elviska píše:Takže Erik je už oficiálne potvrdený že prestupuje do tímu Tinkoff. http://www.tinkoffsaxo.com/news/erik-ba ... m-in-2016/
bloy píše:A aby som nezabudol, aj D. Moreno je už ofiko v Movistare - 2-ročná zmluva.
menovatel píše:Gatto do Tinkoffu, tak predsa.... Asi bol lacný, v posledných rokoch veľa nepredviedol.
eres píše:menovatel píše:Gatto do Tinkoffu, tak predsa.... Asi bol lacný, v posledných rokoch veľa nepredviedol.
Často sa hovorí v cyklistike, že jazdec musí mať nohy, no podľa mňa je dôležité aj to, čo sa deje v hlave (hlavách). Určite Petrovi viac pomôžu Gatto a Blythe, ktorí do tímu prichádzajú s tým, že mu budú pomáhať + jeho dlhoročný súputník a kamarát Bodnár, ako jazdci, ktorí boli predtým kvázi lídrami na nejaké preteky, a zrazu mali byť domestikmi a pomáhať nejakému "Saganovi"...
Olega T. osobne moc nemusím, ale takáto "politika" je asi z jeho strany OK, zvlášť keď všetci - spolujazdci, súperi, novinári a fanúšikovia vedia, že Peter k víťazstvám nejakú extra veľkú podporu nepotrebuje...
eres píše:menovatel píše:Gatto do Tinkoffu, tak predsa.... Asi bol lacný, v posledných rokoch veľa nepredviedol.
Ja si nemyslím, že by to muselo byť až tak zlé...
Gatto tohto roku skončil šiesty na Strade Bianche a GP Nobili, pätnásty bol na Dwars door Vlaanderen a dvadsiaty tretí na E3 Harelbeke . A nemal tam nejaké veľké straty.Ja viem, je to iné, keď šiel ako líder Androni a keď bude pomáhať Petrovi, ale aj tak...
Pamätáte si minulý rok na Tri dni De Panne, keď ho v jednej z etáp chcel Peter nechať vyhrať, ale "nedobrzdil" na cieľovej čiare a o galusku ho porazil? Určite nemajú zlý vzťah, ak aj neprišiel priamo na Petrovi vyžiadanie, tak minimálne sa ho na názor pýtali a ja si myslím, že Oscarov príchod privítal.
Často sa hovorí v cyklistike, že jazdec musí mať nohy, no podľa mňa je dôležité aj to, čo sa deje v hlave (hlavách). Určite Petrovi viac pomôžu Gatto a Blythe, ktorí do tímu prichádzajú s tým, že mu budú pomáhať + jeho dlhoročný súputník a kamarát Bodnár, ako jazdci, ktorí boli predtým kvázi lídrami na nejaké preteky, a zrazu mali byť domestikmi a pomáhať nejakému "Saganovi"...
Olega T. osobne moc nemusím, ale takáto "politika" je asi z jeho strany OK, zvlášť keď všetci - spolujazdci, súperi, novinári a fanúšikovia vedia, že Peter k víťazstvám nejakú extra veľkú podporu nepotrebuje...
bloy píše:Nemôžem si pomôcť, ale tie mená pri Contadorovi mi prídu slabé oproti tomu, čím disponuje SKY, Movistar, či Astana. A niekto (Majka?) pôjde snáď aj na Giro, takže by som nečakal, že tam Pistolero bude mať i čo len takúto silu, nehovoriac o prípadných zraneniach. Rogers sa okrem toho už túto sezónu nevyrovnal domestikom iných tímov a Kreuziger mi príde skrátka málo, pri všetkej úcte.
Keď SKY môžu postaviť napr. Kenyho, Boswella, Nieveho, Thomasa, Rochea a Henaa,Poelsa na to sa Tinkoff skrátka nechytá (a to beriem Intxaustiho, Landu ako jazdcov pre Giro a ďalších dobrých vrchárov ako zálohu). Movistar má pre Naira Valverdeho, Anaconu, Betancura, D. Morena, Oliveiru, Herradu, Ervitiho, J. Morena (Amadora, Izzagira prípadne Viscontiho beriem ako jazdcov pre Giro), Aj s Astana s Aruom by mala byť silnejšia ako Tinkoff - Scarponi, Westra, Tiralongo, Kangert, Fuglsang, Sanchez,Cataldo, Rosa (ok, niekto pôjde s Vincenzom na Giro, ale aj tak mi prídu podstatne silnejší).
Nemôžem si pomôcť Tinkoff tu cyklistiku robí akoby hral nejakého online managera a navyše mu došli po prvej sezóne peniaze.
ifčopifčo píše:A napriek tomu čo si napísal má z GT 2015 Astana bilanciu (1-1-1) Tinkoff (1-0-1) SKY (1-0-0) Movistar (0-1-1) a Kaťuša (0-0-1). Pistolero pri svojom štýle podľa mňa nepotrebuje k sebe také množstvo skvelých domestikov do hôr. Stačia 1-2 ktorí s ním vydržia do záverečného stúpania kým nenastúpia favoriti, potom to je už len na ňom. Silní domestici do hôr sú ti nanič keď v rovinatej etape nechajú zdrhnúť súpera o takmer minútu a pol. Mne je tiež jasné že Astana, Sky a Movistar majú lepších lezcov ako Tinkoff, to ale nemusí byť tým rozhodujúcim jazýčkom na váhach.
dexterko píše:Myslím, že u Tinkova je jasná jednoška Alberto a viťazstvá na GT a až potom Sagan. Takže ak by mal dať poriadne peniaze za podporu tak to bude pre Alberta. Peťo je pre neho samostatná kategória. Už veľa krát dokázal, že on ide lepšie bez podpory ako s podporou, čím si defacto na seba uplietol byč.
Keram píše:dexterko píše:Myslím, že u Tinkova je jasná jednoška Alberto a viťazstvá na GT a až potom Sagan. Takže ak by mal dať poriadne peniaze za podporu tak to bude pre Alberta. Peťo je pre neho samostatná kategória. Už veľa krát dokázal, že on ide lepšie bez podpory ako s podporou, čím si defacto na seba uplietol byč.
Tak potom nech v strede sezony po pripadnych neuspechoch ( dufam ze nie) Peta Sagana nevyplakava do mediiZamyslime sa nad tym kedy mal Peter nejaku dokonalu podporu s vynimkou Ossa. Potom je jasne ze on musi viac ukazat sam ked skoro vsetky jeho uspechy su jeho zasluha lebo defakto ziadnu podporu vacsinou nema. Co si ja spominam tak adekvatnu podporu mal len ked vyhral Gent-Wevelgem, potom ta etapa Tour ked celu etapu odtiahli Canoni a potom tento rok Majka vo vitaznej etape na TDS. Ja som toho nazoru ze my ani nevieme coho je Sagan s nadpriemernym oddanym domestikom schopny. Dufam ze to raz aj zazijeme
Ale myslim si ze bez ohladu na okolnosti Peter bude mat o rok lepsiu jar ako tuto. Potreboval sa aklimatizovat v Tinkoffe a to sa mu podarilo asi az od Californie. Dovtedy asi tak rok a pol trochu nenaplnal ocakavania ale odvtedy ide v "beast mode"
ifčopifčo píše:Keram píše:dexterko píše:Myslím, že u Tinkova je jasná jednoška Alberto a viťazstvá na GT a až potom Sagan. Takže ak by mal dať poriadne peniaze za podporu tak to bude pre Alberta. Peťo je pre neho samostatná kategória. Už veľa krát dokázal, že on ide lepšie bez podpory ako s podporou, čím si defacto na seba uplietol byč.
Tak potom nech v strede sezony po pripadnych neuspechoch ( dufam ze nie) Peta Sagana nevyplakava do mediiZamyslime sa nad tym kedy mal Peter nejaku dokonalu podporu s vynimkou Ossa. Potom je jasne ze on musi viac ukazat sam ked skoro vsetky jeho uspechy su jeho zasluha lebo defakto ziadnu podporu vacsinou nema. Co si ja spominam tak adekvatnu podporu mal len ked vyhral Gent-Wevelgem, potom ta etapa Tour ked celu etapu odtiahli Canoni a potom tento rok Majka vo vitaznej etape na TDS. Ja som toho nazoru ze my ani nevieme coho je Sagan s nadpriemernym oddanym domestikom schopny. Dufam ze to raz aj zazijeme
Ale myslim si ze bez ohladu na okolnosti Peter bude mat o rok lepsiu jar ako tuto. Potreboval sa aklimatizovat v Tinkoffe a to sa mu podarilo asi az od Californie. Dovtedy asi tak rok a pol trochu nenaplnal ocakavania ale odvtedy ide v "beast mode"
Rok a pol nenapĺňal očakávania? On strašne namlsal rýchlokvasených fanúšikov na TdF 2012 a potom množstvom víťazstiev v roku 2013 a tak si mysleli že bude vyhrávať ako na bežiacom páse ale my, ktorí cyklistiku sledujeme trochu dlhšie predsa vieme že to aby cyklista, obzvlášť v Saganovom veku, opakoval jednu skvelú sezónu za druhou je veľmi málo pravdepodobné. V roku 2014 vyhral E3, obhájil zelený dres na TdF, paradoxne získal viac WT bodov ako tento rok. Je fakt že na MSR zmrzol a Ronde mu nevyšlo ale P-R išiel dobre. A po Tour sa už asi prejavilo to že prakticky 2 roky ťahal Cannondale sám, všade išiel na výsledky. Pozri akú mal túto sezónu Kwiatek, nebyť trochu náhodného víťazstva na Amsteli a dvoch druhých miest na P-N a Algavre prakticky nič nedosiahol, naopak v mnohých pretekoch odpadával po platonických únikoch a v iných ho ani nebolo vidieť. Jednoducho netreba sa na iných cyklistov pozerať optikov Valverdeho, on je skôr výnimka ako nejaké merítko.
Späť na Svetová cyklistika - sezóna
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia