Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod sportovec » Štv 06. Dec 2018 15:52:37

Phobos píše: '16 '17 sa nesnažil nikto, nikto na to nemal, veď to bolo vidno tento rok, keď nastúpila iná garda a nedostali sa ani pred ňu. A to bol jeden po Gire a druhý sa cielene nepripravoval na GC.

Domoulin mal na to, aby znepríjemnil život SKY tento rok. Giro si vyslovene prehral takticky. V zjazde a na rovine vo férovom súboji proti Froomeovi v Epickej etape tejto sezóny. A TdF ja neviem čo tam stváral? Nezmyselne sa vetrať a míňať energiu aby vyhral jednu etapu pre svojho dedka, keď mohol vyhrať celú TdF?

Ale inak respect pre Frooma a Dumoulina, ako dali famózne 2 GT za sebou.

Phobos píše:O čo išlo napr. Movistaru, s akou víziou, myšlienkou išli na Tour? Veď tam boli dvaja GT víťazi, viacero pódií, nádej Soler, Amador ktorý má tiež GT kredibilitu.

Niekde som čítal, že Valverde nechcel ísť na TdF 2018. Asi už pochopil, že má svoj vek a musí sa šetriť - 2 GT za sebou nie sú už úplne pre neho ako kedysi. Pravdepodobne ho tam dotlačili organizátori a sponzori, aby tam mali všetky najväčšie hviezdy. Na Vuelte bolo vidieť, že mu posledný týždeň totálne došla para. Aj keď pri Valverdem to znamená, že ešte udržal top5 a získal zelené tričko :lol: Ktovie ako by vyzeral záver Vuelty, keby nešiel na TdF, ale spravil by si sezónu podľa svojej chuti :?: Ešte že si stihol oddýchnuť do MS a takticky to jeho tím zvládol na jednotku 8-) ;)

Čo Movistar stváral na Tour to som celkom tiež nepochopil.
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

TTT

Poslaťod Vercingetorix » Pia 14. Dec 2018 10:37:52

Phobos píše:Z tohto pohľadu vôbec nechápem posadnutosť tímovou časovkou. Je to síce krásna disciplína, ale najväčšie opodstatnenie má na podujatí, na ktorom bohužiaľ končí. Na Tour by som ju oželel, pre slabšie tímy je kontraproduktívna dvojnásobne.

TTT je krásna disciplína pre divákov.
Pre zmiernenie následkov TTT v GC, by bolo fajn keby každý pretekár dostal svoj čas. Nemuselo by sa čakať na nikoho v posledných kilometroch. Ani pád (či defekt) kľúčového domestika v závere by nemal vplyv na čas favorita.

Na Vuelte 2016 v 15. etape pekne rozložili SKY (a aj veľkú časť pelotónu) - no rozhodcovia ich nakoniec podržali.
Na konci roku 2019 SKY asi vo svojej podobe končí - tak uvidíme, kto po nich preberie žezlo.
Obrázok užívateľa
Vercingetorix
 
Príspevky: 74
Registrovaný: Pon 10. Júl 2017 10:00:22

Re: Tour de France

Poslaťod Phobos » Uto 01. Jan 2019 0:01:43

berloq píše:Ty však pracuješ s hypotézou, že čím ťažšia trasa tým horšie pre čiernu ekipu.

Nie. V niektorom z predošlých príspevkov som predsa písal, že si neviem predstaviť takú trasu, ktorá by nevyhovovala Sky.


Ja neviem, ale z toho Rowa sa stáva legenda.
Keď ťahal pelotón, tak tam boli stále jazdci typu Naesen, Sagan... Neviem, ktorého lídra odrovnal, ale ak nejakého áno, tak sa nemôže nazývať lídrom. Keď výnimočne zvýšil Movistar alebo AG2R tempo, Rowe nemal šancu. Zábavné ale bolo sledovať taktiku týchto 2 tímov, ich vzájomnú kontrolu a čerešničkou na torte bol moment, keď Kruijswijk predvádzal ako sa to má robiť a Sky pôsobilo chvíľu dezorganizovane, tam im krásne vypomohli, takže áno, ozaj vyzerali ako nejakí dorastenci, ako píšeš.

Diskusia o platovom/rozpočtovom strope vždy tak nejak vychladne a potom sa o tom začne hovoriť znova až keď horí. Sponzori prichádzajú a odchádzajú, po Sky to zas nebude nikoho zaujímať, až kým sa neobjaví ďalší supertím a nebude brať TdF zaradom. Treba to riešiť komplexne a hlavnou pohnútkou by mali byť rovnejšie financie a celkovo zdravšia cyklistika a nedefinovať to len ako nástroj boja proti nejakému tímu. Je mi jasné, že je to extrémna náročná vec, v severoamerickej "hard cap" podobe asi aj utópia, ale to neznamená, že sa to nedá, v nejakej inej podobe, cez iný model, ktorý bude rešpektovať špecifiká európske, legislatívne aj cyklistické. Principiálne je to dobrá vec.

Používanie wattmetrov je podľa mňa extrémne preceňované, asi tam zohráva úlohu aj ten Froomov štýl jazdenia a pohyb hlavou. Neverím, že jazdci s desaťtisícami najazdených kilometrov, stovkami hodín v sedle potrebujú wattmeter na nejaký odhad, majú to v nohách. Som presvedčený, že by to neprinieslo žiadnu zmenu a nebudem tu hľadať vyjadrenia, ale podobný názor som čítal aj od Nibaliho (ten trochu otočil, ale jemu vždy chýbala konzistentnosť názorov), Dumoulina a ďalších. Ale nech teda zákažu wattmetre, rád si potom vypočujem postrehy Contadora a Quintanu keď zistia, že ich téza o wattmetri ako prekážke medzi nimi a víťazstvom, sa rozplynula vo vzduchu. A ok, možno bude menej pádov.

Môže si teraz Tour vydýchnuť? Asi áno, pochybujem, že Brailsford zariadi taký rozpočet ako doteraz. Zrejme utíchnu všetky diskusie o veciach o ktorých sa tu bavíme, pretekanie bude atraktívnejšie. Ale každý odchod sponzora je zlý, hlavne ak ich budú nahrádzať živly ako bahrainský princ a rôzne predĺžené ruky politikov.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tour de France

Poslaťod simko » Str 12. Jún 2019 15:40:57

musi to byt velmi krute pre Frooma takto prist o TdF, o hlavny ciel sezony, v podstate pre neho jediny ciel. Porte by o tom vedel hovorit a mozno toto je rok kedy sa mu vsetky pady vyhnu a Richiemu sa vsetko vrati v podobe vitazstva. inak vraj to bolo preto ze si potreboval vyfukat nos pocas jazdy? ma uz dost rokov, ktovie v akej forme bude buduci rok a ako sa dokaze vratit po zraneni, nie kazdy je Valverde. ten suboj o GC bude zrejme vyrovnanejsi bez jeho ucasti ale je to strata lebo clovek chce na TdF vzdy vidiet superit tych najlepsich. ja osobne Thomasovi velmi neverim na druhy triumf, skor si myslim ze Bernal moze dominovat este viac ako Froome pri svojich prvých vitazstvach...
simko
 
Príspevky: 1711
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tour de France

Poslaťod martyn26 » Str 12. Jún 2019 17:16:08

simko píše:musi to byt velmi krute pre Frooma takto prist o TdF, o hlavny ciel sezony, v podstate pre neho jediny ciel. Porte by o tom vedel hovorit a mozno toto je rok kedy sa mu vsetky pady vyhnu a Richiemu sa vsetko vrati v podobe vitazstva. inak vraj to bolo preto ze si potreboval vyfukat nos pocas jazdy? ma uz dost rokov, ktovie v akej forme bude buduci rok a ako sa dokaze vratit po zraneni, nie kazdy je Valverde. ten suboj o GC bude zrejme vyrovnanejsi bez jeho ucasti ale je to strata lebo clovek chce na TdF vzdy vidiet superit tych najlepsich. ja osobne Thomasovi velmi neverim na druhy triumf, skor si myslim ze Bernal moze dominovat este viac ako Froome pri svojich prvých vitazstvach...

Tak Sky táto sezóna veľmi nevychádza. Bernal nešiel Giro a Froome nejde Tour. Myslím, že Bernal nebude v najlepšej forme. Predsalen je po páde a formu mal mať na Gire. Uvidíme ako to pôjde Thomasovi na TdS. Stále je možné, že to bude ako pred rokom, len Bernal nahradí Frooma (možno Thomasa?). Froome už nemá už veľa šancí na TdF. O rok to môže byť posledná, po 35ke málokto dokáže vyhrávať. Je treba ale pripomenúť, že jemu sa smola na Tour od roku 2014 vyhýbala. Bohužiaľ každý raz spadne...
Podľa mňa Porte už nikdy nezíska pódium na GT. Na Tour môže dať top 10, ale pódium je už dosť nepravdepodobné. Zvykol byť na týždňových etapákoch lepší ako na GT a teraz na ITT stratil 30s na Kruiswijka, Buchmanna a Yatesa.
Obrázok užívateľa
martyn26
 
Príspevky: 115
Registrovaný: Uto 03. Júl 2018 18:57:53

Re: Tour de France

Poslaťod simko » Str 12. Jún 2019 17:37:19

@martyn26
zatial im sezona nevychadza ale este stale mozu odist kludne aj s dvomi GT. co sa Bernala tyka ja sa neobavam ze by nebol v top forme. ale tak uvidíme na TdS. ano Porte zatial nevyzera najlepsie, rozhodne to nie je Dauphine 2017 kde bol najsilnejsi a ocakavalo sa ze velmi potrapi Frooma na TdF. vieme akym padom to nakoniec skoncilo... ja by som este nelamal palicu nad nim, mozno tentokrat pripravu casuje inak, vo forme bude treba byt az o mesiac. minuly rok na TdS sa mi to tiez nezdal oslnivy vykon v casovke v jeho podani.
simko
 
Príspevky: 1711
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Pia 14. Jún 2019 14:28:21

Ked som tak pozeral profily na Tour tak tento rocnik je dost hornaty. Najma teda prvy tyzden je nezvyk tam do prveho volneho dna po 10 etape su snad tri etapy co skoncia hromadnym sprintom. Dost nezvyk ale ja som rad. Mozno chyba viac klasikarskych etap lebo mam pocit ze bud je to o sprinteroch alebo potom profily kde klasikari ani nemaju sancu. Viac takych etap ako je tretia by to chcelo. A este jednu casovku.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod zakliata.panna » Pia 14. Jún 2019 18:38:54

Len taká otázka. Ten záver prvej etapy v Bruseli je do mierneho kopca? Pretože podľa grafiky na stránke TdF https://img.aso.fr/core_app/img-cycling ... 0-70/77b92 je záverečný kilometer s priemerom 2,5 %, ale vidieť, že stúpanie je približne posledných 500 metrov, takže tam by to malo robiť okolo 5 % - čo jasne favorizuje nášho Petra (zdravého a v plnej sile).
zakliata.panna
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Uto 06. Okt 2015 16:31:23

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Pia 14. Jún 2019 21:37:07

Tiez som sa nad tym zamyslal. Ale neviem viac info iba obrazok. Ale kedze grafika naznacuje ze to zacne stupat povedzme 600-500 metrov tak tam bude okolo 4-5 percent. Sagan vo forme musi byt favorit ale taketo dojazdy dobre idu najma Ewanovi.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Uto 25. Jún 2019 22:36:52

Prehľadný článok o Tour, kde je prakticky všetko
http://inrng.com/2019/06/tour-de-france ... more-35917
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod Phobos » Str 26. Jún 2019 14:07:48

ifčopifčo, Lukáša si asi veľmi nepotešil, veď takmer všetko nájdeš aj tu: www.cycling-info.sk/preteky/7400. V pravidlách chýbaju iba limity a je tam chybička pri bielom drese, štartovka bude predpokladám oddnes aktualizovaná. Na prečítanie krátkych opisov etáp sa síce treba dosť preklikávať, ale zas je to kvalitnejšie napísané ako na INRNG.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Str 26. Jún 2019 16:10:45

Phobos píše:ifčopifčo, Lukáša si asi veľmi nepotešil, veď takmer všetko nájdeš aj tu: http://www.cycling-info.sk/preteky/7400. V pravidlách chýbaju iba limity a je tam chybička pri bielom drese, štartovka bude predpokladám oddnes aktualizovaná. Na prečítanie krátkych opisov etáp sa síce treba dosť preklikávať, ale zas je to kvalitnejšie napísané ako na INRNG.


Tak si to teraz napravil a snáď mi to Lukáš prepáči, ja inak cycling-info v diskusiách na iných portáloch pravidelne propagujem, tak nech mi to je poľahčujúcou okolnosťou ;) Inak zaradenie etáp a limity sú dôležité, to by mohli doplniť, minulý rok po Petrovom páde sme počítali koľko môže zaostať, až sa nám z kečky parilo :)

Inak fajn blog, píš viacej, zaujímavé postrehy a malo to hlavu a pätu, rád si od teba ešte niečo prečítam. 8-)
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod Za Slušný Svet » Str 26. Jún 2019 16:19:29

Tak, tak. Cycling-info zverejnilo profily etáp a ich krátke popisy bleskovo. Je úžasné, že máme na Slovensku takúto kvalitný stránku.
Inak, čo vravíte na trasu TdF? :) Podľa mňa je veľmi atraktívna, najmä vrchárske etapy vyzerajú lahodne ;) A tiež mi príde maximálne vhodná pre Sagana. Peter bude mať kopec šancí pridať etapové triumfy - pri letmom pohľade na profily som narátal 5 klasikárskych etáp a 5 šprintérskych etáp, v ktorých by mohol mútiť vodu ;) Takže, je sa na čo tešiť...
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet
 
Príspevky: 480
Registrovaný: Sob 17. Jún 2017 11:04:42

Re: Tour de France

Poslaťod martyn26 » Str 26. Jún 2019 20:20:59

Za Slušný Svet píše:Tak, tak. Cycling-info zverejnilo profily etáp a ich krátke popisy bleskovo. Je úžasné, že máme na Slovensku takúto kvalitný stránku.
Inak, čo vravíte na trasu TdF? :) Podľa mňa je veľmi atraktívna, najmä vrchárske etapy vyzerajú lahodne ;) A tiež mi príde maximálne vhodná pre Sagana. Peter bude mať kopec šancí pridať etapové triumfy - pri letmom pohľade na profily som narátal 5 klasikárskych etáp a 5 šprintérskych etáp, v ktorých by mohol mútiť vodu ;) Takže, je sa na čo tešiť...

Tak vyzerá dobre. Trasa Gira, teda vlastne kopce Gira sa mi pred pretekmi páčili viac, ale nakoniec bol Carapaz v kopcoch nezničiteľný a to sa prejavilo na zaujímavosti súbojov v GC. Koniec koncov, často to na GT takto býva. Za posledné roky práve Giro bolo tou najnapínavejšou GT. (od Contadorovej výhry) Čo sa týka Petrových šancí, tak je tam len tretia etapa presne pre neho. Tiež ale, keď prežije do konca v 5. a 9. etape v závere by to nemal mať ťažké. V prvej etape sa podľa mňa presadia šprintéri. Greonenwagen asi nie, ale pre Vivianiho je to veľmi dobrá príležitosť. V 3. týždni majú šprintéri 2 príležitosti a keďže väčšina z nich asi odstúpi po 11. etape, Sagan môže vyhrať aj obidve.
Obrázok užívateľa
martyn26
 
Príspevky: 115
Registrovaný: Uto 03. Júl 2018 18:57:53

Re: Tour de France

Poslaťod Phobos » Štv 27. Jún 2019 11:05:56

ifčopifčo píše:Inak fajn blog, píš viacej, zaujímavé postrehy a malo to hlavu a pätu, rád si od teba ešte niečo prečítam. 8-)

Dik, pochvala od žijúcej legendy slovenskej internetovej diskusie o cyklistike poteší dvojnásobne ;)

V tých pravidlách ma ešte zaujal dvojnásobný počet KOM bodov za všetky HC-čka. Nerátal som to, ale hrubým odhadom by som povedal, že v troch alpských etapách sa dá získať toľko bodov, koľko v ostatných etapách dokopy, ak aj nie viac. Čiže King if the mountains sa tento rok rovná King of the Alps?

Spomeniem ešte tímovú časovku ktorej zaradenie som síce kritizoval (a názor nezmenil), ale keď sa ňu pozriem izolovane, berúc do úvahy predbežné nominácie, tak sa na to nedá netešiť. Sila BMC sa rozpustila do viacerých tímov a trochu sa časovkársky hľadajú, takže bude to pekný súboj bez jasného favorita.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: Tour de France

Poslaťod berloq » Pia 28. Jún 2019 21:48:51

Vyzerá to pekne/nepekne pred tou Tour. Papierovo sme bez favorita, resp. do tejto úlohy sú nominovaní niektorí jazdci, ktorí nimi normálne nie sú. Táto veta to asi najlepšie vystihuje :D . Na strane druhej máme obhajcu - aj keď s formou zhola neznámou. Alebo by to mohlo vyzerať ako v roku 2007, keď Discovery poslali do boja dvojicu Leipheimer a Contador. S tým, že samozrejme sa viac verilo Leipheimerovi, no Contador bol skrátka od začiatku lepší. Tak možno to bude podobné aj teraz s dvojicou Thomas a Bernal (teda je pevne dúfam, že nie a nebude to ani naopak). Aj keď je fakt, že Bernal je ešte oveľa mladší ako bol vtedy Contador... až sa to zdá nemožné... Som zvedavý či je to schopný vydržať...

Ale najzábavnejšie sú tie vyjadrenia. Ak je jediný líder, tak je to ten "jediný správny variant ako sa dá vyhrať" a ak je dvojica lídrov, tak "budeme mať viac možností, menej tlaku, budeme silnejší".
Obrázok užívateľa
berloq
 
Príspevky: 522
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod pmts » Sob 29. Jún 2019 11:19:54

Hmm, celkom ľutujem všetkých klasikárov ktorí tohtoroku nejdú na Tour, ako Degencolb, Madouas, Démare a hlavne Gilbert. Konečne pre nich krásna trasa a vytlačili ich gc jazdci...
pmts
 
Príspevky: 415
Registrovaný: Štv 25. Feb 2016 16:07:45

Re: Tour de France

Poslaťod Cyclingman » Sob 29. Jún 2019 13:07:39

Mne sa zas nepozdáva zostava Bory no rád by som sa mýlil ale Burghardt je tento rok čajový a podla mňa mal ísť Bodnar miesto neho lebo ten má teraz slušnú formu a aj to ukázal v časovkách, na hammer series aj v etapách na TDS narozdiel od Burghardta, ktorý mi príde taký nijakú momentále.
Cyclingman
 
Príspevky: 46
Registrovaný: Str 16. Aug 2017 12:36:33

Re: Tour de France

Poslaťod Zutu » Sob 29. Jún 2019 14:07:09

Cyclingman píše:Mne sa zas nepozdáva zostava Bory no rád by som sa mýlil ale Burghardt je tento rok čajový a podla mňa mal ísť Bodnar miesto neho lebo ten má teraz slušnú formu a aj to ukázal v časovkách, na hammer series aj v etapách na TDS narozdiel od Burghardta, ktorý mi príde taký nijakú momentále.


Prave som isiel napisat, ze mi v zostave Bory chyba Bodnar.
Zutu
 
Príspevky: 178
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod menovatel » Sob 29. Jún 2019 14:43:50

Ja si to trúfnem preformulovať tak že keby bol Bodnar Nemec a Burkhardt Poliak, nominácia by bola opačná. Veď len PS a Oss nie sú z nemecky hovoriacich krajín. V pôvodnej zostave na pcs bol dokonca aj Gatto, ale ten naozaj nepodáva až také výkony.
menovatel
 
Príspevky: 177
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 49 hostia

cron