Miki píše:ÁNO.Je to mocenský boj.UCI chce previesť nejaké zmeny v seriáli World tour,s ktorými ASO nesúhlasí..O aké zmeny ide presne neviem.Spomína sa uzavretie seriálu World Tour s čím ASO nesú
úhlasí.V HC Kategorii si budú môcť pozvať len 7O percent týmov WORLD tour,alebo ešte menej podľa ich uváženia.
Asi sa jedná o to,že by si nemôhli pozvať niektoré francúzke celky bez licencie World tour,pokiaľ by to bola uzavretá súťaž.Teraz pôjde o to na ktorú stranu sa pridajú všetky tými s najvyššou licenciou.Ak by podporili UCI celkom ľahko môže prísť k bojkotu Tour.Bolo by zaujímavé ako by v tom prípade reagovali organizátori Okolo Švajčiarska.Či by nenatiahli preteky aspoň na 2 týždne,resp posunuli termín.Ak by napr. prišlo k bojkotu ,Tour by sa totálne zosmiešnila.Ale to len špekulujem.
Miki píše:UCI pravdepodobne prejednávala tieto zmeny so zástupcami World Tour týmov.Takže podporu týmov asi majú.Jedná sa tam aj o licencie,ktoré sa budú udeľovať na 3 roky,aby mali tými väčšiu stabilitu.Aká by to bola tour bez najlepších týmov,keby následne išiel truc podnik Okolo Švajčiarska.Nikto by ju nesledoval.To isté by platilo aj i konkurenčných podnikov Tirreno addriaatico-Critérium Dauphine.Ak pojde pretekárom o body do rebrička uprednostnia Tirreno.
Miki píše:S tým Dauphine som sa pomýlil.Teba by fakt zaujímali preteky bez Nibaliho,Contadora,Froma,Sagana,Kittela,Cava a stovky ďalších najlepších pretekárov.To radšej pôjdem na Okolo Polska.I tam by bola konkurencia vyššia.A pozerať sa na hrady a zámky,to nie je ono.Ináč tieto príspevky sú len čisté špekulácie.
dexterko píše:@ifčo
Ja by som si taký istý nebol. Prežiť by zrejme prežila, predsa len 100 rokev je 100 rokov. Ale za akú cenu by prežila? Myslíš, že ak by tam boli ,,druhotriedny jazdci,, tak by to bola stále ta istá tdf ako teraz. Určite nie. História by ostala, ale veľkí sponzori asi nie. Rychlo by si spočítali kde je sledovanosť, a tá by sa výrazne posunula na giro a vueltu. Pretože tdf je preto veľkou, lebo tam chodia najväčší jazdci. Prokonty tími by ju dlho na vrchole neudržali. A to nevravím ako by to bolo s výsledkami, koľko jazdcov by bolo schopných ju dokončiť v čase. To by boli asi výnimky každý deň.
ifčopifčo píše:http://www.cyclingpro.net/velopro/road/aso-prend-la-main-et-quitte-le-worldtour
@dexterko - skús si to preložiť
dexterko píše:ifčopifčo píše:http://www.cyclingpro.net/velopro/road/aso-prend-la-main-et-quitte-le-worldtour
@dexterko - skús si to preložiť
Skúsil som. Teraz mi ty skús preložiť čo si tým chcel povedať.
ifčopifčo píše:Miki píše:UCI pravdepodobne prejednávala tieto zmeny so zástupcami World Tour týmov.Takže podporu týmov asi majú.Jedná sa tam aj o licencie,ktoré sa budú udeľovať na 3 roky,aby mali tými väčšiu stabilitu.Aká by to bola tour bez najlepších týmov,keby následne išiel truc podnik Okolo Švajčiarska.Nikto by ju nesledoval.To isté by platilo aj i konkurenčných podnikov Tirreno addriaatico-Critérium Dauphine.Ak pojde pretekárom o body do rebrička uprednostnia Tirreno.
To si naozaj myslíš že by Tour nikto nesledoval keby tam nešli nejaké tímy WT? Ja teda nie, Tour by určite prežila aj bez nejakých tímov, tímy bez Tour veľmi ťažko. Tirreno podľa mňa nekonkuruje Dauphine. Dauphine koliduje so Švajčiarskom, Tirrena s Paríž-Nice.
Späť na Svetová cyklistika - sezóna
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia