Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod elviska » Str 02. Sep 2020 18:10:42

Co placete skoro všetci? Áno je slabší, ale v etapách kde mal šancu, je aspoň v top 5. Na Benneta stráca 9 bodov, až tak veľa to nie je, do únikov ešte môže ísť. Mame dosť etáp ešte do konca, teda ak nezauraduje koronavirus.
elviska

Poslaťod simko » Str 02. Sep 2020 18:15:32

@Gaučový profesionál
akoze chapem ak Peto nenachadza motivaciu na nejake preteky nizsej kategorie ale uz na TdF by snad chut nasiel v tomto podla mna nebude problem. na monumenty a TdF sa snad netreba nejako specialne motivovat. problem vidim v tom ze Peto je horsi nez na TdF 2019. ak by dal taky sprint v dnesnej etape ako dal minuly rok v piatej etape tak si myslim ze by to opat mohlo skoncit 1.Sagan 2.Van Aert. ale ten sprint bol jednoducho slaby na Saganove kriteria. neviem co urobili v priprave ale zatial to zjavne nevychadza. prisiel na Tour bez formy kvoli tomu aby nabral formu pocas nej a vydrzala mu aj cez Giro? toto mi pripada ako jedina logicka moznost. v tom pripade na Gire bude trhat asfalt. a ak to tak nebude tak nieco je naozaj nevypovedane...
simko

Poslaťod Gaučový profesionál » Str 02. Sep 2020 18:15:40

elviska píše:
Gaučový profesionál píše:Pre toto vypustil prémiu? Aha.

:roll: Ukáž sa ty.

Argumentácia na úrovni neplnoletej.
Gaučový profesionál

Poslaťod simko » Str 02. Sep 2020 18:17:14

elviska píše:Co placete skoro všetci? Áno je slabší, ale v etapách kde mal šancu, je aspoň v top 5. Na Benneta stráca 9 bodov, až tak veľa to nie je, do únikov ešte môže ísť. Mame dosť etáp ešte do konca, teda ak nezauraduje koronavirus.

myslis ze Peto by si cenil zeleny dres z "milosti"? lebo ak Van Aert vyhra este nejake etapy aj popri domestikovani, ale bude kaslat na premie tak pre vyhercu zeleneho dresu to jednoducho nebude ono. aspon ja by som to bral s rezervou
simko

Poslaťod Gaučový profesionál » Str 02. Sep 2020 18:18:59

simko píše:@Gaučový profesionál
prisiel na Tour bez formy kvoli tomu aby nabral formu pocas nej a vydrzala mu aj cez Giro? toto mi pripada ako jedina logicka moznost. v tom pripade na Gire bude trhat asfalt. a ak to tak nebude tak nieco je naozaj nevypovedane...

Hej aj mňa to napadlo, že na Tour natrénuje, nejak ujazdí zelený dres a na Gire predvedie show. Aj tak mi ten Tour-Giro double nedáva zmysel ale je to jeho vec a vec jeho zamestnávateľa.
Gaučový profesionál

Poslaťod hujhe » Str 02. Sep 2020 18:20:28

Len v 2 etapach sa nachadza premia za kopcami. Inak mozno sa pozabudlo, ale Patxi Vila v novembri oznamil ze uz nebude trener v Bore. Podla Petrovej knihy vieme ze zly trener ho celkom demotivuje pri treningu.
hujhe

Poslaťod simko » Str 02. Sep 2020 18:22:03

hujhe píše:Len v 2 etapach sa nachadza premia za kopcami. Inak mozno sa pozabudlo, ale Patxi Vila v novembri oznamil ze uz nebude trener v Bore. Podla Petrovej knihy vieme ze zly trener ho celkom demotivuje pri treningu.

ale mal som pocit ze so Szmydom su zadobre. aj tak si myslim ze Patxi bol ten pravy a az on odomkol Petrov potencial
simko

Poslaťod Ak1n0m » Str 02. Sep 2020 18:34:41

simko píše:
hujhe píše:Len v 2 etapach sa nachadza premia za kopcami. Inak mozno sa pozabudlo, ale Patxi Vila v novembri oznamil ze uz nebude trener v Bore. Podla Petrovej knihy vieme ze zly trener ho celkom demotivuje pri treningu.

ale mal som pocit ze so Szmydom su zadobre. aj tak si myslim ze Patxi bol ten pravy a az on odomkol Petrov potencial

