Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod CyclingGeek » Pon 21. Sep 2020 9:50:09

majo píše:kedze rtvs zacalo vcera vysielat pomerne neskoro pozeral som etapu v podstate od startu na ct4...s musim povedat ze ma velmi potesil rozbor komentatorov ked hovorili presne to co aj ja tvrdim jumbo a roglic si proste koledovali o ten vyprask...ze napriek svojej jasnej prevahe v etapach nespravili ani oni a hlavne ani ich lider nic VIAC(pisal som o tom aj tu) ze tych 50s s kt. siel roglic do casovky bolo prilis malo a ze mali v horskych etapach pogacara doslova ustvat...samozrejme za predpokladu ze na to roglic mal co nevieme...komentatori prisli este s teoriou ze ten jeden nastup ktory roglic spravil ked sa mu podarilo na tadeja ziskat tych "az" sekund mohol byt v konecnom dosledku prenho likvidacny...vraj sa mohol dostat do takych cervenych cisiel ze jeho telu sa z toho zhorsila schopnost regeneracie az to vykomulovalo v casovke...neviem ci je to mozne sle znie to vierohodne...vsade sa rozplyvaju nad uzasnou bitkou v gc ale podla mna to vobec uzasne nebolo teda az na tu casovku
a k zelenemu asi len tolko ze bol to pekny suboj a vyhral silnejsi a bennet ho ma zasluzene


plne súhlasím, Jumbo sa uspokojilo so žltým dresom a so svojou pozíciou a pasívne sa niesli s výhľadom, už na Champs Elysee. Pritom Pogačar si pohodlne dokázal vrátiť stratenú minútu a doslova si pri ich pasivite šetril sily na ten povestný klinec do rakvy. Veď obe etapy ktoré vyhral v kopcoch vyhral v krátkych záverečných špurtoch, nepotreboval na to ani útočiť, ani sa zbytočne vysilovať. Vzhľadom k tomu čo sme videli v časovke treba povedať, že Pogačar šiel asi na pol plynu celú Tour a vedel, že v časovke bude sviežejší ako Roglič a v pohode ho preskočí :idea: Myslím, že sme docielili koniec jednej éry. Tímy sa po tejto Tour zrejme dobre zamyslia nad tým či im stojí za to skupovať top jazdcov a porovnávať si s inými vláčikmi "kto ďalej dociká" na kopci, ak nemajú kvalitného lídra na celé tri týždne. :lol: Ale to uvidíme v nasledujúcich rokoch, predpokladám, že keď na Tour budú proti sebe bojovať Evenepoel a Pogačar, tak to bude jeden na jedného a tímy v tom rolu zásadne nezohrajú 8-)
Obrázok užívateľa
CyclingGeek
 
Príspevky: 125
Registrovaný: Str 19. Aug 2020 14:16:41

Re: Tour de France

Poslaťod Keram » Pon 21. Sep 2020 9:51:47

@majo

Prirovnal by som to k futbalovemu zapasu ktory skonci 0:0 a po predlzeni 3:2. GC bitka celkovo nic moc ale casovka bola teda taka ze sa o nej bude hovorit aj o desatrocia.

Ja vacsinou pozeram na Eurosporte. Na duo Straka Hacecky som zvyknuty a nevadia mi ani niektore ich otrepane frazy. Rtvs som pozeral malo no musim uznat ze Marusiak bol dobrou volbou na nase pomery. Vyzdvihol by som aj dobru infografiku ked informovali o zaujimavostich ci priebeznom poradi v sutaziach.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram
 
Príspevky: 1229
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod simko » Pon 21. Sep 2020 9:57:06

Keram píše:@majo

Prirovnal by som to k futbalovemu zapasu ktory skonci 0:0 a po predlzeni 3:2. GC bitka celkovo nic moc ale casovka bola teda taka ze sa o nej bude hovorit aj o desatrocia.

tak toto je velmi trefne. presne tak akoze celkovo GC na tejto Tour o nicom a vobec nejake utocenie v kopcoch 0 bodov. ale ta casovka je to co z tejto Tour spravi pamatnu. uz sa nebude spominat len na legendarnu casovku Fignon-Lemond ale aj na tuto.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Pon 21. Sep 2020 12:35:17

@keram
futbal neuznavam a vobec nepozeram a v podstate ani neviem na kolko tretin sa hra :D :D :lol: :lol:

aj ja pozeram vacsinou ES ale kedze som malokedy v tom case doma tak musim aj ine...skylink vyhodil ES z ponuky a tak ked som bol u nasich alebo v praci tak som musel pozerat ct alebo rtvs a ked sim bol u svokrovcov tak zase polsky ES...tam komentuje skvely byvaly polski cyklista Darek Baranowski ktoreho je radist pocuvat ale bohuzial jeho spolukomentatorom je jeden storocny dedo ktory sice toho vela pamata a vie ale za mikrofon by uz sadat proste nemal...no a co sa celkovo ES tyka tak ma ide je..uz z tych nekonecnych pravidelne co 15min sa opakujucich reklam...a rtvs za mna ok...velitsovci super lukas skoda ze bol len v studiu ale ok marusiak za mna velmi dobre jediny kto to tam dlhodobo kazi je genda...to jeho vecne "pravdepodobnost hraniciaca s istotou" a slovo "tempar" a hlavne predcasne vytvaranie zaverou ako uz je rozhodnute ako kto uz je mimo hru a podobne mi uz ide hore krkom...po verernej etape pogacara uz totalne odpisal a aj ked postupne stahoval vzdy tvrdil ako uz je mimo...a pribeh barquila ako takmer ukoncil karieru a zachranili ho az franc. majstrovstva som uz vedel naspamat...sorry skd ja ho fakt nemusim
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Sagan

Poslaťod Vercingetorix » Uto 22. Sep 2020 8:16:00

hujhe píše:Vercingetorix - tiez sa mi poslednu dobu nezda couching Bory (za prepodkladu, ze si jazdci nerobia co chcu ale dodrziavaju taktiku). Posledne roky ked Sagan mal horsie obdobie tak Bora to nezmanazovala najlepsie (po pade na TdF ist celu Vueltu (toto asi nebolo Petrove rozhodnutie, neviem), po nie uplne vydarenej jari 2019 ho poslali na Ardenske klasiky ktore mu nesedia uplne ani ked je vo forme,

Pekne si to spísal. Veru tak, po tom páde ísť celú Vueltu (a ešte aj kopcovité majstrovstvá sveta) nebolo moc rozumné.

Keď sa pozrieme ako jazdil veľký Fabián - pomaly ani jednu GT nedokončil (A nie že aby ešte išiel druhú za sebou po páde :cry:). Len sa šetril stále - chodil si na jednorazovky a týždňové etapáky.
Obrázok užívateľa
Vercingetorix
 
Príspevky: 74
Registrovaný: Pon 10. Júl 2017 10:00:22

Re: Tour de France

Poslaťod CyclingGeek » Uto 22. Sep 2020 10:04:33

No a nejaké novinky z dneška, vraj je hľadaný Nairo Escobar, ak ste ho videli určite to dajte vedieť príslušným orgánom :!: ;)
Prílohy
nairo-1170x585.jpg
nairo-1170x585.jpg (357.34 KiB) Zobrazené 8432 krát
Obrázok užívateľa
CyclingGeek
 
Príspevky: 125
Registrovaný: Str 19. Aug 2020 14:16:41

TdF 2020

Poslaťod Phobos » Sob 26. Sep 2020 10:55:58

Ako hodnotíte Tour? Ja by som jej dal päťku. Z desiatich. Pred rokom ubíjajúce, až neexistujúce boje v súťaži o zelený a bodkovaný dres nahradila slušná porcia zábavy v bodovačke, a v rámci možností aj pri bodkách. Do bitky o bodovačku boli dokonca vtiahnuté aj celé tímy a neraz tvarovali vývoj etapy a ovplyňovali aj GC. Veľmi zaujímavé boli aj úniky. Ale samotné GC bolo v porovnaní s minulým rokom slabé, pre diváka nezáživné. Pyreneje síce ponúkli viac, ako som čakal, ale aj tak to bola len naťahovačka o sekundy. Na ďalší náznak súboja si trebalo počkať až na Col de la Loze.

Po viac ako sto rokoch to bola prvá Tour bez Galibiera, Alpe d'Huez, Tourmaletu, alebo Aubisque. Ale nemám pocit, že by nejako extrémne chýbali. Stavilo sa na kopce bez žiadnej, alebo takmer žiadnej histórie ako Colombier, Glières, Loze a La Planche, a z týchto sa pomaly stávajú novodobé klasiky. Vlastne, La Planche má miesto v histórii zabetónované už teraz. A na Loze sa bude Tour určite pravidelne vracať.

Potešil Porte. Konečne to dokázal a paradoxne mu asi celkom pomohla korona pauza. Pred Tour mával vždy dosť nabitý program a potom mu už zvykli trochu dochádzať sily. Samozrejmosťou bývala kopa smoly, ale aj vlastné chyby. Tento rok všetko klaplo. Určite mu pomohli aj ľudia, ktorí mu verili a rešpektovali ho, a to aj napriek tomu, že nie je rodený líder. Pedersen bol pri ňom vždy keď sa dalo, zopár krát sa dokonca snažil udržať aj v kopcoch, aby mu následne pomohol v zjazdoch. Elissonde, ale aj ostatní tiež robili, čo mohli. Podstatný rozdiel napr. oproti časom v BMC.

Čo sa týka hlavných protagonistov, mnohí tvrdili, že Jumbo doplatilo na pasivitu, nedostatok útokov a falošnú istotu. Celkom s tým nesúhlasím, lebo toto je jednoducho Rogličov štýl. Drvivá väčšina jeho víťazstiev je zo šprintu, prípadne s minimálnym náskokom na súperov. Nedalo sa čakať, že na Tour bude zrazu útočiť sťa Froome alebo Contador; iný proste nebude. Ďalšia vec: Roglič je síce veľmi silný, ale zrejme nie až tak, aby pri prílišnej aktivite nedopadol ako Yates na Gire.

Napriek tomu ma prekvapil až 2x. Prvý krát, keď v treťom týždni nijako nepoľavoval a ukazoval, že o víťazovi zrejme nie je pochýb. A druhý krát, keď to dokázal zvorať v momente, keď som si už bol istý, že to má vo vrecku. Ja som ale na pódiu aj tak miesto neho čakal Dumoulina, takže ho musím pochváliť. Škoda, že Dumoulin tak skoro (a podľa všetkého bez pokynov z tímu) nastúpil do roly superdomestika. Ale uznávam, že podľa toho, ako sa vyvíjali preteky, to vyzeralo ako logická voľba. S odstupom času by bol určite platnejší vysoko v poradí ako taktická karta na útoky z väčšej diaľky.

Keď sa v záverečnej časovke pred deviatimi rokmi prezliekalo žlté, Evans mal pred ňou stratu na Schlecka 57 sekúnd, teda rovnako ako Pogačar na Rogliča tento rok. Od Evansa sa takýto zvrat očakával, ale čo Pogačar? Čakal to niekto? Roglič mu pomohol - Jumbo sa síce hralo na Ineos, ale pre Rogliča to boli v rozhodujúcej chvíli samé "marginal losses". Úprava sedla na poslednú chvíľu, nesedela mu prilba, musel sa zbaviť clony, výmena bicykla bola tiež taká ťažkopádnejšia. K tomu (alebo možno práve preto) nefungovali ani nohy. Nebolo to zlyhanie (pod zlyhaním si predstavím Lópeza), ale nebola to ani dobrá časovka.

Na Pogačara by to však nestačilo ani keby ju zašiel aspoň na úrovni Dumoulina. Pre Jumbo je to teda lekcia, ale lekcia bez ponaučenia. Bol to Pogačarov životný výkon, alebo je to jeho nový štandard? Môže byť niečo pravdy na bláznivých teóriach o tom, ako sa Pogačar celé preteky šetril s výhľadom na časovku? Čo môže Jumbo zmeniť, aby za takýchto okolností o rok vyhralo? A to bol mimo hry 23-ročný obhajca a GT budúcnosť, ktorú Pogačar razom spravil obstaróžnou a zabudnutou. Navyše, stále sme nevideli, čo dokáže Evenepoel.

Práve Bernala je veľká škoda, ten by v top forme Slovincom na Loze nadelil ešte viac ako López. Hneď by preteky vyzerali inak. A vôbec, celá táto Tour bola marketovaná ako megaduel dvoch tímov, z čoho nebolo vôbec nič. Minulý rok mal GC boj nejaký vývoj, nevedelo sa a čakalo sa, ako sa to vlastne skončí, až kým veľké finále nezrušilo počasie v Alpách. Tento rok bol presný opak. Tiahlo sa to s prianím, nech sa to už skončí, keď tu zrazu prišlo nečakane napínavé vyvrcholenie. A aj keď som ešte nepozeral na preteky s takou nervozitou a úžasom, po vychladnutí musím skonštatovať, že čo sa GC týka, bola to priemerná Tour. S jedným silným, veľmi veľmi silným momentom. Tých 5/10 je kvôli nemu možno málo. Tak 6 teda.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: TdF 2020

Poslaťod sportovec » Sob 26. Sep 2020 12:47:17

Phobos píše:... neexistujúce boje v súťaži o zelený a bodkovaný dres nahradila slušná porcia zábavy v bodovačke, a v rámci možností aj pri bodkách.

No neviem s tým bodkovaným dresom ... takmer celú Tour ho mal na sebe Cosnefroy, ktorý mu nerobil príliš dobré meno (keď sa cesta trošku zdvihla).
https://www.letour.fr/en/rider/33/ag2r- ... -cosnefroy
Akosi ten dres nikoho ani veľmi nezaujímal. Nakoniec sa ukázalo, že to bola dobrá voľba a boj o neho by bol len zbytočné mrhanie silami.

Phobos píše:Do bitky o bodovačku boli dokonca vtiahnuté aj celé tímy a neraz tvarovali vývoj etapy a ovplyňovali aj GC.

Pripomenulo mi to trochu Giro 2018, keď sa BORA snažila tvrdšou jazdou vyhodiť zo sedla Vivianiho, aby Sam Bennett získal bodovaciu súťaž.

Phobos píše:Potešil Porte. Konečne to dokázal a paradoxne mu asi celkom pomohla korona pauza. Pred Tour mával vždy dosť nabitý program a potom mu už zvykli trochu dochádzať sily. Samozrejmosťou bývala kopa smoly, ale aj vlastné chyby. Tento rok všetko klaplo.

Dosť toho klaplo, prišiel do cieľa a nedostal nejaký extra náklad. Ktovie či by dostal aj nejaký bojový amok, nebyť tej veternej etapy :mrgreen: :?:

Phobos píše:Napriek tomu ma prekvapil až 2x. Prvý krát, keď v treťom týždni nijako nepoľavoval a ukazoval, že o víťazovi zrejme nie je pochýb. A druhý krát, keď to dokázal zvorať v momente, keď som si už bol istý, že to má vo vrecku. Ja som ale na pódiu aj tak miesto neho čakal Dumoulina, takže ho musím pochváliť. Škoda, že Dumoulin tak skoro (a podľa všetkého bez pokynov z tímu) nastúpil do roly superdomestika. Ale uznávam, že podľa toho, ako sa vyvíjali preteky, to vyzeralo ako logická voľba. S odstupom času by bol určite platnejší vysoko v poradí ako taktická karta na útoky z väčšej diaľky.

Tak keby vedeli ako dopadnú, určite by to pri svojej sile a možnostiach zahrali tak, aby to bolo práve Jumbo, ktoré si oblečie žltý dres v Paríži.
Toho Dumoulina je škoda. Evidentne by sa rozjazdil a mohli to hrať s kľudom na dve vysoké karty ... Pogačar by sa mohol aj roztrhať. Do budúcna majú poučenie, že minúta náskoku nie je dosť (aj keď sa zdá, že áno).
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Sob 26. Sep 2020 20:11:43

ja som svoj nazor na bodkovanu sutaz tu napisal uz na zaciatlu tour a po jej skonceni aj moj pohlad na celu tour...GC totalna nuda...boj o zeleny skvely a zaujimavy skoda len ze pre nas neuspesny...tato tour bola paradoxne ovela zaujimavejsia v bojoch o etapu ako o celkove poradie...vize celkove hodnotenie asi suhlasim ze nejakych 6/10...a ja za seba mozem s cistym svedomim povedat ze ja som to pd pogacara ocakaval(no mozno viac v to dufal ako ocakaval) ale aj tak ma to prekvapilo no zaroven potesilo...dovod? ten som uz tu tiez pisal a to ze som z roglicovej cyklistiky zostal sklamany a moje minulorocne nadsenie z neho vyrazne kleslo aj ked samozrejme stale uznavam ze je to skvely cyklista
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: TdF 2020

Poslaťod Phobos » Uto 29. Sep 2020 18:26:52

sportovec píše:
Phobos píše:... neexistujúce boje v súťaži o zelený a bodkovaný dres nahradila slušná porcia zábavy v bodovačke, a v rámci možností aj pri bodkách.

No neviem s tým bodkovaným dresom ... takmer celú Tour ho mal na sebe Cosnefroy, ktorý mu nerobil príliš dobré meno (keď sa cesta trošku zdvihla).
https://www.letour.fr/en/rider/33/ag2r- ... -cosnefroy
Akosi ten dres nikoho ani veľmi nezaujímal. Nakoniec sa ukázalo, že to bola dobrá voľba a boj o neho by bol len zbytočné mrhanie silami.

Minulý rok bol lepší? Držal to Wellens, čo je rovnaký typ jazdca ako Cosnefroy a Bardet na konci rozhodol v jednej etape. Je pravda, že Cosnefroyovi pomohli okolnosti. Podobne ako Wellensovi mu vyšiel správny únik na začiatku pretekov. Hneď v ďalšej etape o dres prišiel, ale Perez sa zranil. Potom sa mu striedali súperi a dokázal to udržať aspoň na prvých stúpaniach. O dres bol záujem, len od ľudí, ktorí nemali šancu, alebo mali smolu. Ale súboje o KOM body boli takmer na každom vrchole.

Vrchárska súťaž sa nedá navrhnúť tak, aby o ňu od začiatku bojovali skvelí vrchári. Väčšinou do nej až v priebehu pretekov naskakujú neúspešní GC kandidáti, domestici neúspešných kandidátov, alebo jazdci s voľnou rukou, ktorí nechcú míňať sily v pre bodky bezvýznamných etapách. A dokonca ani pre nich to nie je priorita, len sa nejako do toho dostanú tým, že idú po etape. Takto to proste je, ak by sa Tour rozhodovala v šprintoch, tak na prémie tiež nikto relevantný nechodí. Takže mne je to celkom jedno, kto má tričko prvý týždeň, alebo dva, pokiaľ je na kopcoch nejaká akcia.

Škoda, že v treťom týždni sa nedostal do správneho úniku Rolland a Hirschi spadol. Ja som potom pred časovkou reálne očakával, že to najzaujímavejšie, čo sa stane, bude mikrosúboj o bodkované tričko. To sa ukázalo ako blbosť, Pogačar nebral žiadnych rukojemníkov, strieľal čo to šlo a Carapaz zašiel až nejaký piaty či šiesty najlepší čas. Nebyť dvojnásobného bodovania na Loze, tak by vyhral Carapaz. Ale Pogačar to musel mať niekde vzadu v mysli, lebo na Madeleine si vybehol pre 8 bodov, aj keď nemusel. A o 8 bodov aj súťaž vyhral. Pre mňa to bolo o dosť zaujímavejšie ako pred rokom.
Obrázok užívateľa
Phobos
 
Príspevky: 269
Registrovaný: Uto 04. Aug 2015 14:15:38

Re: TdF 2020

Poslaťod sportovec » Str 30. Sep 2020 7:53:39

Phobos píše:Minulý rok bol lepší? Držal to Wellens, čo je rovnaký typ jazdca ako Cosnefroy a Bardet na konci rozhodol v jednej etape.

No minulý rok to bolo podobné ... ale asi ešte horšie ... no a v 20. etape sa išlo o kopec bodov, a tí čo mohli Bardetovi zobrať dres (napr.Quintana), tak sa na to vykašlali.

... ale k tým vedľajším súťažiam som toho tu už popísal dosť ... chýba tam trochu sedliacky rozum a samozrejme lepšie odmeny (za každý jeden bod).
(+ mladícku a tímovú súťaž by som úplne zrušil.)
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: TdF 2020

Poslaťod nat » Str 30. Sep 2020 8:51:28

Podla mna, jedne z hlavnych problemov vrcharskej , su dvojite body na konci etap ktore koncia v kopci. Takze jedno HC na konci vymaze aj 7 etap snazenia.A je jasne , ze je velka sanca ze to vyhra niekto z GC. Hlavne to nemotivuje tych spravnych ludi bojovat az tak. (hlavne v priebehu etapy).

sportovec píše:(+ mladícku a tímovú súťaž by som úplne zrušil.)

neviem u mladikov by som iba znizil hranicu na 23 ako to je inde. A tim sutaz, preco nie ..aspon odmeneny konzistetny tim, na konci Pariza na podiu, nikomu to neublizi.
nat
 
Príspevky: 262
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

TdF 2020

Poslaťod sportovec » Str 30. Sep 2020 11:13:25

nat píše:Takze jedno HC na konci vymaze aj 7 etap snazenia.A je jasne , ze je velka sanca ze to vyhra niekto z GC. Hlavne to nemotivuje tych spravnych ludi bojovat az tak. (hlavne v priebehu etapy)

Inak Pogačarovi mohli dať rovno aj najbojovnejšieho jazdca celej Tour a mali by to vybavené. Však dosť bojoval, zmazal svoju stratu z veternej etapy + časovku išiel skoro až na smrť :mrgreen:

nat píše:
sportovec píše:(+ mladícku a tímovú súťaž by som úplne zrušil.)

neviem u mladikov by som iba znizil hranicu na 23 ako to je inde. A tim sutaz, preco nie ..aspon odmeneny konzistetny tim, na konci Pariza na podiu, nikomu to neublizi.

Tieto dve súťaže viažu peniaze + mediálnu pozornosť ... ktoré by mohli skončiť inde. No a navyše nulový zábavný prínos pre diváka.
A Movistar by sa možno hecol k nejakému lepšiemu výkonu ... každý rok vyhrať zbytočnú tímovú súťaž :roll:

... myslím, že tých U23 súťaží je akurát dosť, nemusí sa to ešte aj pchať k (cyklo-) gladiátorom do Kolosea (TdF).
Obrázok užívateľa
sportovec
 
Príspevky: 388
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tour de France

Poslaťod ifčopifčo » Sob 29. Máj 2021 14:18:44

Našli ste niekto niekde profily etáp tohtoročnej edície? Ak áno, linknite mi to prosím, vopred ďakujem :ugeek:
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod 3pa3ck3 » Sob 29. Máj 2021 14:29:40

3pa3ck3
 
Príspevky: 92
Registrovaný: Ned 16. Sep 2018 11:12:17

Re: Tour de France

Poslaťod zakliata.panna » Pon 14. Jún 2021 22:29:31

Keďže Bora avizovala, že pôjde po dresoch, tak Peter je jasný adept na súboj o zelený. S Bennettom to nevyzerá dobre, bude rád, ak vôbec stihne Tour, takže pravdepodobne najväčší súper odpadol. Skúsim napísať, ako to bude s ostatnými.
Len po etapách/etape pôjdu:
- MvdP (navyše isto odstúpi),
- WVA (ten bude isto opäť po ruke Rogličovi),
- Nizzolo (nebude míňať sily na prémiách alebo moriť sa v klasikárskych, podobne sme to videli na Gire),
- Viviani (taktiež bude radšej šetriť sily na nejakú rovinatú etapu, tento rok len jedna výhra),
- Matthews (šancu má len v klasikárskych, v rovinatých už nie je rovnocenným súperom - zatiaľ bez výhry),
- Kristoff (tento rok bez výhry, tak bude asi dúfať, že nejaký záver mu sadne),
- Greipel (tiež len s vidinou nejakého zázraku v rovinatej etape),
- Bouhanni (ešte nevyhral etapu na Tour, tak tiež bude dúfať - zatiaľ bez výhry),
- Merlier (po etape na Gire, isto chce zopakovať výhru aj vo Francúzsku),
- Pedersen (silný v šprintoch, ale skôr pôjde po nejakej náročnejšej etape).

Po etapách a bodovačke:
- Ewan (okrem cieľu, že chce vyhrať etapu na každej GT, spomínal aj útok na zelený dres),
- Colbrelli (na posledných etapákoch vyzeral silný a odolný, tak azda vyzve Petra),
- Coquard (tradične bojuje aj na prémiách a stále mu však uniká výhra na WT pretekoch - zatiaľ bez výhry),
- Démare (tím postavený okolo neho, jasný zámer po minuloročnom Gire vyhrať bodovačku aj na Tour).

Ak náhodou v úvodnom bloku Ewan nič nevyhrá, tak pôjde len po etape a bude šetriť sily - vypustí prémie a zvlnené etapy. Démare zase tento rok nevyzerá taký silný ako vlani, na francúzskych menších etapákoch dominoval, ale nemal poriadnu konkurenciu. Uňho to bude asi ako pri Ewanovi, ak nevyhrá v úvode nejaké etapy, tak sa radšej sústredí na koncovky v ďalších dňoch...
zakliata.panna
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Uto 06. Okt 2015 16:31:23

Re: Tour de France

Poslaťod simko » Uto 15. Jún 2021 12:03:33

tak je tam aj Daniel, Ackermann sa nezmestil. ja osobne som si myslel ze pojdu obaja aj Peto aj Pascal ale Denk asi neprekusol to ze Ackermann nema vysledky a zrejme v Bore ani nezostane.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tour de France

Poslaťod Za Slušný Svet » Uto 15. Jún 2021 14:54:51

Ahojte,
tak Boru by sme mali pred začiatkom Le Tour vyriešenú, zostava je zverejnená a ciele sú jasne definované. Už len ich naplniť.
Ale čo INEOS? Pocitovo to opäť vyzerá na veľa kohútov na jednom smetisku. Carapaz síce po nedávnom víťazstve vo Švajčiarsku povedal krásnu vetu: "Aj na Tour de France sa budeme spoliehať na silný tím a kolektívne výkony. Lídrom budem spoločne s Thomasom a Portem. Chceme zvíťaziť a je jedno, kto z nás to bude." Ale to trojité líderstvo sa veľmi ľahko môže obrátiť proti nim. Najmä, ak sú ich hlavnými vyzývateľmi nenásytní Slovinci. Napadla mi preto celkom zaujímavá otázka, ktorá môže trošku rozprúdiť debatku. Kto z nich by bol vašim hlavným lídrom, a kto by bol superdomestik čakajúci na príležitosť? Ak by ste boli DS INEOS-u... ;)
Obrázok užívateľa
Za Slušný Svet
 
Príspevky: 480
Registrovaný: Sob 17. Jún 2017 11:04:42

Re: Tour de France

Poslaťod majo » Uto 15. Jún 2021 15:53:54

@za slusny svet
Tak DS ineosu maju kopu roznych dat a info ktore my nemame na zaklade ktorych sa mozu rozhodovat. Ale ok prijímam tuto výzvu…Portemu by som líderstvo nedal lebo bohuzial je to nešťastník ktory ako lider vzdy bud zlyhá alebo ma obrovsku smolu…naopak ako domestik býval vzdy mega spoľahlivý s nevyčerpateľnou silou…geraintovy by som prikázal nech ide prisavkovym stylom a carapazovy by som nechal freestyle gc boj :D
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tour de France

Poslaťod hujhe » Uto 15. Jún 2021 16:12:45

Ja si myslim ze ak sa Porte vyhne padom a chybam, je z Ineosu najsilnejsi.Tuto sezonu ma paradne vysledky a minuly rok skoncil 3. na TdF. Treti za Roglicom a Pogacarom co su ultimatne talenty. Ale tie reci o troch lidroch v Ineose su fakt plane. Ak ostanu v skupine uz len oni traja a bude treba stahovat Pogacara, niekto to urobit musi a neverim ze to nemaju dane, spoliehat sa ze sa dohodnu na ceste az v danej situacii je prilis riskatne a neIneosovske :D. Tesi ma nenominovanie Ackermanna. Ak by mal Pascal lepsie cisla ako Peter tak snad by siel tiez na Tour. Cize aj napriek kvalitnym sprintom v Belgicku viac veria Petrovi co je urcite optimisticky signal pre slovenskych fanusikov ze Peter na tom nebude zle.
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 68 hostia

cron