Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod West » Pon 16. Máj 2016 7:49:47

Roman píše:Wow no Kristoff sa tam o nejaky sprint snazil (alebo to nebol Kristoff?) ale Peto ho len obehol ako nic a potom to uz vzdal. Jednoznacne najrychlejsi dnes

Nebolo to až tak o rýchlosti, ako o načasovaní. Bol tam silný protivietor, takže tí čo išli moc skoro, ostali stáť. Bolo treba čakať do poslednej chvíle a Peťo to urobil dokonale. A to väčšinou on patril k tým netrpezlivým. Super začiatok.
West

Tour de Yorkshire 2016 stage 3

Poslaťod sportovec » Pon 16. Máj 2016 9:32:04

Tak konečne sa mi v útrobách internetu (ruského) podarilo nájsť túto etapu (s anglickým/ruským komentárom). Naozaj pekná cyklistika. SKY to tam trhal na franforce, ale Thomas Voeckler sa vytrápil na hranicu svojich možností (spomenul si na rok 2011) ... 2x to vyzeralo, že je už hotový ... no a v závere ťahal už len toľko koľko bolo nutné + nakoniec zaútočil 1x v správny moment a výsledok sa dostavil.

+ samozrejme predviedol niečo zo svojho obvyklého repertoáru ... slovami komentátora: "He has invisible ice cream in his mind."
Obrázok užívateľa
sportovec

Re: Tour de Yorkshire 2016 stage 3

Poslaťod bloy » Pon 16. Máj 2016 9:54:26

sportovec píše:Tak konečne sa mi v útrobách internetu (ruského) podarilo nájsť túto etapu (s anglickým/ruským komentárom). Naozaj pekná cyklistika. SKY to tam trhal na franforce, ale Thomas Voeckler sa vytrápil na hranicu svojich možností (spomenul si na rok 2011) ... 2x to vyzeralo, že je už hotový ... no a v závere ťahal už len toľko koľko bolo nutné + nakoniec zaútočil 1x v správny moment a výsledok sa dostavil.

+ samozrejme predviedol niečo zo svojho obvyklého repertoáru ... slovami komentátora: "He has invisible ice cream in his mind."

Ten komentár nemal chybu. Ale veľmi ma to potešilo, lebo Thomas patrí k tým, ktorí cyklistike dávajú korenie.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod bloy » Pon 16. Máj 2016 9:55:07

Val píše:Ja určite. Aj keď nie som pán :-))))

Veľmi sa ospravedlňujem všetkým dámam.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod bloy » Pon 16. Máj 2016 9:56:07

Nemôžem si pomôcť, ale to Petrovo víťazstvo dnes ráno bol pre mňa - čisto subjektívne - asi najkrajší hromadný dojazd.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Alex » Pon 16. Máj 2016 13:09:22

AKé boli prosím Vás parametre minuloročného stúpania Mt.Baldy ?
Alex

Poslaťod ifčopifčo » Pon 16. Máj 2016 14:02:17

bloy píše:Nemôžem si pomôcť, ale to Petrovo víťazstvo dnes ráno bol pre mňa - čisto subjektívne - asi najkrajší hromadný dojazd.

Súhlasím, suverénne najkrajší dojazd na tohtoročnej Kalifornii ;)
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod lukas » Pon 16. Máj 2016 14:03:59

@Alex
Nedá sa to celkom jasne povedať, lebo Mt. Baldy sa uvádza ako 5-kilometrový kopec, ale stúpalo sa cez 45 km z nadmorskej výšky 300 m takmer do 2000.
Klikni si profil, lebo nezmestí sa sem.
http://www.cycling-info.sk/images/stori ... -velka.jpg
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod bloy » Pon 16. Máj 2016 14:09:12

lukas píše:@Alex
Nedá sa to celkom jasne povedať, lebo Mt. Baldy sa uvádza ako 5-kilometrový kopec, ale stúpalo sa cez 45 km z nadmorskej výšky 300 m takmer do 2000.

Keď na to pozerám, tak opäť žasnem nad Petrovým výkonom.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod West » Pon 16. Máj 2016 15:55:02

lukas píše:@Alex

Myslím že Mt. Baldy je len tá posledná najstrmšia časť. To predtým sú iné stúpania.
West

Poslaťod lukas » Pon 16. Máj 2016 17:32:55

West píše:Myslím že Mt. Baldy je len tá posledná najstrmšia časť. To predtým sú iné stúpania.

Samozrejme, chcel som tým povedať, že parametre Mt. Baldy nehovoria nič, lebo stúpalo sa už ďaleko pred tým, takže sa to ťažko porovnáva a údaje tých kopcov neboli dostupné, ak si dobre pamätám. Dá sa to len odhadovať podľa profilu.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod Keram » Pon 16. Máj 2016 18:17:11

Dufal som ze Peter vyhra aspon jednu etapu aj ked rovno prvu to som necakal. Skor tu dnesnu druhu. ALe myslim ze vyhra unik ked sa to uz takto vyvinulo lebo dnes to bude uplne na Tinkoff boys a ti podla mna nebudu mat ani chut ani schopnosti. A mozno nas opat Peto prekvapi :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Pon 16. Máj 2016 19:00:59

Keram píše:Dufal som ze Peter vyhra aspon jednu etapu aj ked rovno prvu to som necakal. Skor tu dnesnu druhu. ALe myslim ze vyhra unik ked sa to uz takto vyvinulo lebo dnes to bude uplne na Tinkoff boys a ti podla mna nebudu mat ani chut ani schopnosti. A mozno nas opat Peto prekvapi :D

Ja som v prvej etape tipoval Kristoffa, dnes to chalani z Tinkoffu budú veľmi ťažko kontrolovať, možné sú viaceré scenáre, optimálny je únik slabších cyklistov, od tej záverečnej 2. prémie je to cieľa ešte 30 km ak by tam bol Peter v popredí alebo mal neveľkú stratu a redukovaný peletón by dostihol únik tak šanca na výsledok by bola. Tiež som tipoval jedno Petrove víťazstvo ale spolieham sa na 4. etapu ktorá má klasikársky záver aj keď na ňu si určite brúsia zuby aj Avermaet, Štyby prípadne Vakoč, Stuyven ...
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod dexterko » Pon 16. Máj 2016 21:05:27

Mt. Baldy ako píše Lukáš je veľmi dlhé a tiahle stúpanie (čo sa išlo v 2015), kde na cca 40km nastúpali cca 1700 výškových metrov. Ťažký bol hlavne nájazd do kopca a samozrejme jeho posledné km, stred stúpania bol povedzme v normách, ktoré zvládajú aj slabí vrchári.

Naopak Gibraltar je relatívne krátke (oproti Mt. Baldy), prudké stúpanie a pravidelné, na cca 12km sa nastúpa cca 800 vm.

Mt. Baldy:
http://www.mapmyride.com/us/glendora-ca ... te-6459499

Gibraltar:
http://www.mapmyride.com/us/mission-can ... ute-532908

Naozaj je ťažké odhadovať či to PS zvládne. Pre Peťa je skôr ten tohtoročný kopec ťažší. Ale keď si pozrieme fakty a to ako zvládol Mt. Baldy a jeho súčasnú formu, tak si nemyslím, že by tam mal veľa stratiť. Iste pod podmienkou, že ho pôjde naplno. Tento rok ten faktor možného víťazstva GC tu zatiaľ nie je a ani po dnešku nebude, takže skôr si myslím, že to hnať do minuloročného extrému nebude. Ale tak, pri Peťovi nikto nikdy nevie čo urobí. Tak sa môžme len tešiť.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod dexterko » Pon 16. Máj 2016 21:12:15

ifčopifčo píše:
Keram píše:Dufal som ze Peter vyhra aspon jednu etapu aj ked rovno prvu to som necakal. Skor tu dnesnu druhu. ALe myslim ze vyhra unik ked sa to uz takto vyvinulo lebo dnes to bude uplne na Tinkoff boys a ti podla mna nebudu mat ani chut ani schopnosti. A mozno nas opat Peto prekvapi :D

Ja som v prvej etape tipoval Kristoffa, dnes to chalani z Tinkoffu budú veľmi ťažko kontrolovať, možné sú viaceré scenáre, optimálny je únik slabších cyklistov, od tej záverečnej 2. prémie je to cieľa ešte 30 km ak by tam bol Peter v popredí alebo mal neveľkú stratu a redukovaný peletón by dostihol únik tak šanca na výsledok by bola. Tiež som tipoval jedno Petrove víťazstvo ale spolieham sa na 4. etapu ktorá má klasikársky záver aj keď na ňu si určite brúsia zuby aj Avermaet, Štyby prípadne Vakoč, Stuyven ...

Optimálne tam pustiť dvoch-troch. Tiež si myslím, ako sa píše v preview, že dnes to nebude len na Tinkoffe. Kaťuša pôjde po etape na 100%. Etixx, keď tam nebudú mať človeka, tak ani netreba spomínať + veľa ďalších týmov. Snáď len GC tými to moc nebudú hnať. Osobne sa nebojím, že by PS dnes chýbal v boji o etapu.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod dem » Uto 17. Máj 2016 20:41:38

dem

Poslaťod ifčopifčo » Uto 17. Máj 2016 23:16:47

Dnes mám trochu strach o Bašku a Kolářa aby neprišli OTL. Dúfam že sa udržia v grupete.
ifčopifčo

Poslaťod menovatel » Str 18. Máj 2016 9:56:11

ifčopifčo píše:Dnes mám trochu strach o Bašku a Kolářa aby neprišli OTL. Dúfam že sa udržia v grupete.

Prišli v spoločnom grupete s PS. To samozrejme nezodpovedá rozdielnej výkonnosti v kopcoch. Mám dokonca pocit, že Peter schválne počkal ich (šprintérske) grupeto, aby im prípadne pomohol, nie len aby sa on sám šetril. Veď kedy ho brat naposledy predbehol o 8 minút, v detstve? BTW, z tohto pohľadu bolo asi dobre, že už nemuseli "hájiť česť" žltého trička.
Verím, že dnes oddýchnutý Peťo dačo predvedie v klasikárskom dojazde.
menovatel

Poslaťod MichalJ » Str 18. Máj 2016 10:16:27

Tak ono načo by sa tam Peter tlačil, keď vedel že to nebude na výsledok, a prísť s 5timi alebo 20timi minútami je fakt jedno. Juraj si asi chcel trochu pojazdiť, ale aj u neho si myslím, že keby šiel maximum, dá to ešte lepšie.
MichalJ

Poslaťod elviska » Str 18. Máj 2016 10:40:11

Peter asi ťahal troška aj svoje grupetto. https://www.instagram.com/p/BFh6AUILnBt/ A samozrejme bavil aj fanúšikov pri trati, wheelie. :)https://www.instagram.com/p/BFhw4ucoV1n/
elviska

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia