bloy píše:Lukáš, neuraz sa, ale podľa mňa by tvoje zhodnotenie tímov potrebovalo redakciu. Aspoň mne sa to čítalo veľmi zle, prišlo mi to, ako keby si tie myšlienky chŕlil v rozhovore v RTVS a mal potrebu povedať všetko, čo Ťa napadlo. Krkolomné konštrukcie, extréme dlhé súvetia do ktorých často bolo vtesnaných až príliš mnoho myšlienok (s množstvom marginálnych informácií), miestami hovorový štýl, prúd bombastických prívlastkov apod. Aj keď je možné, že to takýmto spôsobom iným čitateľom vyhovuje.
Nechcem prilievať olej do ohňa, ale už keď sa otvorila táto debata a sme v sekcii otázok pre redakciu, tak sa zapojím s mojím postrehom.
Chcem sa vyjadriť len k hodnoteniu Tinkoff tímu, nakoľko sme ho asi všetci sledovali najviac. Ako je spomínané aj v komentoch pod článkom, tiež sa mi zdajú niektoré tvrdenia, Lukáš, z tvojej strany trochu pritvrdé, to nehovorím, že sú veľmi subjektívne. Hlavne čo sa týka druhej časti druhého odseku.
Príde mi trošku mimo realitu napísať, že ak by bol na TDF len trio Sagan, Majka, Križiak bolo by to o tom istom ako s celou deviatkou. Ak sa nebudeme baviť o Tebou spomínanej druhej a jedenástej etape, kde mali mať zásluhu aj Valgren a Bodnar, tak defacto všetku prácu urobili spomínané trio.
Jasne, Romanovi v kopcoch nepomohol nik, iba Sagan, to je nespochybniteľné. Ale čo ostatné etapy. Napísať, že ťahať pelotón v polke etapy dokáže každý mi príde neprofesionálne, s prepáčením. V tom prípade by sme mali zabudnúť na väčšinu tej čiernej práce Jura Sagana za celú sezónu a mali by sme ho označiť za radového cyklistu, ktorý za celú sezónu nič nedokázal. V tom prípade sa ale divím, prečo je od svetového šampionátu toľko superlatívov na jeho adresu, Michael detto. Ako to už bolo spomínané pod článkom, kto nosil vodu z kolóny po celé tri týždne (väčšinou). Jasné, pre diváka úplná blbosť, ale ak by si po ňu chodil Sagan sám, možno by v Berne nevyhral o pol galusky, ale by prehral o tri dĺžky. Možno by sa vo veternej etape do toho úniku ani nedostal. Možno tých umiestnení v top 5 bolo o polovicu menej.
Vymazať celý Tinkoff, a za kladné označiť ,,len,, nástup Bodnara v Montpelieri, kde nebyť Froomovej ,,sebeckosti,, a chuti po nereálnych štyroch sekundách navyše v súboji proti Saganovi (kde ak by nechal Bodnara na jedničke, tak Sagan by mu tú dvojku aj tak nechal, a bol by na tom istom. Na druhej strane ho chápem, že sa to odohrávalo vo veľkom strese) by Maciej bral etapu. A za druhý a posledný kladný moment označiť ťahanie Valgrena v druhej etape mi príde žalostne ale žalostne málo.
V tom prípade označme účasť minimálne 100 cyklistov za zbytočnú, veď bez nich by TDF vyzerala úplne rovnako.
Lukáš nechcem ti kafrať do roboty, sám by som ju isto lepšie neurobil, len píšem názor na vec. A budem sa znovu opakovať, ale stále si za tým stojím, že podľa mňa pri písaní článkov o Saganovi resp. Tinkoffe sa niekedy necháš dosť uniesť citmi a potom je aj v článku dosť cítiť emocionálne, príliš subjektívne písanie.
Veľa zdaru do ďalšej práce