@majo
Áno, Focus to "zabil", ale keď sa na to pozrieme racionálne, tak v teoretickej rovine nemusí byť ďaleko od pravdy. Bude to jeden z najjednoduchších ročníkov, takže WT tímy by sem vedeli poslať skvelých šprintérov, ak by chceli, lebo v podstate každý z 18 WT celkov má 1-3 výborných šprintérov a keď ich tu bude 5, tak jednoducho vedia postaviť aj šprintérsku konkurenciu na úrovni Romandie či Paríž - Nice nehovoriac o Katalánsku, Baskicku a ďalších, kam ani šprintéri nechodia. Lenže za hviezdy si tímy zvyknú pýtať štartovné, ktoré naši nie sú ochotní platiť, radšej vezmú 3 PCT celky bez prehnaných nárokov. V neposlednom rade sa o hviezdy tie tímy boja. Slovensko? Šprintéri budú tiež dominovať štartovke na MS, majú sa na Slovensku dolámať? Chce to ešte asi rok-dva evolúcie, aby sa sem nebáli chodiť, hoci Quick-Step to vlani poriadne dvihol. Alaphilippe ako víťaz pretekov, to je šialený plusový bod.
Ďalšou vecou je, že profily etáp stále neexistujú, tie tímy ani netušia aké budú etapy. Čiže teraz tvrdiť, že príde XY je somarina. Navyše, vlani bol Gilbert prvou hviezdou na štartovke a dva dni na to sa dochrámal.
ešte @majo
Písal som, že nechcem zavádzať ani sa s vami hrať. Samozrejme, že viem kompletný zoznam tímov. My organizátorom pomáhame v rôznych veciach, ktoré logicky nemajú vo svojom portfóliu, lebo sa tomu venujú vo svojom voľnom čase. Stále nie je človek, ktorý by sa profesionálne venoval organizácii pretekov. Každý len pomáha v tom, čo vie, čo je jeho parketou. Ja som prirodzene tiež medzi tými 20-30 ľuďmi.
Načrtol som o CCC fakty, ktoré som si zistil z netu. Pozeral som kalendár mnohých tímov naprieč kategóriami a dokonca štyri tímy majú v kalendári štart na Okolo Slovenska, hoci neprídu. Nekecám, kto chce, môže hľadať. Nerozumiem, prečo to u seba uvádzajú. Naopak, väčšina tímov, ktoré prídu, to v kalendári nemajú, alebo ani nemajú kalendár

@Dzajro
Podľa môjho názoru je vyvodzovanie štartu nejakého tímu podľa pretekára typu Černý úplne mimo reality. že kvôli Černému pošle niekam tím 20 ľudí so všetkou technikou. Viem si predstaviť, že si Kristoff alebo EBH povedia, že poďme na Okolo Nórska, alebo vlani Roglič či Mohorič + ďalší Slovinci v Bahrajne, že chcú ísť Slovinsko, ok. Ale Černý? Navyše, CCC Development má v kalendári Czech Tour, a koniec-koncov, CCT už tímy dávno zverejnili, takže to veľké CCC určite nepôjde. Inak, štýl p. Vašíčka je svetovou raritou. Na štartovej listine už nie je ani jeden český tím.