Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Green

Poslaťod hujhe » Ned 20. Sep 2020 10:35:27

sportovec píše:Inak čo hovoríte na scenár, že CCC by sa rozhodlo nepiť šampanské a išlo by brutálne bomby už od štartu, na tej štvorke by odtrhlo Bennetta aj Ewansa.
Trentin by si vyhral prémiu a potom mu Greg rozbehol šprint v cieli. A zobral by si víťazstvo v Paríži a aj zelené tričko za +70b.
To by bol slušný ekvivalent včerajšej Pogačarovskej časovky :mrgreen:

Na tej stvorke by neodparali ani Cavendisha :D. Ja to dnes vidim na Bennetta alebo niekto ujde tesne pred cielom. Tesim sa na dalsie Tour, len nech su vsetci zdravi, ved vlaky Jumbo (Roglic, van Aert, Dumoulin, Bennett, Kruijswijk) vs Ineos (Thomas, Sivakov, Bernal, Kwiato) a potom jednotlivci Froome, Pogacar, Evenpoel.
Trocha OT:
Vercingetorix - tiez sa mi poslednu dobu nezda couching Bory (za prepodkladu, ze si jazdci nerobia co chcu ale dodrziavaju taktiku). Posledne roky ked Sagan mal horsie obdobie tak Bora to nezmanazovala najlepsie (po pade na TdF ist celu Vueltu (toto asi nebolo Petrove rozhodnutie, neviem), po nie uplne vydarenej jari 2019 ho poslali na Ardenske klasiky ktore mu nesedia uplne ani ked je vo forme, tento rok Denk hovori o MS (ifcopifco pisal o tom, ze Sagana musi nominovat zvaz, no neverim ze keby Sagan si povedal ze ide MS lebo Denk chce, tak ze ho zvaz nenominuje).

Vyzera to, ze Saganovci a Bora si daju zbohom, zvratit to moze len vynikajuca sezona 2021. V takom pripade by som rad Sagana videl v QS :D. Jeho cena klesne, ich jazdenie na klasikach je perfektne, a pocitovo mi pride, ze jazdci co pridu do QS tak vykonnostne pookreju (nemam na to statistiky, len moj pocit).
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Ned 20. Sep 2020 11:37:18

@hujhe
ocenujem tvoju odvahu napisat ze sagan do qs ale priznam sa ze tati myslienka ma uz mata dlhsie...som si isty ze to by bol prenho restart jak svina a boli by aj vysledky...ved staci si spomenut na gilberta...no ktovie ci by pan lefevre by bol ochotny zobrat tohto slovenskeho "neperspektivneho" cyklistu ;) :D
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod Za Slušný Svet » Ned 20. Sep 2020 12:06:09

Bennetta, Štybara a Lampaerta by asi j...., ale áno, máte pravdu. Ak poriadny reštart, tak v QS. A za max. 1 000 000 ročne, ak chce Sagan znovu nájsť radosť z cyklistiky, inak to nemá význam. Kedysi, keď Sagan vyhrával ako na bežiacom páse, tak odborníci vraveli, že to je ešte nič, počkajte, keď bude mať 30. Veď cyklista s rastúcim vekom zreje... Ja pevne verím, že u Sagana to naozaj ešte príde. Že bude trhať kocky na bergoch a sektoroch... Musí to prísť, inak to bude polovičná kariéra.
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet
 
Príspevky: 480
Registrovaný: Sob 17. Jún 2017 11:04:42

Re: Tour de France

Poslaťod Zutu » Ned 20. Sep 2020 12:07:28

majo píše:@hujhe
ocenujem tvoju odvahu napisat ze sagan do qs ale priznam sa ze tati myslienka ma uz mata dlhsie...som si isty ze to by bol prenho restart jak svina a boli by aj vysledky...ved staci si spomenut na gilberta...no ktovie ci by pan lefevre by bol ochotny zobrat tohto slovenskeho "neperspektivneho" cyklistu ;) :D


To uz skor si viem predstavit, ze Mesi prestupi do Realu Madrid, ako Sagana u podlaharov. :lol:
Zutu
 
Príspevky: 178
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Ned 20. Sep 2020 12:28:58

Vratim sa este k Pogacarovi. Vcera ked sa to dialo tak som bol z toho tak vo vtrzeni ako niekedy pri Saganovi. Nie ze by som Pogacarovi prial ako Saganovi to vobec nie ale ten pocit ze sa pise historia. O tejto casovke sa bude vraviet este dekady. Jeden z najpamatnejsich dni tohto tisicrocia urcite ( co sa tyka cyklistiky samozrejme). Ak mam spravne info tak tri klasifikacie na jednej Tour vyhral iba Eddy a teraz Tadej. Hoci Eddy miesto bieleho vyhraval bodovacie. Neviem ci pozeram cyklistiku kratko ale taky priliv generacnych talentov ako je teraz tu este nebol. Ok mozno v 70-80 rokoch naposledy ale to som este nezil. Pred 8-9 rokmi sa hovorilo o Petrovi ako o generacnom talente, co nepochybne aj do velkej miery splnil, teraz mam pocit ze takych talentov je aspon 5. Pogi, Bernal, Remco, WVA a MVDP vsetci splnaju tieto parametre. Uvidime ci to budu potvrdzovat. Ale Pogacar ma uz teraz v 22 rokoch (zajtra ma narodky pekny darcek si dal :D ) dve podia na GT, z toho jedno vitazstvo na Tour, 6 etap na GT a k tomu uz 4 tricka- ak dojde dnes ( dve biele, zlte a bodkovane). S takouto bilanciou by bolo 99 % jazdcov spokojnych aj po kariere :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod elviska » Ned 20. Sep 2020 13:10:23

@Za Slušný Svet
Polovičná kariéra? To by som skôr povedala, keby skončil po piatich rokoch a nie po 10 rokoch. Za tých 10 rokov dosiahol dosť, a 20 rokov určite nebude pretekať ako napr Valverde.
A čo sa týka Quickstepu, tak možno máte pravdu, ale aj tak ho vidím skôr v inom tíme.
A keď už hujhe píše o couchingu, tak najlepší pri Petrovi bol asi Patxi, ale Smydta tiež spomína v knihe ako dobrého trénera a poznajú sa dlhšie. A viacerí tu kritizujete Valacha, ale reprezentacne tiež pomohol. Ale odkedy je v tíme Dan Lorang tuším dobre som napísala meno aj priezvisko , tak Peter odvtedy nemá také výsledky, Petra asi netrenuje, ale na pretekoch zvykne byt.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Ned 20. Sep 2020 13:14:15

@keram
suhlasim vyzera to na silnu generaciu supertalentov ale vserkych ich este caka dlha cesta aby svoj talent pretavili aj do uspechov...viem znie to smiesne vzhladom na uspechy pogacara ktore si vymenoval a aj bernal uz ma svoju tour wva je trojnasobny majster sveta v cyklokrose ma monument ma sb atd a mvdp minuly rok vyhraval kde sa mu zachcelo a o remcovy sa skoda vobec vyjadrovat ale stale su mlady a legendami sa stanu az ked budu vyhravat a dominovat dlhe roky a ja im to vsetkym zo srdca prajem...no sport je zaludny a kazdy rok zhasne jak fakla(nielen v cyklistike) kopa talentovanych sportovcoch...zoberte si toho cecha(Vacek?)co bol v junioroch jedinym realnym remcovym superom...kde je chlapec...velmi mu fandim aby to nevzdaval a zacal dosahovat vysledky
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Ned 20. Sep 2020 15:37:47

Saganovi by vo forme akú má posledné dve sezóny nepomohol nikto a teda ani Podlahári, čo by ho dotlačili do cieľa? Zrazu by vlčia svorka prestala ísť svojim štýlom, kde sa líder vykryštalizuje počas pretekov a všetci by začali makať na Sagana, ktorý nemá na klasikách dva roky žiadny výsledok? Sagan je všetkých činnostiach oproti Saganovi do pádu slabší, to je jednoducho fakt, váľať neúspechy na zlú prácu DS alebo neviem koho ešte podľa mňa nepomôže a nepomohla by ani zmena tímu.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Ned 20. Sep 2020 15:49:15

Za Slušný Svet píše:Bennetta, Štybara a Lampaerta by asi j...., ale áno, máte pravdu. Ak poriadny reštart, tak v QS. A za max. 1 000 000 ročne, ak chce Sagan znovu nájsť radosť z cyklistiky, inak to nemá význam. Kedysi, keď Sagan vyhrával ako na bežiacom páse, tak odborníci vraveli, že to je ešte nič, počkajte, keď bude mať 30. Veď cyklista s rastúcim vekom zreje... Ja pevne verím, že u Sagana to naozaj ešte príde. Že bude trhať kocky na bergoch a sektoroch... Musí to prísť, inak to bude polovičná kariéra.


Polovičná kariéra? To snáď nie, to má vyhrať ešte 3x MS, 7x bodovačku na Tour a pridať ďalších 113 víťazstiev.....? ;) Je množstvo príkladov, že cyklista mal vrchol v mladšom veku, môže to byť aj prípad Petra. Viem, my fanúšikovia sme nenásytní, ale každá sezóna je v cyklistike tvrdá drina a je len na Petrovi ako naloží zo svojim životom, nikomu nie je nič dĺžny.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Ned 20. Sep 2020 16:05:27

@ifco
nepochopil si to...zmena prostredia ludi pristupu zazemia je casto velmi osozna...ja si myslim ze prave styl qs by mu mojol sediet ved by konecne nebol zodpovedny za vysledok len on ale...vedel by ze v time su dalsi 4-5ti ktory mozu tu klasiku vyhrat...vedel by ze ktorykolvek z nich ked sa utrhne by bol nebeupecny na vitazzstvo a tak by mu stacilo sledovat dalsie nastupy a pokusi dobehnut toho kolegu cim by dokazal posetrit sily a bez tlaku na svoju osobu pockat na svoju sancu...mohol by aj on skusit utocit v casti preteku kde doteraz nemohol lebo by vedel ze jeho kolegovia budu chytat kazdy pokus o dobehnutie ho...tych moznosti na vitazstvo by bolo daleko viac a zaroven by bolo viac ludi v teame ktory dokazu uspokojit sponzorov cize znova mensia zodpovednot mensi tlak... a ja som si isty ze by znova zacal vyhravat aj ked mozno nie tak casto ved kludne vy stacilo na monumentoch ako gilbert...myslim si ze by ho taketo pretekanie daleko viac bavilo a vsetci dobre vieme ako je to prenho dolezite aby ho cyklistika bavila a ak ho bude bavit tak ho bude bavit aj znova a znova si nakladat na treningoch a nasledne na pretekoch a tym bude zase bavit nas
tot moja teoria ktora je samozrejme zalozena len na domienkach a zboznych zelaniach autora
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Ned 20. Sep 2020 19:15:17

vyhral najsilnejsi ale peto pekny sprint...som spokojny
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod hujhe » Ned 20. Sep 2020 19:24:59

Dnes sa na odium v Parizi vela ludi nedostane. Bennett a Pogacar
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Ned 20. Sep 2020 19:42:35

Bennet spravodlivo. 380 bodov to je uz Saganove teritorium. Mal by s nim co robit aj v lepsich rokoch. Ked som videl ako sa tesi a ked vidim tie jeho rozhovory tak mu to celkom doprajem :).

Peter dnes celkom fajn sprint. V Parizi to bol jeden z jeho lepsich sprintov. Myslim celkovo parizske etapy.

No nic. Uvidime co predvedie na Gire. Tesim sa ze po Tour este budu klasiky a dve GT a aj MS. Snad sa uz nic nebude rusit. Teraz budeme trosku v abstaku ale nie tak ako v normalnom roku :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Ned 20. Sep 2020 19:47:55

Tak tento rok na Tour nezískal ani to svoje obľúbené 2. miesto, to boli časy, keď ich získaval ako na bežiacom páse a mnohí frflali ;) Pardon, skončil druhý v bodovačke, takže aspoň jedno.
Nemyslím si, že by mu pomohol prestup kdekoľvek, pomôcť môže iba lepšia príprava, ak mu to telo alebo vôľové vlastnosti dovolia. Plus samozrejme pretekový program ktorý má zmysel, brať Tour ako prípravu a myslieť si, že získa bodovačku bolo naivné. Teším sa na Giro, len sa bojím, že oddýchnutí šprintéri ako Gaviria či Demare budú ťažké sústo, tak ako boli Ewan a Bennett a vlastne aj Pedersen, Bol, WvA.... na tejto Tour.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Ned 20. Sep 2020 19:53:41

@ ifco
Este uvidime ako skombinuju Sagana s Ackermannom. V rychlych sprintoch asi pojdu nanho. Asi si etapy podelia. Alebo ze by Pascal isiel pomahat Petrovi?
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod pmts » Ned 20. Sep 2020 19:54:56

Aké chlapča tam stojí, až tak neprirodzene to vyzerá :lol: .
Ale prejav zvládol z fleku, vyzerá že dokonca improvizáciou :lol: ... Veľký šmapión sa nám tu rodí ;) .
pmts
 
Príspevky: 415
Registrovaný: Štv 25. Feb 2016 16:07:45

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Ned 20. Sep 2020 20:16:21

Keram píše:@ ifco
Este uvidime ako skombinuju Sagana s Ackermannom. V rychlych sprintoch asi pojdu nanho. Asi si etapy podelia. Alebo ze by Pascal isiel pomahat Petrovi?

Ak sa nemýlim, tak pôvodne mal Ackermann ísť na Giro s Petrom, ale potom to zmenili a mal ísť na Vueltu, aká je momentálne situácia netuším, ale asi Pascal pôjde, keďže Petrova forma je taká aká je. Ešte som si pozorne nepozeral etapy, neviem koľko je tam takých ktoré by Petrovi sedeli, ale ak bude bez víťazstva aj na Gire .....
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Ned 20. Sep 2020 20:17:22

Neviem ani ja ale myslim ze pojde. Uvidime za necele dva tyzdne :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Pon 21. Sep 2020 8:04:58

kedze rtvs zacalo vcera vysielat pomerne neskoro pozeral som etapu v podstate od startu na ct4...s musim povedat ze ma velmi potesil rozbor komentatorov ked hovorili presne to co aj ja tvrdim jumbo a roglic si proste koledovali o ten vyprask...ze napriek svojej jasnej prevahe v etapach nespravili ani oni a hlavne ani ich lider nic VIAC(pisal som o tom aj tu) ze tych 50s s kt. siel roglic do casovky bolo prilis malo a ze mali v horskych etapach pogacara doslova ustvat...samozrejme za predpokladu ze na to roglic mal co nevieme...komentatori prisli este s teoriou ze ten jeden nastup ktory roglic spravil ked sa mu podarilo na tadeja ziskat tych "az" sekund mohol byt v konecnom dosledku prenho likvidacny...vraj sa mohol dostat do takych cervenych cisiel ze jeho telu sa z toho zhorsila schopnost regeneracie az to vykomulovalo v casovke...neviem ci je to mozne sle znie to vierohodne...vsade sa rozplyvaju nad uzasnou bitkou v gc ale podla mna to vobec uzasne nebolo teda az na tu casovku
a k zelenemu asi len tolko ze bol to pekny suboj a vyhral silnejsi a bennet ho ma zasluzene
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Pon 21. Sep 2020 9:22:27

Nech mi Lukáš prepáči, ja som to pozeral len na ČTSport, Bejk(Bnečík) je záruka zábavy a aj druhí hostia boli zaujímaví, Tesař, Konečný, Leo Konig... Najlepší bol Leo Konig, vraj sa Petra pýtal, či sa nechce "prerobiť" na cyklistu na GC a Peter mu vraj svojsky odpovedal - Čo ti jebe? :lol:
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 65 hostia