veľmi málo
Kwiatek - akési prekliatie dúhového dresu pokračuje, okrem šťastného víťazstva na Amsteli a celkom slušného začiatku sezóny Kwiatek prepadol v Švajčiarsku, na Tour, v Poľsku, výkon na MS naznačil že by sa mohol vrátiť Kwiatek vydanie 2014
Demare - ja viem, zranenia, smola, ale čo už, táto sezóna nebola pre neho dobrá, len dve víťazstva je na prominentného francúzskeho šprintéra veľmi málo napriek nepriaznivým okolnostiam

3. Objavy sezóny
Dumoulin - objav nového Induraina, skvelý časovkár naznačil svoje možnosti ako cyklista na GT
Latour - žeby budúci francúzsky víťaz Tour ktorý ju má v mene? Viem, má k tomu ešte veľmi ďaleko, ale naznačil svoje možnosti
Alaphilippe - chlap pri ktorého mene vždy zabudnem ktoré písmená má 2x ukázal fantastické Ardény a nebyť Valverdeho patril by k jedným z najprekvapujúcejších víťazov monumentu
Benoot - skvelé výkony na kockových klasikách, vynikajúca výkonnosť na svoj vek
Landa - vynikajúce výkony na dvoch GT a 3. miesto na Gire, kto to očakával?

Stannard - Omloop - takto zlikvidovať v záverečných kilometroch 3 nadržaných etixxákov medzi ktorými je aj Tommeke a Terpstra ktorí skúšajú všetko možné vyžaduje fantastickú výkonnosť
Štyby - Strade Bianche - nechať za sebou takýmto spôsobom Avermaeta, Vanmarcka, Valverdeho - jedným slovom krása
Degenkolb - Paríž Roubaix - dotiahnutie sa na čelo v pravý okamih a psychicky náročné potvrdenie šprintérskych kvalít
Sagan - etapa na Mount Baldy - prekonal sám seba, trpel no vydržal, Phil Ligget to vystihol presne
Zakarin - Romandia - ITT napriek problémom s bicyklom zaostal iba 13 sekúnd za Martinom a dokázal udržať celkové víťazstvo
Contador - Giro, etapa cez Mortirolo, tá jeho stíhačka cez kopčisko sa tak skoro zabudnúť nedá
Froome - TdF a 10. etapa - rozdrvenie konkurencie ktorá sa z toho spamätávala po zvyšok Tour
Geschke - TdF a 17. etapa - životný výkon a životný úspech tohto veľkého bojovníka
Dumoulin - Vuelta - 9. etapa - poraziť Purita a Froomeyho v takom závere, chapeau
Sagan - MS, zdrhnúť všetkým ktorí to čakajú ale na nič sa nezmôžu, fantázia
Nibali - Lombardia - zachrániť sezónu na poslednú chvíľu a dokázať to takýmto spôsobom dokáže iba žralok

Tinkoff - Tirreno 6. etapa - takto si predstavujem tímový výkon pre svojho šprintéra v ťažkých podmienkach aby si konečne pripísal víťazstvo po dlhom čase
Astana - Giro 20. etapa - útok na Contadora a na celkové víťazstvo sa síce nevydaril
SKY - Tour de France - 10. etapa - kde boli ostatní?
Astana - Vuelta 20. etapa - zdrvujúci útok na celkové víťazstvo ktorému sa nedalo odolať
BMC - MS TTT - potvrdenie úlohy favorita famóznym spôsobom
Astana - Lombardia - vždy boli tam kde mali byť a Rosa Nibalimu výborne kryl chrbát
a pridám najsympatickejší tím MTN Qhubeka, najlepší tím z voľnou kartou s bojovnými cyklistami

6. Najlepšia klasika
Paríž - Roubaix

7. Najlepší etapák
Vuelta

8. Najnudnejšie preteky
Asi boli také nudné že si na ne vôbec nepamätám ....

- Saganove víťazstvo na MS keď zavrel ústa všetkým pochybovačom a dokázal že nie je "rovinkár a tuctový cyklista ktorý v ničom nevyniká" ako tu roky tvrdí jeden nemenovaný expert
- koniec kauzy Kreuziger keď všemocná UCI v tichosti stiahla chvost a Roman sa môže sústrediť na cyklistiku
- výkony Avermaeta počas celej sezóny, podobne Sagana od Kalifornie, títo chlapci ma bavia svojou cyklistikou a aj keď nevyhrajú preteky tak ich robia zaujímavými
- spoločné majstrovstvá v Žiline - organizácia, diváci a aj výkony cyklistov
- Štybyho 2. miesto na P-R, už by konečne mal vyhrať monument nejaký cyklista z bývalého Československa, ak to nebude Peter nech je to Štyby
- návrat Phinneyho po ťažkom zranení

