Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Uto 30. Mar 2021 10:36:33

@elviska - volá sa Palzer a je to skialpinista, asi ho nekúpili, nemali odkiaľ a len podpísali a asi nemajú príliš čo stratiť. Že stavajú na Nemcov je dlhodobá stratégia Denka a on to predpovedal už pri vzniku tímu, nakoniec niet sa čomu čudovať. Ja by som bol radšej keby Peter zostal, proti Podlahárom nič nemám, ale nechcel by som aby musel kryť chrbát niekomu kto je práve vo výhodnejšej pozícii a byť až tým ďalším v poradí po Alaphilippovi či Bennetovi.

Peter na facebooku priznáva, že do optimálnej formy mu ešte niečo chýba - "Aj keď som spokojný s tým, že sa moja forma zlepšuje, v tejto fáze sezóny som ešte nedosiahol úroveň, ktorú by som normálne mal mať" - takže smerom k Ronde to veľa optimizmu nedáva, som zvedavý na jeho ďalší program ak nebude Roubaix ale škoda, ďalšia klasikárska sezóna v pytli a roky pribúdajú.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Uto 30. Mar 2021 10:59:47

@ifcopifco
No skomolila som priezvisko ;) Viem že je skialpinista, ale zatial som ho na žiadnom cyklistickom preteku nevidela, a taká informácia to bola minulý rok, že druhý Roglič. Ale zatial nič.
Ja tiež už až tak nemám nič proti podlaharom, ale jednoducho Peter mi k Quicstepu nepasuje.
Možno Movistar ;) https://www.instagram.com/p/CM9HYwZhmcQ/

Tiež som čítala, vyjadrenie Petra, tiež nemám velké očakavania počas Ronde, ale verím, neodpisujem ho až tak. Prikláňam sa k názoru Boonena a Pierre Rollanda, ale ten článok s videom sem nedám radšej aj tak je to vo francuzštine.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod eres » Uto 30. Mar 2021 11:19:41

@elviska - Palzer má zmluvu až od 1.4., takže výčitky k nemu v štýle "zatiaľ nič neukázal v cyklistike" sú nemiestne:

"BORA - hansgrohe concludes its roster for 2021 with a lateral recruit. Palzer may not necessarily be very well known in cycling, but in ski mountaineering and mountain running, the 27-year-old German is among the absolute best in the world. ‘Toni’ is now seeking a new challenge and is aiming to begin his journey in cycling with BORA - hansgrohe from April onwards. First of all, however, he will concentrate on his final winter season."

https://www.bora-hansgrohe.com/en/news/ ... /454199244

Samozrejme, UAE, Ineos a Isreal sú tímy, ktoré by Petra dokázali zaplatiť,
UAE - túto sezónu končí zmluva Kristoffovi aj Gavíriovi, záleži od nich, ako budú chcieť poskladať zostavu na klasiky,
Ineos - stavia klasikársku budúcnosť na Pidcokovi, na to, že jazdí prvú sezónu, tak má veľmi dobré umiestnenia,
Isreal - na budúcu sezónu má ešte zmluvu Vanmarcke, s ním si Petra ako dvojičku na klasiky predstaviť viem...
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres
 
Príspevky: 260
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:37

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Uto 30. Mar 2021 11:35:03

@eres
Dobre, tak má zmluvu má od 1.4, až tak dopodrobna som nečítala, že kedy začne. Moja chyba, ale aj tak moc tomu neverím že bude taký úspešný jak Roglič.

Čo sa týka UAE, je tam ešte Trentin, ale tiež nemá moc vítazstvá, Kristoffovi a Gaviroviovi končí zmluva, ale napr s Gaviriom by si Peter rozumel, Ulissi aj Hirschi sú skor Ardenári, Hirschi je dobrý aj v kopcoch. Ja UAE by som brala ako dobrý výber.
Ineos - má tam dosť kamošov tiež, Ganna, Dennis, Pidcock sa tiež pekne vyjadril k Petrovi. A suhlasím že má dobré umiestnenia, mna napadlo že Peter by bol aj dobrý mentor.
Israel, nápad je to dobrý, ale či tam pojde Peter uvidíme, mna napr napadlo aj Cofidis, je tam Viviani, s Vivianim tiež vychádza dobre Peter, preteky by si rozdelili.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod zakliata.panna » Uto 30. Mar 2021 12:08:16

Elviska, Eres, obaja máte dobré úvahy. Ak by Peter náhodou odišiel z Bory, tak naozaj v dnešnom zozname tímov si ho môžu dovoliť len spomínané 3 tímy, pri odchode niektorých jazdcov aj Cofidis, Movistar a Bahrain. Treba si aj uvedomiť, že Peter bude chcieť do nového tímu zobrať Juraja a Erika, isto aj Daniela. Takže to máme 3 miesta, ktoré bude musieť prípadný záujemca obetovať v Petrov prospech - v Ineose sú klasiky druhoradé, miesta radšej využijú pre vrchárov a domestikov do hôr; UAE asi bude tiež v nasledujúcich sezónach orientovať súpisku na pomoc pre Pogačara; ISN vyzerá najpriechodnejší, oni sú taký mix starcov. :D
zakliata.panna
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Uto 06. Okt 2015 16:31:23

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Uto 30. Mar 2021 12:54:55

@zakliata.panna
Ešte sme vynechali Astanu. ;)
Juraja si určite Peter zoberie, teda asi bude môcť zobrať, ale či aj Erika a Daniela, s tým nie som si úplne istá...... Plus ešte masér Maroš Hlad alebo Peter Kalany, Uboldi... Ale to už nie sú jazdci.
Je pravda , že Ineos skôr má záujem o GC na pretekoch, ale mohli by mať v zálohe aj pretekárov na klasiky, takisto aj UAE.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Uto 30. Mar 2021 13:42:19

Neviem akym stylom by Peter jazdil na Tour keby bol v Ineose. Tam sa asi vsetko podriadi GC. Saganov tim je velky, este sme nespomenuli Valacha. Ak by Peter nemal svoj tim tak QS by som videl realne, no takto pochybujem. Movistar asi tiez nie, kedze by na Petra museli uvolnit vela zdrojov a myslim ze ich priorita je GC. Z mojho pohladu:
Bora, UAE, Israel. Israel dufam ze nie, ten projekt mi pride ako stvoreny na to, nech tam jazdci dojazdia karieru. UAE mi bol nesympaticky, prisiel mi to ako dalsi zbohatlicky projekt ako Tinkoff, a take dlho nevydrzia. No Pogacar mi nejak dokazal spropagovat ten tim :D a hned sa mi lepsie pozera na jazdcov s napisom UAE. Navyse UAE je velmi pravdepodobna hlavne v kontexte vysledkov a konciacej zmluvy Gaviriu a Kristoffa. Bora mi je velmi sympaticka, vyzera ze vedia pracovat s jazdcami, vyrastlo v nej vela spickovych pretekarov o ktorych sme predtym malo poculi (okej, teraz o Bore pocut malo, no mali vela smoly, zranenia, covid...). Dufam ze v Bore vymyslia nejaku dohodu. Ak nie, snival by som o QS, lepsi tim na klasiky si neviem predstavit. A nemyslim si zeby Peter trpel na taktiku QS viac, ako ked nie je v QS. Julian mi nepride zeby na to trpel. Az prilis casto ale pocuvame o probleme zabezpecit tim QS na to, zeby si mali dovolit Saganovcov, Valacha, Basku...
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Uto 30. Mar 2021 14:18:16

Trochu mimo témy, ale neviem, kde to zaradiť, čo poviete na túto analýzu?
https://www.roadcycling.cz/clanek/mohl- ... no-sanremo
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Uto 30. Mar 2021 14:30:31

@hujhe
Mne už Bora až taká sympatická nie je, áno su tam talenty, ale posledne 2 roky mam z Bory blbí pocit, najmä z vyjadrení Denka. To radšej už Quickstep.
A co sa týka arabských tímov, Bahrajn
- UAE, tak radšej UAE, dosť sponzorov majú aj z Talianska, manažérov.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Uto 30. Mar 2021 15:54:26

ifčopifčo píše:Trochu mimo témy, ale neviem, kde to zaradiť, čo poviete na túto analýzu?
https://www.roadcycling.cz/clanek/mohl- ... no-sanremo

Bol by som skepticky. Velmi dolezite je aby Adam toupalik dokazal vyvinut potrebny vykon na spravnom mieste. Priorita je chytit nastupy na konci Poggia a tam neviem ci by Toupalik vytocil watty ako MvdP, van Aert, Ala. Dalsia vec je ze sa porovnali preteky 300km s 165km dlhymi pretekmi. Vykon by sa mal ratat ako P=W/t kde W je praca (alebo spalene kalorie) a t je cas. na M-SR je ten cas velky. Neviem ako sa to rata v cyklistiek no takto som sa to ucil na fyzike. Takze by som asi nemohol zobrat nejakeho drahara, vziat jeho vykon z olympiady na drahe 4km a porovnat to s vykonmi niekoho na M-SR. Siel som do extremu len aby bolo vidiet ze to nejde porovnat. Moj suhrn. Pod Poggio by uz mal fakt dost v nohach a nasledne by nevladal na 100m vytocit taky vykon nech sa udrzi tych 15 najlepsich co usli.
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Uto 30. Mar 2021 20:03:24

no ja sa bojim a dufam ze sa mylim ze Erikovy uz v worldtour odzvonilo dokonca mam obavy ze ani do proconti jo nezoberu...ja to vidim na duklu ktora je bez sprintera...samozrejme zelam si aby som sa totalne mylil a budem velmi rad ak sa mi budete moct nakoniec vysmiat ua tieto maximalne pesimisticke myslienky :(
majo
 
Príspevky: 2216
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod nat » Pia 02. Apr 2021 4:22:09

majo píše:no ja sa bojim a dufam ze sa mylim ze Erikovy uz v worldtour odzvonilo dokonca mam obavy ze ani do proconti jo nezoberu...ja to vidim na duklu ktora je bez sprintera...samozrejme zelam si aby som sa totalne mylil a budem velmi rad ak sa mi budete moct nakoniec vysmiat ua tieto maximalne pesimisticke myslienky :(

Myslim si to iste. Je 5 rokov v profi pelotone , a od vtedy neurobil ziadny uzasny vysledok ..+ domestik to nie je. Na druhu stranu , co by za to niektori dali (jeho karieru). Ale ked skoncia Saganovci , tak sme skoncili . Tu je vidno vysledok uzasneho Privaru, co dokazal za 10 rokov Sagana. Nemame ani cloveka na urovni Martina Velitsa :(
nat
 
Príspevky: 262
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Pia 02. Apr 2021 11:34:31

@nat - to je príliš jednoduché, viniť z toho Privaru.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Pia 02. Apr 2021 12:14:14

suhlasim...privara netoci pedalmy ani nemaka v posilke za nasich mladych
co sa tyka Erika tak ja si pamatam len jedno a to velminpekne vitazstvo na handzake classic co je na sprintera malo...to ale nieje pre mna az taky problem kedze top sprinterom sa nestane kazdy...mna skor mrzi ze sa v podstate vobec nezapracovalndo teamu ze jazdi uplne minimum pretekov ze sa nestal aspon rozbiehacom pre sprinterskych lidrov...napriklad taky selig byval ak lidrom nasledne sa stal hlavne rozbiehacom pre pascala a mam pocit ze bez neho je pascal totalne strateny...ak by erik byval pravidelne poslednym alebo aspon predposlednym muzom vo vlaciku tak by som sa onho nebal ale takto fakt neviem s akymi zbranami by mohol bojovat pri vyjednavani zmluvy...jedine zeby disponoval naozaj zaujimavymi treningovymi cislami ktore nemohol pretavit do vysledkov kvoli nedostatku prilezitosi...ja mu strasne fandim ale naozaj sa bojim ze uz ho v profi pelotone asi neuvidime
majo
 
Príspevky: 2216
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35


Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod zakliata.panna » Pia 02. Apr 2021 20:40:56

Ďalší článok na CN o Petrovi a jeho budúcnosti vo svetle Denkových vyhlásení. Podľa všetkého odchod je už istý, navyše aj nenominovanie Juraja je zvláštne... Inak chápem Denka, že je to typický manážer a hlavne Nemec, ale tie jeho slová sú skutočne nepochopiteľné - teda vynášanie na verejnosť. :evil: Môžu mnohí fanúšikovia nadávať na Lefeverea, ale on by si o žiadnom svojom jazdcovi nedovolil vysloviť niečo podobné - napr. Boonen posledné roky nič poriadne nevyhral, ale stále stal za ním; o Gilbertovi, Kittelovi, Gaviriovi alebo Kwiatekovi nikdy nič nepovedal po ich odchode... A opäť sa mi páči zdravý Petrov hnev, že sa ako tridsaťjedenročný necíti v jeseni kariéry - verím, že nás ešte dosť dlho bude zabávať svojou jazdou v pelotóne. :D
zakliata.panna
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Uto 06. Okt 2015 16:31:23

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Pia 02. Apr 2021 21:03:19

zakliata.panna píše:Ďalší článok na CN o Petrovi a jeho budúcnosti vo svetle Denkových vyhlásení. Podľa všetkého odchod je už istý, navyše aj nenominovanie Juraja je zvláštne... Inak chápem Denka, že je to typický manážer a hlavne Nemec, ale tie jeho slová sú skutočne nepochopiteľné - teda vynášanie na verejnosť. :evil: Môžu mnohí fanúšikovia nadávať na Lefeverea, ale on by si o žiadnom svojom jazdcovi nedovolil vysloviť niečo podobné - napr. Boonen posledné roky nič poriadne nevyhral, ale stále stal za ním; o Gilbertovi, Kittelovi, Gaviriovi alebo Kwiatekovi nikdy nič nepovedal po ich odchode... A opäť sa mi páči zdravý Petrov hnev, že sa ako tridsaťjedenročný necíti v jeseni kariéry - verím, že nás ešte dosť dlho bude zabávať svojou jazdou v pelotóne. :D


To omieľajú všade to isté na základe jedného rozhovoru. Denka treba chápať, jednak si zlepšuje pozíciu na vyjednávanie a povedzme si úprimne, nemusí sa nám to páčiť, ale to čo hovorí je pravda. Druhá časť Petrovho angažmá v Bore je nevydarená, ani jedno viťazstvo na jednorázovke, jedna etapa a zelený dres na Tour a jedna etapa na Gire je na dve sezóny, pre jedného z najlepšie platených cyklistov vo svetovom peletóne málo. A ani táto sezóna nevyzerá dobre. Denk ho chválil v prvých dvoch sezónach, pretože Peter robil šou aj keď nevyhrával (klasikárska jar 2017), čo sa o ďalších rokoch povedať nedá. Jeho príliš nemusí zaujímať, že najskôr mal virózu, potom netrénoval pretože sa v Monaku nedalo a tento rok schytal kovid. On ho kráľovsky platí a očakáva protihodnotu.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pia 02. Apr 2021 21:27:49

ifčopifčo píše:
zakliata.panna píše:Ďalší článok na CN o Petrovi a jeho budúcnosti vo svetle Denkových vyhlásení. Podľa všetkého odchod je už istý, navyše aj nenominovanie Juraja je zvláštne... Inak chápem Denka, že je to typický manážer a hlavne Nemec, ale tie jeho slová sú skutočne nepochopiteľné - teda vynášanie na verejnosť. :evil: Môžu mnohí fanúšikovia nadávať na Lefeverea, ale on by si o žiadnom svojom jazdcovi nedovolil vysloviť niečo podobné - napr. Boonen posledné roky nič poriadne nevyhral, ale stále stal za ním; o Gilbertovi, Kittelovi, Gaviriovi alebo Kwiatekovi nikdy nič nepovedal po ich odchode... A opäť sa mi páči zdravý Petrov hnev, že sa ako tridsaťjedenročný necíti v jeseni kariéry - verím, že nás ešte dosť dlho bude zabávať svojou jazdou v pelotóne. :D


To omieľajú všade to isté na základe jedného rozhovoru. Denka treba chápať, jednak si zlepšuje pozíciu na vyjednávanie a povedzme si úprimne, nemusí sa nám to páčiť, ale to čo hovorí je pravda. Druhá časť Petrovho angažmá v Bore je nevydarená, ani jedno viťazstvo na jednorázovke, jedna etapa a zelený dres na Tour a jedna etapa na Gire je na dve sezóny, pre jedného z najlepšie platených cyklistov vo svetovom peletóne málo. A ani táto sezóna nevyzerá dobre. Denk ho chválil v prvých dvoch sezónach, pretože Peter robil šou aj keď nevyhrával (klasikárska jar 2017), čo sa o ďalších rokoch povedať nedá. Jeho príliš nemusí zaujímať, že najskôr mal virózu, potom netrénoval pretože sa v Monaku nedalo a tento rok schytal kovid. On ho kráľovsky platí a očakáva protihodnotu.

Mňa sklamal Denk a nielen teraz. To ze Peter nemá najlepšie sezóny posledné roky vieme, ale vyjadriť sa ze je v jeseni kariéry? Nech potom troska spomenie aj to že prečo potom . Ja si nemyslím ze ma až taku pravdu, ľudsky ma sklamal, jedine troska z pohľadu manažéra, šéfa sa to dá chápať, ale inak nie. Je ešte horší jak Oleg. Vidno nemeckú naturu. A tento článok co spomína zakliata panna, som si všimla jedine najprv na cyclingnews.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pia 02. Apr 2021 21:36:37

Peter ma 31, ale verím ze ešte vyhraje možno nie až toľko jak v roku 2013 alebo 2016 , a dúfam ze prestupi do iného tímu, je mi jedno kde, ale nech ma novu motiváciu. Možno so mnou súhlasiť nebudete, ale odkedy je tíme Dan Lorang, tak odvtedy Peter nemá časté víťazstva, Petra netrenuje ale aj tak. A myslím si že aj kvôli tomu odišiel aj Patxi.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Pia 02. Apr 2021 21:48:26

Ale no tak, to o jeseni kariéry predsa asi pre rokom či dvomi hovoril práve Peter :-) Denk horší ako Oleg? Nemecká nátura? Oleg kritizoval Sagana po jednej nevydarenej jari, Denk ho po neúspechoch na klasikách 2017 a po vyradení na Tour obhajoval, pretože videl, že Peter bol silný ale mal smolu.
Teraz Peter nejazdí už tretiu sezónu a tie 3 či 5 miesta? To myslíš ako vážne? Kovid zasiahol minulý rok všetkých (dôsledky) ako to že niektorí mali formu? Lenže Peter priznal, že ho nebavilo jazdiť na valcoch či rotopedoch a tak na nich jednoducho nejazdil. V Monaku sa nedalo jazdiť vonku, tak nejazdil. Nehľadal ako trénovať, netrénoval. Mnohí iní asi trénovali, keďže na Tour jazdili výborne na rozdiel od Sagana ktorý to bral ako prípravu na Giro? Lenže taká dohoda zrejme nebola. Peter po slabej Tour hovoril, že to nebolo také zlé, len mu chýbalo šťastie, to ako fakt? A nakoniec ani na tom Gire to nebola nejaká hitparáda, neklamme si, okrem tej jednej etapy .... Demare ho prevalcoval v súboji o cyklamíno. Príde ďalšia sezóna a Peter chytí kovid keď je na sústredení slovenská trojica...... a zase je začiatok sezóny v čudu.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 83 hostia

cron