konyk87 píše:myslim, ze prisiel cas povedat to na plnu hubu - v den, ked buduci rok skonci peter, tak sa toto forum moze zrusit...
dost vzrusujuci zaver gira tu nevyvolal prakticky ziadnu reakciu a ked niekto napise do tejto temy cokolvek okrem ody na sagana (vratane prispevkov, ktore nijako nedehonestuju jeho vykony, ktorych je tu drviva vacsina), tak do par minut je tu reakcia, ktora zabije akukolvek chut o niecom diskutovat...

konky87 nám v inej sekcii fóra vytkol, že sme tu neprediskutovali "vzrušujúci" záver Gira. Tak teda, poďme na to.

Posledné dva ročníky Gira ma dosť nahnevali. Z mojej najobľúbenejšej Grand Tour, ktorá každoročne ponúkala vrchársky ohňostroj a bláznivú akciu v horách, sa stal paškvil. Je to možno len môj prísny pohľad, ale tak skúsim vysvetliť. Vysvetlím to na príklade Gira 2022. Začnem tým pozitívnym. Šprintérske etapy? Lahôdka. Lepšie nebudú ani na TdF. Van Der Poel, Girmay, Démare a Cavendish predvádzali parádne bitky. Nádherné súboje spolu zviedli najmä prví dvaja. Na toto bude spomínať rád.

Vrchárske etapy? Nuda, nuda, nuda... Bez toho, aby sa vo vrchárskej etape bojovalo aj o celkové poradie, sú vrchárske etapy totálna nuda. Posledné dva ročníky Gira to podčiarkli. 90 % vrchárskych etáp končí víťazstvom úniku. Občas je víťazstvo úniku fajn, ale mňa nebaví stále sledovať len to, či vyhrá únik o 5 alebo o 6 minút, prípadne, či vyhrá nejaký
no name Talian alebo stroskotaný cyklista s ambíciou na GC, ktorý to v predchádzajúcej etape pohnojil... Boj o ružové tričko? V koľkých etapách sa vlastne bojovalo o víťazstvo v GC? V dvoch? V 14. etape do Turína a v 20. etape na poslednom kopci celého Gira. To je strašné. Celý boj o GC sa zredukoval len na
postupné vypadávanie slabších jedincov.
Žiadna akcia. S výnimkou 14. etapy žiadny premyslený útok. /// Giro som pozeral celé. Z každej etapy som videl aspoň posledné kilometre. Ale záver som pretrpel. Nebavilo ma to. Dúfam, že TdF a Vuelta prinesú poriadnu vrchársku akciu. Giro v tomto smere sklamalo...