dexterko píše:@berloq
Stále sa nekompromisne staviaš na stranu ASO až mi to niekedy príde ako propaganda

Nevravím, že nemáš pravdu, ale sa mi zdá, že to strašne vidíš len z jednej strany.
O tom, že ASO organizuje preteky na špičkovej úrovni sa nemusíme baviť, to vidí každý. Ale je toto záruka úspechu proti UCI? Podľa mňa až taká veľká nie. ASO má proti UCI len jednu páku, síce veľkú, ale jednu. A tou je tdf. Ak by ju nemala, som presvedčený, že by takto nevyskakovali. Bez tdf by ostatné preteky už neboli takou silou proti UCI. Lenže ak tento plán zlyhá, tak neviem či majú aj plán B. Na druhej strane UCI ako riadiaci orgán má oveľa väčšiu moc. Má moc riadiť, nakazovať, zakazovať, meniť, klásť podmienky, diktovať. Oni dávajú licencie, oni sú tým lepidlom, ktoré celý ten kolos drží pokope. ASO je len jedna zo subdodávateľských spoločností. Ja by som tú silu ASO ako ty opisuješ, až takú veľkú nevidel. Ale stále je to len vec názoru. Čas určite ukáže kto má väčšiu silu.
Staviam, preto lebo chápem tomu, že to čo Tinkov nahustil všetkým do hláv, ako ASO okráda cyklistiku je blbosť. Ja nevravím, že tá momentálna hierarchia a štruktúra je ideálna (ostatne znovu sa rád odvolám vlastné príspevky z minulosti), ale dávať ASO do pozície, že zdržuje progres je tá najinfantilnejšia myšlienka.
Záruka úspechu? No je to záruka úspechu, pretože takto tradičné preteky nikto nenahradí... Na pretekoch vidíš, ktoré sú tradičné. Je len málo pretekov, na ktoré sa dá pozerať a pri tom vznikli pár rokov dozadu. Ako príklad som už uviedol Strade Bianche v krásnom Toskánsku.
S tými pákami je to tak, že TdF nie je veľkou ale obrovskou pákou

. Ktorá stačí... Ale nemôžeš predsa povedať, že jedinou! To nemôžeš. Majú 42% závodných dní (Ifčo, Roadcycling), to je väčšinový podiel, medzi jednotlivými organizátormi. To je podiel obrovský, bez týchto pretekov nemá WT vôbec žiadny zmysel.
A ďalšou vecou prečo to nie je páka jediná je, že sú to preteky strašne prestížne: Roubaix - kráľovná klasík, Vuelta jedna z troch GT, ktorá nepochybne stále naberá na popularite, La Doyenne - najstaršia klasika, jeden z 5 monumentov, Paris - Nice asi najprestížnejší etapák po GTs. To sú strašne významné preteky, ktoré majú obrovskú historickú cenu. A samozrejme veľa ďalších.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.