Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod emor » Ned 13. Mar 2016 19:35:54

Mne príde Zdenek tak trochu podobný Valverdemu. Niet pochýb o jeho kvalitách a niet pochýb že vie víťaziť. Ale rovnako sa pri Zdenkovi neviem zbaviť toho pocitu ALE... ak vyhrá takmer vždy to príde z využitia situácie že sa bijú iný a on len ťaží. Takú klasickú útočnú ciklistiku a víťazstvá ala Spartakus alebo Žralok alebo aj Tourminátor .... to som u Zdenečka ešte ani raz nezaznamenal... možno sa mýlim a Ifčo mi pripomenie nejaký Zdenkov parádny kúsok kedy neťažil zo situácie ale proste to vzal a tromfol konkurenciu...
Obrázok užívateľa
emor

Poslaťod Roman » Ned 13. Mar 2016 20:50:02

teraz pred par dnami?
Roman

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Mar 2016 20:52:30

emor píše:Mne príde Zdenek tak trochu podobný Valverdemu. Niet pochýb o jeho kvalitách a niet pochýb že vie víťaziť. Ale rovnako sa pri Zdenkovi neviem zbaviť toho pocitu ALE... ak vyhrá takmer vždy to príde z využitia situácie že sa bijú iný a on len ťaží. Takú klasickú útočnú ciklistiku a víťazstvá ala Spartakus alebo Žralok alebo aj Tourminátor .... to som u Zdenečka ešte ani raz nezaznamenal... možno sa mýlim a Ifčo mi pripomenie nejaký Zdenkov parádny kúsok kedy neťažil zo situácie ale proste to vzal a tromfol konkurenciu...

Žeby hneď ten kúsok druhej etape? Niečo sa vám na ňom nepáči?
Alebo jeho prvé víťazstvo v profi peletóne na 4 Dni Dunkerque
https://www.youtube.com/watch?v=niZPTetZR3A
Alebo toto víťazstvo na Enecu 2013
https://www.youtube.com/watch?v=3LJLOJhtNko
Alebo jeho víťazstvo na minuloročnej Tour?
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Keram » Ned 13. Mar 2016 21:34:55

Takze dnes na TA vobec nesnezilo :roll: Myslim ze toto bolo asi prvy a posledny krat kedy zrusili etapu den dopredu na zaklade predpovede pocasia. Skor ako rano by to rusit naozaj nemali. Lebo teraz z toho vysli organizatori ako idioti s prepacenim.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod bloy » Ned 13. Mar 2016 21:40:18

Možno to priamo tie pravidlá takto upravujú :?: , v každom prípade rušiť to deň dopredu je trošku prehnané.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod majo » Ned 13. Mar 2016 22:14:01

ja suhlasim s nazorom ze styby nieje cyklistom ktory by mna nejak extra bavil...mal kedy zautoci tak ako bolo spomenute vyssie ale ak zautoci tak vacsinou vitazne...asi naozaj je tam v tomto nejaka podoba s valverdem...chapem ze kazdy je iny typ jazdca ale ja proste milujem taku tu totalnu cyklistiku aku nam predvadza sagan alebo ako aj dnes contik...to je to co ma trosku mrzi ze nejako ste tu ludkovia odignorovali co dnes predviedol pistolero spolocne so svojim teamom...velmi som mu zelal aby mu to vyslo...skoda no
majo

Poslaťod simko » Ned 13. Mar 2016 23:04:28

ta zrusena etapa dost rozputala vasne. az tak ze Nibali sa vyjadril ze kvoli tomu mozno nepojde na Giro. niektori su sklamani ale je mnoho cyklistov ktori to zrusenie uvitali. Matt Brammeier napisal na svojom twitteri odkaz pre Nibaliho: Better you stay home & skip the whole season you narrow minded, selfish moron . nasledne Tony Martin mu pochleboval: Matt, you're a legend! I couldn't say it better!

ja si myslim ze to zrusenie bolo velmi unahlene . Mauro Vegni (riaditel RCS) to obhajuje tym ze predpovede boli zle a ze rozhodnutie nemohlo padnut v nedelu rano nakolko to zahrnalo mnoho dobrovolnikov a policajtov. toto u mna neobstoji ved predsa ti vsetci ludia uz boli dohodnuti na ten den na tu etapu. skor si myslim ze tuto zauradovalo nieco ine a nie pocasie. je dost mozne ze do buduca Tirreno strati niektorych dolezitych GC jazdcov v prospech P-N.
simko

Poslaťod bloy » Pon 14. Mar 2016 0:34:30

To mi príde smutné, síce nechápem, prečo Nibali kvôli tomu rozmýšľa o odrieknutí Gira, ale takáto reakcia na víťaza TDF moc o rešpekte nesvedčí. Zvlášť som prekvapený z Tonyho Martina na ktorého by som tipoval, že nebude na takéto hlúpe osobné útoky na sociálnych sieťach. Nehovoriac, že mi to príde maximálne neprofesionálne.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod moskalenko » Pon 14. Mar 2016 11:11:50

Takéto správanie od Brammeiera a Martina je absolutne neprofesionálne. Nibali protestuje oprávnene pretože sneh tam skutočne nieje!
Tak či onak urážky a reakcie prišli od dvoch nekompetentných,retardovaných-obmedzencov ktorých tímy na tom možno majú najväčší podiel.
Obrázok užívateľa
moskalenko

Poslaťod ifčopifčo » Pon 14. Mar 2016 11:32:17

Napíšem aj ja niečo k tomu zrušeniu. Organizátori to podľa mňa nemajú ľahké a asi musia rozmýšľať aj ekonomicky. Do ekonomiky organizácia nevidím, ale už samotné uzávierky ciest možno niečo stoja, pravdepodobne musia platiť aj policajtov, atď .... takže keď zrušia preteky o deň skôr tak možno znížia náklady na nedokončenú etapu.
Všetci ukazovali ten posledný kopec, ale vrcholový kopec až taký problém asi nie je, ten môžu cyklisti vybehnúť aj za sneženia, problémy sú s kopcami v priebehu kde sú zjazdy, tam číha najväčšie nebezpečenstvo.
Keď sa pozriem na tie cesty
http://forums.rowery.org/download/file. ... &mode=view
na hmlu a námrazu okolo, kto vie.

Cyklisti si sami vybojovali to aby sa v extrémnom počasí nejazdilo, chcú byť chránení, ale keď ich chcú organizátori uchrániť a počasie nakoniec nie je až také zlé tak hneď začnú niektorí frflať a nadúvať sa a vyhrážať že už neprídu. Organizátori Tirrena by sa mohli vrátiť o nejaké tie roky späť a vôbec nezaraďovať vysoké kopce, v minulosti to tak viackrát bolo a svet sa nezrútil, nemusí vždy vyhrávať vrchár. Možno by si potom vrchári uvedomili že klasický scenár týždenných etapákov, kratšia časovka, nejaké roviny či kopčeky a potom nejaká "kráľovská" etapa ktorá končí na dlhom kopci na ktorú čakajú nie je jediný možný.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Pon 14. Mar 2016 11:33:09

moskalenko píše:Takéto správanie od Brammeiera a Martina je absolutne neprofesionálne. Nibali protestuje oprávnene pretože sneh tam skutočne nieje!
Tak či onak urážky a reakcie prišli od dvoch nekompetentných,retardovaných-obmedzencov ktorých tímy na tom možno majú najväčší podiel.

Na čom majú ich tímy najväčší podiel?
ifčopifčo

TA

Poslaťod sportovec » Pon 14. Mar 2016 12:09:11

ifčopifčo píše:Organizátori Tirrena by sa mohli vrátiť o nejaké tie roky späť a vôbec nezaraďovať vysoké kopce, v minulosti to tak viackrát bolo a svet sa nezrútil, nemusí vždy vyhrávať vrchár.

Kľudne by to tak mohli spraviť.

Veď všetci organizátori majú svoju štatistiku + takisto určite existuje databáza počasia minimálne za posledných 50 rokov. Keď vedia, že vo vyšších polohách býva v tom období často sneh a mráz, tak prečo tam stále navrhujú tie etapy a potom tŕpnu, že ako to dopadne? Aby cyklisti jazdili po snehu alebo v námraze na tých tenučkých gumách - no to fakt nemusí byť. Veď väčšina z vás má tiež svoj cestný bike zavretý v pivnici, kým nie je aspoň ako-tak pekne.
Obrázok užívateľa
sportovec

Poslaťod moskalenko » Pon 14. Mar 2016 12:28:56

Tak ifčo ja som nikoho priamo neobvinil ,len sa neviem zbaviť pocitu že v niektorých tímoch si povedali „svoje
mame splnené a odpracované pozrieme sa na predpoved aj ked nie na stopercentnú a ideme protestovať za
zrušenie etapy ved neoplatí sa riskovať nachladnutie ide predsa SAN REMO a ešte z toho môže byt GC“
to je môj pohlad na vec a nečakám ze s nim budeš súhlasiť, ked sa vždy snažíš byť objektívny a nezaujatý. Len aby
nerušili etapy pri každom fúknutí vetra to by sme po zvyšok roka museli na euro-športe pozerať snooker :lol:
Obrázok užívateľa
moskalenko

Re: TA

Poslaťod West » Pon 14. Mar 2016 15:23:47

sportovec píše:
ifčopifčo píše:Organizátori Tirrena by sa mohli vrátiť o nejaké tie roky späť a vôbec nezaraďovať vysoké kopce, v minulosti to tak viackrát bolo a svet sa nezrútil, nemusí vždy vyhrávať vrchár.

Kľudne by to tak mohli spraviť.

Veď všetci organizátori majú svoju štatistiku + takisto určite existuje databáza počasia minimálne za posledných 50 rokov. Keď vedia, že vo vyšších polohách býva v tom období často sneh a mráz, tak prečo tam stále navrhujú tie etapy a potom tŕpnu, že ako to dopadne? Aby cyklisti jazdili po snehu alebo v námraze na tých tenučkých gumách - no to fakt nemusí byť. Veď väčšina z vás má tiež svoj cestný bike zavretý v pivnici, kým nie je aspoň ako-tak pekne.

Len ono aj to počasie sa posledné roky chová nejako inak, takže štatistiky nie vždy pomôžu. Nibali to možno trochu prehnal, lebo s vyššími kopcami aj jemu išli organizátori tak trochu po ruke, ale v marci je to vždy riziko. Ideálne pre nás by bolo každý rok zaradiť tú epickú etapu č. 6. z roku 2013, kde síce neboli vysoké kopce, ale zase extrémne strmé, takže naporcovali celé pole na malé skupinky tak že vpredu ostali len najlepší vrchári a nejaký podivný špurtér zo Slovenska. Len vtedy zase frflal Spartakus a podobní ťažší borci, lebo sem tam museli zostúpiť a tlačiť bajk pred sebou čím ich ego dostalo ťažkú nakladačku, keď si ich ľudia pri trase fotili pri tom na mobily.
West

Poslaťod Zutu » Pon 14. Mar 2016 17:59:23

ifčopifčo píše: Organizátori Tirrena by sa mohli vrátiť o nejaké tie roky späť a vôbec nezaraďovať vysoké kopce, v minulosti to tak viackrát bolo a svet sa nezrútil, nemusí vždy vyhrávať vrchár.

V minulosti sa tiez viackrat stalo ze cyklisti prechadzali kopcami kde boli dvojmetrove zaveje snehu (popri ceste), dokonca sa aj brodili snehom a svet sa nezrutil. Zda sa mi ze sa na to pozeras prilis z pohladu organizatora a zanedbavas pohlad pretekara.
Nibali prisiel na Tireno ziskavat formu pred Girom, ale urcite aj s cielom pobit sa o dobry vysledok. Taketo rozhodnutia organizatorov zasadne ovplyvnia vysledok pretekov. Ved o celkove idu bojovat Sagan a Avermaet.

Zda sa mi ze organizatori kladu velky doraz na marketing a ekonomicku stranku a zanedbavaju sportovu. Ved nalakali vrcharov na kopce, vtedy su im vsetky hviezdy dobre a potom ich takto odpisu.

Nibaliho vyjadrenie, ze si rozmysli ucast na Gire je k veci, lebo ked aj tam zrusia zo dve tri kralovske etapy v priebehu sutaze, tak to je na zvazenie. A ti dvaja twierovi trolovia k tomu sa skoda vyjadrovat. Chcel by som vidiet T. Martina ci by bol taky hrdina, keby mu nahodou v tretom tyzdni na TDF zrusia nieaku naplanovanu casovku.
Zutu

Poslaťod ifčopifčo » Pon 14. Mar 2016 18:31:09

@Zutu - ale veď to boli cyklisti ktorí žiadali aby bol prijatý nejaký kódex ohľadom počasia, nie organizátori. Veď pre nich zrušená etapa znamená straty, čo myslíš že to robia radi? A práve preto im radím aby v etapákoch na začiatku marca vynechali vyššie nadmorské výšky, výborné etapy sa dajú spraviť aj bez nich. A že nevyhrajú nejakí top vrchári? Svet sa nezrúti, veď majú plno etapákov kde vyniknú ich schopnosti. A že neprídu na budúci rok na T-A? Prídu iní a budú tam chodiť klasikári a nebude sa čakať na jednu etapu ktorá rozhodne. To fakt tá jedna zrušená etapa nabúra Nibaliho plán získať formu na Giro? Neblázni.
Príde mi strašne pokrytecké keď SD tímu ktorý mal nedávno veľké problémy s dopingom a keď cyklista ako Nibali po tom čo predviedol na Vuelte majú drzosť hovoriť niečo o "sfalšovanom závode" :shock:
ifčopifčo

Poslaťod Zutu » Pon 14. Mar 2016 19:19:58

S tou radou suhlasim, ak by v decembri zverejnili etapy a ich profil a bolo jasne co sa pojde, vsetko by bolo v poriadku. Ale presne o tom som pisal. Jedna etapa neovplyvni zasadne pripravu na Giro, ale ak by bolo v decembri jasne ze sa na T-A taka etapa nepojde je ovela viac pravdepodobne, ze by sa mnoho vrcharov rozhodlo pripravovat na inom, mozno aj mensom etapaku, kde by boli poriadne kopce. Ale oni nalakaju vrcharov, potom zrusia etapu koli snehu a dalsiemu snezeniu, po ktorom nakoniec nebolo ani chyru. Ved to je uplny trapas.
Zutu

Poslaťod Keram » Pon 14. Mar 2016 19:39:57

Tak dnesnu etapu musim niekde kuknut. Z toho clanku na CI to vyzera super zaujimavo a opat so Saganom v hlavnej ulohe :) Slovo hyperaktivny mu naozaj sedi :D Len tie jeho prehry s Gregom ma uz stvu. Posledne jeho tri vyhry boli ked porazil Sagana. Zajtra dufam ze prinajhorsom udrzi aspon podium. Mam taky tusak ze Jungels to uz nezmaze a Peter porazi o kusok Stybara a skonci druhy aj celkovo za Gregom :shock: Ale rad by som veril ze tych 8 sekund moze dat. Hoci Greg nie je "zadne orezavatko" ako vravia Cesi, cize to bude tazke.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod bloy » Pon 14. Mar 2016 19:47:41

Ifčov nápad nie je vôbec zlý, ale nepredpokladám, že by ho organizátori skutočne chceli realizovať. Skôr si myslím, že by nepokladali takýto týždňový etapák za dobre poskladaní a ľutovali by, že by prišli o vrchárov. Aspoň jednu horskú etapu tam podľa mňa vždy budú chcieť mať, aj s tým rizikom počasia.

Pokiaľ ide o Nibaliho, tak som tomu rozumel tak, že by mu vadilo, keby podobne mali rušiť horské etapy na Gire, čím by za určitých okolností - zvlášť nepriaznivého počasia, resp. neriaznivých predpovedí - mohlo prísť k zmene charakteru tohto závodu.

Ja Petrovi v časovke proti Gregovi verím, akurát na druhej strane je otázka koľko mu ostalo síl, lebo to ako útočné jazdí, je síce na pohľad paráda, ale tie sily môžu chýbať v rozhodujúcich okamihoch. Ale ako som tu už písal, rozhodne nerobí tričku majstra sveta hanbu, práve naopak.
Obrázok užívateľa
bloy

P-N

Poslaťod berloq » Pon 14. Mar 2016 22:08:41

Prvý veľký etapák je za nami. Osobne musím dodať, že Paríž - Nice mám strašne rád. Možno aj celú tú dvojkombináciu s T-A, aj keď samozrejme Preteky za slnkom boli vždy o dosť prestížnejšie. Až teda na posledné 4 sezóny, kedy sa T-A vydali podobnou cestou a ponúkli "komplexnejší" program, aby mohli privítať aj tie najväčšie hviezdy.

Včerajšia etapa nadchla. Ako som písal v sobotu, že čakám parádnu cyklistiku, tak sa to potvrdilo. Contador si veril, že to môže zmazať a tak robil všetko čo bolo v jeho silách. Etapu spravil enormne atraktívnu (podobne ako minulú sezónu Kwiatek), útočil, bol silný. No Thomasove zázračné znovuzrodenie v zjazde mu prekazilo radosť.

Opäť raz sa pozastavujem nad tou pomýlenou ideológiou Sky. Áno Thomas je ďalšie nadprirodzené dieťa z ich firmy, ktoré môže vyhrať vš... to vlastne ani nikto nevie, čo z neho ešte dostanú. Ale prečo to robia... tomu sa divím... Nebudem sa tu pozastavovať nad ich silou premodelovať dráhara na top horského jazdca. Už to zrejme nemá cenu a vlastne sa tomu už ani nikto nediví, pri tom pred rokom 2012 to bol nonsens. Ale áno, Wiggins ukázal, že rôznymi algoritmami v počítači ide vybudovať z jazdca dráhara, jazdec vrchár. Ale prečo nasadzujú do horského preteku ako jednoznačného lídra niekoho, u koho vlastne nie je stále istota, že to zvládne, u koho sa tak trošku čaká kedy rupne, pretože väčšinu stúpaní ide absolútne cez čiaru. Nemohol byť ten pretek vybavený už v predposlednej etape? Veď Henao bol jednoznačne najsilnejším mužom v kopci a nebyť brzdený Thomasom, možno by si poradil aj s Contadorom. Áno Thomas jazdí lepšie pozične, lepšie časovky, možno je psychicky odolnejší, no aj tak treba mu obetovať všetko a všetkých, a aj tak to je pomerne krehké. Vždy to bolo, že tempár rozbieha toho agresívnejšieho, agilnejšieho... ale doby sa asi menia. A v Sky to je normálne. Pri tom, Henao Montoya to predsa nie je žiadny zelenáč, je to top vrchár, ktorého keby Sky nevyužívajú na častokrát čiernu robotu, je schopný jazdiť top10 na GT.

A ešte som sa pozastavil nad jedným komentom pod článkom. "Stúpanie bolo príliš ľahké..." toto je s prepáčením strašná blbosť. Túto frázu zvyknú používať niektorí cyklisti, napr. aj Contador. Áno, samozrejme prudké stúpanie, je povedzme ťažšie, zbrzďuje viac, bolí viac a najmä ne-vrchárov oveľa skôr odrovná. Ale keď si zoberieme top vrchárov... Na prudkých stúpaniach povedzme je eliminačný samotný sklon a "kto koľko vydrží". Na tých dlhých rozhodujú nástupy a držanie tempa... a práve to tempo je podstatné. Tí lepší dokážu ísť aj na tých miernejších stúpaniach rýchlejšie ako tí slabší od nich, tam sa tá sila prejaví tiež, jednoducho v rýchlosti. Ukážkou sú napr. minuloročné stúpania do Sestriere, kde Aru zlikvidoval absolútne všetko, pri tom stúpanie bolo ešte oveľa miernejšie ako teraz Madone Utelle. Podobne Aru do Cervinie, Landa do Aprici, Froome na Ax 3 a samozrejme veľa ďalších. Teda uznávam, že sklon stúpania je veľmi podstatný... ale to je také diplomatické "ospravedlnenie" výkonu "nebolo dosť prudké".
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia