Dovoľte mi, aby som sa aj ja podelil s postrehmi, ktoré som získal priamo pri trati.
Mám obrovské šťastie. Okolo Slovenska v posledných rokoch takmer vždy prechádza regiónom, v ktorom žijem. Preto som si preteky mohol naživo vychutnať v rokoch 2018, 2019, 2021, i teraz v roku 2022 (
majo mi asi bude veľmi závidieť
). Dnes som si pelotón pozrel na stúpaní Penhýbel v malebnom prostredí štálov Veľkého Poľa. Vyšiel som tam na bicykli, takže okrem fanúšikovského zážitku to bol pre mňa aj zážitok športový. V tom čase bol pelotón ešte veľmi kompaktný a vpredu bola trojica cyklistov. Ľudia v sprievodných vozidlách boli opäť veľmi milí, tešili sa a bez problémov odkývali. Lukáš tradične pracoval a pozeral do mobilu.
Myslím, že zatiaľ vždy som ho videl iba takto.
Súhlasím s vami. Usporiadatelia na dnes pripravili nádhernú kopcovitú etapu. Až nechápem, prečo bolo v minulých rokoch Okolo Slovenska také rovinaté. Záver som si vychutnal na Eurosporte a finiš v Banskej Štiavnici bol skutočnou lahôdkou. Stúpanie po kockách ako na slávnych belgických klasikách. Paráda!
Vždy ma uchvacuje, akým veľkým kolosom je Okolo Slovenska. Tie zástupy policajtov, hasičov a dobrovoľníkov, celá tá početná kolóna, posledné dva ročníky živé prenosy na Eurospote ukazujúce krásy Slovenska... Neskutočné a neuveriteľné. Okolo Slovenska je v našej malej (žiaľ, niekedy nie len geograficky ale aj duchom) krajine obrovským zázrakom
Musíme si tieto preteky a všetkých ľudí, ktorí sa podieľajú na ich perfektnom chode, vážiť...