Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod nat » Pon 05. Apr 2021 5:35:55

Simko: Nehnevaj sa ale toto su uplne zaslepeno-fanusikovske argumenty.
V prvom rade im je uplne jedno (a ja to chapem) kolko im zarobil , ale podstatne je kolko im este zarobi.

A je zbytocne za tym hladas este nieco ine (lebo pre kazdeho je to zamestnanie). Specialne ked majitel licencie (Denk) , Bora a Hansgrohe su nemecke ..tj. nemecky tim . Specialized je americky ale ten prispieva len na jedneho jazdca..a to menej ako 1/20tinu rozpoctu timu. A hlavne aj on si rozmysli komu ten milion da.

Lebo povedzme si , ze Sagan 2016 ci 9/2018 ked ho podpisovali, mal bohuzial inu hodnotu ako teraz.

Takze co je na tom ked Denk , ktory ..presne ako si napisal.. sa aj zodpoveda sponzorom, vyuzije kazdu moznost/fintu aby zlepsil(legalne) vykonost timu. Prave preto, aby nemal problem ako Lefevere zhanat sponzorov (hoci u Patrika, je to skorej problem v jeho povesti , a v jeho doktorskom time) .

Co je cudne na tom, ked za svojich 5+1 mega chcu najlepsich marketingovych ludi (a nikto so svatej 6ky, tolko ani nahodou nezaraba) .. v sporte kde timi maju ledva 5 rokov .. ked horsie veci sa deju napr. NHL s timami starymi 100 rokov.

ps: aj si myslim, ze je to takto dobre. Zelam Denkovi aby zohnal niekho zo svatej 6ky, Pascal aby mohol to rozbehnut na TDF a ukazat na co ma / ci nema , Peto ze sa dobre nasrdi + zabojuje o kontrakt a ukaze este tento rok nejake svoje cary, a najde novy impulz v novom time. Za mna win - win :!:
nat
 
Príspevky: 262
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod konyk87 » Pon 05. Apr 2021 7:18:50

len tak pre zaujimavost - kto alebo co je "svata 6-tka"?
konyk87
 
Príspevky: 153
Registrovaný: Uto 14. Apr 2015 19:43:17

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Pon 05. Apr 2021 8:48:08

konyk87 píše:len tak pre zaujimavost - kto alebo co je "svata 6-tka"?


nexcel som sa opytat prvy aby som nebol za najvacsieho neznalca ;)
ale dam tip: wva, mvdp, julien, roglic, pogacar, remco
ci?
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 10:33:35

@nat
nehnevam sa:) ale ty sa tiez nehnevaj ale si tak trochu mimo. ostatne Jonathan Vaughters ktory je v kolotoci WT uz pomerne dlho si mysli to iste. ale povedz mi prosim ta ako je Specialized jedno komu da milion. toto by ma velmi zaujimalo. cize nech da milion niekomu z koho sa im vrati desatina a bude im to jedno. takto to funguje? stale sa hovori o vysledkoch ale marketingovy vytlak Petra je este stale vyssi nez niektorych top cyklistov dokopy. a este nejaku chvilu aj bude. a ano hovorim aj o MvdP a WvA. este stale nedosahuju marketingovu uroven Petra a mozno ani nikdy nebudu. ale to je jedno lebo ta diskusia zacala o tom ci moze Denk hovorit verejne co hovori alebo nie. a to sa vobec nemusi tykat Petra to by som hovoril pri kazdom inom sportovcovi. nepacilo sa nam co hovoril Magoni o Vlhovej, a ano Petra je v rozkvete a Peto nie momentalne, ale princip je ten isty. jednoducho taketo veci sa maju riesit vnutri timu. ak Peter povie niekedy polozartom ze ide do jesene kariery tak on to moze povedat. ale Denk to povedat nemoze. ja neviem ako to funguje u vas vo firme ale ak to funguje takto, ze kritizuje sa verejne, tak ta lutujem ako zamestnanca. alebo ak si v riadiacej pozicii tak lutujem tvojich zamestnancov. ak si SZCO tak je to jedno:) a vzhladom nato ze Peter si to musel s Denkom vyvsetlit tak ani Peter to nevnimal dobre. kontrakt stale bezi a Peter robi pre tim vsetko co ma zmluvne dohodnute a bodka. mne je jedno ci ostane v Bore, nikdy tam nemal top podporu takze smutit nebudem urcite. kludne nech ide do UAE ti mu daju mozno aj viac nez mal doteraz. ked mohol dat Israel Froomovi 5,5 miliona a to si myslim ze Froome je po zraneni odpisany tak Peto na trhu od bohatych timov si urcite nepohorsi. ide o to co je a co nie je eticke hovorit do medii a Denk sa v honbe za mladsimi prilis nechal uniest, o tom to cele je.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Pon 05. Apr 2021 11:03:29

@simko - Jonathan Vaughters trochu kecá, že bez Petra by nebola Bora WT, za tie peniaze mohli mať iných cyklistov čím by hravo zvládli športové podmienky pre WT licenciu. Pletieš trochu firmu a športový tím, firma a jej zamestnanci sa neprepierajú cez média, toto je trochu iný svet. Denk sa podľa mňa démonizuje, prejavuje sa citlivosť pretože sa to týka Sagana, podľa mňa nič také strašné nepovedal, nijako Petra neurazil a zdôraznil aj to, čo Peter pre tím spravil. Je v jeseni svojej kariéry? Je, on nebude jazdiť tak dlho ako Valverde, má za sebou v 2 sezónach výsledky ktoré by korešpondovali s jeho platom? Nemá. Začal tretiu sezónu zle? Začal. Sú už dlhší čas v peletóne iní cyklisti okolo ktorých sa to točí? Sú. Je drahý? Je. Či to bolo od Denka diplomatické, či chcel motivovať, či chcel niečo naznačiť ...... o tom sa môžeme baviť. Či mal právo to povedať? Samozrejme, že áno. K svojim cyklistom sa vyjadrovali v podobnom duchu aj iní DS a aj iní majitelia, nieže nie, akurát si to ľudia tak nevšímali, pretože nešlo o Sagana. Tie tvoje tvrdenia o marketingovej úrovni Sagana a jeho súperov (myslím tých momentálne úspešných) sú postavené na faktoch? Zíde z očí, zíde z mysle. Iste, Sagan priťahuje pozornosť a nejaký čas ešte priťahovať bude, ale stačí to bez výsledkov?
Paralela s Magonim mi vôbec nesedí, ten v prvom rade nie je šéfom tímu, tým je Vlha a on ho platí a tie rečí o Petre neprišli pri jej neúspechoch, ale pri jej najväčšom úspechu a to sú veľké rozdiely.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pon 05. Apr 2021 11:29:22

@simko
Mam možno podobný názor jak ty, ale co hovoril Denk pre nemecke média Peter nevedel, až teraz dakedy sa to dozvedel. A z Denkom sa zevraj ani nerozprával, keďže mal preteky. Viacerí tu píšu ze Petra to neurazilo. Podľa mňa Petra to urazilo, najmä to, že Denk spomenul že je v jeseni kariéry. Vieme ze Peter do 40 jazdiť nebude, ale v jeseni kariéry ešte nie je , však aj sam povedal ze sa necíti starý. Posledne vety patria skôr ifčopifčo, nat, a troska aj hujhe atď. A ifčopifčo, jedno slovné dakovacka by mne nestačila, že Peter im na začiatku pomohol. S Petrom do Bory prišlo Specialized, neskôr aj Sportful a 100%. A hovorí sa ze práve Specialized alebo sportful by išli aj s Petrom do iného tímu. Všetci riešite ten plat jak.... , keď bude mať menej tak bude mať menej, ale aj taky Froome teraz nevyhrava a zarába najviacej momentálne, nie Peter , viem ze je odlišný jazdec a že aj rok marodoval a tak. A čakala by som potom detaily od Denka a nielen vek spomínať a plat . Lebo počas tých 2 rokov mal Sagan aj zdravotne problémy. Tento rok ešte nepočítam ako tretí, keďže ešte nie je koniec sezóny. Plus teraz je po Covide, a mam taky pocit, že podaktorí už aj na to zabúdajú a riešia len jeho plat a rôzne iné veci.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 11:49:33

@ifcopifco
to je uplne jedno v akej faze kariery sa Petra a Peter nachadzaju. princip je rovnaky a to je, ze veci maju ostat za zavretymi dverami. podla teba je korektne sa vyjadrovat a hodnotit plat kym je kontrakt platny a bezi? mozno mi osviezis pamat ale nepamatam si ze by niekto hanil Frooma alebo ze by rozoberal Lefevere v negativnom zmysle plat svojich zverencov. Petrovi sa to nepacilo ani pri Tinkovovi ani pri Denkovi a to si myslim ze hovori za vsetko. alebo moze aj Sagan kritizovat svoj tim v casoch ked sa mu nieco nepacilo? podla mna to nie je koretkne verejne rozoberat a ani to Peto nerobil. aspon si na take nespominam.

ano v urctom zmysle staci marketingovy potencial Sagana aj bez vysledkov. mozno to tak nevnimas ale ja ano. a detto to plati pre Specialized. oni potrebuju reklamu pre svoje bicykle ci uz cestne, ci uz MTB a to vsetko Sagan ponuka. Canyon ma MvdP a tiez vie co v nom ma pre reklamu bicyklov. ale my sa bavime o Saganovi ktory to stale v sebe ma a vie vyhrat. aj na GT a dufam ze prida aj nieco velke na jednorazovke. akoze my sa nebavime o niekom ako je Gilbert, ktory uz naozaj je na sklonku a je otazne ci vobec za sezonu nieco vyhra. Sagan mal smolu posledne sezony a hned si vsetci o neho obtieraju hubu. mas dokazy ze Peto nieco flaka? ten plat mu bezi a je legalne uzatvoreny. je uplne jedno ci ma alebo nema vysledky. a Denk ma byt ticho a ma mu to v sukromi vsetko spocitat pri vyjednavani o dalsom kontrakte a vtedy by sa Peto rozhodol ci pojde s Borou dalej aj za horsich platovych podmienok alebo nie. ja medzi beznou firmou a sportovou firmou nerobim az take rozdiely. ak Sagan nieco flaka tak to nech Denk pomenuje, nech sa paci. ak Sagan nic neflaka tak Denk prestrelil. ja som neriesil uplne doslova Vaughtersove slova ze Bora by nebola bez Sagana WT. ja som skor chcel tym daj najavo ze aj medzi inymi manazermi vo WT je Denkova kritika vnimana negativne.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 12:03:04

@ifcopifco
pamatam si ked v NHL si Alain Vigneault vo Vancouveri stale bral do huby nasho Pala Demitru. a Palo bol dobrak a len sklonil hlavu, to spominala jeho zena Majka ktora hovorila ze to Palo tazko niesol. a pritom nic neflakal. len jednoducho sa nedarilo. a to iste je teraz u Petra. ak nic neflaka tak jednoducho jeho momentalny plat mu v plnosti patri. zasnem nad tym ako sa niekto moze tvarit ze Denk moze poskytnut taketo interview o svojom zamestnancovi ktory ma stale konktrakt a robi vsetko co ma zmluvne dohodnute. to je ako ked Katusha kritizovala Kristoffa ze je tucny. Peter ma smolu a tak to niekedy je v sportovom zivote. ale hodnotit niekoho dopredu, ze uz nie je hodny a aj tie ine reci, tak to je velmi nediplomaticke.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Pon 05. Apr 2021 12:17:24

ja v tomto suhlasim so simkom
ak ste si niekto dali vcera 6 a pol hodinovy maraton ronde ako ja a pozerali ste CT tak tam sa o tom bavili a jednoznacne sa zhodli na tom ze taketo vyjadrenia od Denka na verejnosti byt nemali...zhodli sa na tom ako komentatori v studiu(byvaly profici) tak aj hostia na telefone...cesi mali prenos perfektne spracovany s kopou live telefonmych hovorov alebo prednahratych video hovorov a tato tema tam padla viackrat ale zaver bol vzdy jasny
majo
 
Príspevky: 2215
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 12:24:20

@majo
dakujem:) som rad ze si sem dal pohlad z CT od profikov. myslim ze to hovori samo za seba...
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Pon 05. Apr 2021 13:17:38

Ja by som pridal poznamku ze Magoni- Vlhova je iny spor. Vlhovci platia Magonimu. To co povedal Magoni (ak to povedal, neviem taliansky) tak to bolo fakt divne, vzhladom nato ze platia jemu a Vlhova koniec koncov vyhrala. Ak Magoni da take vyhlasenie verejne, tak on si fakt zlepsuje poziciu pri vyjednavani dalsej zmluvy. Kedze prehlasil verejne co si mysli o potenciali Vlhovej, moze to znizit sance Vlhovych na najdenie ineho spickoveho trenera.
Denk spravil nieco ine. Nevyniesol na verejnost co si osobne mysli o Petrovi a ani nic tajne o nom nepovedal. Peter sam viackrat vyhlasil ze neplanuje pretekat dlho. Ak to sekne v 36 a vo WT zacal v 20tke, a karieru rozdelime na jar, leto, jesen, zima, kazde obdobie trva 4 roky, tak jesen konci v 32 rokov a tam teraz Peter vstupuje. Tiez je fakt, ze Peter je drahy, a ze miesto neho by si Bora mohla dovolit viac mladych cyklistov. Denk povedal ze to treba zvazit ci sa mu viac neoplati investovat tie peniaze do mladsich. Ak ma byt Denk dobry manazer, musi taketo veci zvazovat. Denk v nicom neklamal. Predpokladam, ze problem nemame s tym co povedal, ale ze to povedal verejne. Fakt je, ze po tomto vyhlaseni Peter na Ronde spurtoval aj o 14te miesto. To nerobieva casto. Ale mozno to je len tym, ze mu proste konci zmluva a potrebuje co najlepsie vysledky. Hlavne ukazal, ze je lepsi ako Kristoff, ktoremu tiez konci zmluva. Ja si stale myslim ze Denk to robil pre motivaciu.

Dalsie poznamky:
Denk neplati Petrovi za to, ze ma naplnovat treningovy plan (to je na margo toho, ze ak Peter plni treningy tak Denk ma byt ticho). Myslim ze tu mame spor v tom, co si Denk kupuje ak plati Saganovi. Podla mna Denk si kupuje: pozornost aka sa dava Saganovi, Saganove vysledky. Asi to bol vyhodny nakup, ale bolo by hlupe neprehodnotit, ci sa Denkovi oplati nakupit rovnako znova (a takto citam Denkove slova, ze to musi prehodnotit).
Dalsia vec, bolo spomenute, ze ma 1.8 milionov followerov na instagrame. Ja to cislo citam opät inak a to nasledovne. Ku kolkym dalsim ludom este moze Peter doniest produkty Specialized, Sportful, Bory, Hansgrohe? Samozrejme pre tieto firmy musi byt Peter so svojim verejnym vytlakom zlata bana. Ale uz by som nevsadzal na to, ze sa nenajde nejaky novy sponzor, ktory by preplatil tychto starych sponzorov, aby sa dostal k spomenutym 1.8 milionom fanusikov. Ak by chcel Petra sponzorovat napr Trek. Tak kolko z tych 1.8 miliona by si v buducnosti kupilo Trek a kolko z nich Specialized? Podla mna by vyhral Trek kedze Peter dostal Specialized uz skoro ku kazdemu ku komu mohol. O Petrovu pozornost bude obrovsky zaujem aj medzi inymi sponzormi a tak by som vobec nebol prekvapeny ak Peter totalne zmeni znacky.
Posledna vec, to porovnanie sukromne firmy a cyklistika nie je nakoniec uplne zcestne. Ja som pracoval v urcitom obchodnom retazci, a tam si pobocky medzi sebou robievali napriek, kedze bonusy na vyplatach boli nastavene tak, ze museli ste dostat svoju pobocku medzi najlepsiu v retazci... Ano, verejne sa nekritizovalo, lebo sak to ani nema zmysel v takej firme, nic sa tym neziska, ale nohy sa podkopavali v tej istej firme jedna radost :D
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 13:40:05

@hujhe
ok este raz k sporu Magoni. je to iny smer (od zamestnanca k zamestnavatelovi) ale je to v principe to iste. aj Magoni ma pravo povedat co sa mu v time nepaci. lebo od neho sa nieco ocakava a pozaduje urcite podmienky. aj od Sagana sa nieco ocakava a takisto Bora mu musi poskytnut idealne podmienky nato aby dosiahol spolocne vytycene ciele. cize Magoni v sukromi mohol povedat Igorovi Vlhovi co sa mu nepaci a co chce zmenit. a Igor Vlha by mu nato povedal ze ok zmenime to, alebo nie nezmenime to a ak sa ti nepaci mozme predcasne rozviazat zmluvu, ale jednoducho to musi prebiehat za zavretymi dverami.

Denk nech si zvazuje co len chce ale nech si to nezvazuje v mediach predcasne. ved o tomto to cele predsa je. ze nechal priestor svojim uvaham ale problem je ze im nechal priestor nahlas v mediach a trochu predcasne lebo este stale sezona neskoncila. vy si myslite ze Peter si neuvedomuje svoju poziciu? myslite si ze blby? ze teraz napochoduje za Denkom a zaziada si zvysit plat? on si samozrejme uvedomuje svoju poziciu a s takymi kartami aj pristupi k rokovaniu o novej zmluve. ale ked nato pride cas a urcite nie verejne. ak Peter nikdy nekritizoval svoj tim verejne (a urcite by sme nasli nejake veci pre ktore by sa dalo kritizovat) tak korektne v pracovnych vztahoch je aby ani zamestnavatel nekritizoval zamestnanca verejne. Ani nehodnotil ze ci uz ma jesen a ci je hodny tych milionov. taketo hodnotenia si treba nechat na ine chvile.

mozme tu rozoberat donekonecne ale pre mna je dolezita vec ze Petrovi sa to nepacilo ani od Tinkova ani od Denka, takze zjavne to v poriadku nie je. a takisto ako majo napisal, na CT sa pridali aj ludia od fachu takze to mne staci a utvrdzujem sa v tom ze to jednoducho Denk prestrelil.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Pon 05. Apr 2021 13:53:50

V podstate suhlasim, ak Denk politikarci a hraje zakulisne hry tak verejne vyhlasenie bolo neprofesionalne a podle. Ja si vsak stale myslim ze ide o motivaciu. Kedze najlepsia odpoved ako zareagovat na taketo slova je urobit skvelu show aku vie robit len Peter. Potom su Denkove slova len neprofesionalne a nie podle. A preto ich ani tak neprezivam kedze neprefesionalnost vo mne nevzbudzuje take emocie ako podlost :D
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 13:57:53

@hujhe
tak ano ale Peto vedel urobit show aj bez toho. u Petra je rozhodujuca forma. ak ma formu tak nepotrebuje nic motivacne. a ked nema formu a bori sa roznymi zdravotnymi problemami tak vtedy ho darmo budes motivovat cez media aj tak jednoducho tie vykony nepridu:)
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pon 05. Apr 2021 15:36:18

@hujhe
Keď je pre teba Denkove vyjadrenie, o motivácii, tak diky pekne. :roll: To ze Peter davnejsie spomínal ze nebude dlho pretekať, ešte nemusí znamenať, že je v jeseni kariéry. Média to často spomínali, a nie Peter. Peter to raz alebo dvakrát povedal aj to ešte v roku 2018. A média to ďalej zdieľaju, potom už aj ľudia ako teraz ty . 31 ma tuším aj Roglic a nikto pri nom ešte nespomínal jeseň kariéry. Viem ze Kristoffa kritizovala Katusha, ale na iných si nespomínam, Jedine ešte Oleg a teraz Denk.
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Subjektívny fanúšik » Pon 05. Apr 2021 16:21:18

Ahojte, tak napisem ja svoj nazor. Ja suhlasim s ifcom. Ked Denk podpisoval Petra tak to bol uplne iny Peter ako je teraz. Ano zmluvu treba dodrzat ale coskoro mu konci a mne pride uplne normalne ze Denk uvazuje ci vôbec ma zmysel platit takto Sagana Ked od padu na tour 2018 nic velke neukazal? Ano vyhral niektore preteky aj mal pekne umiestnenia, vyhral rekordny zeleny dres a pod... ale toto nie su vysledky ake sa od Petra v bore ocakavali. Pamätate sa na rok 2015? konkretne tour ale aj California ktoru vyhral. Predvadzal tam obrovsku sou a rovnaku sou predvadzal aj na tour hoc tam nevyhral ani jednu etapu. Od toho padu na tour uz Peter ani nepredvadza ziadnu sou ani nema velke vitazstva aj ked vela krat bol blizko ale pocita sa iba vitazstvo. Pridavam sa k nazoru ze Denk chce Petra motivovat nieco podobne ako Oleg v roku 2015... A zaroven nic zle Denk nepovedal. Konci mu zmluva? konci. Je jeho plat hodny toho ake vysledky od padu na tour ukazuje? To sotva. A Peter vzdy sam vravel ze si nevie predstavit ze bude pretekat do 40 rokov a teraz ma 31. ked si predstavime ze po tejto sezone podpise zmluvu priklad v inom time na 3 roky tak bude mat 34. Naozaj uz nezacala jesen jeho kariery? Samozrejme Petovi vzdy fandim a vzdy budem ale mrzi ma ked vidim ze uz tretiu jar nedokaze 100% vyuzit svoj potencial ktory ma. (A ano viem ze mal covid)...
Subjektívny fanúšik
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Pon 08. Júl 2019 1:04:26

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod elviska » Pon 05. Apr 2021 16:53:05

Ešte koľkokrát tu budete viacerí spomínať jeseň kariéry? A kde vždy vravel ze do 40 nebude pretekať? Povedal, raz alebo dvakrát, viackrát to spomínate už skôr Vy, teda ľudia, poprípade média . To ze nemá také výsledky ako kedysi, vidím aj ja, viacerí mi tu vycitate že píšem len o Saganovi, keby ste vedeli zaujímajú ma aj iné veci a nie vždy je to len šport . Ale Vy tiež len omielate momentálne len plat, vek. Co napr Matthews, ten tiež tuším včera skončil v skupine kde Peter. Matthews tiež je v jeseni kariéry, ako to spomínate tu skoro všetci aj s Denkom?
elviska
 
Príspevky: 1474
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Pon 05. Apr 2021 17:17:42

@elviska
Matthews je v jeseni karieri v podstate od zaciatku:) ono Matthews bol vzdy solidny a niekedy mal lepsiu formu, niekedy horsiu. niekedy dokazal v spurte do kopca porazit aj Petra s GvA ale povacsinou nie. ide o to kto mal od Matthewsa ake ocakavania. ja som ho vzdy vnimal tak ze on nepatri uplne medzi top borcov ale je vzdy za nimi ak by im nevysiel den. on nie je klasikar ktory odtiahne v uniku 50 km a este mu ostane na spurt. jemu vzdy sedela taktika Orici Greenedge ktoru ale on casto kritizoval ze on by bol velmi rad utocnym ckylistom. ale nato on nema a ani nemal cize ja Matthewsa vnimam ze ani si nepohorsil ani sa nezlepsil. stale si ide ten svoj solidny standard. on je pretekar na etapaky a na nich na etapove uspechy. na klasikach moze vyckavat a spoliehat sa ze sa to spoji a potom skusit zasprintovat ale to je tak vsetko.
simko
 
Príspevky: 1710
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:36

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod ifčopifčo » Pon 05. Apr 2021 17:23:48

elviska píše:Ešte koľkokrát tu budete viacerí spomínať jeseň kariéry? A kde vždy vravel ze do 40 nebude pretekať? Povedal, raz alebo dvakrát, viackrát to spomínate už skôr Vy, teda ľudia, poprípade média . To ze nemá také výsledky ako kedysi, vidím aj ja, viacerí mi tu vycitate že píšem len o Saganovi, keby ste vedeli zaujímajú ma aj iné veci a nie vždy je to len šport . Ale Vy tiež len omielate momentálne len plat, vek. Co napr Matthews, ten tiež tuším včera skončil v skupine kde Peter. Matthews tiež je v jeseni kariéry, ako to spomínate tu skoro všetci aj s Denkom?


Naopak Elviska, ja som len rád, že Peter tak trochu poprel svoje vlastné slová, prípadne ich vysvetlil. Ak si dobre pamätám ( a to už mám tak trochu nárok na horšiu pamäť :lol: ) tak to bolo niekedy v roku 2018 po predĺžení kontraktu s Borou keď Peter hovoril o jeseni kariéry, o tom, že nebude bicyklovať do štyridsiatky ..... apod. Takže za tie jeho slová o tom, že nie je taký starý a ešte má niečo pred sebou ma potešili. Možno svoje zohralo aj to, že tie dva roky boli menej úspešné a tak má Peter motiváciu ukázať, že ešte nepatrí do starého železa a možno si bude musieť urobiť Denk ešte nejaké tetovania ;)
Neviem, čo s tým má Bling alebo ktorýkoľvek iný cyklista, nám ktorý sledujeme cyklistiku je jasné, že Peter nie jediný kto nemá očakávané výsledky.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo
 
Príspevky: 2418
Registrovaný: Pon 16. Feb 2015 19:30:35

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod hujhe » Pon 05. Apr 2021 19:49:49

K motivacii. Ide o typ cloveka. Ja osobne kritiku neznasam a ak ma kritizuje sef tak robim vsetko preto aby som ho umlcal a pracujem o 5% naviac. Tym ze Denk to povedal verejne tak zabezpecil ze Sagan tu kritiku nepocul len raz, ale budu sa ho na to pytat media este aspon 20x. Motivacia vsetky tieto reci umlcat.
K jeseni kariery, ak Peter planuje pretekat dlho, tak okej jesen to nie je. Len som sa snazil vychadzat z toho co vravel, sice len 1-2x ale tak nikdy som ho nepocul povedat ze chce pretekat dlho. Takze ako relevantnejsi udaj som bral tu 35 ako 40tku. Moj nazor je, ze Peter je cisto vitazny typ (napr. chcel skoncit s karierou ked nevyhraval, sice bol stale na spicke), takze hned ako by sa citil staro, sekne s cyklistikou. Preto ma tiez tesi ked povedal ze sa neciti este staro lebo inak povedane veri ze bude zas vyhravat. Inak by asi chcel skoncit ako to pisal v knihe. No aj tak si myslim ze skonci niekedy v 35-37. Peter ma syna a urcite nechce stravit celu jeho mladost vo WT kolotoci. Takze ak ma za sebou 11 rokov kariery z 16 a ostava mu 5, prosim napis mi elviska dovod preco by som nemal pisat ze vstupuje do jesene.
hujhe
 
Príspevky: 457
Registrovaný: Sob 18. Feb 2017 12:06:22
Bydlisko: GB

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 68 hostia