Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Sob 09. Máj 2015 22:24:21

bloy píše:Tak, už sa ide aj v Kalifornii, škoda, že prenos je až od 23ej, minulý rok viaceré tieto americké etapáky prenášali v oficiálnom prenose aj s krásnym zobrazením, kde sa nachádza pelotón, úniky, etc. Škoda, že v Kalifornii (asi je to dané vysielacími právami, alebo výrobou prenosu) si musíme vystačiť s Twitterom. :)

Kalifornia sa ide až zajtra, vysiela to ES2 o 23:00 inak na tejto stránke
http://www.amgentourofcalifornia.com/wa ... ourtracker
býva prenos ktorý spomínaš
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Sob 09. Máj 2015 22:38:20

Nainštaloval som si appku ku Kalifornii aj do smartphonu a vyzerá to OK, zajtra vyskúšam
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod bloy » Sob 09. Máj 2015 22:59:10

Zmietol ma ten dámsky závod ako sa mi tam objavili výsledky šprintérskej prémie, tak som myslel, že už sa ide. :mrgreen:
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod bloy » Ned 10. Máj 2015 23:02:22

Príde mi, že Garmin je tradičným tímom smoliarov, obzvlášť pokiaľ ide o Dana Martina a Andrewa Talanského; tým sa tá smola pravidelne lepí na päty a schytajú pád v okamiku keď to najmenej potrebujú, alebo ich postrehne nejaká iná nepríjemnosť. To len taká malá reakcia, na to, že Talansky dnes odstúpil z Kalifornie.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Amgen tour

Poslaťod milos64 » Pon 11. Máj 2015 10:45:49

Dobrý Petrov špurt. Cave už tradične so svojimi koňmi najrýchlejší. Dovolím si tvrdiť, že ak by EQ nešiel na MC, tak MR by mal tiež šancu uspieť. Rozbieha to MC veeľmi dobre. Pekne sa tam dostal v tom poslednom kilometri aj Peter na čelo. Ani neviem, s kým sa tam vklínil. Peter je hladný po víťažstvách a to je dobré. Táto tour mu sedela a verím, že zaknihuje nejaké to víťazstvo. Verím tiež, že by mohol výrazne pomôcť aj Michael, hoci tie rýchlosti k záveru na tích US diaľniciach sú abnormálne vysoké.
milos64

Re: Amgen tour

Poslaťod ifčopifčo » Pon 11. Máj 2015 12:36:25

milos64 píše:Dobrý Petrov špurt. Cave už tradične so svojimi koňmi najrýchlejší. Dovolím si tvrdiť, že ak by EQ nešiel na MC, tak MR by mal tiež šancu uspieť. Rozbieha to MC veeľmi dobre. Pekne sa tam dostal v tom poslednom kilometri aj Peter na čelo. Ani neviem, s kým sa tam vklínil. Peter je hladný po víťažstvách a to je dobré. Táto tour mu sedela a verím, že zaknihuje nejaké to víťazstvo. Verím tiež, že by mohol výrazne pomôcť aj Michael, hoci tie rýchlosti k záveru na tích US diaľniciach sú abnormálne vysoké.

Miloš, to má byť nejaká hádanka ;)
ifčopifčo

Poslaťod milos64 » Pon 11. Máj 2015 12:53:12

ifčopifčo píše:
Miloš, to má byť nejaká hádanka ;)

Nie, žiadna hádanka. Som len chcel, že sa mi tá práca TCS začína páčiť a že rád by som tam videl aj MK, niekde na čele sa drzo predierať. Cca 10km pred cieľom boli celkom pekne naskladaný na čele ale nakoniec boli rozbití. Ale to sa už opakovalo viackrát predtým. Veľmi mi bolo sympátické to "doskočenie" Petra +1 na čelo. Amík to patrične aj okomentoval. Len toľko.
milos64

Poslaťod ifčopifčo » Pon 11. Máj 2015 13:03:54

milos64 píše:Nie, žiadna hádanka. Som len chcel, že sa mi tá práca TCS začína páčiť a že rád by som tam videl aj MK, niekde na čele sa drzo predierať. Cca 10km pred cieľom boli celkom pekne naskladaný na čele ale nakoniec boli rozbití. Ale to sa už opakovalo viackrát predtým. Veľmi mi bolo sympátické to "doskočenie" Petra +1 na čelo. Amík to patrične aj okomentoval. Len toľko.

Mám trochu dlhé vedenie, až teraz som pochopil "kto" je to ten EQ :lol: Teraz mi to už dáva zmysel. Ja trochu, či skôr vôbec, taktike TCS nerozumiem. Nechápem načo tam robili až takmer exhibičnú jazdu 6-10km pred cieľom kde sa ich zopár dobre vymačkalo, prečo podobnú šou neurobili tak 3km-500m pred cieľom, čím by poriadne natiahli peletón a Petrovi by sa tam pred bicyklom nemotali až nezdravo premotivovaní domáci špurtéri. Takto skutočne nemal Peter ani najmenšiu šancu. Zlikvidovať Cavov náskok 2 bicyklov na posledných 200metrov, to by snáď dokázal iba Kittel v najlepšej forme.
ifčopifčo

Poslaťod Pet » Pon 11. Máj 2015 19:32:38

milos64 píše:Dobrý Petrov špurt. Cave už tradične so svojimi koňmi najrýchlejší. Dovolím si tvrdiť, že ak by EQ nešiel na MC, tak MR by mal tiež šancu uspieť. Rozbieha to MC veeľmi dobre. Pekne sa tam dostal v tom poslednom kilometri aj Peter na čelo. Ani neviem, s kým sa tam vklínil. Peter je hladný po víťažstvách a to je dobré. Táto tour mu sedela a verím, že zaknihuje nejaké to víťazstvo. Verím tiež, že by mohol výrazne pomôcť aj Michael, hoci tie rýchlosti k záveru na tích US diaľniciach sú abnormálne vysoké.

Trvalo mi to tiež 5 minút, kým mi pomohla náhoda. Najprv som si dal výsledkovu listinu na procyclingstats a hľadal som iniciály mena EQ. Kde nič - tu nič . Až mi zrak padol na MC a ajhľa vedľa neho názov jeho chlebodárcu. :D
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod Roman » Uto 12. Máj 2015 0:58:09

je toto mozne? tak tesne
Roman

Amgen tour - 2.etapa

Poslaťod milos64 » Uto 12. Máj 2015 7:35:23

Prepáčte, keď som Vás trochu zamotal s tou skratkou Ettixu. Nie všetko musí byť hneď ostatným jasné. To je príklad ako treba zvažovať, keď chceme písať pre všetkých.
Dnes opäť perfektný špurt. Peter bez chyby. Treba povedať, že Cave je "len" šprintér a poraziť ho je veľmi ťažké. Zdalo sa mi však, že Peter sa musel o čosi viac vychýliť pri predbiehaní tretieho do strany a práve tam kapku stratil, čo sa ukázalo na páske. Ale bol to tuhý boj. TCS tiež makali. Začínam veriť v zlepšenie v tíme. Dnes je horská. Neviem ako Vy, ale ja dúfam, že by to Peter mohol dať. :ugeek:
milos64

Poslaťod bloy » Uto 12. Máj 2015 9:22:48

Toto už bolo aj o šťastí, Petrovi nemožno nič vyčítať, výborný výkon.
Obrázok užívateľa
bloy

Re: Amgen tour - 2.etapa

Poslaťod dexterko » Uto 12. Máj 2015 10:13:00

milos64 píše:Prepáčte, keď som Vás trochu zamotal s tou skratkou Ettixu. Nie všetko musí byť hneď ostatným jasné. To je príklad ako treba zvažovať, keď chceme písať pre všetkých.
Dnes opäť perfektný špurt. Peter bez chyby. Treba povedať, že Cave je "len" šprintér a poraziť ho je veľmi ťažké. Zdalo sa mi však, že Peter sa musel o čosi viac vychýliť pri predbiehaní tretieho do strany a práve tam kapku stratil, čo sa ukázalo na páske. Ale bol to tuhý boj. TCS tiež makali. Začínam veriť v zlepšenie v tíme. Dnes je horská. Neviem ako Vy, ale ja dúfam, že by to Peter mohol dať. :ugeek:

:D No ja sa prave cudujem preco si ostal nepochopeny :lol: mne to cvaklo hned pri citani, ale to je uplne fuk. Neviem ci ho nejake vychylenie obralo o vitazstvo, skor si myslim, ze nie. Vcera to mal horsie manxman, ked spurtoval dlhsie otvoreny, ale je to proste pan. Spolu s Kittelom su momentalne best of. Dnes by mal ten berg Peto zvladnut, je sice dlhy, ale nijak moc narocny pre neho (na rozdiel od Cava, ktory tam ostane, a verme, ze sa pak uz nevrati bo to bude este daleko do ciela). Takze dnes ocakavam etapu plne v rezii Saxacov, na dnes maju ulohy jasne: odparat na bergu Cava, nedovolit mu vratit sa a ustrazit nasledne vsetky brejky, ak sa to podari ostava uz len na Petovi aby dal tomu ceresnicku. Verim, ze ten finish nebude pre neho az moc tazky, ale zasa nejaka konkurencia tu moc neni, takze verime, verime, ale este viac dnes verim Norom a pak nasim.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod elviska » Uto 12. Máj 2015 16:00:19

dexterko píše:
milos64 píše:Prepáčte, keď som Vás trochu zamotal s tou skratkou Ettixu. Nie všetko musí byť hneď ostatným jasné. To je príklad ako treba zvažovať, keď chceme písať pre všetkých.

:D No ja sa prave cudujem preco si ostal nepochopeny :lol: mne to cvaklo hned pri citani, ale to je uplne fuk. Neviem ci ho nejake vychylenie obralo o vitazstvo, skor si myslim, ze nie. Vcera to mal horsie manxman, ked spurtoval dlhsie otvoreny, ale je to proste pan. Spolu s Kittelom su momentalne best of. Dnes by mal ten berg Peto zvladnut, je sice dlhy, ale nijak moc narocny pre neho (na rozdiel od Cava, ktory tam ostane, a verme, ze sa pak uz nevrati bo to bude este daleko do ciela). Takze dnes ocakavam etapu plne v rezii Saxacov, na dnes maju ulohy jasne: odparat na bergu Cava, nedovolit mu vratit sa a ustrazit nasledne vsetky brejky, ak sa to podari ostava uz len na Petovi aby dal tomu ceresnicku. Verim, ze ten finish nebude pre neho az moc tazky, ale zasa nejaka konkurencia tu moc neni, takze verime, verime, ale este viac dnes verim Norom a pak nasim.

Podľa mňa je tam konkurencia, aj keď nie až taká ako na Gire. Napr,Daniel Oss, Robert Gesink, Cavendish ale ja verím že Peter vyhraje aspoň jednu etapu, možno dneska, uvidíme.
elviska

Poslaťod dexterko » Uto 12. Máj 2015 19:11:56

Podľa mňa je tam konkurencia, aj keď nie až taká ako na Gire. Napr,Daniel Oss, Robert Gesink, Cavendish ale ja verím že Peter vyhraje aspoň jednu etapu, možno dneska, uvidíme.[/quote]

Myslel som konkurenciu pre dnesnu etapu, Cava tam rozhodne nepocitam, aj keby presiel Mt.Hilton tak na finish to pre neho dnes nebude. Pozrel som si poslednych par sto metrov v mapach a je to pekne do kopecka, takze tam Cav nema sancu. A na takyto finish je najväcsi aspirant Peto, len velmi bude zalezat na tom ako si to saxo ustrazi, budu musiet poriadne zamakat aby im nikto neutiekol a priviezli Peta v celnej skupine.
Ja som proste dnes na 110% presvedceny, ze Peto to tam rozbali vo velkom style a na jeho zadne kolo si nikto ani necuchne, mozno by som aj vypisal stavky na jeho oslavu :)))))) ale zasa nebudem prehanat :))
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod bloy » Uto 12. Máj 2015 21:15:33

Oss je už druhý krát v úniku v Kalifornii. :o
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod elviska » Uto 12. Máj 2015 21:30:46

dexterko píše:Podľa mňa je tam konkurencia, aj keď nie až taká ako na Gire. Napr,Daniel Oss, Robert Gesink, Cavendish ale ja verím že Peter vyhraje aspoň jednu etapu, možno dneska, uvidíme.

Myslel som konkurenciu pre dnesnu etapu, Cava tam rozhodne nepocitam, aj keby presiel Mt.Hilton tak na finish to pre neho dnes nebude. Pozrel som si poslednych par sto metrov v mapach a je to pekne do kopecka, takze tam Cav nema sancu. A na takyto finish je najväcsi aspirant Peto, len velmi bude zalezat na tom ako si to saxo ustrazi, budu musiet poriadne zamakat aby im nikto neutiekol a priviezli Peta v celnej skupine.
Ja som proste dnes na 110% presvedceny, ze Peto to tam rozbali vo velkom style a na jeho zadne kolo si nikto ani necuchne, mozno by som aj vypisal stavky na jeho oslavu :)))))) ale zasa nebudem prehanat :))[/quote]
Jaj, ty si myslel na dnešnú etapu. Oss a Trentin sú nebezpečný konkurenti, ale verím Peťovi že vyhrá. Inak Oss je zase v úniku ževraj.
elviska

Poslaťod bloy » Uto 12. Máj 2015 22:57:28

Tak Jens Voigt predpovedá víťazstvo v dnešnej etape v Kalifornii Saganovi :)
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod ondro » Str 13. Máj 2015 0:45:46

To je nehorázne. Čo tam, dofrasa, robili? To ako chcú, aby Sagan vyhral? Na cyclingnews - live text updates vedia, že Svkinš (či ako sa píše) bude nebezpečný a športoví riaditelia to nevedia??? Či čo sa vlastne dialo? Nespím, čakám,verím a potom neverím vlastným očiam. Sagan by si mal v každej etape platiť iný tím, podľa potreby - raz SKY, raz Lotto, alebo koho.
No, dostal sa aspoň do vedenia bodovacej klasifikácie? Má ešte šancu vyhrať nejakú etapu?

A ten čo tam komentoval, ma išlo rozhodiť. Ja tu prežívam drámu, cieľ sa blíži a on ani poriadne nevníma, čo sa deje na ceste. Kto sťahuje, kto nie, kto by mal a pre koho a prečo to vlastne nejde. Kua, Kua...
ondro

Poslaťod Roman » Str 13. Máj 2015 1:24:01

nadavali sme na Cannondale, ze Peter nema podporu, ale oni by toto takto neposrali
Roman

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia