Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Str 13. Máj 2015 6:21:47

Roman píše:nadavali sme na Cannondale, ze Peter nema podporu, ale oni by toto takto neposrali

To sa stáva, napríklad Švajčiarsko minulý rok hneď 2. etapa. Lotyš išiel výborne klobúk dole, Tinkov mal vpredu okrem Petra 2 cyklistov z toho McCarthy ide na GC a Hernandeza celkom slušne zlikvidovali vo včerajšej rovinatej etape. Kolař a aj Bodnar včera skončili bolo by zaujímavé vedieť prečo. Bennati, Morkow, Breschel nemajú na to prejsť kopce spolu s vrchármi.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod eres » Str 13. Máj 2015 8:02:47

ifčopifčo píše:To sa stáva, napríklad Švajčiarsko minulý rok hneď 2. etapa. Lotyš išiel výborne klobúk dole

Presne tak (a hlavne, keď ho mám v tíme na Velogames, rovnako ako Alaphilippa a Jaramilla :lol: )

Ale samozrejme je to škoda, mne Peter prišiel v noci v závere etapy strašne silný, išiel výborne, stále na čele, kontroloval všetko a v závere krásne zlikvidoval nástup a dal aspoň to druhé miesto.

Čo už, snáď aspoň raz v etape Cava prekvapí. A ešte viac sa začínam tešiť na Tour de Suisse (a o TdF ani nehovoriac)...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod lukas » Str 13. Máj 2015 9:14:26

ifčopifčo píše:To sa stáva, napríklad Švajčiarsko minulý rok hneď 2. etapa. Lotyš išiel výborne klobúk dole, Tinkov mal vpredu okrem Petra 2 cyklistov z toho McCarthy ide na GC a Hernandeza celkom slušne zlikvidovali vo včerajšej rovinatej etape. Kolař a aj Bodnar včera skončili bolo by zaujímavé vedieť prečo. Bennati, Morkow, Breschel nemajú na to prejsť kopce spolu s vrchármi.

Dopísali sme to do článku. Mišo mal alergickú reakciu a Maciej veľmi ťažko spadol. Vraj má zodretú kožu zo 70 % chrbta. Neviem si ani predstaviť tú bolesť. Dnešná etapa v nás vyvolala veľké vášne. Bohužiaľ, to je cyklistika. Mrzí nás, že sme si pred etapou nevšimli, že sa za túto etapu, Mt. Baldy ani časovku, neudeľujú body do zelenej súťaže, aby sme to jasne uviedli a nenastala polemika. Takto to bolo už vlani. Bude to chcieť nejaký menší zázrak, aby Peter vyhral bodovačku. Tento rok totiž nie je v programe žiadna zvlnená bodovaná etapa, ktorú by Cav nezvládol. Aspoň na papieri. Stať sa môže všeličo.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod elviska » Str 13. Máj 2015 9:57:48

Zabávač Peter, ale vyzerá to tak jak keby mu dakto našepkal. :lol: https://www.youtube.com/watch?v=d0cDVT0CMfY
elviska

Poslaťod Keram » Str 13. Máj 2015 13:24:04

Sledoval som zatial vsetky dojazdy v Kalifornii. Peter ide vo vybornej forme zatial. Niet mu co vytknut. Vcera bol v tom dojazde super. Skoda len ze neustrazili lotysa. Futbalovou terminologiou Peter dal vcera dva goly ale Tinkoff prehralo zapas 2:3. Tak nejak mi to pripadalo vcera. Tri druhe miesta musia byt velmi frustrujuce. Tohtorocna bilancia je 1-7-0 co je na psychiku naozaj velmi zla kombinacia. Mam taky tusak ze Peter to v najblizsej dobe zlomi a bude demolovat konkurenciu rad radom. Mozno uz na TDS alebo TDF 8-)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod dexterko » Str 13. Máj 2015 20:27:44

skusim dat preview dnesnej Californie ohladom Saxacov a Peta: Podla mna sa Peto dnes pusti do uniku aby si pozbieral bodiky na prvych dvoch rychlostnych premiach a ,,nastval trochu organizatorov,, (ironia :lol: ), ale bol by som rad ak by tak urobil. Potom sa povezie v uniku az po jediny berg kde si vysadi a pocka na peloton, ak bude strata pelotonu primerana. Dufam, ze ten berg bude dost tazky nato aby tam nechali Cava a pak to saxaci tahali az do konca s podporou inych teamov bo Saxo uz je dost okliestene. No a finish uz bude v rezii poriadne nabudeneho Saganaaa. GO SAGI GO. :lol:
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod bloy » Str 13. Máj 2015 22:11:30

Dnes Bennet presprintoval v Bavorsku Degenkolba a Bohanniho ? Fuha, kto by to bol byval povedal ?
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Val » Štv 14. Máj 2015 0:45:43

Nádhera!!!!!
Val

Poslaťod Roman » Pia 15. Máj 2015 8:22:53

Peter dnes avizuje utok na zlty dres, tak uvidime
Roman

Poslaťod eres » Pia 15. Máj 2015 8:41:44

Roman píše:Peter dnes avizuje utok na zlty dres, tak uvidime

Tak bodaj by to vyšlo, časovka je kvôli predpovedi počasia presunutá a skrátená na 10,6 km. Cca pol minútový náskok na jazdcov za ním v GC by mal stačiť, keďže v štartovke žiadny Panzerwagen nevidím, záležať bude na tom, ako časovku zájde Lotyš. Držím palce.
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod Keram » Pia 15. Máj 2015 16:54:57

eres píše:
Roman píše:Peter dnes avizuje utok na zlty dres, tak uvidime

Tak bodaj by to vyšlo, časovka je kvôli predpovedi počasia presunutá a skrátená na 10,6 km. Cca pol minútový náskok na jazdcov za ním v GC by mal stačiť, keďže v štartovke žiadny Panzerwagen nevidím, záležať bude na tom, ako časovku zájde Lotyš. Držím palce.

Presne toto napadlo aj mna. Ten Lotys je velka neznama. Ale tak ved Peter ked sa zatne tak musi na nejakeho no name jazdca ( aspon ja som o nom pocul prvykrat v tretej etape) tych 18 sekund spravit ;). Dufam ze nezaspim. Posledne dve etapy ma solidne lamalo ku koncu :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Keram » Sob 16. Máj 2015 10:11:03

Tak Peter vcera naozaj vo velkom style. Az tak dobre som to necakal :D Na majstrovstvach Slovenska by mohol tento rok vyskusat aj casovku. Pri neucasti Petra Velitsa bude mat velku sancu aj na double.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Pet » Sob 16. Máj 2015 10:15:35

Keram píše:Tak Peter vcera naozaj vo velkom style. Az tak dobre som to necakal :D Na majstrovstvach Slovenska by mohol tento rok vyskusat aj casovku. Pri neucasti Petra Velitsa bude mat velku sancu aj na double.

Mňa to večer láme :D už štvrtú etapu. A ešte keďže mám telku v spálni musím dávať pozor aby som nezobudil manželku ;)
No dnes budem pozerať určite. Čo myslíte pokúsi sa to Peťo uvisieť s Gesinkom a spol. ?
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod dexterko » Sob 16. Máj 2015 10:32:04

Pet píše:
Keram píše:Tak Peter vcera naozaj vo velkom style. Az tak dobre som to necakal :D Na majstrovstvach Slovenska by mohol tento rok vyskusat aj casovku. Pri neucasti Petra Velitsa bude mat velku sancu aj na double.

Mňa to večer láme :D už štvrtú etapu. A ešte keďže mám telku v spálni musím dávať pozor aby som nezobudil manželku ;)
No dnes budem pozerať určite. Čo myslíte pokúsi sa to Peťo uvisieť s Gesinkom a spol. ?

Pet nerad ti a ostatnym beriem iluzie, ale musime byt realisti. Dnes na 99,9% do toho nepojde. Ako snazit sa bude urcite udrzat co najdlhsie, ale je tam tolko adeptov na zltak a toto je jedina etapa kde ho mozu ziskat, takze to bude po cely den velky boj vrcharov, na ktorych Peto urcite v takychto kopcoch nema. Prvy berg isto pojde naplno a ked aj strati tak sa to bude snazit dobehnut v zjazde, mozno uz len kvoli premii, ktora je na konci zjazdu, ale na Mt. Baldy urcite uz strati dost vela. takze radsej realisti ako byt potom mozno niektory sklamany.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod Keram » Sob 16. Máj 2015 11:29:11

Pet píše:

Pozrel som si ten profil a myslim ze nie. Ale bol by som nerad keby chytil 20 minut alebo tak nejak. Mohol by to uhrat na nejaku stratu do pat minut aby mu to nikto nemal za zle. Aspon vydrzat pod ten zaverecny kopec, zamavat do kamery a nech uz sa potom nahanaju vrchari.
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod West » Sob 16. Máj 2015 11:53:28

Nuž ak som dobre rozumel čo hovoril na tlačovke po etape, tak chce brániť žltý dres, je ale otázne či sa tomu dá aj veriť. Pred pretekmi mal týždňové sústredenie v horách a ukazuje sa že má dobre nabité baterky. Bolo pár prípadov keď sa snažil ísť s vrchármi na poslednom stúpaní. Napríklad TDS 2013 Hasliberg 11,9 km; 6,5 % kde sa udržal s najlepšími. Alebo cieľové stúpanie Muro di Guardiagrele 3km cca 8%, ale tiež brutálny 22% úsek na T-A, kde ak nerátam jazdcov v úniku, tak z hlavného poľa prišiel 16 a na najlepších vrchárov stratil cca minútu a tu mu v podstate o nič nešlo. A napokon tento rok, keď sa pokúšal o etapu na T-A - posledné stúpanie pred zjazdom do cieľa Crispiero 4 km; 9,4 % kde mal na vrchole stratu cca 23 sekúnd. Samozrejme Mt. Baldy je iná káva, ale Peťo má IMHO lepšiu formu a ešte motiváciu navrch. Ako šanca je to dosť malá, možno 5%, ale nie nulová, takže prečo sa nepokúsiť?
West

Poslaťod ifčopifčo » Sob 16. Máj 2015 13:49:18

West píše: Ako šanca je to dosť malá, možno 5%, ale nie nulová, takže prečo sa nepokúsiť?

Ono to všetko závisí aj od toho aké tempo nahodia echt vrchári. A dnes to podľa mňa napália, keďže majú poslednú šancu získať pre seba žlťáska. Takže šanca je aj podľa mňa minimálna.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod West » Sob 16. Máj 2015 14:38:10

ifčopifčo píše:
West píše: Ako šanca je to dosť malá, možno 5%, ale nie nulová, takže prečo sa nepokúsiť?

Ono to všetko závisí aj od toho aké tempo nahodia echt vrchári. A dnes to podľa mňa napália, keďže majú poslednú šancu získať pre seba žlťáska. Takže šanca je aj podľa mňa minimálna.

Nesmie sa tam zblázniť, veď mu nejde o etapu. Musí si správne rozvrhnúť sily a ísť svoje tempo aj keby mal ísť osamote. Mnohým z tých čo to na začiatku Mt Baldy premotivovane napália dôjdu sily a chytia škaredý zásek. Reálne ak by mal svoj deň, tak by sa dala ujazdiť trojminútová strata čo by mohlo vydať v GC na TOP 15. Aj to by bol veľmi pekný úspech.
West

Poslaťod ifčopifčo » Sob 16. Máj 2015 20:35:28

Teraz som si pozrel priebeh etapy v roku 2012 a preview
https://www.youtube.com/watch?v=Ao2kugwxZCk
https://www.youtube.com/watch?v=qUDtFjw8nXE

ja tu nevidím najmenšiu šancu aby Peter udržal žltý dres :shock:
ifčopifčo

Poslaťod West » Sob 16. Máj 2015 20:58:42

ifčopifčo píše:Teraz som si pozrel priebeh etapy v roku 2012 a preview
https://www.youtube.com/watch?v=Ao2kugwxZCk
https://www.youtube.com/watch?v=qUDtFjw8nXE

ja tu nevidím najmenšiu šancu aby Peter udržal žltý dres :shock:

Ja viem. Tiež som si to ráno pozrel. To pole sa tam rozbilo na atómy a každý tam trpel za svoje. Nevyzerá to síce moc dobre, ale my fanúšikovia musíme dúfať aj keď to potom prináša sklamania. ;)
West

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 9 hostia