od berloq » Str 10. Feb 2016 19:38:54
@Ifčo
Aha. Tak aspoň niečo spravili. Lenže je aj tak otázne či to pomôže, tam keď bude chcieť byť teplo tak tam aj bude. Podobne ako tomu bolo minulý rok na niektorých týchto arabských pretekoch. Cancellara s Boonenom zastavili pelotón, lebo sa to nedalo vydržať a (dobre)zaplatený Merckx sa tam s nimi hádal z vyhladeného vozidla, že to nie je až tak strašné a ním medzitým praskali galusky. Že má človek jeho formátu potrebu sa takto strápňovať... nechápem. No na tých divákov by som príliš nevsádzal... Nejaké fankluby asi dorazia, ale Katar to zatiaľ určite nie je taká turistická lokalita ako Dubaj a pozerať pri ceste bez tieňa v 40 stupňoch, neviem no... Jedine, že by Katar nejakých svojich ľudí zaplatil, že tam pôjdu k ceste.
@Paula
No práve, podľa mňa to tak bolo, že Lefeverovi sa tam tento rok až tak nechcelo a Arabi to podali svetu tak, že "im nedali pozvánku, kvôli bla bla...". Ale to je len môj názor, pretože mi to dôjde strašne podivné...
Je to tak, tým pretekom chýba nejaká hlbšia... proste niečo. Katar je síce kráľovstvo terezínov, takže je treba dodať, že pretek nejakú tvár má. Lenže je to len o tom, široká cesta, široko ďaleko nikde nikoho. Dlho som pochyboval o tom, ako to sakra môže byť dobrá príprava pred klasikami a v minulej sezóne mi to vyhlásenia Štybara iba potvrdili. Tak voľne povedané, naznačil, že ako to môže byť dobrá príprava na severské klasiky, keď je ten pretek snáď vo všetkom úplne iný... vymenoval protiklady šírka cesty, absolútne polarizované počasie, dĺžky etáp a podobne... A tento rok, keď sa obnovila Valencia, niektorí neváhali a zvolili európsky pretek. Skrátka si myslím, že je to celé o peniazoch... Možno si tam tí borci, víťazi, alebo aj účastnícke tímy, prídu na pekné peniaze, či už to je na papieri alebo neoficiálne.
UCI sa stále oháňa globalizáciou... Dobre ja nemám nič proti tomu, že tam tie preteky sú... Keď si Arabi zaplatia, že chcú vidieť hviezdy u nich doma, v poriadku, je to na tímoch. Ale prečo ich takto zvýhodňovať, keď každý vidí, že je to absolútne anti-cyklistické prostredie? Prečo im tam dovolili usporiadať MS? Aký to má zmysel? Úplne rovinatá trať, bez jediného záludného miesta, so slnkom nad hlavou, ktoré vypaľuje do cyklistov diery a s vetrom, ktorý zarýva do cyklistov pieskové zrná, bez divákov.... proste hnus, kúpená blbosť.
V blízkej budúcnosti kúpia WT štatút a to tam už budú musieť chodiť tímy naplno...
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.