pmts píše:Ja si tu dovolím dať svoju odvážnu prognózu... Ak sa odjazdí komplet trasa, tak nevyhrá ani jeden z dvojice superfavoritov . Tretí týždeň tohto Gira je priam hnusný, ťažší ako celá minuloročná Vuelta dokopy... Môj tip je že do 17tej etapy bude celé Giro o tom že Remco bude brániť náskok z časoviek pred druhým Rogličom, ale v 17tej etapy v zime a na prudkých kopcoch rupne. Tretím v GC bude v tom bode Almeida, no a niekde za nimi ešte Tao Hart. Almeida vycíti šancu, zaútočí v tom prudkom závere, utrhne aj Rogliča ktorý je tiež bude v mraze a nadmorskej výške slabší, no a udrží sa ho iba Hart. No a Tao napokon Almeidu zdolá skrz bonifikácie a nadelí mu dačo aj v horskej časovke, lebo ukáže ešte lešpiu formu ako v 2020 v treťom týždni ... Takže môj tip: 1. Tao, 2. Almeida, 3. Roglič, 4. Carthy (ten bude lietať v tom poslednom týždni). Sľubuje si ešte niekto od toho brutálneho tretieho týždňa také bláznovstvo ako ja ?
Pridám aj ďalšie tipy: Thomas bude dobrý, ale vo finále padne do úlohy superdomestika pre Taa, niečo ako bol Dennis v 2020. Remco vyhrá obe časovky pred Gannom, Kämna bude v GC lepší ako Vlasov, no a Cavendish aj bez vlaku a bez formy vybojuje aspoň jedno pódium v etape. Inými slovami, celkom sa veru teším na prvú Grand Tour ...
Mám rád odvážnych ľudí Géčko podľa mňa nebude až taký dobrý, on sa IMHO sústreďuje na svoju poslednú TdF a časuje formu priam vedecky a Giro je príliš skoro. Kamna je s otáznikom, nepôjde skôr po etapách? Zatiaľ sa ukazoval lepšie ako Vlasov, to je fakt, ale on má podľa mňa výrazné limity práve v tých ťažkých kopcoch a tam môže schytať peknú stratu. S tými časovkami to vidím podobne, aj keď tá horská môže skončiť všelijako, tam sa na výsledok môže výrazne podpísať priebeh pretekov a to nielen únava ale aj rôzne zranenia. Ja len dúfam, že si Rogliť niekde neustelie ako si zvykne, ono to vrtkavé počasie aké môže byť ......