Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod lukas » Štv 04. Feb 2016 11:09:13

Focus-Shimano píše:@Lukáš ako to vyzerá s duklou? Je okolo nej nejak ticho ziadne predstavenie timu,nove stranky a to continentalna sezona pomaly zacina.

Nepatrí to celkom do tejto témy, lebo SK tímy majú svoju.
Tým, že je nové vedenie, budú viacerí úplne iní sponzori, dresy atď., všetko sa logicky naťahuje. Kontinentálna sezóna až na chorvátske podujatia, ktoré nepôjdu, nezačína vo februári, takže času majú dosť. Program pretekov aktualizujeme priebežne v sekcii kalendára:
http://www.cycling-info.sk/aktualna-sez ... ar-slovaci
Máte tam vyznačené všetky už isté preteky Dukly. Tie "v jednaní" tam nie sú. Začínajú v Kamerune a Maroku, čo sú podujatia, ktoré zároveň slúžia ako ideálne sústredenie v teple. Netreba míňať peniaze na kadejaké Malorky.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod paula@sile » Ned 07. Feb 2016 1:14:53

exklusivne-Interview s marcelom kittelom:
chcem byt stastnym s tym, co robim………….

http://www.radsport-news.com/sport/sportnews_97044.htm
paula@sile

Poslaťod bloy » Uto 09. Feb 2016 19:07:36

To rozhodnutie ohľadom Kaťuše mi príde ako zlý vtip. "Rekreačný doping", to je dobré. S takýmito argumentmi možno omilostiť naozaj čokoľvek, zaujímalo by ma koľko rekreačných dopérov môže mať jeden tím.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod MichalJ » Uto 09. Feb 2016 19:23:55

Mne osobne to naopak dáva zmysel. Paolini nedopoval v zmysle že by používal látky na zvýšenie výkonu, ale chytili ho na kokaín čo v podstate vážne využíval vo svojom "voľnom čase". Určite by som to nestaval na rovnakú úroveň pri takomto probléme.
MichalJ

Poslaťod bloy » Uto 09. Feb 2016 20:07:09

To je podľa mňa rovnako pofidérna argumentácia ako od UCI. Sú viaceré zakázané látky, ktoré sú napríklad súčasťou liekov, potravín či potravinových doplnkov; ak možno rekreačne dopovať, potom predsa možno rovnako požívať tieto potraviny a lieky, ktoré navyše nie sú spojené s trestnou činnosťou, etc. Veľmi by ma zaujímalo, či normy UCI povoľujú dopovať vo voľnom čase ak úmyslom pretekára (vraj) nie je zvýšenie výkonu, silne o tom pochybujem. Ak nie potom je toto rozhodnutie absolútne účelové. Alebo to má platiť iba pre tvrdé drogy? Tie budú mať u UCI výnimku ?

Len tak pomimo: ja osobne nie som za vylúčenie Kaťuše; len mám stále viac pocit, že tie pravidlá reálne nefungujú a UCI si robí čo chce a nejaké odôvodnenie si už nájde.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Focus-Shimano » Uto 09. Feb 2016 23:01:17

Tak polini bol závislý aj od liekov na spanie mal nejaké úmrtie V rodine A ťažko sa s tým vyrovnával plus K.tomu pridal kokaín takže to je iný prípad ako Vorganov ktorý svinsky dopoval ale zaráža ma ako sa ku tomu stavia UCI podľa mňa mala dostať Katusha trest.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod MichalJ » Štv 11. Feb 2016 0:52:29

Pozor, ja som rozhodne nepovedal nič o tom že by to nemali trestať, na individuálnej úrovni. Paolini za to trest dostal. Ale prišlo by mi príliš kruté dať teraz kvôli tomu trest celému tímu. Špeciálne pre Kristoffa by to znamenlo že príde o svoj vrchol sezóny. Myslim že zohralo rolu to že na JK bude chýbať Dekenkolb. Keby mali chýbať obaja obhajcovia monumentov, tak by tým predsalen utpeli aj samotné preteky. Čiže tá výnimka mi za týchto okolností príde vhodná. Osobne by som to spravil rovnako.
MichalJ