- neúčasť Spartaka a Tommekeho na jarných klasikách
- množstvo kolízií cyklistov so sprievodnými vozidlami
- obrovská nezodpovednosť organizátorov (už si nepamätám presne na akých pretekoch to bolo, Paríž-Nice?) keď v cieľovej rovine nechali neohradené kovové stĺpiky čo spôsobilo pád a ťažké zranenia
- Nibaliho "nástup" s motorovým vozidlom na Vuelte
- primitívni fanúšikovia vulgárne útočiaci na cyklistov Sky počas Tour a vôbec niekedy mi fanúšikovia pripadajú ako prepustenci z diagnostických ústavov
- cholerické správanie Sagana na Vuelte pri incidente s motorkou

Pridám bod 11, novinársky počin roku súvisiaci s cyklistikou získava kolektív cycling-info za to že zriadili toto diskusné fórum kde v pohode môžu diskutovať ľudia o cyklistike bez toho aby boli ohrozovaní trolmi a hlupákmi, vďaka :)

Tie stĺpy boli v španielsku na okolo catalanska
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod Keram » Pon 02. Nov 2015 18:06:31

ifčopifčo píše:Keďže sezóna naozaj končí, mohli by sme dať nejakú anketu, dám návrh na pár otázok, prípadne ich doplňte.
1. Cyklisti sezóny
2. Sklamania sezóny
3. Objavy sezóny
6. Najlepšia klasika
7. Najlepší etapák
8. Najnudnejšie preteky

Takže skúste porozmýšľať čo by tam ešte malo byť. Samozrejme očakávam nie len mená ale aj zdôvodnenia prečo. Schválne som tam dal množné číslo pretože pre mňa osobne je asi nemožné vybrať len jedného cyklistu takmer pri každej otázke. Ak vám niečo napadne tak to doplňte. Aspoň si spríjemníme uhorkovú sezónu, aj keď cycling-info nás poctivo kŕmi článkami a pomáha nám prekonať absťák, začo im patrí veľká vďaka.

Musim to spravit tak ze najskor napisem a potom budem ostatne citat aby som nebol ovplyvneny inymi ale napisal to od srdca :D
1. Valverde kvoli celej sezone, Kristoff kvoli jari a Degenkolb ktory vyhral dva monumenty. Nechybalo vela a vyhral by tri v sezone ako prvy cyklista po Merckxovi. Dufam ze tento honor raz pripadne Petrovi ale to uz fabulujem :D Napisal by som aj Sagana za MS ale to by som musel spomenut aj vitazov GT tak zostanem pri spominanej top trojke.

2. Kwiatkowski sklamal. Okrem Amstlu prakticky nic nezajazdil. Ako sklamanie sezony hodnotim aj zranenia Boonena a Spartakusa na jar a tiez ze Nairo nevyhral ziadnu Grand Tour.

3. Alaphilippe. Paradny na ardenskych klasikach a tiez na Californii. Tesim sa co ukaze buduci rok.

4.Jednoznacne Sagan na MS svojim drvivym atakom. Potom prekvapivy Dumoilin na Vuelte. Kristoffov vykon na Ronde. Wellensov na Enecu. Je toho skutocne dost co stoji za zmienku.

5. Asi Sky na Tour de France. Potom este Astana bola skvela na Gire aj na Vuelte.

6. Asi Gent Wevelgem kvoli pocasiu. Dobra bola aj Ronde. Naopak Roubaix trochu sklamanie.

7. Vuelta bola napinava do poslednej etapy tak asi Vuelta. Giro bolo tiez zaujimave ale Contador mal az prilis velky naskok a to Giro zraza dole.

8. Sprinterske etapy ktore stacilo zapnut si 5 km pred cielom a clovek videl vsetko podstatne :D Inak si nepsominam na vylozene nudne preteky. Keby mi to pripadalo nudne tak to nepozeram. Hoci par pretekov sklamalo co sa tyka ocakavani.

9. Ze Sagan vyhral velke preteky a bude nosit duhovy dres. Celkovo Saganove vitazstva ma na cyklistike tesia najviac.

10. Ze Nairo nevyhral GT. Ze Peter Velits bol zraneny. Ze Sagan nevyhral monument.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod berloq » Pon 02. Nov 2015 18:28:04

@Ifčo
Možno by práve bolo lepšie tam dať najlepší cyklista sezóny. Pretože cyklisti sezóny... tam nejaké odchýlky nebudú, a keď áno tak veľmi malé. Každý si sezónu vie rozkúskovať na časti a tam už výsledky hovoria za seba. Avšak, keby mal každý menovať jedného cyklistu, niečo by to vypovedalo. Bolo by to značne subjektívne a tak by si sa mohol dozvedieť o ľuďoch niečo viac. Napr. tých čo si vypísal ty... Čo sa dá proti tomu napísať? To netreba obhajovať, to sú fakty, áno to boli muži sezóny... Tak isto so všetkými ostatnými otázkami. Rád by som videl subjektivitu ostatných, ktoré preteky považujú za tie viac. Inak si myslím, že je to dobrá anketa, akurát týmto, trošku stratila informačnú hodnotu o nás.

PS: ja ju tiež vyplním, ale skúsim počkať. Možno Lukáš vytvorí samostatnú tému, pretože to tu takto zalepíme celé. Nejaká téma "...po sezóne" by sa hodila a mohol by tam presunúť tieto veci z posledných dní.

Prosím necitujte príspevky, to sa nedá čítať potom, píšte to cez @, ak to niekomu smerujete.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod MichalJ » Pon 02. Nov 2015 18:44:33

Nechcelo sa mi pôvodne, že to bude na dlho, ale keď sa človek nudí na prednáške :D Ako pozerám ale asi nenapíšem nič moc nového ...

1. Cyklisti sezóny
Valverde, Froome, Kristoff, Degenkolb, Aru, Contador, Sagan, Greipel - asi netreba písať prečo + by som tu dal ešte Porteho (8 víťazstiev v sezóne, pred Girom najlepší etapový jazdec, na TdF pomohol Froomeovi k víťazstvu) - písaný cca podľa poradia ako by som ich dal

2. Sklamania sezóny
Kittel (áno, väčšinu sezóny premaródoval, ale aj tak tu musí byť), Kwiatek (okrem Amstlu skoro nulový)

3. Objavy sezóny
Benoot (parádny vstup na JK), Alaphilippe (ardény, California ...), Ewan (aj keď u neho sa to celkom očakávalo), Dumolin (to že je skvelý časovkár vedel každý, to že do konca Vuelty bude bojovať o víťazstvo nevedel nikto)

Stannard - Omloop (sám proti 3), Kristoff (Flandry - nástup v pravý moment a neuveriteľne silný), Contador (Giro, špeciálne 16.etapa), Froome (TdF, 10.etapa), Sagan (MS), Nibali (Lombardia)

Astana - celé Giro

6. Najlepšia klasika
Lombardia - tento rok to bola jednoducho pastva pre oči

7. Najlepší etapák
Asi žiadny som tento rok nesledoval úplne poriadne (najviac som asi videl z TdF a Californie), tak neviem moc posúdiť.

8. Najnudnejšie preteky
Asi nejaké Arabské ...

Samozrejme Sagan a dúhový dres. Plus že Nairo nevyhral žiadnu GT :P (z veľkej 4ky je mi najmenej sympatický)

Zranenia Velitsa, Spartaka a Tomekeho, kolízie sprievodných vozov a motorieky (Shimano na JK, neviem už ktorej, Vuelta, ale hlavne San Sebastian), Nibali az na Lombardiu a tyzden pred nou
MichalJ

Poslaťod majo » Pon 02. Nov 2015 21:10:44

ja budem asi trapny ale po precitani ifcopifcovho(ty vole :lol: ) prispevku sa mi fakt nexce tukat vlastnych 10 bodov lebo by mi stacilo len ctrl+c a ctrl+v ... len by som este doplnil par momentov ktore mne vzdy velmi dokazu utkviet v pamati a to je maximalna obeta domestika pre svojho lidra...je pocas sezony obrovske mnozstvo ale tento rok pre mna top asi boli: 1. bradaty dedusko z katushe pre kristoffa...kazdy vie o koho ide :D
2. cela astana na gire a vuelte
3. chlapci zo sky na TdF...neraz som fakt nechapal odkial sa beru ked sa na striedacku vracali do skupiny favoritov
k froomymu
4. kopa dalsich...nezmar Oss, renshaw pre anglickeho somara (sorry), sagan pre contika na TdF atd atd...vsetci co
to sledujete tak viete
Tie cisla niesu poradie to len tak pre lepsi prehlad :D
a este jeden pre mna obrovsky a silny moment a to uprimna radost viacerych hviezd a top cyklistov po petovom bombovom vitazstve v Richmonde na cele s Boonenom...toto ukazalo strasne vela ze kto vlastne peto vo svetovom pelotone je
majo

Poslaťod paula@sile » Pon 02. Nov 2015 21:31:59

tak sa pridavam aj ja....
1. Cyklisti sezóny- peto sagan ms, greipel tdf , valverde- vyborne vykony pocas roka- klasiky a etapaky
2. Sklamania sezóny- tj van garderen, kittel
3. Objavy sezóny -dumoulin, vuelta (jeho povazujem za velmi schopneho pretekara, ale vykony na
vuelte a tds ma osobne prekvapili) erik baska titul me,
4. Najlepší výkony cyklistov (v konkrétnych pretekoch)- peto sagan- amgen tour of california, v piatej? etape tam fakt potil krv a bolo to velmi tesne...
5. Najlepší výkon tímov astana giro, sky na tdf- oddana pomoc froomovi ( aj ked sa nepovazujem za fanusika sky, to na mna urobilo dojem)
6. Najlepšia klasika ronde van flandern (sice som videla len cast , ale ta atmosfera na preteku a pocasie boli jedinecne) ale vlastne jarne klasiky su to najlepsie…..
7. Najlepší etapák vuelta, napinak az do konca, eneco-tour- osobne dovody
8. Najnudnejšie preteky z arabskych krajin som nevidela asi ani jeden pretek, max.len suhrn na ci
9. Čo ma v sezóne najviac potešilo- peto sagan titul ms, purito na mur de huy,
nibali lombardia- ( aj ked som pretek nevidela, kedze sme tiez ukoncovali sezonu)
10. Čo ma v sezóne najviac sklamalo- zranenia cancellaru a boonena, hroza a to na zaciatku sezony...
neferove spravanie divakov na tdf k timu sky a froomovi
11. uz sa asi opakujem, ale este raz velky respekt redaktorom

@lukas za vasu pracu a za toto forum!
paula@sile

Poslaťod motyliLET » Pon 02. Nov 2015 21:50:15

Tak ja to dam konkretne suhlasim s berloqom
1. Cyklista sezony sagan preotze od jari do jesene mal vybornu fazonu mozno jar nevysla az tak super ale top 10 na monumentoch nie je malo a chce to vykonnost a od kalifornie bol uz spica

2. Sklamanie sezony vanmarcke ten chlap ma na viac a na jar co je jeho vrchol sezony proste vybuchol hoci neviem o ziadnych zraneniach alebo inych objektivnych skutocnostiach

3.objav sezony alaphilipe spadol ako blesk z jasneho neba

4. Kirienkova vitazna time trial na ms ten chlap siel famozne aj casovku na gire ( nemozem dat peta vsade ;) )

5. Najlepsi teamovy vykon astana ci uz giro alebo vuelta

6. Najlepsia klasika gent wewelgem to bol proste masaker tento rok

7. Najlepsi etapak tdf tento rok sa mi strasne pacila aj ked mozno nebola tak napinava o gc ale ziadna etapa tam nebola nudna

8. Z tych co som mal moznost vidiet tak abu dabi tour

9. Saganov utok a zisk titulu ms

10. Najviac ma sklamala neucast spartaka na jk
motyliLET

Poslaťod ifčopifčo » Pon 02. Nov 2015 22:41:23

@berloq - máš pravdu s tými cyklistami, ale keď vybrať jedného je také ťažké..... Možno to mohol byť rebríček top 10 s uvedením poradia. No čo už.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod eres » Uto 03. Nov 2015 10:41:33

1. Cyklista sezóny - Peter Sagan
2. Sklamania sezóny - Simon Gerrans
3. Objav sezóny - Tom Domoulin
4. Najlepší výkon cyklistu - Peter Sagan v horskej etape Tour of California
5. Najlepší výkon tímu - Astana na Gire
6. Najlepšia klasika - Paris-Roubaix
7. Najlepší etapák - Tour de France
8. Najnudnejšie preteky - Tour of Qatar
9. Čo ma v sezóne najviac potešilo - výkon a víťazstvo Petra Sagana na MS
10. Čo ma v sezóne najviac sklamalo - kolízie motorkárov s cyklistami, ich počet

Ale je to veľmi silne subjektívné :) Cyklista sezóny asi objektívne nie je PS, ale pre mňa určite :mrgreen: , ak by Rigoberto Urán nevyhral Québec, tak by bol najväčším kandidátom na sklamanie sezóny on, zo Saganovho výkonu na Kalifornii mám ešte teraz zimomriavky, Tour a Roubaix sú také srdcovky, že je veľmi ťažké ich poraziť...
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Anketa

Poslaťod rrYan* » Uto 03. Nov 2015 10:58:21

01. Sagan - pritahoval pozornost, vzdy a vsade (moju urcite...), aj ked nebol favorit, alebo nemal formu
02. Kwiatkowski - az na 1 zablesk, bieda v drese majstra sveta
03. Alaphilippe - 23r., velky potencial, uvidime
04. "Kick" Peta Sagana v Richmonde, nezabudnutelne...
05. Sky - pomocne kolieska pre vitaza TdF
06. Roubaix - tradicia + konecne Degelcobble ukazal aj nieco navyse
07. Vuelta - tam to vrelo az do konca
08. Okolo Piesku #3? - pretekat v dunach, horucave, bez divakov... ja viem, za peniaze...
09. Duha, na bielom drese - pecat, ktoru uz Petovi nikto nevezme
10. Petov technicky problem na PR - ktovie, ako by to dopadlo...

V jednotnom cisle... a subjektivne (ako "eres"), ale nepomozem si :)
rrYan*

Poslaťod bloy » Uto 03. Nov 2015 12:21:43

Cyklista sezóny - Chris Froome, obhajca TDF - čo sa s tým dá porovnať ?
2. Sklamanie sezóny - Rui Costa
3. Objav sezóny - Tom Domoulin
4. Najlepší výkon cyklistu - Chris Froome - 10 etapa na TDF
5. Najlepší výkon tímu - Astana na Gire
6. Najlepšia klasika - L-B-L
7. Najlepší etapák - La Vuelta
8. Najnudnejšie preteky - neviem
9. Čo ma v sezóne najviac potešilo - výkony Estebana Chavesa
10. Čo ma v sezóne najviac sklamalo - že Giovanni Visconti nevyhral žiadnu GT etapu
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ostrihaneofce » Štv 05. Nov 2015 1:50:37

Keď sa to tu tak rozbehlo, musím sa pridať aj ja. Budem sa snažiť vyzdvihnúť iba jedno meno/pretek/moment, lebo inak by stačilo skopírovať iné príspevky.

1. Cyklista sezóny

Valverde - Túto sezónu bolo veľa jazdcov s výraznými úspechmi. Možno aj s výraznejšími ako Valverde, ale nikto iný nedokázal udržať formu celoročne (dokonca ani Sagan :) ). Nebol ďaleko, aby sa mu podarilo vyhrať celú trojku ardenských klasík (to tiež nie je maličkosť). Tento rok sa mi zdalo, že sa tiež viac snažil zapájať do šprintov. Viackrát to bolo aj proti samotným "šprintérom s povolania". Pekný bol tiež súboj s Puritom o zelené tričko na Vuelte, keď mu ho uchmatol až v poslednej etape.

2. Sklamanie sezóny

Kittel - Pre mňa jednoznačne tento chlapík. Či už vinou choroby/zranenia alebo prístupu. Pretekal v podstate celú sezónu, okrem myslím dvoch mesiacov na jar. Veľa etáp resp. pretekov nedokončil alebo sa len viezol. Jediná svetlá chvíľka čo si pamätám bola v Poľsku, tuším v prvej etape.To som si hovoril, že sa konečne vracia, ale to bol len akýsi záblesk. Jeseň bola už asi poznamenaná odchodom z tímu a ten prístup tomu aj zodpovedal.

3. Objav sezóny

Tiesj Benoot - V tejto kategórii podľa mňa jednoznačný víťaz. Budúcnosť belgickej cyklistiky. Pekne sa ukázal nielen na kockách, ale aj v Kanade na jednorazovkách. Určite prekvapili svojimi schopnosťami aj Landa s Dumoulinom, ale vzhľadom na to, že tí už majú pár rokov v profi pelotóne odkrútených, nepovažujem ich za "objav".

4. Najlepší výkon cyklistu

Sagan - Pre mňa najťažšia kategória. Pekných výkonov bolo veľa. Tu to u mňa rozhodla asi "národná hrdosť", pretože rozhodnúť sa medzi Saganom na MS, Degenkolbom na Roubaix a Dumoulinom za celú Vueltu je pre mňa takmer nemožné. To čo predviedol Sagan na MS ma doslova postavilo na nohy (a nielen mňa, ale ako sa ukázalo celý národ). Naposledy som takto nedočkavo poskakoval pred telkou v 2002 pri hokeji. Nebudem tu detailne opisovať tie posledné kilometre, pretože by to bolo zbytočné, každý to predsa videl už nespočetne krát :D

5. Najlepší výkon tímu

Astana na Gire - Tu nie je o čom. To čo predviedla Astana počas Gira, to som nevidel odkedy sledujem cyklistiku (cca 2006). Na to sa podľa mňa nechytá ani Sky s jeho legendárnym horským vláčikom. Dlho nezabudnem na to, ako tam v kopci s Contadorom ostalo ešte 6 jazdcom Astany. Zvažoval som aj výkon BMC v tímovej časovke na MS, ktorí sa síce predviedli perfektne, ALE jednak si myslím, že konkurencia zaspala a hlavne Astana to dávala počas troch týždňov.

6. Najlepšia klasika

Paríž-Roubaix - Ja osobne zbožňujem kockové klasiky (+ Strade Bianche), takže aj napriek vydarenej edícii Lombardie som vyberal z nich. Famózny Degenkolbov výkon, tradične vynikajúci Štybar, očakávanie čo dokáže Wiggins vo svojom "poslednom" preteku na ceste, Sagan meniaci bicykel, prekvapujúci Yves Lampaert, atď... Roubaix určite tento rok nesklamalo (minimálne mňa ;) )

7. Najlepší etapák

Giro - Určite by sa našli atraktívnejšie alebo lepšie obsadené preteky, ale ja som si tohtoročné Giro neskutočne vychutnal. Presne v tom období som mal voľno na učenie pred štátnicami a tak sa mi podarilo pozrieť kompletné tri týždne od začiatku do konca. Či už vynikajúca Astana, alebo ešte lepší Contador priniesli skvelú cyklistiku nielen v horách, ale žilo to aj v jednoduchších etapách.

8. Najnudnejšie preteky

Katar - Ťažko určiť, čo je najnudnejšie, keď si to človek nepamätá, pretože to bolo nudné :D .Ale predsa len sa mi podarilo spomenúť si na Katar, kde som čudoval pre koho to vlastne robia. Divákov k diaľnici tak ľahko nenaženú, divákom pri telke stačí vidieť šprintérsky dojazd a jazdci podľa mňa tiež nie sú nadšení z takéhoto jazdenia. Dalo by sa sem zaradiť aj Abu Dhabi Tour, ale tam aspoň zaujal Sagan jazdiaci na ťave v majstrovskom drese 8-)

Majstrovstvá v Žiline - Pekný cyklistický zážitok. Prišli takmer všetci profíci. Trasa bola zaujímavá. Ľudia ukázali, že cyklistikou vedia žiť. Bolo vidno, že Sagan je obrovským lákadlom. Aj napriek hnusnému počasiu, som videl, že prichádzali celé rodiny s deťmi (niektoré rodiny všetci na bicykli :) ). Až na malé chybičky naozaj vydarená akcia...... V 2014 tu bola etapa okolo Poľska v Tatrách, tento rok majstrovstvá v Žiline, no zatiaľ v budúcom roku nič čo by malo takýto potenciál nevidím, bohužiaľ.

Jarné prázdno pri absencii Boonena a Cancellary - Už som to spomínal aj na jar, že ako keby pri ich neúčasti nemal kto tvoriť preteky. Často jazdci vyčkávali jeden na druhého, čo sa bude diať. Chýbala mi v niektorých pretekoch taká skoršia aktívnejšia cyklistika. Podobným typom je Terpstra, ale ten väčšinou čaká dlhšie. Výnimkou z tohto celého bolo samozrejme tento rok Flámsko, kde rozbalili skoršie ;)

Toľko moje dojmy :)
ostrihaneofce

Zhrnutie sezóny

Poslaťod sportovec » Štv 05. Nov 2015 20:13:17

@ifčopifčo to skvele zhrnul. Mal by som k tomu len 2 drobnosti:

ifčopifčo píše:2. Sklamania sezóny

Principiálne súhlas, ale netreba však zabudnúť na jeho parádny výkon na "British Cycling National Road Championships 2015"
Hlavne kvôli tomu, že poriadne vystrčil nos z balíku a poriadne sa vetral na vzduchu. Pekne búšil do cyklistov SKY, ktorí boli v prevahe. Viem, že tam boli len domáci cyklisti, ale aj tak ;)
https://www.youtube.com/watch?v=GsxZX0lzA04

ifčopifčo píše:4. Najlepší výkony cyklistov (v konkrétnych pretekoch)

Toto si celý prehral Etixx úplne sám. Utekali pred skupinou s vlastným Štybarom, kde by mali po ich dorazení pomer v skupine 4:3 namiesto 3:1.
A vôbec ... zbytočne si toho parazita zo SKY celý čas ťahali zo sebou tak dlho. A pred koncom sa rozsypali - namiesto toho aby poriadne spolupracovali.
Stannard len využil situáciu a zbytočne nemíňal benzín. Poraziť unavenú trojicu na konci už mala byť hračka, ale Terpstra bojoval ako lev až do cieľa a skoro mu to vyfúkol.
https://www.youtube.com/watch?v=NcJ5Qq3OhuE
Obrázok užívateľa
sportovec

Anketa

Poslaťod berloq » Štv 12. Nov 2015 19:43:07

S veľkým oneskorením vypĺňam anketu, najprv som čakal na otvorenie novej témy, potom som nemal čas. Teraz je to také, že som nad tým rozmýšľal, ale v niektorých bodoch som bol na pochybách.

1. Cyklista sezóny - Chris Froome (lebo TdF)
2. Sklamanie sezóny - Asi Igor Anton, ale od toho sa asi už toľko nečakalo, takže asi ten Dan Martin alebo Talansky, tí nejazdili nič.
3. Objav sezóny - Ak sa to berie od úplnej nuly, tak Zakarin
4. Najlepší výkon cyklistu - asi Froome na St. Martin, tá sila bola desivá
5. Najlepší výkon tímu - Astana - Giro
6. Najlepšia klasika - Lombardia (prečo ste sakra dali toľkí P-R, veď tá klasika bola sklamanie sama o sebe)
7. Najlepší etapák - TdF
8. Najnudnejšie preteky - za normálnych okolností by som neváhal, pretože pozíciu dlhodobo drží Sanremo, ale tentokrát nemôžem, lebo BMC a Sky sa naozaj snažili. Takže z tých čo som pozeral - tie arabské sračky...
9. Čo ma v sezóne najviac potešilo - spôsob pretekania na GT
10. Čo ma v sezóne najviac sklamalo - asi definitívny koniec Evansa a Bassa.

Špeciálnu kategóriu, ktorú som sľúbil Roelandsovi za to nekonečné sólové odolávanie vetru na ceste do Wevelgemu. Takže hrdinský výkon sezóny!
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod ifčopifčo » Štv 12. Nov 2015 20:29:27

Ďakujem všetkým ktorí sa vyjadrili, rád som si to prečítal.
@berloq - - mňa P-R veľmi bavilo, ja viem že na konci nedošlo k až takej výraznej selekcii ale preteky mali podľa mňa grády, spomeniem prechod cez priecestie, Saganove odskočenie do priekopy :lol: , podľa mňa sa tam neustále niečo dialo, subjektívne malo na mňa určite vplyv aj to že Štyby bojoval do konca o víťazstvo.
Lombardia - ja som rozmýšľal že ju dám ale čo sme vlastne videli? Posledné kilometre, už jasne vyselektované skupiny, unavených cyklistov, najmä Valverdeho a celkom suverénne víťazstvo Nibaliho aj keď Moreno bojoval. Lombardia trochu dopláca že je po MS na záver sezóny a mnohí cyklisti sú už unavení, chýbal Purito, ale zase na na P-R Spartakus a Tommeke.

Celkom ma zaujalo že niektorí ste dali ako cyklistu sezóny Froomea s odôvodnením že vyhral Tour, tu sa natíska otázka, môže byť podľa vás cyklistom sezóny aj iný cyklista ako víťaz Tour?
ifčopifčo

Poslaťod berloq » Štv 12. Nov 2015 22:19:32

@ifčo
Na Lombardii sme videli hlavne pravé "pure" pretekanie. Nepovedal by som, že na jednorázovke sa prejavuje nejaká sezónna únava podobne ako napr. na Vuelte. Samozrejme je to záver sezóny, nikto nemá taký lauf ako napr. v Ardenách. To je však pre jednorázvku a jej atraktivitu dá sa povedať plus, pretože v ktorej inej klasike sa tento rok začalo naozaj pretekať takto skoro? ...Montepaschi, ktorú by som označil za druhú najlepšiu. A potom ešte Gent-Wevelgem, ale to bolo zase o niečom inom. Chvála Bohu, že Valverde nebol v takej forme... to by pretek strašne zbrzdilo.

A na poslednú otázku... za mňa nie! Mal som aj ja jednu takú dobu, keď som Tour dával "na úroveň" ostatných pretekov. Ale teraz to už mám zase tak... že "žltá teta" robí z cyklistov niečo viac, ako cyklistov sezóny, robí z nich legendy. Takže áno, pre mňa je víťaz TdF víťazom sezóny a cyklistický kráľ. Bol ním napr. aj Nibali v minulom roku, keď okrem Starej dámy nič iné nevyhral, takže Froome ním byť musí... bodoval aj v zime a vyhral aj generálku Tour.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod bloy » Pia 13. Nov 2015 10:01:03

Ja si viem predstaviť, že by aj víťazstvo na TDF niečo prebilo, ale musel by to byť výnimočný výkon, napr. ak by Peter Sagan vyhral tento rok okrem MS ešte aj trebárs Paríž-Roubaix tak by som dal jeho, alebo ak by Aru urobil double Giro-Vuelta.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ifčopifčo » Pia 13. Nov 2015 11:57:02

Jasné, status TdF uznávam, sú to bez akejkoľvek debaty najväčšie cyklistické preteky na svete ale pre mňa osobne víťazstvo na Tour nezabezpečuje cyklistovi aby bol cyklistom sezóny a dokonca ani legendou. Sastreho či Pereira za legendy nepovažujem, na rozdiel trebárs od Tommekeho, Cancellaru .... A celkom mi liezlo na nervy keď Armstrong v dobách najväčšej slávy kašlal na iné preteky a sústreďoval sa iba na Tour, mám radšej cyklistov ktorých je vidieť počas celej sezóny ako cyklistov ktorí sa sústreďujú na jediný cieľ (aj keď je to TdF) a všetky ostatné preteky berú len ako prípravu na svoj vrchol. Tým samozrejme nechcem povedať že Froome je takým cyklistom, naopak, myslím si že on ide takmer do každých pretekov s ambíciami a to sa mi páči. Keby som si mal vybrať jedného cyklistu za rok 2015 bol by pre mňa Valverde a tesne za ním Froomey.
ifčopifčo

Poslaťod berloq » Pia 13. Nov 2015 18:44:58

Tak vidíš o toto mi išlo, každý to berie ináč. Je to komplikované... jasne keby že beriem sezónu, normálne podľa bodov WT a teda dôležitosti, tak by to bolo zase o inom... Valverde, Aru, Degenkolb, Contador... Lenže práve o tom je TdF, je to rozdielový úspech. Na tento úspech sú naviazaní diváci, sponzori, vlastne celá verejnosť, práve preto sú/boli borci, ktorí sa výhradne sústredili na TdF, pretože je to úspech číslo jedna.

V tom sa mýliš, Sastre legenda tohto športu je! Sastre bol odjakživa skvelý vrchár. Niekedy mal problém pripraviť sa, inokedy keď už formu mal, zasiahla smola atď. U nás možno tak populárny nie je, lenže vo Španielsku a ale aj inde vo svete ho berú s obrovským rešpektom. Svoju TdF vyhral tak trošku zo zálohy, vsadil na jednu etapu, podobne ako tento rok Froome a vyšlo to. Pereiro je iný prípad, neho samozrejme nikto nebral ani ako adepta na celkové poradie, vlastne on tú Tour ani nevyhral, lenže veci sa potom vyvinuli trošku inak.
Obrázok užívateľa
berloq

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia