Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Slováci v tímoch World Tour

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod pmts » Str 07. Aug 2019 22:07:12

Aleboo, je focusovi jednoducho jedno či príjde Sagan alebo nie kedže tu má svojho ubľúbenca a aj slušnú konkurenciu v ktorej by bol Sagan len súčasťou, nie niečím bez čoho sa závod nazobíde ;D niekedy si musíš aj uvedomiť že nie každý je závislý na Peťkovi
pmts
 
Príspevky: 415
Registrovaný: Štv 25. Feb 2016 16:07:45

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Str 07. Aug 2019 22:10:47

pmts píše:Aleboo, je focusovi jednoducho jedno či príjde Sagan alebo nie kedže tu má svojho ubľúbenca a aj slušnú konkurenciu v ktorej by bol Sagan len súčasťou, nie niečím bez čoho sa závod nazobíde ;D niekedy si musíš aj uvedomiť že nie každý je závislý na Peťkovi

Dobre, ja tiež napr fandím aj Kristoffovi, Vivianimu tiež dakedy. Takže nie som závislý len na Petkovi.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Str 07. Aug 2019 22:16:26

elviska píše:
pmts píše:Aleboo, je focusovi jednoducho jedno či príjde Sagan alebo nie kedže tu má svojho ubľúbenca a aj slušnú konkurenciu v ktorej by bol Sagan len súčasťou, nie niečím bez čoho sa závod nazobíde ;D niekedy si musíš aj uvedomiť že nie každý je závislý na Peťkovi

Dobre, ja tiež napr fandím aj Kristoffovi, Vivianimu tiež dakedy. Takže nie som závislý len na Petkovi.

Na TDF som napr fandila aj Pinotovi.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod lukas » Štv 08. Aug 2019 0:17:35

@elviska
Ach jáj :cry: (vyplakávanie).

a) nemám žiadne nezhody s Petrom Saganom, to si si vymyslela.

b) že mám nezhody s Janom Valachom je pravda, ale to nemá nič spoločné s Petrom, veď to nie je ani z Boráckeho obdobia.

c) v pokoji diskutujeme o veciach, ale ty okamžite skočíš po každom, kto sa pozrie na Petra z iného uhla ako ty. Robíš to denne na množstve webov a facebookových stránok. Viem to vďaka tomu, že si témou a hitom cyklistickej komunity, ktorej rozum stojí, ako to dokážeš robiť. Obhajovať Sagana naprieč celým slovenským internetom prakticky online, kde sa len smietko pohne na jeho adresu. Ľudia vtipkujú, že si závislá od obhajovania Sagana, musíš si každý deň dať svoju dávku. Cez Tour si mala nezávideniahodné množstvo roboty. To sú ale vtipy, ktoré vravia iní, kašľať na ne. No bez najmenšieho žartu vravím, že ak by sa niekedy robila sociologická štúdia vplyvov Petra Sagana na fanúšikov alebo aj národ ako taký pri použití prostriedku internetu (televízia je zasa niečo iné...), fenomén elvisky sa tam musí rozobrať. Nemyslím to so žiadnou negatívnou konotáciou. Jednoducho tak ako patrí fenomén s názvom "Didi Senft" k cyklistickým fanúšikom (neobvyklé, pozoruhodné, zvláštne, určujúce...), tak "elviska" k Saganovi.

Ako som ti už povedal v minulosti, robíš to bez akýchkoľvek vedomostí z pozadia, a to kriví optiku. Druhú možnosť o účelovosti a koordinácii s inými ľuďmi si odmietla. Vyjadrila si sa, že si fanúšička. Jasné, ok. Čiže platí prvá možnosť nulových vedomostí pozadia.

Bude to znieť egoisticky, ale vži sa do mojej role, že všetko, čo napíšem, sa opiera o rôzne zverejnené, ale aj nezverejnené vedomosti všetkého možného druhu. Tie môžu byť medzi riadkami, nemusia. Je to rôzne. Ty si ale ideš svoje s klapkami a hádžeš dookola argumenty, ktoré sú v našom diskurze oproti mojim vedomostiam irelevantné, a preto ma vytáčajú hádky s tebou. To sa mi nemôže nikto čudovať. Koniec egoistickej pasáže.

Ja nerozumiem hlavne tomu, že kde ty vidíš logiku v tom, žeby som ja nemal rád Sagana, alebo bol proti nemu. Bolo by predsa úplne šialené, keby som ja ako redaktor najčítanejšieho webu o cyklistike akokoľvek šiel proti Saganovi. Akú by to malo logiku? Už len na tvojom príklade vidíme, že komu by ľudia asi verili. Veď my fungujeme na takejto úrovni len vďaka nemu. Keď skončí, rozhodne neudržíme čísla, budeme musieť osekať portál. Už teraz je to s nami eufemisticky napísané "dosť zlé" a musím vymýšľať, ako to zachrániť. Niečo aj v blízkej dobe chystáme. Späť k veci. Mojím najväčším želaním je, aby bicykloval čo najdlhšie. Aby sa mu darilo. Som jeho fanúšikom druhej najvyššej úrovne, hneď pod tebou a Markom de Beckerom. Nemám najmenší dôvod mu akokoľvek škodiť.

Možno si si odvodila to, že máme niečo proti sebe z toho, že u nás už nie sú rozhovory s Petrom. Veľmi dobre viem, čo to stojí, urobiť s ním kvalitné rozhovory (my 5-otázkové o exhibícii v Paname ani o rečovej zásobe Marlona nerobíme), a aký je to komplex krokov cez všakovakých ľudí s otáznym účinkom. Čo všetko musí Ľudo Lučanič robiť, aby sa v Športe objavili kvalitné Petrove slová. Chodieva za ním po svete na preteky a buduje to. Ja na to nemám povahu, peniaze, motiváciu, čas a ani chuť. So situáciou som sa zmieril už dávno a viete, že u nás rozhovor s Petrom nebude, lebo sa o to nepokúšam. Dobre viem, že je maximálne vyťažený. Fajn. Ale preto by som mal mať niečo proti nemu? To je ďalší nelogický argument. Nevidela si tie desiatky emailov do RTVS, kde ľudia písali, že som fanatik a oni tak zbožšťovať Sagana, ako to robím ja, nechcú. Tak sa rozhodnite či som za/proti? A najmä, pozri si všetky naše články na webe o Petrovi. Ako sa snažia byť objektívne, ale sála z nich veľká prajnosť i fandenie. To všetci vidia (ktorí chcú vidieť).

Prišiel som teraz večer pôvodne na fórum s tým, že s chalanmi rozviniem diskusiu o úplne iných témach v súvislosti s Okolo Slovenska, ale chuť som stratil, takže neskôr. Ďakujem všetkým, ktorí majú chuť diskutovať a normálne fandiť komukoľvek a čomukoľvek. Prosím, ostaňte tu, prípadne tie stovky z Vás, ktorí iba čítajú fórum, môžete sa pridať a podeliť o svoje názory, postrehy, nápady. Snažíme sa, aby aspoň tu bola diskusia "normálna". Na portáli bojujeme, no skôr prehrávame. Ale tu je to lepšie. Aspoň dúfam.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas
 
Príspevky: 649
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 08. Aug 2019 7:55:37

Lukas, kde ja pisem je moja vec a nie tvoja, a neriešim len Sagana, ale aj iné témy. Ale o tom viacerí neveviete. Nech ma riešia ma podaktorí ľudia po internete , je mi to jedno, ale žeby som riešila len Sagana je na hlavu. Ešte neskôr možno dačo napíšem a možno skončím,, lebo s podaktorymi som tu vychádzala, aj keď som nesúhlasila vždy . A denne nepíšem na weby, neviem kto ti to hovoril,, ale blbosť,, ani cez TDF som nepísala až tak. A keď už spomínaš závislosť, tak sú ešte aj zavistlivejsi ľudia. A neobhajujem ho vždy. Myslela som si, že môj koment zoberieš skôr inak. Ty píšeš, že hneď reagujem, a ty sa hneď nahnevas.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod pmts » Štv 08. Aug 2019 12:30:48

@elviska kriste, ublížilo by ti keby si si dala chvíľku čas s reagovaním a aspoň ten príspevok premyslela? Tento výšplech čo si zadelila len dokonalo potvrdil celý Lukášov príspevok :,-D
pmts
 
Príspevky: 415
Registrovaný: Štv 25. Feb 2016 16:07:45

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 08. Aug 2019 12:42:31

No mne to včera pripadolo jak vyplakavanie, mala som z toho taký pocit.
a, no uplne som si to nevymyslela, kedže si tu písal minulý rok o strane A a strane B, plus aj dávnejšie si písal, preto som si myslela že máš nezhody aj s Petrom, že ti nedáva rozhovory atd. Ale ked nemáš s ním nezhody, tak sa ospravedlnujem.
c, V pokoji diskutujete o veciach, ale včera sa mi zdalo troška inak, ako v pokoji. A neskočím hneď po každom. A nerobím to denne. Nepoznáš ma úplne, minule sa ma tu pýtal, Focus že sa všetkého bojím. Áno bojím sa, a preto som aj taká, aká som. Nevieš čo som zažila a zažívam. A cez TDF som nemala nezávideniahodné množstvo roboty. A neobhajujem stále Sagana po internete, má svoje chyby atd. Ale mne ako človek aj športovec vie zlepšit náladu, takisto aj Djokovic. Aj ked tenis až tak nesledujem. Možno som dakedy otravná, ale závislá nie som, zavislá by som bola, keby som mala plno veci o Saganovi v izbe atd. Mám len knihu a podpis, nič viac. Dakedy sa viem nasrdit až moc a reagujem, ale zavislá, neslušná nie som.
Napíšem len svoj názor, ako som to cítila včera, ked som to prečítala. Nikoho neurážam, keď už tak.
Rada si prečítam nazory maja, simka, Milan j55 aj ifca, atd, aj ked nie vždy súhlasím. Rada si prečítam aj články, aj s podaktorými dakedy nesúhlasím.
A keby si vedel tak fandím aj iným športovcom v iných športoch, kde momenátlne nemáme nikoko dobrého, mám na mysli krasokorčuľovanie a plávanie. Takže nie som len obhajca Sagana, aj ked si to podaktorí myslíte.
A môžeš kľudne písať o Okolo Slovenska. Ale ja svoj názor asi nemôžem napísať, lebo dakedy mám odlišný. Škoda.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 08. Aug 2019 12:43:36

pmts píše:@elviska kriste, ublížilo by ti keby si si dala chvíľku čas s reagovaním a aspoň ten príspevok premyslela? Tento výšplech čo si zadelila len dokonalo potvrdil celý Lukášov príspevok :,-D

A prečo by som mala premyslieť môj príspevok, tak som to cítila včera a troška aj dneska.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod MichalJ » Štv 08. Aug 2019 12:53:56

Len my ostatní máme pocit, že ako vyplakávanie sa to zdalo naozaj len tebe. Špeciálne to vyčítať Focusovi, ktorý tu bude mať na štarte raj rozhodne aj bez Sagana.

Ale k téme, osobne som zvedavý koho tu naozaj pošle Bora. Či nechá šprinty len na Bašku, čím by aspoň bolo trochu vidno ako na tom je. Najmä keď tých šancí dostáva len minimum. Alebo pošlú Ackermanna (či Bennetta po Vuelte, ale to moc nečakám najmä ak ju dokončí celú).
MichalJ
 
Príspevky: 369
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35
Bydlisko: Bratislava/KNM

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 08. Aug 2019 13:01:43

MichalJ píše:Len my ostatní máme pocit, že ako vyplakávanie sa to zdalo naozaj len tebe. Špeciálne to vyčítať Focusovi, ktorý tu bude mať na štarte raj rozhodne aj bez Sagana.

Ale k téme, osobne som zvedavý koho tu naozaj pošle Bora. Či nechá šprinty len na Bašku, čím by aspoň bolo trochu vidno ako na tom je. Najmä keď tých šancí dostáva len minimum. Alebo pošlú Ackermanna (či Bennetta po Vuelte, ale to moc nečakám najmä ak ju dokončí celú).

Nespomenula som len Focusa, ale troch ľudí, viem že Focus tu bude mať Demara. Možno že to vyplakavanie sa zdalo len mne, ale napísala som aj iné slovo, urazený. Zareagovala som, lebo som to tak cítila, ale pre Lukáša a ešte pre daktorých som tá nahoršia atd. Aj ked ma nepoznáte osobne, aká som. Som bojazlivý a citlivý človek, kvôli niektorým veciam. A reagujem inak. Možno neviem nič, ale......
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod Val » Štv 08. Aug 2019 13:23:43

pmts píše:@elviska kriste, ublížilo by ti keby si si dala chvíľku čas s reagovaním a aspoň ten príspevok premyslela? Tento výšplech čo si zadelila len dokonalo potvrdil celý Lukášov príspevok :,-D

Pod Tvoju reakciu sa podpisujem a plne s ňou súhlasím. Aj bez toho smajla na konci. Elviska by si mala častejšie viac premyslieť, čo napíše. "Dvakrát meraj a raz rež " nie je jej obľúbené príslovie.
Val
 
Príspevky: 113
Registrovaný: Str 08. Apr 2015 11:24:02

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 08. Aug 2019 13:38:04

Val píše:
pmts píše:@elviska kriste, ublížilo by ti keby si si dala chvíľku čas s reagovaním a aspoň ten príspevok premyslela? Tento výšplech čo si zadelila len dokonalo potvrdil celý Lukášov príspevok :,-D

Pod Tvoju reakciu sa podpisujem a plne s ňou súhlasím. Aj bez toho smajla na konci. Elviska by si mala častejšie viac premyslieť, čo napíše. "Dvakrát meraj a raz rež " nie je jej obľúbené príslovie.

Máš pravdu, ale neboj premýšľam,, ale chápem že teraz budete všetci len na jednej strane.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod Milanj55 » Štv 08. Aug 2019 18:22:22

Zdravím Vás priatelia. Mne osobne bude Peter chýbať na "Okolo Slovenska". Tu na fóre bývalo vždy zvykom, že každý so môže napísať svoj názor a samozrejme reagovať na príspevky svojich oponentov. Nechápem preto, čo sa to s niektorými z vás deje, mne osobne "elviskine " príspevky vôbec nevadia a môžte na ňu reagovať , samozrejme slušným spôsobom a nie vytrhávať niektoré slová z kontextu. Elviska konkrétne spomenula vo svojom príspevku tri mená a preto nechápem prečo tie reakcie ostatných oponentov na jej adresu. Pripadá mi to ako to mušketierske heslo, ale trochu upravené"Jeden za všetkých a všetci proti jednému"! Ako už písala"elviska" , tak bežne komunikuje s viacerými z nás, aj keď nemusí vždy so všetkým súhlasiť.Napríklad "MichalJ píše len mi ostatní máme pocit, že ako vyplakávanie sa to zdalo iba Tebe: Neviem , ale já sa nezvyknem pasovať za hovorcu ostatných a preto nechápem jeho reakciu. Každý sa vyjadrujme sami za seba a potom sa to tu nebude podobať ako keď sa supy zlietnu na svoju obeť. Možno ma pre tieto moje slová nebudete mať tiež v láske, ale ja si vždy prečítam všetky príspevky, ale vždy sa rozhodujem podľa vlastného uváženia. Neviem čo sa to tu opäť rozpútalo, ale keď nebudeme môcť vysloviť vlastný názor bez toho, aby sa to niekomu nepáčilo, tak to úplne stratí význam.
Priatelia, preto Vás všetkých vyzývam , zanechajme už tie žabomyšie vojny medzi sebou a venujme sa len tomu, k čomu bol tento portál stvorený.
Život je taký krátky a my si ho budeme ešte znepríjemňovať osobnými atakmi.
Pekný deň Vám prajem všetkým.
Milanj55
 
Príspevky: 186
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 08. Aug 2019 20:02:06

@Milanj55
Mne Peter bude chýbat aj nebude chýbať na Okolo Slovenska, v budúcnosti sa podľa mňa zučastní, aj ked budúcnosť predpovedať nevieme. Inak ja tiež rada čítam tvoje príspevky. Lukáš možno len chcel naznačiť že Sagan mohol štartovat aj tento rok, ale ked zareagovali Za slušný svet aj Focus, komentami, tak som mala pocit že sú urazený, uplakaný, že Sagan nepríde, že to má na háku atd. Určite neviem tolko o zakulisí jak Lukáš, lebo on sa v cyklistickom svete pohybuje, ale aby riešil moju osobu, že kde reagujem je moja vec. A z toho som smutná aj som poplakala. To čo napísal sa ma aj dotklo, ale čo už. Že som zavislá, a že reagujem všade. Kde všade? Párkrát ano, zareagujem častejšie, ale nie všade. Dakedy som otravná, ale to aj preto, lebo som citlivá, bojazlivá a dakedy aj nasrdená.
Jedine som možno prestrelila s tým, že som napísala, že Lukáš ma nezhody s Petrom, ale čo si mám myslieť, ked dakedy napíše článok ako minulý rok, a tak. A že obhajujem Sagana možno dakedy, ale nie stále, jak to píšete podaktorí. Každý sme odlišný a máme svoje chyby, aj Sagan aj ja. A ked už tak, fandím aj iným športovcom, nielen našim ale Peter má niečo , čo ostatní nemajú, že dakedy vie človeku zlepšit náladu, či už viťazstom alebo inak. Aj ked ho podaktorí za to neznášajú...... Posledné vety patrili skor Val, MichalJ, Lukáš, pmts, Focus, Za Slušný svet.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod lukas » Pia 06. Dec 2019 10:08:45

Po prezentácii Bory vznikla veľká diskusia k šesťmesačnej sezóne Petra Sagana. Mal som teraz perné dni, nestihol som sa tomu venovať a nečítal som ani kolegov článok z prezentácie. Musím povedať, že som veľmi nespokojný za tú jeho záverečnú časť o Petrovi, ktorá vyslovene nebola dobrá, hoci všetky slovenské médiá písali rovnako.
Podľa mojich informácií má Peter stále v pláne účasť na pretekoch Okolo Slovenska, a tak sa aj organizátori na nasledujúci ročník pripravujú. Takéto divné informácie o konci Petrovej sezóny po OH sú preto veľmi kontraproduktívne a komplikujú ich vyjednávajúcu pozíciu so sponzormi.
Neviem posúdiť, čo povedal v origináli, v akom jazyku, ale myslel tým, že sezóna mu akoby vyvrcholí na OH a potom už bude voľnejšia, bude mať dlhšiu pauzu a už len pár pretekových dní.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas
 
Príspevky: 649
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod majo » Pia 06. Dec 2019 10:12:11

@lukas

ja ta asi milujem :lol: :lol: :lol:
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Pon 23. Nov 2020 20:44:34

Dajak je tu ticho, naposledy som asi dačo písala v oktobri. Tak sem dám dačo. :P ;) :)
https://www.ta3.com/clanok/1197099/neda ... ezonu.html
https://www.ta3.com/clanok/1197234/oddy ... NLeG8VGqaE
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod pmts » Štv 26. Nov 2020 13:37:36

https://www.cyclingnews.com/features/pe ... aggerated/

Tak vyzerá že ešte pár rokov potiahne, pekné správy, priznám sa že som bol jeden z tých čo nevylučovali koniec 2021-2022. Takže ešte aspoň 4 sezóny máme 3 miestenky na MS isté :lol:
pmts
 
Príspevky: 415
Registrovaný: Štv 25. Feb 2016 16:07:45

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod Keram » Štv 26. Nov 2020 14:41:58

Neviem ci mam zlu anglictinu ale nejako som nezachytil na zaklade coho prisli na rok 2024. Bolo by dobre este nie som pripraveny na svet bez Sagana :D Nevadilo by mi ani keby kombinoval cestu a horske. Hoci pri Petrovi clovek nikdy nevie. Uz mohol byt 5 rokov v dochodku ako vieme z knihy :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Slováci v tímoch World Tour

Poslaťod elviska » Štv 26. Nov 2020 18:53:41

@pmts
No potom asi patríš k tým čo mu už troška neveria, že bude ďalej pokračovať.
@Keram
Ja som dakde videla ten rok 2024, a tuším to bolo v dajakom talianskom médiu, ale ešte v septembri alebo v oktobri.
Ešte doplním článok v slovenčine.
https://www.biker.sk/51614/peter-sagan- ... 6v8Tj47rJA
A rozhovor v taliančine.
https://www.tuttobiciweb.it/article/202 ... tjZbNsOYq4
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 71 hostia

cron