Poslaťod ifčopifčo » Štv 11. Feb 2016 10:51:43

MichalJ píše:Pozor, ja som rozhodne nepovedal nič o tom že by to nemali trestať, na individuálnej úrovni. Paolini za to trest dostal. Ale prišlo by mi príliš kruté dať teraz kvôli tomu trest celému tímu. Špeciálne pre Kristoffa by to znamenlo že príde o svoj vrchol sezóny. Myslim že zohralo rolu to že na JK bude chýbať Dekenkolb. Keby mali chýbať obaja obhajcovia monumentov, tak by tým predsalen utpeli aj samotné preteky. Čiže tá výnimka mi za týchto okolností príde vhodná. Osobne by som to spravil rovnako.

Ono celá tá kolektívna vina je trochu zvláštna, vo WT tíme je 25-30 cyklistov a sám cyklista môže ťažko zabrániť tomu aby nejakí jeho kolegovia nebrali doping. S mnohými cyklistami ktorí majú iný kalendár je v minimálnom styku. Mne sa jednoducho princíp kolektívnej viny už z princípu nepáči. Radšej nech prísnejšie trestajú tých ktorí dokázateľne brali doping ako trestať iných len preto že sú s hriešnikom v jednom tíme.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Pet » Štv 11. Feb 2016 21:20:59

Treba si uvedomiť, že ten doper je napr. dvorným domestikom Krištoffa a pomôže mu vyhrať viacero pretekov. Potom už ani víťazstvo Alexa nemusí byť bez škrupúľ.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod berloq » Sob 13. Feb 2016 22:50:55

Po dvoch arabských pretekoch zostáva, najväčšie "podivno" okolo Cavendisha. Je celkovým víťazom Kataru, ale... No pre neho je asi viac smerodajných tých päť etáp, ktoré na týchto pretekoch prehral. To čo bolo v minulosti pre neho absolútne typické, teda taký ten kick, keď na neho nemal šancu nikto reagovať a vyzerali pri ňom o triedu slabší. Ten kick vidíme stále, ale nie u Cavendisha. Videl som to teraz u Kittela, ktorý keď začal šprint bol už tak ďaleko od ostatných, že sa bojovalo o druhé miesto. To boli pre Cavendisha dve dosť jasné porážky...

Kristoffa tu nechcem nijako podceňovať, keď je v laufe dokáže porážať koho chce. Lenže v takto hladkých šprintoch, kde si mohli zostavy postaviť vlaky, s ním prehral 3x. Ale Cavendish ho mohol poraziť aj bez vlaku... keby na to mal... Lenže nemal, Kristoff opäť rozbiehal strašne dlhé šprinty, no Cav sa aj tak cez neho nedostal. Skrátka Cavendish príliš formu nemá a je otázne či sa do nej ešte dostane, pretože už aj minulé sezóny pomaly naberali takú klesajúcu tendenciu.

Takže suma sumárum... Cavendish vyhral, no musí poriadne zabrať, jeho pracovnou náplňou bude vyhrávať šprinty a tam je zatiaľ na úrovni ľudí, ktorých ešte nedávno nechával ďaleko za sebou.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod ifčopifčo » Sob 13. Feb 2016 23:17:22

berloq píše:Po dvoch arabských pretekoch zostáva, najväčšie "podivno" okolo Cavendisha. Je celkovým víťazom Kataru, ale... No pre neho je asi viac smerodajných tých päť etáp, ktoré na týchto pretekoch prehral. To čo bolo v minulosti pre neho absolútne typické, teda taký ten kick, keď na neho nemal šancu nikto reagovať a vyzerali pri ňom o triedu slabší. Ten kick vidíme stále, ale nie u Cavendisha. Videl som to teraz u Kittela, ktorý keď začal šprint bol už tak ďaleko od ostatných, že sa bojovalo o druhé miesto. To boli pre Cavendisha dve dosť jasné porážky...

Kristoffa tu nechcem nijako podceňovať, keď je v laufe dokáže porážať koho chce. Lenže v takto hladkých šprintoch, kde si mohli zostavy postaviť vlaky, s ním prehral 3x. Ale Cavendish ho mohol poraziť aj bez vlaku... keby na to mal... Lenže nemal, Kristoff opäť rozbiehal strašne dlhé šprinty, no Cav sa aj tak cez neho nedostal. Skrátka Cavendish príliš formu nemá a je otázne či sa do nej ešte dostane, pretože už aj minulé sezóny pomaly naberali takú klesajúcu tendenciu.

Takže suma sumárum... Cavendish vyhral, no musí poriadne zabrať, jeho pracovnou náplňou bude vyhrávať šprinty a tam je zatiaľ na úrovni ľudí, ktorých ešte nedávno nechával ďaleko za sebou.

Mne sa to až také zlé s Cavom nevidí. V Dubaji bol v dvoch šprintoch, v jednom prehral s Kittelom, v druhom s Kittelom a Vivianim. Takže podľa mňa žiadna hanba. V Katare raz vyhral, dva krát prehral veľmi tesne s Kristoffom (druhý krát to bolo len vďaka tomu že Kristoff je väčší) a do jedného šprintu sa nedostal, keď bol pád a Kaťuša to skvele rozbehla. Nemyslím si žeby oproti začiatku minulého roku bol nejako výrazne slabší.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Tibi » Ned 14. Feb 2016 9:24:00

berloq píše:Po dvoch arabských pretekoch zostáva, najväčšie "podivno" okolo Cavendisha. Je celkovým víťazom Kataru, ale... No pre neho je asi viac smerodajných tých päť etáp, ktoré na týchto pretekoch prehral. To čo bolo v minulosti pre neho absolútne typické, teda taký ten kick, keď na neho nemal šancu nikto reagovať a vyzerali pri ňom o triedu slabší. Ten kick vidíme stále, ale nie u Cavendisha. Videl som to teraz u Kittela, ktorý keď začal šprint bol už tak ďaleko od ostatných, že sa bojovalo o druhé miesto. To boli pre Cavendisha dve dosť jasné porážky...

Súhlasím s týmto názorom. Cava sledujem v posledných rokoch pozorne a zdá sa mi rok od roku slabší a slabší.Myslím tým obdobie zhruba 3 rokov a porovnávam ho čisto s top. šprintérmi.Určite som od neho čakal viac hlavne minulý rok,keď bol úplne mimo Kittel. Jeho mierny úpadok som pripisoval hlavne tomu,že nám Mark starne.Lenže minulú sezónu dostaval na frak hlavne od Graipela(ozaj čo je stým chlapom??) a ten je od Cava ešte o 3 roky starší!!!!Tu by som chcel naznačiť,že ideálny vek pre šprintéra je o niečo nižší ako u vrchárov(teda podľa môjho názoru).Cav sa nedohodol na novej zmluve s Etixxom a aj to prezrádza niečo o jeho výkonnosti. Etixx je stále top tím,ak sa jedná o jednodňové preteky a šprintérske dojazdy. Už teraz s toho krásne ťaží Kittel.
Nuž uvidíme možno sa Mark ešte dostane do takej formy a pohody,že bude znova neprekonatelný. Podobne ako do pre mňa prekvapujúco dokázal minulú sezónu Graipel.
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod ifčopifčo » Ned 14. Feb 2016 11:37:09

@Tibi
Píšeš že je slabší a slabší a mne to pripomína situáciu s Petrom Saganom, po fantastickom roku 2013 sa v roku 2014 tiež začali šíriť názory že je slabší, že netrénuje, že má frajerku ...... Podľa mňa zabúdaš na jednu vec a to konkurenciu. Tá je každý rok iná, kvalitní šprintéri pribúdajú. Minulý rok bol Kittel out ale v životnej forme bol Greipel, objavili sa Ewan, Gaviria, Výkonnosť stabilizovali Viviani, Modolo, dole išiel Bouhanni či Demare. Minulý rok získal 14 víťazstiev čo nie je málo, chýba mu viac víťazstiev z TdF ale tam, ako si aj ty napísal, bol vo fantastickej forme Greipel.
V krátkych správach je Cavov výrok "Podľa údajov z power metra v záverečnej etape Dubaj Tour som vyvinul najväčšiu silu v šprinte od roku 2011, keď som bol v Sky." Ja mu nemám dôvod neveriť.
ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Ned 14. Feb 2016 12:52:48

Nemyslím si, že by Cav bol nejak mimo formu resp. by na to už nemal. Jasné je už zase o niečo starší, a pribudli ďalšie faktory, pre ktoré už asi nikdy nebude drviť konkurenciu ako v minulosti. Ako je už vyššie písané, tá špurtérska konkurencia je dnes veľmi veľká, prišlo veľmi veľa mladých dravých a drzých jazdcov, ktorí v dnešnej dobe majú lepšie, modernejšie podmienky na svoj vývoj a pracovaní na svojej sile a výkonnosti. Ďalšou pre mňa dôležitou vecou je, že Cav sa chystá na olympijskú dráhu a tá príprava bude zrejme trochu iná ako pominulé roky. Všetko bude sústreďovať k tomuto bodu. Podľa mňa aj preto s ním už Etixx nepredĺžil zmluvu. Oni nepotrebovali ,,starnúceho,, špurtéra, ktorého hlavným cieľom budú OH a keď bol k dispozícii borec menom Kittel, v ktorom videli Markovho nástupcu, nebolo čo riešiť. Na druhej strane pre Dimension Data to bol výhodný kauf ako sa zviditeľniť po posune do WT. Ďalej prešiel do iného tímu, kde si musel zvykať na nový štýl prípravy, jazdcov, bycikel... (vieme aké problémy mal Sagan po prestupe do TS). Všetko sú to drobnosti, ktoré keď sa sčítajú, tak výsledok toho je, že Markovu dominanciu už odvial vietor.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod berloq » Ned 14. Feb 2016 13:23:53

No je to práve to, že Cavendish má nástupcu. Jasne, môžeme to brať, že predviedol pár dobrých šprintov, lenže z pohľadu Manx Missile to boli šprinty B kategórie. Bavíme s atu o Cavendishovi, ktorý asi tak 5 rokov predstavoval absolútneho krutovládcu šprintov. Tam sa nikto nechytal... Nemyslím si, že jeho terajšie neúspechy treba hádzať na vrub hlavne "zvýšenej konkurencii", tá sa dnes už dáva ako príčina všetkému možnému, či už je to na klasikách, v horách a aj tu v šprinte. Aj vtedy boli Farrar, Greipel a ďalší... a nestačili ani náhodou. Tak ako dnes nikto nestačí na Kittela.

Ten pokles je jasný. V Etixxe sa zdalo, že mu to nejde vďaka nezohranému tímu, lenže Kittel ukázal, že to nebolo len o tíme. Skrátka také tie drobnosti, čo sa hovoria, zlá podpora, o trochu nevýhodnejšia pozícia, viac vetra a podobne... Áno to je samozrejme byť môže, ale pár rokov dozadu by mu to nezabránilo zvíťaziť.

Ale zase neberte to tak, že nad čím sa diví. Ja to možno len tak, oproti tým jeho neskutočným ambíciám. San Remo > (možno Giro?) > Tour > olympijská dráha > MS. Možno ani nejde o to zrovnanie absolútneho veku napr. s takým Greipelom. Ale o ten vek na vrchole... nikto, naozaj nikto na svete nevyhráva stále. To jednoducho nejde... A niekto začne vyhrávať skoro to telo aj hlava sa unaví. To nie je len príklad Cavendisha, to je napr. aj u Contadora, ktorý ani náhodou nie je vo veku "na odpis", ale už to jednoducho nejde tak samo, ako v minulosti.

Ale samozrejme je to len začiatok sezóny, on môže pokojne zaznamenať veľké víťazstva, hlavne má veľa skúseností, ktoré mu môžu vyhrať etapu pokojne aj na TdF, tak ako v minulom roku.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Pet » Ned 14. Feb 2016 14:43:29

Každý z nás máme svoj kúsok pravdy. Citujem @ berloq : Ak niekto začne vyhrávať skoro to telo aj hlava sa unaví /Cav, Contador /. Však / napr. Sagan, Greipel..ostatní/ chceli vyhrávať aj predtým, len im to nevyšlo. Sagan - druhý na MSR a Flandry- A teraz mal aj potrebné šťastie. Alebo Cancellara. Keby ho nezastavili zranenia - mohol vyhrávať aj posledné 3 roky. Z iného športu je dobrým príkladom Federer. Jeho výkonnosť je dlhoročne konštantná a predsa nevyhráva ako kedysi. Lebo niekto iný - Novak je lepší. A tak to býva. Každý rok prichádzajú mladší, drzejší, lepšie trénovaní . O rok môže Ewan, Gaviria byť Kittela.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod Pet » Ned 14. Feb 2016 14:45:00

oprava biť Kittela.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod ifčopifčo » Ned 14. Feb 2016 16:32:54

@berloq -Ja sa nesporím o to že Cav je najlepší šprintér, to určite nie, pred dvoma rokmi to bol Kittel, pre rokom Greipel, ale on medzi top šprintérov patrí stále. Ja si nemyslím že by niekto mohol byť v súčasnej cyklistike a áno, konkurencii (Farrar? ;) )top v nejakých 5 sezónach za sebou. A netrúfam si povedať že je slabší ako pred 5 rokmi, výsledky má slabšie ale či je výkonnostne slabší nevieme posúdiť. To by sme museli vidieť dáta z jeho power metra aby sme to mohli jednoznačne posúdiť.
ifčopifčo

Poslaťod Tibi » Ned 14. Feb 2016 17:02:02

Ako píše Pet,každý z nás má kúsok pravdy.Mňa ešte zaujala berlogova myšlienka,ktorá sa týka dĺžky pobytu pretekára na vrchole a jeho následne vyčerpanie.Veľmi správne na to zareagolal Pet a porovnal to s Federerom a jeho novými konkurentmi(Djokovič,Murray)a naznačil,že Federer s tým nemá problém a je stále na vrchole.Čo je síce pravda.Roger sa ale tenisom baví a baví aj ľudí,len už nie je najlepší(jednoznačne za to môže konkurencia a tu by mal možno pravdu Ifčo).Lenže Federer sa tenisom baví(možno aj vďaka rodine),kdežto Cav mi príde niekedy nervózny.A tu by som dal za pravdu berlogovi,že nie každý pretekár sa dokáže zmieriť s konkurenciou(ktorú dlho nemal) a celkovo uniesť tlaky spojené s tým byť najlepší a byť hviezda.
Ja si len tak letmo spomínam na cyklokrosárske dvojičky Štybyho a mladého belgičana(tuším sa volal Albert),ktorí spolu súťažili od dorastencov.Štybar bol zväčša ten kto ťahal za kratší koniec.Albert sa stal ako prvý MS elite a suverénne vyhral aj svetový pohár v cyklokrose. Keď v tom čase doslova prevalcoval takú megahviezdu akou bol Sven Nys.No a dnes je Štyby 3-násobnym majstrom v cyklokrose-elite a má sľubne rozbehnutú kariéru na ceste.
No a o Albertovi ani počuť!!!!!!
Podľa mňa to je jednoznačne o hlave,zdravý a vnútornej pohode.
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod ifčopifčo » Ned 14. Feb 2016 17:14:32

Zaujímavý článok k 1. etape Kataru
http://www.supercycling.cz/novinky/zahr ... sCZyNDmFaU
ifčopifčo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia