Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod Focus-Shimano » Pon 13. Júl 2015 11:21:23

Movistar ma v tomto fore jasnu fanusikovsku prevahu :D
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Re: Movistar

Poslaťod Keram » Pon 13. Júl 2015 12:04:18

sportovec píše:
Keram píše:Chcem vidiet indiana v zltom. Aj ked bude rus zurit tym padom.

Ak sa bude pekne dariť Indiánovi, tak Valverde asi pôjde následne na pol plynu. Dobre sa rozjazdí a má veľkú šancu vyhrať Vueltu. Domáce cesty, fanúšikovia a bonusové sekundy počas celej GT - to je jeho obľúbené v poslednej dobe. Na Tour sa mu až tak nedarí a vždy je tam veľká konkurencia ... navyše tá jeho občasná smola. A takisto, ak tieto hviezdy (Froome, Gardener, ... ) budú ďalej valcovať Contadora, tak Sagan možno dostane voľnú ruku ...

poznámka: Tento komentár je zaťažený fandením Saganovi a Valverdemu :D

Ja som zase zatazeny na Naira a na Sagana. Takze preto by mi nevadilo keby Contador nevyhral na ukor Quintanu. Ale ak ma vyhrat Froome ci niekto iny tak nech to radsej vyhra Contik kedze je so Saganom v time. Aj ked nejak obzvlast ho nemam rad.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod berloq » Pon 13. Júl 2015 12:16:23

Focus-Shimano píše:Movistar ma v tomto fore jasnu fanusikovsku prevahu :D

Aj ja som si to všimol, že cyklisti z toho tímu sú dosť obľúbení. Je to trošku divné, že zrovna Slováci fandia Movistaru. Dnes by si takej Astane trúfol verejne fandiť len nejaký miestny vývrhel :lol: :twisted: , aj keď mne by to bolo tiež jedno. Ale Movistar sa zdá dokázal úspešne zahladiť všetko to, čo má za sebou a začína odznova ako nová firma!
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod berloq » Pon 13. Júl 2015 12:53:35

Tiež skúsim niečo napísať k prvému týždňu.

Videli sme naozaj to, čo sme chceli... Žiadne dlhé etapy, ktoré sú vlastne len o tom, že pelotón si vyberie únik, ktorý potom chytí a zašpurtuje sa. To sme prakticky nevideli. Keď už bola etapa pokojná nekončila šprintom. Takže sa vlastne cieľ organizátorom splnil, jedna etapa jedna príležitosť. Jasné, je to cesta k ešte väčšej atraktivite tohto športu, ale nesie to zo sebou aj nejaké mínusy. Takže, jasne, môžeme povedať, že jazdci, ktorí chcú TdF vyhrať, môžu ukázať niečo zo svojej komplexnosti a skúšať aj niečo iné ako útoky v horách. Ale vždy to má dve strany... a tá druhá strana je tohtoročný zánik klasických špurtov(?) TdF sa tak trošku priblížila Giru alebo Vuelte, teda "hlavne tam dajme niečo, aby nebol špurt". Naozaj nejaký klasický rýchly dojazd na širokej ceste, kde aj dve šprintérske zoskupenia roztiahnu svoje vlaky sme príliš nevideli. Bolo to skôr o chaose a improvizácii. Takže to je také trošku mínus tej celej parády, pretože šprinty k TdF patria tak isto ako slávne kopce a myslím, že si aj na tom Francúzi potrpia.

A prakticky tento rok sme mali TdF vlastne bez nejakých katastrofických odstúpení. Áno jasne, odstúpili aj veľké hviezdy. Ale prakticky sa jednalo o dva úplne zbytočné pády, ktoré neboli zapríčinené nebezpečnou trasou. Jeden absolútne zbytočný na rovnej dosť širokej ceste s pomerne vážnymi následkami, druhý taktiež zbytočný - v stúpaní :roll: . Ale inak som mal pred Tour aj iné predstavy, ako môže skončiť prvý týždeň.

No, ale bojovať o víťazstvo sa začne až od zajtra. Odstupy favoritov sa zdajú malé, ale nie sú nicotné. Froome predviedol, že je opäť vo skvelej forme a je naozaj hlavným favoritom TdF. Čakal som od neho zaváhania a asi som nebol jediný. Ale Froome snáď okrem nečakane slabej časovky ukázal veľkú pripravenosť. V druhej etape bol tam kde mal byť, v tretej ukázal neskutočné rýchle nohy, vo štvrtej na kockách nebol o nič slabší ako Nibali, v ôsmej dokonca sám v dojazde nastavil také tempo z ktorého odpadali favoriti. No a včera v časovke bol jednoznačne tým najväčším motorom svojho tímu, dával si veľmi dlhé intervaly. A jeho čas príde ešte len v horách, v Pyrenejách bude zrejme ešte získavať na súperov. Contador zrejme naozaj bojuje s únavou a je otázne či ju dokáže prekonať. Quintana prežil prvý týždeň asi aj lepšie ako sa čakalo a teraz môže zabrať, musí však hneď sťahovať stratu. A teraz už vieme, že vážnym adeptom na pódium je aj TVG. Skôr som z toho zbytku postavil do úlohy favorita Pinota, lenže tomu sa nedarí a stráca čas všade, kde môže. TVG je zatiaľ pokojný, čas nikde nestráca a na Dauphiné ukázal, že o toľko slabší od Froomeho nie je.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod elviska » Pon 13. Júl 2015 15:20:31

Horúca aktualita z TDF, Ivan Basso má rakovinu semenikov. :( http://velonews.competitor.com/2015/07/ ... YmBm9lw.99
elviska

Poslaťod nat » Pon 13. Júl 2015 15:29:16

elviska píše:Horúca aktualita z TDF, Ivan Basso má rakovinu semenikov. :( http://velonews.competitor.com/2015/07/ ... YmBm9lw.99

Nech sa dari. Jedine pozitivum je , ze na taky Amstrog je priklad, ze sa tym da prezit a zit. Len je to ruleta. (vyhoda,ze v semenikoch je ten nador dost izolovany a da za cenu seminiku rychlo a efektivne zlikvidovat)
nat

Poslaťod nat » Pon 13. Júl 2015 15:31:46

Ja sa zas priznam, ze TJovi vobec neverim. TOP3 ma malinku sancu, iba ked 2ja z TOP4 odstupia alebo sa na to vyprdia.
A na top1 nema podla mna ziadnu sancu aj keby cela FF (fantastic four) odstupila. Urcite by ho niekto predbehol. To som ochotny sa stavit o 100 eur kludne :)
nat

Poslaťod stannda00 » Pon 13. Júl 2015 16:04:32

Vraj odstúpil Ivan Basso koli rakovine, vie o tom niekto viac?
stannda00

Greipel - unik

Poslaťod rrYan* » Pon 13. Júl 2015 19:42:08

Hovori sa o taktickej variante, ze Greipel moze skusat unik, aby utrhol dvacku na premii...

Vidite tuto moznost realne? Ze by sa mu to aj mohlo podarit, s tym ze Peto v uniku nebude? Ja osobne dufam, ze Petovi dovolia si ho postrazit. V takej 11, ci 12 by to dokonca mohlo byt pre TS za istych okolnosti aj vyhodne...

Otazny je este Giant (+ mozno Etixx), ci este myslia na zeleno, alebo uz iba na nejaku tu etapu...
rrYan*

Poslaťod bloy » Pon 13. Júl 2015 20:27:16

Čudné tieto voľné pondelky; koľko krát som si cez deň pomyslel, že sa teším, keď si pozriem etapu (už aby bolo popoludní!) a následne ma napadlo, že vlastne dnes je voľno.
Tak som sa bol aspoň na dve hodinky previesť a dočítavam The Climb, tak ani dnešok nebol bez cyklistiky.

Ja som dlho fandil najmä Petrovi Velitsovi; a potom Saganovi. A potom akosi prirodzene ako som začal fandiť Viscontimu a Costovi a z toho vyplynul ten Movistar.

Inak samozrejme prajem Bassovi nech sa z toho dostane!
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Re: Greipel - unik

Poslaťod Keram » Pon 13. Júl 2015 20:37:45

rrYan* píše:Hovori sa o taktickej variante, ze Greipel moze skusat unik, aby utrhol dvacku na premii...

Vidite tuto moznost realne? Ze by sa mu to aj mohlo podarit, s tym ze Peto v uniku nebude? Ja osobne dufam, ze Petovi dovolia si ho postrazit. V takej 11, ci 12 by to dokonca mohlo byt pre TS za istych okolnosti aj vyhodne...

Otazny je este Giant (+ mozno Etixx), ci este myslia na zeleno, alebo uz iba na nejaku tu etapu...

Neviem ci sa mu to oplati prave zajtra lebo premia je uz dost blizko ciela ale tak v stredu a stvrtok to skusit moze. A Peto by si ho mal strazit a ist s nim. Ak mu to dovolia. Otazka je co v piatok.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

IvanSTRONG

Poslaťod berloq » Pon 13. Júl 2015 21:29:06

Držím ti palce Ivan Basso! Prajem rýchle uzdravenie.

#LIVESTRONG
Obrázok užívateľa
berloq

Re: IvanSTRONG

Poslaťod paula@sile » Pon 13. Júl 2015 21:57:48

berloq píše:Držím ti palce Ivan Basso! Prajem rýchle uzdravenie.

#LIVESTRONG

aj ja sa pripajam... a prajem vela sily..
paula@sile

Poslaťod nat » Pon 13. Júl 2015 22:43:56

Keram píše:Neviem ci sa mu to oplati prave zajtra lebo premia je uz dost blizko ciela ale tak v stredu a stvrtok to skusit moze. A Peto by si ho mal strazit a ist s nim. Ak mu to dovolia. Otazka je co v piatok.

Zas aj pre TS bude Peto v uniku hlavne v horskych etapach ziaduci. Preto si myslim , ze by ho vacsinou mali pustit (otazka su rovnejsie etapy)
nat

Poslaťod West » Pon 13. Júl 2015 23:44:44

rrYan* píše:Hovori sa o taktickej variante, ze Greipel moze skusat unik, aby utrhol dvacku na premii...

Je to len logické riešenie pre Greipela. On má totiž oproti Peťovi jednu veľkú výhodu a to je to, že pre jeho tým je pravdepodobne zelený dres hlavným cieľom. Trebárs zajtrajšia etapa (nijako zvlášť ťažká až na ten záver) - ak by sa snažil Peťo dostať do úniku, tak Lotto ten únik nepustí a ak by sa podaril, tak ho nemilosrdne stiahne. Na druhej strane má Greipel vďaka svojej rýchlosti slušné šance sa dostať do úniku. Ako by na to reagovalo Saxo netuším, ale pravdepodobne nijak. Musia sa šetriť na to záverečné stúpanie. Je tiež otázne či by to nejako riešil Etixx alebo Giant. Takže to ostáva na Peťovi, aby si strážil Greipela a v prípade potreby išiel s ním. Je ale otázne či mu to dovolí tímová taktika.
West

Poslaťod ondro » Pon 13. Júl 2015 23:49:53

Dúfam, dúfam, že Peťo nezmešká príležitosť šprintovať na prémiách a už by mohol naplno. Na Pyrenejských prémiách to môže ľahko stratiť a v Alpách sa tie úniky možno sformujú tak, že ich bude ťažké kontrolovať a nebude zbierať veľa bodov, keďže sú prémie pod posledným kopcom. Medzi Pyrenejami a Alpami by mu ešte mohli sedieť dve etapy, potom ešte možno hentá do Gap (ale ktovie, tam budú na tej prémii pred posledným zjazdom určite útočiť vrchári, lebo to už bude vo fáze, že bude treba skúšať všeličo a hocikde), čiže ten zelený dres vôbec nie je istý.
Každopádne sa dobre číta na rôznych weboch, že Sagan je mužom prvého týždňa a ešte zvláda aj vtipkovať (slovensky - žartovať).
Najviac som zvedavý na Joachima Rodrigueza, ten ešte môže dokázať všeličo. Keď tak kukám na všetky tie kopce, tak sa aj nemožné môže stať skutočnosťou. Lebo nijaký týždňový/9 dňový výjazd s jedným/dvomi horskými dojazdmi nemôže jednoznačne ukázať, kto na tom ako je - až 7 horských etáp plus nejaké kopčeky medzi tým - to bude úplný očistec. Už sa tak teším - úžasné zábery, epické súboje, hm hm...
Komu sa najviac uľavilo, že už je to rovinaté peklo za nami, Quintanovi?
ondro

Poslaťod rrYan* » Uto 14. Júl 2015 0:06:13

West píše:

Je to len logické riešenie pre Greipela. On má totiž oproti Peťovi jednu veľkú výhodu a to je to, že pre jeho tým je pravdepodobne zelený dres hlavným cieľom. Trebárs zajtrajšia etapa (nijako zvlášť ťažká až na ten záver) - ak by sa snažil Peťo dostať do úniku, tak Lotto ten únik nepustí a ak by sa podaril, tak ho nemilosrdne stiahne. Na druhej strane má Greipel vďaka svojej rýchlosti slušné šance sa dostať do úniku. Ako by na to reagovalo Saxo netuším, ale pravdepodobne nijak. Musia sa šetriť na to záverečné stúpanie. Je tiež otázne či by to nejako riešil Etixx alebo Giant. Takže to ostáva na Peťovi, aby si strážil Greipela a v prípade potreby išiel s ním. Je ale otázne či mu to dovolí tímová taktika.

Logicke to je, ale ci to je aj zrealizovatelne? Peta sameho do uniku Lotto Soudal urcite nepusti... Ide o to, ci Greipel pojde do uniku, a ci bude mat Peto volnu ruku ho kontrolovat a ist s nim (nepochybujem o tom, ze by s nim Peto stihal... ) Cize otazka znie, co si o tom mysli "Saxo" ?
rrYan*

Poslaťod West » Uto 14. Júl 2015 0:06:43

berloq píše:
Focus-Shimano píše:Movistar ma v tomto fore jasnu fanusikovsku prevahu :D

Aj ja som si to všimol, že cyklisti z toho tímu sú dosť obľúbení. Je to trošku divné, že zrovna Slováci fandia Movistaru. Dnes by si takej Astane trúfol verejne fandiť len nejaký miestny vývrhel :lol: :twisted: , aj keď mne by to bolo tiež jedno. Ale Movistar sa zdá dokázal úspešne zahladiť všetko to, čo má za sebou a začína odznova ako nová firma!

Nie priamo Astane, ale nebudem tajiť, že mám slabosť pre univerzálne typy cyklistov a preto z tej veľkej štvorky je pre mňa najsympatickejší práve Nibali. Samozrejme Nibaliho šance sú momentálne dosť nízko, ale nepochybujem že napriek tomu to bude s buldočou vytrvalosťou skúšať pokiaľ sa bude dať.
West

Poslaťod rrYan* » Uto 14. Júl 2015 0:25:33

Keram píše: Neviem ci sa mu to oplati prave zajtra lebo premia je uz dost blizko ciela ale tak v stredu a stvrtok to skusit moze. A Peto by si ho mal strazit a ist s nim. Ak mu to dovolia. Otazka je co v piatok.

V piatok, 13 etapa :) Byt Peto lidrom, tak ho tam dotiahnu... Za tychto okolnosti, tazko predpovedat...

Aj premia je otazna, ale verim, ze Greipel v uniku = Sagan v uniku.
rrYan*

Poslaťod nat » Uto 14. Júl 2015 1:19:26

West píše:
berloq píše: Dnes by si takej Astane trúfol verejne fandiť len nejaký miestny vývrhel

Nie priamo Astane, ale nebudem tajiť, že mám slabosť pre univerzálne typy cyklistov a preto z tej veľkej štvorky je pre mňa najsympatickejší práve Nibali. Samozrejme Nibaliho šance sú momentálne dosť nízko, ale nepochybujem že napriek tomu to bude s buldočou vytrvalosťou skúšať pokiaľ sa bude dať.

Ja sa tiez pripajam, ze pre mna je top1 Nibali. CI uz preto ze je all rounder a sympaticky prejav (a to som ho na zaciatku nemal rad, pripadal mi ako Contador 2.0) .

Contik je top2 lebo double GT, jedniny kto porazil Frooma od jeho "prerodu" v Sky . Je s Petom v time. (inak mi je ako clovek nesympaticky) .

Top3 Quin. Je to sympos, ale taky nevyrazny. A nepaci sa mi jeho priprava zasity niekde v horach v Kolumbii. Logicky to chapem, ale pripomina mi to mna za mlada. Ked na PN som sa zasil na horskej chate s frajerkou (tam som aj dal adresu) a som vedel ze tam za mnou ziadny kontrolor so socialky nepojde (ala doping. kontrolor)

A Froome je mi vrcholne nesympaticky a hlavne mu tu jeho cistotu vobec neverim .

A to je koniec mojich subjektivnych nazorov :mrgreen:
nat

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 11 hostia