dexterko píše:Belgicko zase nesklamalo. QSF konečne svoju silu pretavili aj v nejakú tú taktiku a zaslúžene vyhrali. Škoda, že zasa sa tu nájdu perly ako boli márny, jediný čo neťahali, vyhrali zo šťastím... Isto sme pozerali tie isté preteky?? Veď celý závod sa niesol v ich réžii. Všetci sa museli prispôsobiť im. Isto to nemali presne takto naplánované, ale boli všade tam kde chceli byť a celý čas mali pretek pod kontrolu. To, že Sagan padol a otvoril tak cestu pre Gilberta je absolútne nepodstatné. QSF nachytal dvoch najväčších favoritov na Kapelmuure na hruškách. To bol rozhodujúci faktor dneška. Ak v tom neboli nejaké problémy, tak jednoznačne takticko-pozičná chyba oboch. Obaja sa týmto odsúdili na pomoc iných. Už nemali pretek vo vlastných rukách. Naspäť do rúk ho dostali až na Taaienbergu/Kruisbergu (ak sa to tak dá vôbec nazvať) a to už bolo neskoro. Či by Gilberta dobehli? No netrúfam si povedať. Pre mňa to je 50/50. Či už Sagan padol preto alebo preto je jedno. Proste padol len svojou jazdeckou chybou. Teraz zasa hrdý slovenský fanúšik hľadá všetko možné na čo by sa dalo vyhovoriť - bunda, banner, zábrany, diváci... Veľmi by som chcel vidieť tie názory, keby by bol na Saganovom mieste GvA. By tu bol znesený pod čiernu zem. Jediné pozitívum, že sa to stalo Saganovi vidím v tom, že lepšiu demonštráciu pravidla jazdy po kockách si jury ani nemohla priať. Pre mňa úplne zaslúžený víťaz. Klobúk dole.

Kapelmuur bol aky bol. ja by som to nenazval ako nejaku velky takticku chybu. to, ze to bol rozhodujuci faktor sa uz po pretekoch lahko hovori. pretoze tak ako to bol rozhodujuci faktor, tak stacilo malo k tomu aby to bol dovod kvoli ktoremu by QS odisli opat bez vyhry. myslim si, ze ani Gilbert a QS sami neverili ze to takto dopadne. inak Gilbert sa taktiez uhybal kockam co sa dalo. len si vybral pravu stranu na Kwaremonte, ktora tento rok bola trochu dalej od divakov.
teraz s odstupom casu som si isty, ze Gilberta by uplne v pohode chytili. mozno uz tesne po Paterbergu a mozno by ho vtedy uz Peto dostihol sam. Peto sa musel citit v pohode, lebo to jeho zrychlenie na Kwaremonte bolo presne ako minuly rok. ano Peto spravil chybu, ale nie na Kapelmuure ale na Kwaremonte.
napriek tomu, ze Gilberta mam celkom rad, tak nie som fanusik takychto vykonov z toho dovodu, ze by som sa vobec necudoval keby v buducnosti vitazstvo na RvV 2017 bolo pripisane Van Avermaetovi. aj ked je pravda, ze to stahovanie jeho naskoku dlho nemalo ziadnu poriadnu podobu. az potom ked sa vytvorila trojica Sagan, GVA, Naesen to zacalo mat vahu.
skoda toho padu aj kvoli tomu, ze sme boli ochudobneni o poriadnu akciu na poslednych 15 km. ale mozno je to lepsie, lebo nakoniec by mozno na paske zdolal Peta Avermaet:)