Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pia 02. Apr 2021 22:05:21

Ja len dufam ze sa to cele nezvrhne a nedopadne to tak ze Petra nezoberu na Tour z trucu. Pretoze povedzme si uprimne Pascal tento rok zatial nic neukazal a nie je dovod aby isiel na Tour. Ja zacinam byt celkom optimista, Peto sa podla mna dostane do dobrej formy. Ide o zmluvu a to je motivacia navyse. Inak Denk by si az tak hubu otvarat nemal pretoze on ho neplati 100%. Nemaly podiel v tom ma Specialized...
simko
 
Príspevky: 1709
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pia 02. Apr 2021 22:20:34

ifčopifčo píše:Ale no tak, to o jeseni kariéry predsa asi pre rokom či dvomi hovoril práve Peter :-) Denk horší ako Oleg? Nemecká nátura? Oleg kritizoval Sagana po jednej nevydarenej jari, Denk ho po neúspechoch na klasikách 2017 a po vyradení na Tour obhajoval, pretože videl, že Peter bol silný ale mal smolu.
Teraz Peter nejazdí už tretiu sezónu a tie 3 či 5 miesta? To myslíš ako vážne? Kovid zasiahol minulý rok všetkých (dôsledky) ako to že niektorí mali formu? Lenže Peter priznal, že ho nebavilo jazdiť na valcoch či rotopedoch a tak na nich jednoducho nejazdil. V Monaku sa nedalo jazdiť vonku, tak nejazdil. Nehľadal ako trénovať, netrénoval. Mnohí iní asi trénovali, keďže na Tour jazdili výborne na rozdiel od Sagana ktorý to bral ako prípravu na Giro? Lenže taká dohoda zrejme nebola. Peter po slabej Tour hovoril, že to nebolo také zlé, len mu chýbalo šťastie, to ako fakt? A nakoniec ani na tom Gire to nebola nejaká hitparáda, neklamme si, okrem tej jednej etapy .... Demare ho prevalcoval v súboji o cyklamíno. Príde ďalšia sezóna a Peter chytí kovid keď je na sústredení slovenská trojica...... a zase je začiatok sezóny v čudu.

Ano, pred 2-3 rokmi povedal, že nebude pretekat tak dlho jak Valverde, ale o jeseni kariery nič nepovedal, minulý rok aj tento rok skor spomína, že chce pokračovať dalej. Minulý rok neobhajoval Sagana, ešte počas TDF mal blbé vyjadrenia Denk. Možno som nemala spomenut Olega, ale vidím to troška inak jak ty. Ano tie tretie a piate miesta myslím vážne, kedze jednemu športovcovi stačí aj ôsme miesto a na internete sú plné chvalospevy. Petra nebaví jazdiť na valcoch (ale troška trénoval aj na valcoch) , ale ked skončil lockdown v Monaku, vo Francuzsku, v Taliansku tak trénoval. Nechcem sa hádať aj tak máme odlišné názory. Ano začiatok sezony je v čudu, ale ty to berieš až moc pesimisticky, či už minuloročné TDF aj Giro atd. Jak keby Sagan nemohol mat aj horšie sezony.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pia 02. Apr 2021 22:27:30

simko píše:Ja len dufam ze sa to cele nezvrhne a nedopadne to tak ze Petra nezoberu na Tour z trucu. Pretoze povedzme si uprimne Pascal tento rok zatial nic neukazal a nie je dovod aby isiel na Tour. Ja zacinam byt celkom optimista, Peto sa podla mna dostane do dobrej formy. Ide o zmluvu a to je motivacia navyse. Inak Denk by si az tak hubu otvarat nemal pretoze on ho neplati 100%. Nemaly podiel v tom ma Specialized...

Mne by nevadilo keby nešiel na TDF, skor by som bola rada, keby išiel zase Giro. Ale súhlasím s tebou. Ackermann zatial nemá formu, ale to nikto nerieši, len sporadicky. Mne sa tiež sa nepáčia vvyjadrenia Denka najma po ľudskej stránke. A asi tak, ako píšeš Petra neplatí len Denk, ale aj Specialized.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Pia 02. Apr 2021 22:28:47

@simko - koľko miliónov musíš platiť, aby si si mohol otvárať hubu? Ľudia prestaňme sa na to pozerať pohľadom fanúšika Sagana, pozrite sa na to pohľadom jeho zamestnávateľa. Ktorý zamestnávateľ by bol spokojný, keby jeho zamestnanec ktorého platí viac ako väčšina konkurencie svojich by vyše dvoch rokov neprodukoval takú kvalitu ako slabšie platení zamestnanci konkurencie?
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pia 02. Apr 2021 22:39:43

ifčopifčo píše:@simko - koľko miliónov musíš platiť, aby si si mohol otvárať hubu? Ľudia prestaňme sa na to pozerať pohľadom fanúšika Sagana, pozrite sa na to pohľadom jeho zamestnávateľa. Ktorý zamestnávateľ by bol spokojný, keby jeho zamestnanec ktorého platí viac ako väčšina konkurencie svojich by vyše dvoch rokov neprodukoval takú kvalitu ako slabšie platení zamestnanci konkurencie?

Ale Sagana neplatí len Denk, mozno z pohladu šéfa sa to dá troška pochopiť. Ale po ludskej stránke to može ešte viacej naštrbiť, komunikáciu. A Nemusí Denk cez média vyjednávať, momentálne sa profesionálnejšie vyjadril Peter. Napr taký Froome kedy naposledy vyhral, viem že je odlišný jazdec a rok marodoval tuším, ale aj tak zaraba momentálne najviacej. A vyhral už dost dávno, Sagan aspon vyhral, aj ked pomenej, ale vyhral.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pia 02. Apr 2021 22:50:31

ifčopifčo píše:@simko - koľko miliónov musíš platiť, aby si si mohol otvárať hubu? Ľudia prestaňme sa na to pozerať pohľadom fanúšika Sagana, pozrite sa na to pohľadom jeho zamestnávateľa. Ktorý zamestnávateľ by bol spokojný, keby jeho zamestnanec ktorého platí viac ako väčšina konkurencie svojich by vyše dvoch rokov neprodukoval takú kvalitu ako slabšie platení zamestnanci konkurencie?

No v prvom rade ked sa podpisovala zmluva tak Denk musel vediet ze nie kazdy den je nedela. Resp nie kazdu sezonu. Cize ides do dlhodobej zmluvy a musis akceptovat zhorsenu vykonnost. Denk ho neplati. Denk nie je majitel. Mna tiez ked bude chciet kritizovat moj manazer tak to bude 1 na 1. A nie verejne v mediach. Ano Denk si nema co verejne otvarat hubu zatym si stojim. Peter nic neodflakol len ma smolu posledne sezony. Ale to treba akceptovat. A vyjadrit sa po skonceni kontraktu. Nerozumiem preco ho obhajujes. Je jasne ze Denk uz zacitil nejake mladsie talenty a uz sa vidi pomaly ako vitaz TdF. Sorry ale to co robi Denk nie je korektne.
simko
 
Príspevky: 1709
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod zakliata.panna » Pia 02. Apr 2021 23:01:45

Ifčo, tu nejde o Petrovu nehodnosť súčasného platu, s tým súhlasím, že výkony nie sú hodné tých miliónov. Ide o vyjadrenia Denka, ktoré počúvame už minimálne rok. Ako povedal Simko, malo to ostať v jeho kancelárii pri rozhovoroch s Petrom a jeho manažérom. Okrem hulváta Tinkova žiaden riaditeľ nedával takéto vyjadrenia, navyše na cyklistu Petrovho kalibru - ani Lefevere na svoje bývalé odchádzajúce hviezdy, ani Brailsford na Froomea, ani teraz riaditelia napr. na Gaviriu alebo Vivianiho (aj keď ten pred pár dňami konečne vyhral).
zakliata.panna
 
Príspevky: 386
Registrovaný: Uto 06. Okt 2015 16:31:23

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Sob 03. Apr 2021 1:37:51

To co povedal Denk vsetci vedia, Peter je drahy a starne. Ak niekto zacal pretekat v 20tke a skonci v 36, tak v 32 naozaj zacina jesen kariery. Myslim ze kazdy manazer cyklistickeho timu ma dobre zratane, ake vysledky priemerne dosahuju cyklisti v akom veku. A po 32 sa len malokto zlepsuje. Kedze tieto veci kazdy vie, tak podla mna Denk si nevylepsil poziciu pri vyjednavani. Ine by bolo keby Denk vyniesol na verejnost nejaku vec ktora by Petrovi zhorsila poziciu pri vyjednavani s inymi timami. Tym by si Denk polepsil a mohol by Petrovi nukat mensie sumy. Pamatate si Petrovu Tour 2015 po Tinkovej kritike? Sice nic nevyhral ale podla mna to bola jeho naj Tour. Podla mna Denk skusa nieco podobne. Nemyslim si ze Denk ma povahu ako Tinkov, nezachytil som aby sa takto choval k inym jazdcom. Podla mna sa len hra na Tinkova a dufa ze zdravo naserie Petra pred Flamskom. Preco by teraz daval take vyjadrenia pred jednym z najdolezitejsich pretekov sezony? Nema motivaciu teraz pohorsit Petrovi. Ja si myslim ze pozna Petra, Denk ma aj vytetovanu Petovu znacku :), a tak Denk vie ako na Petra. A aj keby si Denk chcel vylepsit poziciu pri vyjednavani tak je to uplne v poriadku. Viest cyklisticky tim je narocne, skoro kazdy rok zanikne tim, pomaly kazde 3 roky timy menia nazov... Ak jazdec prestane byt profitabilny, Denk ho musi vymenit inak v tomto svete dlho neprezije. A ze pri podpise zmluvy sa da cakat ze sa nemusi vydarit sezona? Pri podpise zmluvy sa urcite beru do uvahy aj taketo veci. To ale neznamena ze ked sa to dalo cakat, ze teraz maju byt vsetci spokojni alebo co. Peter ma este platnu zmluvu a Denk potrebuje vysledky. Takze podla mna ide len o motivaciu.

Inak ja som tomu Petrovmu "chybalo stastie" posledny rok vobec neveril. Stastie chybalo ked na Flamsku zobral bundu, ked chytal defekty na Roubaix, ked mal 5 druhych miest na Tour a s Trentinom prehral o milimeter. Ked na M-SR skoncil druhy alebo nevyhral T-A o sekundu, alebo ked bol v perfektnej forme na M-SR a spadol pred nim Gaviria na rovnej ceste. Vtedy chodieval stastiu naproti, urobil vsetko co mohol, bol vzdy vpredu, presiel kopce ktore trebalo, potom uz len chybali detaily ktore mu neboli dopriate. Mne pride ze posledny rok bol iny. Ale tento rok mam dobry pocit, Peter vyzera byt dobre namotivovany, optimisticky, a uz sa s Valachom netvaria ze forma je kde ma byt :D, prizna ze nie je a veri ze to bude lepsie, to mu potom verim aj ja viac. Ja si myslim ze tento rok Peter vyhra duhu ak ho Denk nepodpise tak spravi velku chybu a majster sveta bude jazdit na Colnago a s UAE na hrudi ;)
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Sob 03. Apr 2021 15:41:25

@hujhe
Až taký starý Peter nie je, ano nebude vyhrávat jak pred 5 rokmi, ale v jeseni kariery si myslím si, že ešte nie je. Skôr Valverde alebo Gilbert, Peter tiež može ešte vyhrávať, takisto ako Valverde MS 2018, pred pár rokmi a takisto aj Gilbert (Roubaix, Flámsko) .
A to že má Denk vytetovanú značku, ešte nič neznamená. A mne sa Denkovej vyjadrenia, nezdaju jak motivácia.
Ja som mu verila, že chýbalo mu aj štastie minulý rok, a počas leta aj forma, bol častejšie zo synom, aj to zmení troška človeka. Forma prišla neskor na Gire.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Sob 03. Apr 2021 17:52:29

tak dedusko Valverde to dnes dal na pana...pekna cyklistika dnes v spanielsku
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Sob 03. Apr 2021 18:06:54

majo píše:tak dedusko Valverde to dnes dal na pana...pekna cyklistika dnes v spanielsku

Aj starší jazdci môžu vyhrať. Gratujem Valverdemu
.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Ned 04. Apr 2021 9:52:25

Now that I’m one of the senior managers in pro cycling, often times people ask me who I respect as a fellow manager in the sport?A: ⁦
@PatLefevere
⁩ and ⁦
@dougryd
⁩. This guy below? He forgets he wouldn’t have a WT team without ⁦
@petosagan Zdroj: Twitter Vaughters
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Ned 04. Apr 2021 10:57:25

Este k tomu sporu, zapol som anglicky eurosport, a hned po minute pozerania komentatori presli k Saganovi a k Denkovej kritike. Hned spomenuli Tinkov hrozil ze znizi Petrovi vyplatu tak zacal vyhravat :D Stale si myslim ze Denk skusa to iste a naznacili to aj komentatori. To co vravel Denk nebolo pekne, ale podla mna umysel bol dobry
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Ned 04. Apr 2021 17:28:02

myslite ze Peto da sancu Brabantskemu sipu alebo to uz necha na Giro?
simko
 
Príspevky: 1709
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod nat » Ned 04. Apr 2021 19:39:39

Pridam sa , ze Denk ma plne pravo kritizovat. A hlavne ked ide pravdepodobne o pokus o motivaciu, ci vyjednavanie o zmluve. Je sef velko timu, a moze okaslat niekoho city ked ide o jeho tim/flek. Hlavne ked ten niekto je najdrahsi cyklista v pelotone a za dva a pol roka doniesol jedno zelene tricko (nastastie rekordne) a 1 tfd a 1 giro etapu.

Keby to bolo , ze peto sa 3/4 roka trapi tak chape, ale uz je to dlha doba ,nech je dovod hocijaky.

Osobne si myslim, ze je prave cas sa pobrat. Ak by sa vedela Bora dostat k niekomu z velkej 6ky, tak by to boli dobre investovane 5+1M (specialized) prachy. A Peto potrebuje mozno zmenu,ale urcite nie cisto GC tim..Ineos a spol.. a kedze uz iny prebrali jeho rolu " ostro sledovaneho vlaku" ,tak ani Quickstep, kde si musel poriadit taktike. UAE vyzera ok.
nat
 
Príspevky: 262
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Ned 04. Apr 2021 21:15:08

@nat
je to samozrejme blbost, Denk nema pravo kritizovat ako sa mu chce verejne v mediach, ani keby bol majitel by to nebolo korektne. ci je to motivacne to musia vediet uz oni. Peto povedal ze si to vysvetlili a ze to bolo vytrhnute z kontextu. ale ja si tym nie som isty. mne pripada Denk ze uz ma v hladaciku uplne inych cyklistov a je mu uplne jedno ci Peto ostane a podla toho sa aj sprava. ok odhliadnuc od vysledkov, ak si 5000 ludi po svete zariadilo kuchynu od Bory v hodnote priemernej 1000 Eur len kvoli tomu ze fandia Saganovi a videli jeho reklamu tak ja sa pytam, zarobil si na seba Peter alebo nezarobil? a ver tomu ze Willi Bruckbauer tieto cisla pozna a uz neraz sa vyjadril ze podpis Sagana bolo to najlepsie co mohol urobit a ze sa mu to niekolkonasobne vratilo. samozrejme kazdy chce vidiet Sagana s logom Bora na podiu velkych pretekov ale jednoducho su objektivne skutocnosti preco tomu tak nie je. a aj treningovy plan nastavuje Bora a ja som si isty ze Peto vzdy vsetko poctivo dodrzal. cize ak Szmyd spolu s Denkom nastavil nejaky pomalsi rozbeh na TdF 2020 aby zvladol dve GT tak to potom aj tak dopadlo ze jedine preteky kde bol Peter naozaj silny bola ta vitazna etapa na Gire. museli by sme vidiet do zakulisia aby sme vedeli nieco hodnotit. jednoducho jar 2019 crevna viroza, jar 2021 covid. to sa potom tazko robia vysledky.
simko
 
Príspevky: 1709
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Ned 04. Apr 2021 22:10:58

@simko - Denk je majiteľ licencie. Je na ňom akých sponzorov získa, čo im sľúbi za ich peniaze a ako to dokáže s tímom splniť. Zodpovedá sa im a nikomu inému.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Ned 04. Apr 2021 22:24:46

@ifco
to je vporiadku, ale licencia bez sponzora je na dve veci. Lefevere by vedel rozpravat, pre toho je zhananie sponzorov takmer kazdorocna rutina. Hansgrohe je americka firma a tam hra Peto prim. ziadny nemecky cyklista nema nato aby oslovil americky trh. Bora bola vzdy so Saganom spokojna ako som povedal Willi Bruckbauer to neraz deklaroval. ja sa teda pytam, ak sa Denk spoveda sponzorom tak sme si isti ze sponzori uz nechcu Sagana v time? lebo neverim ze sponzori nemaju co povedat do skladby timu ak peniaze idu od nich. ja chapem ze Peto bude musiet ist s platom dole, lebo nie je dovod aby si polepsil kedze vysledky nie su. ale nemusi to byt nutne o vela. ak mu Bora platila 4,5 miliona tak podla mna zato aky marketingovy potencial Peter stale poskytuje tak nizsie ako 3,5 miliona Peter nepojde on zas vie aka je jeho cena. plus Specialized tiez vie co v Petrovi ma, takze Specialized si svojich 1-1,5 miliona postrazi. takze Peter stale moze pytat na trhu nejakych 4,5 - 5 milionov. lebo nie vsetko je o vysledkoch. ked mas na instagrame 1,8 miliona sledovatelov tak to je trochu ina sila pre predaj produktov Bora, Hansgrohe, Specialized ako ked si sice vitaz monumentu ale sleduje ta 50 tis. ludi (Asgreen napriklad).
simko
 
Príspevky: 1709
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Ned 04. Apr 2021 22:44:48

@simko
Hansgrohe je tuším nemecká firma.

Ešte by som dačo napísala, ale radšej nie.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Ned 04. Apr 2021 22:57:28

elviska píše:@simko
Hansgrohe je tuším nemecká firma.

ano neviem preco som mal zafixovane ze su z USA. ale americania su hlavni akcionari tak mozno preto. dobre, otazka znie kde robi Hansgrohe najvacsie obraty. ci je to Nemecko alebo su to ine krajiny. aj od toho zavisi ze koho by chceli mat sponzori v time. jendoducho som chcel povedat ze ak ma niekto kralovsky plat tak to nie je vzdy o tom ze ma aj kralovske vysledky. ale je to z velkej casti aj o tom ze produkty sponzorov dokaze predat.
simko
 
Príspevky: 1709
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 64 hostia