Myslím že v tom čase sa aj vyriešili Saganove zdravotné problémy, vyzerá že teraz je za tým ten pád z TDF, neverím že podcenil prípravu alebo nie je forma, Sagan vždy mával formu, konzistentné výkony celú sezónu. na monumenty viac menej potreboval ladiť, ale bežne aj bez špeciálnej prípravy podával lepšie výsledky a výkony ako teraz. Veď napr. MS v Bergene vyhral krátko po chorobe (horúčka, hnačky), nezdá sa mi, tam bude niečo vážnejšie.
Ak1n0m

Poslaťod elviska » Str 02. Sep 2020 18:39:24

Gaučový profesionál píše:
elviska píše:
Gaučový profesionál píše:Pre toto vypustil prémiu? Aha.

:roll: Ukáž sa ty.

Argumentácia na úrovni neplnoletej.

Aj tvoje argumentácie sú na úrovni neplnoleteho, čudné atď.
elviska

Poslaťod Keram » Str 02. Sep 2020 18:39:52

Naozaj slabsi sprint od Petra ako by sme chceli. WVA pri nom vyzeral ako raketa. Peter vyzeral vytuhnuty. Nic moc nepredviedol ani Bennet. Pozicne bol dobre ale ako keby bol na konci uz uvareny. V kazdom pripade o zeleny bude boj a etapu vyhra jedine s velkou zhodou okolnosti a stastia. Ale mal som aj tak tep 150. Len je to smutny pohlad. Peter je este o level nizsie ako vlani. Ci sa este vrati na svoju uroven uvidime. Mozno aj dobre ze nejde klasiky tento rok. To by musel mat inu formu.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Gaučový profesionál » Str 02. Sep 2020 18:44:29

elviska píše:Aj tvoje argumentácie sú na úrovni neplnoleteho, čudné atď.

Ty nič konštruktívne do debaty neprinesieš. Len slepo brániš Sagana a útočíš na každého kto na neho povie kritiku. Ešte ani to bránenie nemáš podložené argumentami.
Gaučový profesionál

Poslaťod elviska » Str 02. Sep 2020 18:45:54

simko píše:
elviska píše:Co placete skoro všetci? Áno je slabší, ale v etapách kde mal šancu, je aspoň v top 5. Na Benneta stráca 9 bodov, až tak veľa to nie je, do únikov ešte môže ísť. Mame dosť etáp ešte do konca, teda ak nezauraduje koronavirus.

myslis ze Peto by si cenil zeleny dres z "milosti"? lebo ak Van Aert vyhra este nejake etapy aj popri domestikovani, ale bude kaslat na premie tak pre vyhercu zeleneho dresu to jednoducho nebude ono. aspon ja by som to bral s rezervou

Simko, tebe to napíšem takto, ja tiež som smutná že sa Petrovi až tak nedarí, ale povedala som si, ze aspoň šport, prehry nebudem brat až tak tragicky. Ale viacej smutná, pesimisticka som z ľudí, písala som o tom aj minule. A najmä keď čítam aj tu pesimisticke názory a podaktore aj neslušne. Viete o koho ide. A ako to bude zo zeleným dresom, ešte uvidíme. Ešte nie je koniec. Peter zatiaľ nebol v prvej top3, ale trikrát už bol v top 5.
elviska

Poslaťod elviska » Str 02. Sep 2020 18:49:09

Ty nič konštruktívne do debaty neprinesieš. Len slepo brániš Sagana a útočíš na každého kto na neho povie kritiku. Ešte ani to bránenie nemáš podložené argumentami.

Ale ani ty, s tvojim vyjadrením. Na nikoho neutocim, jedine možno na teba zatiaľ. S ostatnými aspoň v niečom súhlasím, aj keď píšu až moc pesimisticky. A nikde nebránim Sagana, tiež som napísala, že nie je na tom ako kedysi.
elviska

Poslaťod elviska » Str 02. Sep 2020 18:53:00

simko píše:

Áno Patxi odomkol Petrov potenciál, ale zo Szmydom je v pohode však trénovali spolu pred pretekmi teraz.
elviska

Poslaťod hujhe » Str 02. Sep 2020 18:58:50

S tym ze Sagan na TdF buduje formu neeuhlasim. Ved po SB ci MSR, uz neviem kde, vravel ze vrchol sezony je TdF. Co je logicke, da sa tam ziskat najviac penazi, bodov, spokojnost sponzorov, divakov... A Giro sa uz len nejak dojazdi. Skor to zobrali takto. Ale treba povedat ze neje to az take zle. Ved Kristoff, aj ked neviem ako vyhral prvu etau, vyzera viac z formy. Viviani ani nehovoriac.
hujhe

Poslaťod elviska » Str 02. Sep 2020 19:05:55

elviska píše:

Ale ani ty, s tvojim vyjadrením. Na nikoho neutocim, jedine možno na teba zatiaľ. S ostatnými aspoň v niečom súhlasím, aj keď píšu až moc pesimisticky. A nikde nebránim Sagana, tiež som napísala, že nie je na tom ako kedysi.
opravujem vyjadrovaním
elviska

Poslaťod simko » Str 02. Sep 2020 19:08:57

hujhe píše:S tym ze Sagan na TdF buduje formu neeuhlasim. Ved po SB ci MSR, uz neviem kde, vravel ze vrchol sezony je TdF. Co je logicke, da sa tam ziskat najviac penazi, bodov, spokojnost sponzorov, divakov... A Giro sa uz len nejak dojazdi. Skor to zobrali takto. Ale treba povedat ze neje to az take zle. Ved Kristoff, aj ked neviem ako vyhral prvu etau, vyzera viac z formy. Viviani ani nehovoriac.

tak jasne ze to nie je take zle. ale s tym naco sme si navykli je to zle:) Kristoff uz par rokov je taky nemastny neslany. niekedy ma vynikajuce preteky/etapu ale v globale Kristoff uz nie je extra konzistentny. Peto je sice konzistentny ale akoby este o level nizsie nez na minulorocnej TdF. staci si naozaj pozriet sprint v piatej etape minuly rok. takyto sprint by dnes Petovi vyniesol minimalne 2 miesto.
simko

Poslaťod ifčopifčo » Str 02. Sep 2020 19:09:36

simko píše:@Gaučový profesionál
akoze chapem ak Peto nenachadza motivaciu na nejake preteky nizsej kategorie ale uz na TdF by snad chut nasiel v tomto podla mna nebude problem. na monumenty a TdF sa snad netreba nejako specialne motivovat. problem vidim v tom ze Peto je horsi nez na TdF 2019. ak by dal taky sprint v dnesnej etape ako dal minuly rok v piatej etape tak si myslim ze by to opat mohlo skoncit 1.Sagan 2.Van Aert. ale ten sprint bol jednoducho slaby na Saganove kriteria. neviem co urobili v priprave ale zatial to zjavne nevychadza. prisiel na Tour bez formy kvoli tomu aby nabral formu pocas nej a vydrzala mu aj cez Giro? toto mi pripada ako jedina logicka moznost. v tom pripade na Gire bude trhat asfalt. a ak to tak nebude tak nieco je naozaj nevypovedane...

Ja tomuto časovaniu formy príliš neverím. Peter buď formu má a má ju prakticky celú sezónu, alebo keď ju nemá, tak ju už nezíska. Ono tie Denkove slová o tom že Peter je drahý sú pravdivé, toto nie sú výkony najdrahšieho cyklistu v peletóne. V šprintoch nedokáže zrýchliť, nemá výdrž, keď si spomeniem na tú energiu trebárs na G-W 2018 a porovnám to s tým, čo predvádza túto alebo minulú sezónu, je to nebe a dudy. Táto neforma mi pripomína Vueltu 2014 alebo 2018 po tom nešťastnom páde, podľa mňa nemôže byť náhoda, že po tom páde sa už do svojej zvyčajnej formy nedostal.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod simko » Str 02. Sep 2020 19:21:21

@ifcopifco
neber mi posledne iluzie o casovani formy:) kazdopadne co by sme dali zato aby bol aspon ako na TdF 2019. lebo tam to bolo so sprintom o dost lepsie. ak by bol na vine iba pad tak preco by sa nedostal aspon do takej formy ako mal minuly rok na Tour alebo aku predviedol v na MS v Yorkshire?
simko

Poslaťod konyk87 » Str 02. Sep 2020 19:30:30

elviska píše: :roll: Ukáž sa ty.

Ked sa ides najest do restauracie a nechuti ti, tak tiez odides spokojna lebo sama by si lepsie jedlo neuvarila a preto si nemozes dovolit skritizovat kuchara?
konyk87

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia