Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod elviska » Pia 11. Mar 2016 19:31:41

elviska píše:
Roman píše:No dnes sa Tinkoffaci snazili, ale podla mna mu to nakoniec dost zle rozbehli

Tiež mám z toho taký pocit. Daktorí píšu že Peter zaspal šprint, ja mám skôr taký pocit že posledný domestik mu troška na konci zavadzal a potom už Peter nezachytil Gaviriu, Ewana a Vivianiho. A inak keď som dobre videla tak Peter lakťoval jedného jazdca.
Ifčopifčo: Napísal si skvelý komentár pod článok.
Inak Peter je v červenom drese. https://twitter.com/tinkoff_team/status ... 9062471681

Opravujem, Ifčopifčo: Napísal si skvelý komentár pod článkom.
elviska

Poslaťod ifčopifčo » Pia 11. Mar 2016 20:48:59

@elviska - vďaka za pochvalu, už ma dlho nikto nechválil, naposledy manželka keď som dobre navaril. ;)
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Pet » Sob 12. Mar 2016 9:23:31

ifčopifčo píše:@elviska - vďaka za pochvalu, už ma dlho nikto nechválil, naposledy manželka keď som dobre navaril. ;)

Kde sú tie časy keď kulinárske umenie nebolo jediným dôvodom na pochvalu od "mangelky" :roll:
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod Keram » Sob 12. Mar 2016 15:43:32

Po pozreti dojazdu si uvedomujem ze to nebolo od Sagana jeho najlepsie finale ale tiez aj to ze ti traja co ho predbehli su jednoducho rychlejsi ako on. Caleb Ewan aj Gaviria su nova ganeracia sprinterskych es a zanedlho s nimi budu mat co robit aj megahviezdy typu Kittel, Greipel ci Cavendish. Dnesna etapa mi pripada ako mini San Remo. O dost kratsie ale na druhej strane vlnitejsi teren. Tie dva kopce na konci su ako Poggio a Cipressa asi este o nieco tvrdsie. Som zvedavy ako si poradia s nimi dvaja hore menovani. Sagan ma velku sancu vyhrat ale ako to uz byva zase sa najde nejaky late attacker co mu to ukradne :) V kazdom pripade ak bude spurt tak dufam ze neprehra s Hagenom alebo Gregom ci Stybym. Tychto "sprinterov" by hadam mal v pohode zdolat :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 12. Mar 2016 16:28:24

Dúfam že Peter dnes zaboduje Hagen,Avermaet ani Štybar sa s ním nemôžu rovnať.Ak nie Sagan tak dúfam že vyhrá nejaký Belgičan to je jedno ktorý.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

P-N

Poslaťod berloq » Sob 12. Mar 2016 18:48:46

Kráľovská etapa P-N asi ešte vôbec nič nerozhodla... Napriek tomu môže byť Thommas relatívne pokojný, pretože náskok má slušný, ale samozrejme nie rozhodujúci.

Cesta za slnkom - tento raz asi doslovne. Úvodné pochmúrne dni etapáku cyklisti viac či menej v pohode prežili a teraz si užívajú slnečné počasie. No priznám sa potom čo zrušili etapu v relatívne malých nadmorských výškach v Centrálnom masíve, som čakal, že, aby už aj nebolo rozhodnuté. Našťastie sa tá prímorská klíma prejavila a je to v pohode. Teda dnes, to bola doslova krásna etapa... Slnkom nasvietené vápencové svahy Prímorských (Martime) Álp, úzke až nebezpečné horské cesty a krásne záverečné stúpanie. Proste paráda...

To, že vyhrá práve túto etapu Zakarin asi nečakal vôbec nikto... Contador, Porte, Sky a pekne s nimi vys*al Kaťušák. Tinkoff spravili etapu ťažkú, ale nie toľko, koľko by Contador potreboval. Sky pekne vyčkávali a keď potrebovali opäť klasicky počtom prevýšili všetkých súperov. Jazda Majku je chválihodná, okresal to pole dostatočne, lenže nestačilo to. Contadorove etaky sú strašne tvrdé, ale z neho sa stáva pomaly jazdec do posledných km stúpania, pretože tempo nástupu mu robí problém udržať v posledných rokoch... Keď spomeniem v roku 2009 na Montagne de Lure, kde Shlecka utrhol šialeným tempom, to je dosť veľký rozdiel. Porte mimo Sky a forma hneď nie je taká galaktická, ale asi s tým tento rok bude zachádzať opatrnejšie. No a Sky, to bola klasika... Thommas sa môže spoľahnúť na skvelých ľudí, ktorých má vždy pri sebe. On ako dráhar nemá problém držať tempo najlepších vrchárov, ale najlepšie/najhoršie na tom je, že on prakticky nebude líder svojho tímu, na žiadnom veľkom etapáku. Takže tá základňa Sky nemá dna...

Každopádne zajtra očakávam (asi skôr chcem vidieť :mrgreen: ) šialenú cyklistiku. Tá etapa k tomu proste provokuje, tak ako tomu bolo minulý rok. Ako som už napísal, Sky majú časovú výhodu a strašne silný tím, takže to bude chcieť šialené útoky podporené extra výkonom, aby Thommas zaostal. Takže dúfam, že až tá zajtrajšia etapa rozhodne. Je poriadne ťažká, tam sa dajú chytať veľké záseky.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod elviska » Sob 12. Mar 2016 19:36:33

Zajtrajšiu 5. etapu Tirreno Adriatico zrušili kvôli počasiu. http://cyclingquotes.com/news/tirreno-a ... e_to_snow/
elviska

Poslaťod ifčopifčo » Sob 12. Mar 2016 20:20:53

elviska píše:Zajtrajšiu 5. etapu Tirreno Adriatico zrušili kvôli počasiu. http://cyclingquotes.com/news/tirreno-a ... e_to_snow/

Tak to je zaujímavé, najväčší favoriti na GC sú tým pádom asi Gardener a Jungels. Ak sa teda niečo mimoriadne nestane v pondelok.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod West » Sob 12. Mar 2016 21:01:09

ifčopifčo píše:
elviska píše:Zajtrajšiu 5. etapu Tirreno Adriatico zrušili kvôli počasiu. http://cyclingquotes.com/news/tirreno-a ... e_to_snow/

Tak to je zaujímavé, najväčší favoriti na GC sú tým pádom asi Gardener a Jungels. Ak sa teda niečo mimoriadne nestane v pondelok.

Ale ani oni nie sú nejakí dominantní časovkári, takže tá posledná etapa môže byť poriadne napínavá. Rozhodovať budú možno sekundy. Ktovie ako je na tom Peťo. Tento rok ešte časovku nešiel, ale je tu veľká šanca, takže dúfam že pôjde do toho. Dnes to bola pre neho dosť frustrujúca etapa. Spartakus ho pripravil o nejakých kolegov, takže asi najsprávnejšie bolo skúsiť útok, čo aj urobil, ale Dimension Data a Sky tam boli v prevahe a chceli etapu pre seba, takže ho nepustili a s ním ísť do úniku pochopiteľne nechceli. Cummings to napokon vyhral dosť na drzáka, keď nechcel striedať a napokon im nastúpil. Tá jeho výhovorka, že mal v balíku "superšpurtéra" EBH a on iba pokrýval útoky podľa mňa neobstojí.
West

Poslaťod ifčopifčo » Sob 12. Mar 2016 21:45:41

@West - ťažko povedať že drzáka, DD to mali jednoducho výborne rozohraté. On naozaj nemal prečo striedať, ale keď už videl že ich nedobehnú tak skúsil únik. Nemusí sa nám to veľmi páčiť ale je to taktika ktorej sa podľa mňa nedá nič vyčítať. To je výhoda keď môžeš hrať viacerými kartami.
ifčopifčo

Poslaťod elviska » Sob 12. Mar 2016 21:48:25

West píše:
ifčopifčo píše:

Ale ani oni nie sú nejakí dominantní časovkári, takže tá posledná etapa môže byť poriadne napínavá. Rozhodovať budú možno sekundy. Ktovie ako je na tom Peťo. Tento rok ešte časovku nešiel, ale je tu veľká šanca, takže dúfam že pôjde do toho. Dnes to bola pre neho dosť frustrujúca etapa. Spartakus ho pripravil o nejakých kolegov, takže asi najsprávnejšie bolo skúsiť útok, čo aj urobil, ale Dimension Data a Sky tam boli v prevahe a chceli etapu pre seba, takže ho nepustili a s ním ísť do úniku pochopiteľne nechceli. Cummings to napokon vyhral dosť na drzáka, keď nechcel striedať a napokon im nastúpil. Tá jeho výhovorka, že mal v balíku "superšpurtéra" EBH a on iba pokrýval útoky podľa mňa neobstojí.

Inak mám jednu otázočku. Zdenek Štybar je dobrý časovkár? Lebo zatiaľ je lídrom GC. Ešte nás čaká jedna etapa a časovka. Som zvedavá kto vyhrá celkovo, šancu má aj Peter, ale favoriti asi budú Garderen a Jungels.
elviska

Poslaťod West » Sob 12. Mar 2016 22:05:48

elviska píše:Inak mám jednu otázočku. Zdenek Štybar je dobrý časovkár? Lebo zatiaľ je lídrom GC. Ešte nás čaká jedna etapa a časovka. Som zvedavá kto vyhrá celkovo, šancu má aj Peter, ale favoriti asi budú Garderen a Jungels.

Ak to ostane takto a rozhodovať bude tá 10km časovka (už boli nejaké tlaky aby to aspoň urobili kopcovitejšie), tak je Štybar pre mňa možno väčší kandidát ako Jungels. V podstate každý špičkový klasikár má potenciál dobre zajazdiť aj krátku časovku, len nie vždy má aj motiváciu. A Štyby ju teraz bude mať poriadnu. Náskok má pred ním 11 sekúnd a to môže rozhodnúť.
West

Poslaťod West » Sob 12. Mar 2016 22:24:32

ifčopifčo píše:@West - ťažko povedať že drzáka, DD to mali jednoducho výborne rozohraté. On naozaj nemal prečo striedať, ale keď už videl že ich nedobehnú tak skúsil únik. Nemusí sa nám to veľmi páčiť ale je to taktika ktorej sa podľa mňa nedá nič vyčítať. To je výhoda keď môžeš hrať viacerými kartami.

Možno som staromódny, ale mne podobné veci moc nerežú. Veď EBH ani nebol hlavný favorit do špurtu. Víťazstvo mu pochopiteľne nikto neberie, ale sympatie moc nezískal.
West

Poslaťod elviska » Sob 12. Mar 2016 22:33:55

West píše:
elviska píše:Inak mám jednu otázočku. Zdenek Štybar je dobrý časovkár? Lebo zatiaľ je lídrom GC. Ešte nás čaká jedna etapa a časovka. Som zvedavá kto vyhrá celkovo, šancu má aj Peter, ale favoriti asi budú Garderen a Jungels.

Ak to ostane takto a rozhodovať bude tá 10km časovka (už boli nejaké tlaky aby to aspoň urobili kopcovitejšie), tak je Štybar pre mňa možno väčší kandidát ako Jungels. V podstate každý špičkový klasikár má potenciál dobre zajazdiť aj krátku časovku, len nie vždy má aj motiváciu. A Štyby ju teraz bude mať poriadnu. Náskok má pred ním 11 sekúnd a to môže rozhodnúť.

Súhlasím že Štyby bude mať obrovskú motiváciu, ale napr taký Garderen je za Štybarom 9 sekund. No uvidíme v pondelok a utorok.
elviska

Poslaťod West » Sob 12. Mar 2016 22:46:54

elviska píše:Súhlasím že Štyby bude mať obrovskú motiváciu, ale napr taký Garderen je za Štybarom 9 sekund. No uvidíme v pondelok a utorok.

Ak by to bola dlhšia časovka, tak je to jasné. Ale tie krátke sú špecifické. Napríklad na poslednej TDF v 14km časovke Jungels stratil 38s, Sagan 41s, Garderen 42s a Štybar 45s. A to Garderenovi išlo o GC a Štybarovi v podstate o nič. Ale možno Garderen v príprave drel časovku a všetko to zvalcuje. Kto vie?
West

Poslaťod moskalenko » Ned 13. Mar 2016 10:38:08

Vôbec by som sa nedivil keby Štybar skončí za pódium. Zajtra sa rozdajú sekundy iným borcom a v utorok časovka
pre silových jazdcov! Verím v Petra bude rovnako motivovaný a pre tieto dve etapy je lepší tip jazdca!
Štybar má šancu ukázať či má ťah, alebo mu viacej vyhovuje zadné koleso niekoho iného!
Obrázok užívateľa
moskalenko

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Mar 2016 11:03:31

moskalenko píše:Vôbec by som sa nedivil keby Štybar skončí za pódium. Zajtra sa rozdajú sekundy iným borcom a v utorok časovka
pre silových jazdcov! Verím v Petra bude rovnako motivovaný a pre tieto dve etapy je lepší tip jazdca!
Štybar má šancu ukázať či má ťah, alebo mu viacej vyhovuje zadné koleso niekoho iného!

Napísať po druhej etape T-A že Štybar má ukázať či má ťah mi príde trochu zvláštne.
ifčopifčo

Poslaťod moskalenko » Ned 13. Mar 2016 12:51:24

ifčopifčo píše:
moskalenko píše:Vôbec by som sa nedivil keby Štybar skončí za pódium. Zajtra sa rozdajú sekundy iným borcom a v utorok časovka

Napísať po druhej etape T-A že Štybar má ukázať či má ťah mi príde trochu zvláštne.

Neviem čo je zvláštne na tom že chcem vedieť ako na tom Štybar je a či na to má?
Obrázok užívateľa
moskalenko

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Mar 2016 13:44:47

@moskalenko- to som aj ja zvedavý, ale že má ťah už ukázal v tej 2. etape, podľa mňa. Inak zadné koleso súpera je pozícia ktorá logicky viacej vyhovuje každému cyklistovi, myslíš si že nie? Takže tá tvoja otázka mi príde celá akási čudná, v podstate ani neviem čo si ňou chcel povedať.
ifčopifčo

Poslaťod moskalenko » Ned 13. Mar 2016 14:46:08

ifčopifčo píše:@moskalenko- to som aj ja zvedavý, ale že má ťah už ukázal v tej 2. etape, podľa mňa. Inak zadné koleso súpera je pozícia ktorá logicky viacej vyhovuje každému cyklistovi, myslíš si že nie? Takže tá tvoja otázka mi príde celá akási čudná, v podstate ani neviem čo si ňou chcel povedať.

To o čo išlo v mojom príspevku je obsiahnuté v prvých dvoch vetách. A tá druhá časť je viac o osobnom pocite zo
štýlu pretekania Z Štybara.
Obrázok užívateľa
moskalenko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia