Miki prepáč, ty absolútne nechápeš podstatu.
Ty tu ASO nazývaš vydieračmi, ale to UCI, je ten kto vydiera, kto obmedzuje, zakazuje a prikazuje. Uvedom si Tour de France tu bola skôr ako UCI. A hovorím ti, UCI nemá proti ASO ani tú najmenšiu šancu. Ich projekt WT je bez Francúzov bezcenný. A keď sa to UCI nepáči nech to zorganizujú inak, nech organizujú preteky, to nikto nikomu nezakazuje... Nech zoženú organizátorov alebo to robia samy. Keď sú naozaj silní, ASO nepotrebujú.
Ale dobre vieme, že to tak nie je. Cyklistika bez TdF neprežije (a keď uvážime tú celú plejádu ďalších obrovských pretekov). Veľké tímy namiesto toho, aby bojkotovali TdF budú robiť absolútne všetko, aby sa tam dostali. Nechápeš spojeniu Tour = tímy... Uniká ti tá podstata, že tímy, ktoré nebudú na TdF = malé tímy, slabé tímy resp. rýchlo zanikajúce tímy... Píšete tu ako sú ASO nefér. To je podľa mňa poriadne za hranou... Na TdF býva "podštandartné" ubytovanie? Natrepať do jedného mesta 200 cyklistov + ďalších ľudí, ktorých je snáď aj viac, je podľa mňa pomerne nedocenený čin. Platia tímy štartovné? Nie Amaury ho nechce, pri tom je všeobecne známe, že na menších pretekoch sa štartovné často platí, dokonca kontinentálne tímy ho platia aj na veľkých pretekoch. A ako to je s platením ubytovania?
"Vueltu im nemali predávať".

To akože vážne? Taký ten trojtýždňový etapák na prelome augusta a septembra, ktorý je dnes už celkom populárny a niektorí dokonca tvrdia, že tam býva fajn cyklistika, by dnes neexistoval, keby tam Amaury nekúpili dosť veľký podiel.
ASO je profesionálna cyklistika. Či sa vám to páči alebo nie. My vieme, že TdF je po športovej stránke najvyššie zo všetkých pretekov, lenže nie v nedohľadne, je viacej dobrých pretekov. Lenže z hľadiska významu sa so Starou Dámou neporovná zďaleka nič... z veľkého ďaleka... ASO je súčasnosť a zrejme aj budúcnosť cyklistiky. Z TdF spravili multi-globálny projekt, z Vuelty, ktorá bola skôr takou nesledovanou GT, spravili veľmi seriózneho člena top pretekov a všetky ostatné preteky, ktoré organizujú sú jednoducho skvele zaobstarané. Aký to kontrast s takým RCS... ktorému ani veľké Giro (ak vyrába...) nestačí pokrývať straty z ostatných pretekov. A Gazetta už písala, že bude na predaj... Ak by ho ASO kúpili, je zrejmé, že by to posunuli ešte ďalej. Zatiaľ čo RCS spravila z Gira národnú pýchu Talianska, no zároveň ho zavrela svetu, TdF sú svetoví. A treba uznať, že ASO neženie dopredu konkurencia... aspoň tá v cyklistickej brandži... nemá aká. Keby sa riadili podľa RCS alebo iných, nemuseli by nič zlepšovať už pár rokov, alebo si spraviť 5 ročnice. Oni to ženú ďalej a nikto im nestíha.
UCI ich ohroziť jednoducho nemôže. Cyklistika to nie je UCI, to sú organizátori pretekov, bez ktorých sú nič aj samotní cyklisti. Tvrdil som to už veľa krát na stránke v minulých rokoch, tvrdil som to aj tu na fóre... tvrdí to teraz aj Ifčo. A aj to tak dopadne. Takže je to na Cooksonovi... Keď neustúpia, uvidíme, čo prežije, či WT alebo preteky, ktoré ASO organizujú.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.