Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Monumentálne klasiky (veľká päťka)

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Monumentálne klasiky (veľká päťka)

Poslaťod Mino » Pia 30. Mar 2018 18:15:14

Keram píše:Ja neviem co si mam mysliet.

Zbytočne z toho robiš vedu. Ber to hokejový zápas play off. Buď vyhrá alebo prehrá.

Verím jednému cyklistovi a fandím mu. Keď vyhrá super, radosť, Keď nevyhrá ideme ďalej.

Osobne nemôžem pozerať prenos pretože by som sa pritom "zbláznil" a úprimne stráviť 6 hodín pri telke cez víkend je .... blbina.

go Sagan go
Mino

Poslaťod simko » Pia 30. Mar 2018 19:05:09

suhlasim s Minom na druhej strane nie je lahke to brat nalahko:) po Petrovi uz tieto pocity zrejme zazivat nebudeme. je ine sledovat cyklistiku ked tam nemame zastupenie vtedy je to take vlazne. musime si to vazit tieto chvile. takze hlavne nech je zdravy a nech sa mu vyhybaju pady a technicke problemy a v ostatnom mu uz musime verit:) ja si tiez nie som isty ako natom je. ked som si pozrel minulorocny Kemmelberg tak tam vystartoval za Avermaetom ako raketa. zacinal z velmi zlej pozicie a pritom navrchu uz bol pri nom. tento rok pri tom druhom prejazde bol sice ok ale no neviem nezdal sa mi ze by mu isli nohy uplne lahko s rezervou. vieme ze tam nemusel ist naplno nikoho doskakovat takze je to fakt cele tajomne ohladom jeho formy a to je mozno dobre.
simko

Poslaťod ifčopifčo » Pia 30. Mar 2018 19:07:20

Mino píše:
Keram píše:Ja neviem co si mam mysliet.

Zbytočne z toho robiš vedu. Ber to hokejový zápas play off. Buď vyhrá alebo prehrá.

Verím jednému cyklistovi a fandím mu. Keď vyhrá super, radosť, Keď nevyhrá ideme ďalej.

Osobne nemôžem pozerať prenos pretože by som sa pritom "zbláznil" a úprimne stráviť 6 hodín pri telke cez víkend je .... blbina.

go Sagan go

Asi ti nerozumiem Mino, Keramovi radíš aby to bral v pohode a vzápätí dodáš, že nemôžeš pozerať prenos pretože by si sa zbláznil ;)
Stráviť nedeľu sledovaním Ronde, tak na túto blbinu sa strašne teším :P
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Gaučový profesionál » Pia 30. Mar 2018 19:45:20

Keram píše:Ja neviem co si mam mysliet. Asi sa budem zajtra cely cas bat ci mu nedojde az pokym mu skutocne nedojde alebo pripade az do konca ak mu nedojde alebo ak bude v malej skupine zase aby niekto neusiel a nepozerali sa vsetci ako teliatka. Tak ci tak pozajtra budem urcite nervozny. Petrova forma je velmi otazna. Zajtra by sa ale nemalo jazdit anti Sagan ale anti QS a ak si to ostatni favoriti neuvedomia tak QS s nimi opat "vytru podlahu". Klucove bude nepustit nikoho po Muure a najlepsie by bolo keby po prvom prejazde dvojice Kwaremont Paterberg mal Peter pri sebe niekoho z dvojice Oss Burghardt a najlepsie oboch. Cim skor ich strati tym mensie su jeho sance. Dovolim si tvrdit ze ak bude sam 50km pred cielom tak ziadne. Cim neskorsie sa preteky rozbiju tym pre Sagana lepsie. Na zajtrajsom Ronde je dobre to ze nikto nevycnieva ako v minulosti Boonen, Cancellara ci vlani Sagan a GVA. Sagan, GVA, Benoot, Vanmarcke, Terpstra, Stybar, Gilbert vsetci zhruba na rovnakej urovni aj ked kazdy z nich ma trochu iny arzenal zbrani. A to je pre preteky dobre.

Zajtra ešte oddychuj a užívaj si vzrušenie a napätie :) Jazdí sa až v nedeľu.
Gaučový profesionál

Poslaťod emor » Pia 30. Mar 2018 19:47:04

RVV 2018 ... 1.Peter, 2. Sep, 3.Phil, 9.Zdenek

A ja si myslím že po tohto ročnom Ronde sa začne špekulovať o Saganovom motorčeku na Patterbergu :D Verím že sa to môže stať keď Peter zmizne ašpirantom na víťazstvo za "Fabianovou zátačkou"
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Mino » Pia 30. Mar 2018 20:01:43

@ifčo
keram tam má príliš veľa "konšpiračných teorií" čo ak ( keram neber v zlom )

po minuloročnom Ronde som si dal predsavzatie že monumenty nepozerám. Bolo to druhé Ronde čo som pozeral live Pri rodinnej oslave. Pád Petra ma skoro " stál život". Mať slabšie srdce tak je po mne :(
Nehovorím o MSR to bolo to isté.-
Už P-R som posledných 100 km nevidel ( len záznam ). Dobre som spravil a tak sa tým riadim. MS si pozrem posledných 5 km a monumenty zo záznamu.
Radšej pozerám semiklasiky aj tie menšie mimo monumentov tiež som nasr. ale beriem to v "relatívnej pohode".
V neposlednom rade. Mám "malé" deti a tráviť víkend pri telke je "blbina". Im to nevysvetlím :lol: :lol:
Mino

Poslaťod majo » Pia 30. Mar 2018 21:33:00

ja by som tu blbinu strasne rad absolvoval ale tento rok to bude zmojej strany obmedzene...aj ja mam male dieta ale s tym by som si este poradil ale s jeho mamou to by uz bolo zlozitejsie :D :D okrem toho sviatky dalsia rodina atd...ale verim ze to najdolezitejsie uvidim...minimalne poslednych 100km :D :D :D
majo

Poslaťod majo » Pia 30. Mar 2018 21:33:54

@dexterko si tam live?
majo

Poslaťod ifčopifčo » Pia 30. Mar 2018 21:36:40

@Mino - jasné, keď som mal špuntov, tiež som si nedovoliť čumieť do bedne tak dlho. Mne sa tiež pri pretekoch v ktorých Sagan účinkuje zvyšuje tlak a tep či chcem alebo nie, preto si pretek nahrávam a potom ešte raz pozriem v pokoji. Tá E3 nám ešte stále hlodá v hlavách a tiež budem tŕpnuť či Peter zrazu nezačne strácať. Minulé dve sezóny som sa toho nebál.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Pia 30. Mar 2018 21:52:13

majo píše:@dexterko si tam live?

jojo, už kujem pytle jak toho čo najviac stihnúť :D
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod Keram » Pia 30. Mar 2018 22:29:47

Gaučový profesionál píše:
Keram píše:Ja neviem co si mam mysliet. Asi sa budem zajtra cely cas bat ci mu nedojde az pokym mu skutocne nedojde alebo pripade az do konca ak mu nedojde alebo ak bude v malej skupine zase aby niekto neusiel a nepozerali sa vsetci ako teliatka. Tak ci tak pozajtra budem urcite nervozny. Petrova forma je velmi otazna. Zajtra by sa ale nemalo jazdit anti Sagan ale anti QS a ak si to ostatni favoriti neuvedomia tak QS s nimi opat "vytru podlahu". Klucove bude nepustit nikoho po Muure a najlepsie by bolo keby po prvom prejazde dvojice Kwaremont Paterberg mal Peter pri sebe niekoho z dvojice Oss Burghardt a najlepsie oboch. Cim skor ich strati tym mensie su jeho sance. Dovolim si tvrdit ze ak bude sam 50km pred cielom tak ziadne. Cim neskorsie sa preteky rozbiju tym pre Sagana lepsie. Na zajtrajsom Ronde je dobre to ze nikto nevycnieva ako v minulosti Boonen, Cancellara ci vlani Sagan a GVA. Sagan, GVA, Benoot, Vanmarcke, Terpstra, Stybar, Gilbert vsetci zhruba na rovnakej urovni aj ked kazdy z nich ma trochu iny arzenal zbrani. A to je pre preteky dobre.

Zajtra ešte oddychuj a užívaj si vzrušenie a napätie :) Jazdí sa až v nedeľu.

Hej. Ked som to dopisal uvedomil som si ze zajtra je len sobota. Opravil som to ale len v jednej vete ostatne som nechal tak :lol: Neuvedomil som si ze o tom zajtrajsku som tak vela pisal. :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Mino » Pia 30. Mar 2018 22:52:57

ifčopifčo píše:E3 nám ešte stále hlodá v hlavách

Nemám až tak zlý pocit ani z E3. Pustil sa skoro pretekať a keď mu ušiel Greg tak sa na to vykašlal.
Teraz má najlepší tím aký kedy mal. Daniel a Marcus sú extratriedy. G-W Peter vyhral v úplnom klude, zobral to defenzívne ale že by mal nejaký problém nie. Jazdí inak od Kwiatkowho víťazstva na MSR. O opaku ma nikto nepresvedčí. Minulý rok mal formu a nič z toho tam pád, tam defekt. Tento rok má tiež formu TA posledné dve etapy. To že mu ušiel Yates s tým nemohol nič robiť ale Michala dal o vagón a jemu išlo o bonifikáciu a v poslednej etape si spravil zo všetkých prdel ( až na Kittela ale toho by asi ani tak nedal ) Na MSR Nibali zautočil o skoro kilometer skor ako Peter minulý rok a ako špurter svojho tímu by bola kravina aby naháňal Vinca. E3 vyzerala divne na Paterbergu? ked utočil Sep. Ibaže peter pretekal už 40km a Sep sa "iba viezol" ked ho dotahovali dopredu.
Teraz všetci pozerajú na podlahárov. Minulý rok GVA teraz QSF. História nepustí Sagan bude na Paterbergu v čele, sám alebo v malej skupine. Toľko smoly čo mal minulý rok už snáď mať nemôže.
Mino

Poslaťod dexterko » Pia 30. Mar 2018 23:15:35

Tak či onak, QSF si na seba po Flámskej kampani uplietli poriadny byč. Čo uplietli, oni ho ešte ďalej pletú. Svojimi výrokmi ako sú oni najväčší favoriti, ako budú oni tvoriť pretek. Týmito vyhláseniami na seba ztrhávajú všetku pozornosť, dokonca už sami hovoria, že všetci pôjdu proti nim. Aký to paradox oproti minulosti, keď takto médiá decimovali Sagana. Silu majú veľkú, teda najväčšiu, avšak je ich sedem proti stovke!!! Ja si myslím, že toto bude priveľké sústo aby celý závod takticky zvládli až na pásku. Predsa len je to Ronde, žiadna E3ka, tu chce vyhrať každý, a v QSF je až priveľa kohútov. Darmo hovoria, že im je jedno kto vyhrá, hlavne musí byť z ich tímu. Gilbert bude chcieť obhájiť isto ak bude šanca. Terpstra je škoda hovoriť. Lampaert sa musí cítiť nažhavený, formu má veľkú. Štyby by už tiež niečo chcel vyhrať po dlhej dobe. A myslím, že tu by mohla byť slabina v ich taktike. Mušketierske heslo na veľkom Ronde platiť nebude. Ak sa nezopakuje Gilbertovo bláznovstvo, taktika QSF bude zadupaná do zeme. V nedeľu zvíťazí najsilnejší.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod majo » Sob 31. Mar 2018 7:32:24

@dexterko
pod tvoj posledny prispevok sa podpisujem aj ja :D

a posielam pozdrav do krasneho flamska...a zavidim velmi :D ja som sa snazil nahovorit moju rodinu ze idealnejsi dardcek na vianoce ako zajazd na ronde pre mna neexistuje ale oni to vyhodnotili ze ponozky potrebujem viac :D :D tak ti zelam nadherny zazitok a poriadne peta povzbudzuj
hej a ako tvoj najlepsi kamarat na tomto fore cakam nejaky darcek-suvenir :D idealne od bory :D :D :D
majo

Poslaťod Gaučový profesionál » Sob 31. Mar 2018 8:52:04

ifčopifčo píše:@Mino - jasné, keď som mal špuntov, tiež som si nedovoliť čumieť do bedne tak dlho. Mne sa tiež pri pretekoch v ktorých Sagan účinkuje zvyšuje tlak a tep či chcem alebo nie, preto si pretek nahrávam a potom ešte raz pozriem v pokoji. Tá E3 nám ešte stále hlodá v hlavách a tiež budem tŕpnuť či Peter zrazu nezačne strácať. Minulé dve sezóny som sa toho nebál.

Bez urážky ale keď sa pustím do jednoduchej matematiky podľa tvojho "signature" tak v čase keď si mal špuntov, televízne prenosy cyklistiky boli o 3 statických kamerách, alebo nie? :) Tam sa veľmi na čo dívať nebolo.
Gaučový profesionál

Poslaťod ifčopifčo » Sob 31. Mar 2018 9:56:08

Gaučový profesionál píše:Bez urážky ale keď sa pustím do jednoduchej matematiky podľa tvojho "signature" tak v čase keď si mal špuntov, televízne prenosy cyklistiky boli o 3 statických kamerách, alebo nie? :) Tam sa veľmi na čo dívať nebolo.

Nerob zo mňa až takú vykopávku :lol:
ifčopifčo

Poslaťod simko » Sob 31. Mar 2018 9:56:43

neviete takto z pamati kedy naspoledy niekto vyhral RvV a pritom podal nepresvedcivy vykon na E3? resp. nebol v top 10 na E3 ak na nej startoval? lebo dokonca este aj Kristoff toto pravidlo dodrzal.
simko

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 31. Mar 2018 10:17:20

Cancellara 2014
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod ifčopifčo » Sob 31. Mar 2018 10:26:12

Naposledy to bolo v roku 2011, Nuyens skončil na E3 38. Spamäti to neviem, našiel som to. Inak prakticky ten kto uspel na Ronde bol v popredí aj na E3. Takže proti Petrovi je aj štatistika ;)
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Sob 31. Mar 2018 10:28:08

Focus-Shimano píše:Cancellara 2014

Cancellara v roku 2014 mal na E3 defekt, prišiel v druhej skupine na 9. mieste. To nebol nepresvedčivý výkon.
ifčopifčo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia