Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Stúpania

Poslaťod sportovec » Štv 10. Dec 2015 21:59:44

berloq píše:
sportovec píše:Ja si to pamätám tak...

Tak to si asi pozeral iný pretek.

Pozeral som Giro d'Italia 2015 Stage 20.

Ale najsmutnejšie bolo na tejto etape, že Landa si nemohol zobrať tričko pre najlepšieho vrchára, ktoré už mal prakticky vo vrecku. Dúfam, že v novom teame budú k nemu milosrdnejší.
Obrázok užívateľa
sportovec

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod majo » Štv 10. Dec 2015 22:07:04

ja osobne som ziadne vypustenie contika na finestre nevidel...bojoval siel co mohol ale na tom kopci na nich proste nemal a az ked si to dokazal sam sebe priznat tak to stupanie vysiel svojim tempom ktore napriek tomu bolo viac ako vysoke...alberto nieje tym pretekara ktory by vypustil stupanie a dobrovolne prehral suboj len preto ze ma niekolko minutovy naskok a pred sebou dalsiu GT...on je bojovnik a utocnik a to vzdy...zoberte si tohtorocnu tour...videl ze je slabsi ako froome, indian, valverde, TVG a asi aj iny napriek tomu to niekolko krat vyskusal...zautocil ked to nik necakal a dokonca skusal restartnut svoje motory ale bol jednoducho slabsi...no osobne si myslim ze psychicky je jednoznacne z GC pretekarov jednoznacne najsilnejsi ci?
majo

Re: Stúpania

Poslaťod sportovec » Štv 10. Dec 2015 23:01:49

berloq píše:
sportovec píše:Ja si to pamätám tak...
Tak to si asi pozeral iný pretek.

Takto sa ide na 100% na GC (Thomas Voeckler 2011):
https://youtu.be/RZopQzM_Ta0?t=511
https://youtu.be/O-VdTlMQ-lU?t=14654

A nie takto:
https://youtu.be/h7fX17nUilk?t=8179
+ zipsík v cieli pre peknú fotku do všetkých novín.
berloq píše:Contador na prašných cestách musí nechať absolútne všetko.
;)
Obrázok užívateľa
sportovec

Re: ...

Poslaťod Keram » Štv 10. Dec 2015 23:34:25

berloq píše:@Keram

Toto si napísal hneď po tej andorrskej etape:

"Nebola to zla etapa ale k epickej bitke mala daleko. Do posledneho stupania bol zaujimavejsi unik ako hlavny peloton ( ak neratam vybuch Frooma) a na poslednom stupani to miesto toho kto koho utrhne bolo skor o tom kto neskor odpadne. Prijemne ma prekvapil Dumolin. Vazne sa z neho stava adept na celkove. Sklamali borci z Movistaru. Asi im uz dochadza para."

To je trošku tvrdé hodnotenie, na to, že si tú etapu nesledoval. Ono mne to je jedno... ale čo si má o tom človek myslieť, keď si následne diskutoval o "epickosti a neepickosti" tej etapy a ani si ju nevidel?

Ale za "hlasovanie" diki. ;)

Teraz si ma dostal :) Aby som to spresnil tak zaciatok som videl potom som bol mimo domu a videl som uz len poslednych 4-5 km. Tento obraz som si urobil z precitaneho clanku na CI a z fora cyclingnews.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Re: ...

Poslaťod berloq » Štv 10. Dec 2015 23:42:19

Keram píše:Teraz si ma dostal :) Aby som to spresnil tak zaciatok som videl potom som bol mimo domu a videl som uz len poslednych 4-5 km. Tento obraz som si urobil z precitaneho clanku na CI a z fora cyclingnews.

V pohode.

Ja len nemám rád, keď sa s niekým o niečom bavím a nakoniec vyplynie, že si to celé vymyslel, alebo sa poprípade dozviem, že to ani nie je jeho myšlienka, že to niekde odkukal a potom robí chytrého. Ale to teraz samozrejme neber osobne :)
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod berloq » Pia 11. Dec 2015 0:00:29

@sportovec
V prvom rade a to nesmerujem len tebe, nájde sa tu zopár ďalších. Neobhajuj predo mnou Contadora... Ono sa tu na začiatku roku 2014, keď väčšina miestnych zistili, že Contador je naozaj veľký pretekár vytvoril taký kult jeho vyznávačov, ktorí ho obraňujú a obhajujú a ani nie je pred čím... Absolútne tomu nechápem ako sa to mohlo stať a ako sa to môže stále diať, ale jednoducho deje sa to. Triezvy pohľad to je tabu! Contador to robí dobre! Bude neporaziteľný! V žiadnom prípade nemal krízu! Prosím nemusiš takto reagovať predo mnou. Ja som tu Contadora obhajoval v roku 2013 keď bol na tom relatívne veľmi zle a samozrejme pre väčšinu miestnej (CI) komunity to bol len nejaký lepší cyklista, ktorého velebia ako legendu a on vlastne dobre nejazdí, Všetci si do neho radi kopli. Samozrejme to bolo spôsobené tým, že pre väčšinu začala cyklistika existovať v roku 2012, keď Conta sedel. V roku 2014 následne všetci pochopili, že je stále veľký cyklista a nie len "niekto z článkov o kom sa stále píše", tu chodili také individuá, ktoré písali ako Froomeho absolútne zvalcuje... ako bol Contador o polovicu silnejší od Froomeho na Dauphiné14 na Col du Beál a len ho nechal vyhrať, ako má Tour v kapse a podobne... Nie ďakujem.

To chceš naozaj spochybniť Contadorovu krízu na Finestre 2015? Fakt? Nebuď smiešny... to, že bol na totálnom suchu videl absolútne každý. To, že sám vedel, že sa ani od Landu ani od Arua nemôže vzdialiť ani na meter, lebo vedel, že v kopci im to ide minimálne rovnako dobre ako jemu, o čom len svedčí, že sa pri ich nástupoch na tom kopci naozaj snažil dotiahnuť, no nešlo mu to. To, že sám priznal, že ho pokúsala veľká kríza... Prečo? Pred kým ho obhajuješ? Načo ho idealizuješ? A to že posledný kilometer, ktorý je v Sestriere úplná rovina, prakticky oslavoval, nie je argument, pretože tam už bolo všetko jasné...

A na koniec: tá istá etapa, o ktorej sa bavíme sa išla aj v roku 2011 ako 20. etapa... Pred tou etapou mal Contador ešte oveľa väčší náskok ako v tomto roku... Takto sa šetril vtedy na TdF https://www.youtube.com/watch?v=L-rZXD5HiZ8
Obrázok užívateľa
berloq

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné-Kríza Contadora

Poslaťod Miki » Pia 11. Dec 2015 12:49:13

Z cyklistov na celkové poradie je mi Contador najsympatickejší.Pokiaľ sa týka Finestra,tak tam išlo jednoznačne o krízu a poriadnu.Ale čuduje sa niekto?Astana išla celé Giro na jednotku,porovnateľne ako Sky na Tour 2012 .Tinkoff bol na Gire v minulom roku o triedu slabší a preto je u mňa Contador jednotka,lebo sa dokáže pobiť o prvenstvo aj so slabším tímom.Neviem si ani predstaviť,aký by bol,keby mal napr.za sebou Sky.
Miki

Poslaťod sportovec » Sob 12. Dec 2015 17:20:48

majo píše:ja osobne som ziadne vypustenie contika na finestre nevidel...

Nemyslel som vypustenie. Ale zdalo sa mi že nešiel proste na plný plyn na tých podivných prašných cestách. Sám by som to asi spravil rovnako, keby som mal víťazstvo +/- vo vrecku. Tak by som to zrovna tam nepretáčal cez závit. Ale tak ja som len internetový fanúšik a veľký Alberto nám sem nezavíta, takže tak ... ;)
Obrázok užívateľa
sportovec

Poslaťod majo » Ned 13. Dec 2015 0:13:13

sportovec píše:
majo píše:ja osobne som ziadne vypustenie contika na finestre nevidel...

Nemyslel som vypustenie. Ale zdalo sa mi že nešiel proste na plný plyn na tých podivných prašných cestách. Sám by som to asi spravil rovnako, keby som mal víťazstvo +/- vo vrecku. Tak by som to zrovna tam nepretáčal cez závit. Ale tak ja som len internetový fanúšik a veľký Alberto nám sem nezavíta, takže tak ... ;)

no asi je to tak...kazdy mame svojich favoritov a kazdy vidime ich vykony inak...a v tom je sport krasny...keby sme vsetci fandili tomu istemu to by bola nuda tak sa aspon mame o co(v dobrom) natahovat :D
majo

Poslaťod elviska » Uto 15. Dec 2015 20:51:57

Budúci rok budú Majstrovstvá Slovenska a Česka v Prahe. http://www.profipeloton.cz/cs/mdl/info/ ... vnim-meste
elviska

Poslaťod dexterko » Uto 15. Dec 2015 21:08:32

fiufi, no Prahu by som teda nečakal, ale aspoň mám konečne dôvod tam zavítať. Česi zrejme nechceli nechať nič na náhodu čo sa týka návštevnosti. Len dúfam, že si naši nezoberú príklad a neprasknú to do Brarislavy.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod majo » Uto 15. Dec 2015 21:44:19

zaujimave info...myslim ze tu prahu by som mohol aj ja navstivit vzhladom na znamych ktori su tiez maniaci do cestnej cyklistiky...super
majo

Poslaťod menovatel » Str 16. Dec 2015 11:58:46

dexterko píše:fiufi, no Prahu by som teda nečakal, ale aspoň mám konečne dôvod tam zavítať. Česi zrejme nechceli nechať nič na náhodu čo sa týka návštevnosti. Len dúfam, že si naši nezoberú príklad a neprasknú to do Bratislavy.

No na Sagana by ľudia aj prišli, ale inak súhlasím, že nás - verných bratislavských fanúšikov - nie je dosť. Okruh s kopcom by som si predstaviť vedel, pár krát ich prehnať trebárs od Snežienky cez Kamzík na Kolibu, alebo niečo okolo Horského parku a Slavína, prípadne na zmenu Rača - Biely Kríž - Pekná cesta.
Nehrozí v Prahe smog? Inak písali, že zvyšok šampionátu (TT, ženy, juniori) sa koná v Kyjove, čiže tradične blízko spoločnej hranice, lebo uzavrieť taký kus Prahy im dovolia len na jeden deň pre eliťákov. Tomu sa vraví zlízať smotanu.
menovatel

Poslaťod ifčopifčo » Str 16. Dec 2015 17:31:05

Vážení sportovní přátelé, Je nám to nemilé ale musíme se omluvit celé cyklistické veřejnosti. Včerejšího dne došlo mezi mnou Jaroslavem Vašíčkem a Českým svazem cyklistiky ke komunikačnímu nedorozumění při přípravách Mistrovství ČR a SR .Mojí vinou došlo k tomu,že jsem neuváženě uveřejnil tiskovou zprávu o šampionátu který se měl konat v Praze. Tato zpráva se nezakládá na pravdě a šampionát v Praze nebude. S pozdravem

Jaroslav Vašíček

Takže škoda, tešil som sa a bol som už rozhodnutý do Prahy ísť.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Str 16. Dec 2015 17:42:09

Odkiaľ to máš Ifčo? Tiež by ma zaujímal ten Kyjov, čo je na tom pravdy.

edit: už som to našiel. Len ten Kyjov ma ešte zaujíma. Redakcia nemá náhodou nejaké tajné info, s ktorými by sa s nami rada podelila? Privítam aj hocijakú špekuláciu :D
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod lukas » Str 16. Dec 2015 21:37:35

dexterko píše:Odkiaľ to máš Ifčo? Tiež by ma zaujímal ten Kyjov, čo je na tom pravdy.
edit: už som to našiel. Len ten Kyjov ma ešte zaujíma. Redakcia nemá náhodou nejaké tajné info, s ktorými by sa s nami rada podelila? Privítam aj hocijakú špekuláciu :D

Redakcia nemá žiadne tajné info. Česká strana tej slovenskej zatiaľ o majstráku vraj vôbec nič nepovedala. Prezident ČSC na MS ešte dejisko nevedel a ani teraz sa vraj na SZC nevie o ničom definitívnom. O Prahe som počul, mňa skôr prekvapila informácia, že to bude organizovať p. Vašíček, to som čakal menej ako Prahu. Zatiaľ čo nám tú správu, ktorá vyšla na českých portáloch o Prahe, poslal, tú negujúcu mi už neposlal, takže fakt neviem, čo sa deje.
O Kyjove bolo kde čo?
Je potrebné si uvedomiť, že organizovať také niečo je veľmi náročné a prakticky na to nie sú kandidáti, veď ČSC reálne hľadá organizátora už 1,5 roka.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod ifčopifčo » Str 16. Dec 2015 22:50:43

lukas píše:Redakcia nemá žiadne tajné info. Česká strana tej slovenskej zatiaľ o majstráku vraj vôbec nič nepovedala. Prezident ČSC na MS ešte dejisko nevedel a ani teraz sa vraj na SZC nevie o ničom definitívnom. O Prahe som počul, mňa skôr prekvapila informácia, že to bude organizovať p. Vašíček, to som čakal menej ako Prahu. Zatiaľ čo nám tú správu, ktorá vyšla na českých portáloch o Prahe, poslal, tú negujúcu mi už neposlal, takže fakt neviem, čo sa deje.
O Kyjove bolo kde čo?
Je potrebné si uvedomiť, že organizovať také niečo je veľmi náročné a prakticky na to nie sú kandidáti, veď ČSC reálne hľadá organizátora už 1,5 roka.

Niekde som čítal že ČSC vyhlásil výberové konanie na usporiadateľa majstrovstiev ale neviem ako to skončilo. Myslím si že majstrák v Prahe by bol fajn a ten okruh ktorý predstavili sa mi páči, trochu to tam poznám a boli by to zaujímavé preteky.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod menovatel » Štv 17. Dec 2015 0:17:39

lukas píše:
dexterko píše:Odkiaľ to máš Ifčo? Tiež by ma zaujímal ten Kyjov, čo je na tom pravdy.

Redakcia nemá žiadne tajné info. Česká strana tej slovenskej zatiaľ o majstráku vraj vôbec nič nepovedala. Prezident ČSC na MS ešte dejisko nevedel a ani teraz sa vraj na SZC nevie o ničom definitívnom. O Prahe som počul, mňa skôr prekvapila informácia, že to bude organizovať p. Vašíček, to som čakal menej ako Prahu. Zatiaľ čo nám tú správu, ktorá vyšla na českých portáloch o Prahe, poslal, tú negujúcu mi už neposlal, takže fakt neviem, čo sa deje.
O Kyjove bolo kde čo?

Kyjov sa spomína(l) na supercycling.cz:
"Mistrovství republiky 2016, opět společné se Slováky, bude rozděleno do dvou lokalit. Časovky se pojedou v Kyjově, který v sobotu 25. června rovněž uspořádá silniční závody žen, juniorek a juniorů. V Praze totiž není možné uzavřít trasu na dva dny."
Ale po stornovaní Prahy ťažko povedať vo co go. Tá kačica bola rozhodne detailne prepracovaná.
menovatel

Poslaťod berloq » Pia 18. Dec 2015 14:10:47

Len malé vyhodnotenie ankety:
Mortirolo: víťaz so štyrmi hlasmi
Finestre: tri hlasy (aj môj, ktorý som nenapísal)
Alp d´Huez: jeden hlas
St. Martin a Gallina nebodovali.

No asi z toho nejde príliš nič vyvodzovať, ani obľúbenosť pretekov a možno ani kvalitu samotného preteku, keďže tá vzorka je aj na toto fórum dosť malá. Ale zase víťaz sa ako relevantný brať dá a nedivím sa tomu, pretože Mortirolo bolo naozaj... ako to nazvať? Veľmi intenzívne!

Ešte by som spomenul ďalšie výrazné stúpania sezóny:

Alto de la Hazallanas: už ho niekto uvádzal. Stúpanie došlo na radu strašne skoro v roku, prakticky ešte cez zimu vo februári na Okolo Andalúzie. Stúpanie naozaj brutálne, ktoré v druhej polovici len málokedy povolí pod 10%. A videli sme aj skvelú cyklistiku, skvelé využitie pozície od Contadora a nakoniec nečakane skvelú Froomeho stíhačku.

Monte Terminilo: Na pretekoch Dvoch morí určilo víťaza. Quintana vtedy udrel veľkolepou silou.

Rettenbachgletcher: Asi vôbec najťažšie cieľové stúpanie sezóny ukázalo prekrásne vysokohorské prostredie. Škoda len, že sa vo Švajčiarsku nestretla úplne top konkurencia. Na vrchole bol prvý Pinot, ktorý však počas stúpania vôbec nevyzeral, že ide pre víťazstvo.

Zo stúpaní TdF: by som ešte rád spomenul Tourmalet. Na úpätí Tourmaletu sa nachádzalo tak 170 ľudí po kope. Z La Mongie vychádzalo spolu tak 20 silných... takú moc má a Astana to vtedy celkom využila. A potom ešte Col de la Croix de Fer a Glandon, tu je potrebné si uvedomiť, že sa jedná v širšom slova zmysle sa o to isté stúpanie, prekonávanie toho istého masívu, len z inej strany. Takže to bolo pre ľudí vlastne skvelé... dotiahnuť karavany a vidieť tri krásne horské etapy bez presunov. A čo viac, videli sme tu aj veľa skvelých atakov. Útočil tu Contador, svoj fenomenálny útok tu naplánoval Nibali a nakoniec aj samotní Valverde s Quintanom.

Alto Ermita de Alba: ďalšia astúrijská pekelná stena, ktorú dokonca zrovnávali so Zoncolanom. Schleckove víťazstvo bolo parádne, škoda len, že favoriti toho mali na prudkých úsekoch dosť.
Obrázok užívateľa
berloq

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia