od lukas » Pia 10. Sep 2021 23:54:00
Len poslednú vec poviem. Že tvrdiť dookola, že si peniaze delia nič nerobiaci funkcionári, skorumpovaný zväz atď. to všade teraz čítam. treba ich vyhádzať a robiť to ináč. to je tragikomická fantasmagória. Ja to ináč neviem nazvať. Je to partia mladých vzdelaných ľudí, ktorí pracujú podľa svojho vedomia a svedomia najlepšie ako vedia, aby tento šport žil a je o stovkách až tisíckach ľudí, ktorí riešia svoje každodenné problémy v deviatich cyklistických odvetviach. Organizujú sa až stovky podujatí, počas sezóny je cca. 250 repre výjazdov.
Generálna sekretárka zväzu je v riadiacom paneli ME v Tridente, dostala už nejednu ponuku pracovať v UEC a UCI. Sama viackrát povedala, že keď ju kydači hnoja dožerú, odíde do Švajčiarska a dovi-dopo. Mediálna manažérka SZC rozpráva troma cudzími jazykmi a ak by nebola na materskej, tiež by bola vysoko na cyklistickom diplomatickom poli a čo pri piatich deťoch stíha pri medializácii SZC a Okolo Slovenska je aj pre mňa ako človeka, ktorý bežne pracuje 15 hodín denne, nepochopiteľné.
Ďalší je tam mladý manželský pár tréner s manželkou, ktorá sa stará o licencie a rôzne veci tesne po materskej. Ďalší koordinátor cestnej cyklistiky, ktorý rieši Slovenské poháre, logisticky rieši ME a MS. Je to ľudsky skvelý človek, ale aj tréner, ktorý cyklistike mimoriadne rozumie a snaží sa jej pomôcť každý deň.
To som len veľmi v skratke zhodnotil a títo ľudia plus mnohí ďalší neskutočným spôsobom pomohli Okolo Slovenska tvrdou robotou.
Áno, vymeťme tento Augiášov chliev a nasaďme tam vôbec neviem koho a už bude určite dobre. Je to choré a určite by som sa toho už ja nezúčastnil. Aj na mňa už bolo všeličo popísané, aj nepravdy, výmysly. To sa vám zastavuje rozum, že to mám teraz toto vyvracať, alebo čo mám robiť. Zmieriť sa s tým? Aj proti mne sa ide. A to je nič oproti tomu, čo si niektorí dnes prečítali na tom odkaze hore. Verte, že bude veľmi ťažké robiť s trinásťčlennou partiou medializáciu Okolo Slovenska budúci týždeň v tejto atmosfére. Ale dali sme sa na to, lebo sme hrdí na naše preteky, chceme im pomôcť a keď vidíte aj tie desiatky ďalších ľudí, ktorí makajú a snažia sa, tak tú pachuť už nejako prekonáte. Dúfam.
Lukáš Timko