ifčopifčo píše:Nemám príliš rád tieto bulvárne reči ako sa cyklisti vzájomne nenávidia podľa týchto rečí sa už Sagan nenávidel s Kreuzigerom, Štybarom, teraz s Vivianim ....
Vysvetlenie je podľa mňa oveľa prozaickejšie, Viviani, keďže v Cannondale sa nevedelo ako budú pokračovať, dostal svoju prvú Tour ako odmenu za odslúžené roky, bol nominovaný na poslednú chvíľu, bola to jeho prvá Tour. Mal v nohách ťažké Giro a bol vo forme asi tak ako Sagan neskôr na Vuelte. Okrem toho podľa mňa v kariére nikdy nikomu šprinty nerozbiehal a ani Peter okrem Ossa na rozbiehanie šprintov navyknutý nebol a v podstate nie je doteraz. Možno pôvodne mal Petrovi pomôcť v záveroch ale jednoducho na to nemal. Veď on sám v svojej kariére napriek tomu že patrí k najrýchlejšim cyklistom mal častokrát problémy sa do špurtov vôbec dostať. Ja si pamätám že keď na záver Cannondeláci šaškovali so zelenými parochňami v Paríži tak sa toho Viviani aktívne zúčastnil a vôbec nevyzeral žeby mal s Petrom nejaký spor.
To je fakt, je to vždy na zasmiatie, ako sú všetci proti Saganovi...
Na druhú stranu ja nejaké nepriateľstva v pelotóne vôbec nevylučujem, dokonca som presvedčený, že tam 100% sú! Jasne, dneska sú cyklisti úplné bábky manažérov. Takže často musia zabudnúť na nejaké osobné veci a splniť to, čo po nich chce manažér. Lenže cyklistika je stále ten typ športu, kde, keď cyklista nechce tak nemusí nič spraviť a stačí povedať, že na to nemal. Čo mu na to môže manažér povedať?
Také známe rivality: Gilbert a GVA. Contador s Froomem. Contador vs Purito vs Piti. Nibali vs Aru. Sagan klan vs Velits klan. Vnútri Quick-Stepu... Tí všetci sú podľa mňa schopní sa v niektorých prípadoch riadiť heslom "nevadí, že som ja nevyhral, hlavne, že nevyhral on..." (alebo ako to je

)
A top rivalita! Rovny vs. Brambilla!

Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.