Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tour de France

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tour de France

Poslaťod West » Ned 19. Júl 2015 14:19:59

Keram píše:No neviem. Tie druhe miesta to je taky nelichotivy rekord. Ale verim ze ma vo svojej kariere potencial prekonat rekord v pocte zelenych triciek. Hoci mozno ze sa mu to nepodari za sebou. Ak to teraz dotiahne do konca uz bude na delenom druhom historickom mieste co je fantasticke. Dalej neviem presne kolky je v pocte dni v zelenom ale uz to je cez 60 a na Zabela mu chyba okolo 30. Aj tento rekord hadam prekona. Nepochybujem o tom ze Peter sa stane raz legendou Tour. Ak nou uz aj nie je. Taketo statistiky hoci aj so sekundranych sutazi su velmi cenne a historia si ich pamata.

No ďalšie roky bude možno ťažšie získať zelený dres, lebo tohtoročné profily etáp Peťovi veľmi sedeli. Ale v minulosti bývalo aj 8 etáp s hromadným dojazdom a ak budúci rok sa objaví niekto veľmi disponovaný, ako napr. Kittel vo svojej top forme a vyhrá 6. etáp, plus bude špurtovať aj na prémiách, tak to môže byť dráma až do konca.
West

TS

Poslaťod nat » Ned 19. Júl 2015 17:31:03

Co si myslite o TS? De Jongh mi pride uplny chaotik. Nevie ani donutit domestikov ako Majka, Kreuziger, Basso (uz na Gire) ist ich limity ked treba pomahat Albertovi.
Cela divna strategia , kde neboli prvy tyzden schopny dat petovi Benatiho aspon na posledne 3 km. (hlavne ze sa teraz vytesuju ako plnia timovu strategiu na zeleny dress, pricom okrem 13 etapy mu skoro vobec nepomohli)

A dnes ta strategia. Ako Peto svojou neskutocnou silou minimalizoval straty.
Ved dnes to bolo jasne, ze dnes unik nepustia. Tak na 2ke malo byt uplne peklo, odparat Gorilu a podla mna odychnuty Sagi by dnes Degenkolba a spol dal. (minimalne by nemal stratu na Gorilu.) Si myslim, ze keby to brutalne roztocili na tej 2ke tak to Andre neudrzi, minimalne ked by sa dostal spat do grupy by bol dobre vystaveny)

Vidim to dost negativisticky na monumenty (podpora a hlavne strategicke rady) bud. rok (hoci je este daleko)
nat

Poslaťod Keram » Ned 19. Júl 2015 17:55:18

ondro píše:
Keram píše:Sagan znova skace do uniku. V sprinterskej etape :lol: Jedine vysvetlenie je ze si neveri na zaverecny spurt. Lenze toto ho moze sakramentsky mrziet. Ak dnes da Greipel 50 a Sagan 0 bude zle. Toto nerobi dobre :roll:

Ja že naopak - riadne si verí. Vyhrá prémiu, počká na pelotón a ešte v cieli zašprintuje po nejaké body, tým pádom už bude zelený dres de facto jeho. Možno aj v prípade keby Greipel vyhral, podľa bodových ziskov. Ak bude mať dnes po etape náskok viac ako päťdesiat bodov, iba Greipelov zázrak v Alpách ho môže o to pripraviť. Alebo vyhrá etapu z úniku. Lenže načo by si ho ostatní ťahali do Valence? Mal by im sľúbiť, že po prémii im zaželá veľa šťastia a počká na pelotón.

Nakoniec to nebolo take dramaticke ako som predpokladal ale najhorsi scenar sa naplnil. V kazdom pripade Greipel sa asi nebude nejako sponovat v Alpach. Asi sa zameria na Pariz a ak mu popri tom spadne do ruk aj zeleny dres bude to brat ako bonus. Peter potrebuje tento naskok aspon udrzat pred poslednu etapu. Nikdy sa netesim ked vyhra Cav lebo ho nemam rad ale ked chcem jediny raz v zivote aby vyhral tak sa strati v grupette :lol: Idealne by bolo keby v Parizi skoncil Greipel najlepsie druhy.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ondro » Ned 19. Júl 2015 17:56:47

Ach jaj. To je s Peťom celé domotané. Je silný jak hovado, ale ten tím okolo neho takmer nevidieť. Možno ani nevedia, čo majú robiť, keďže Peťo je sám tak dobrý. Kľudne mohla byť dnes taktika vyhrať prémiu a vyhrať aj etapu, ale na to treba funkčný tím. A ešte aj ten Peter v závere na tom kruháči prepadol a najlepšie zrýchlenie v závere mu bolo zase nanič. Nech sa už vykašle na zadné koleso hocikoho. Mal tam na ten objazd vletieť proste prvý druhý a dať šprint. Alebo čo, ja neviem, ťažko súdiť. Každopádne sa tam v priebehu 2-3 sekúnd spoza Greipela vytratil a už bolo zle. Áno, ostatní mu zle robili atď. Aj tak sa mi zdá, že ak sa predtým vedel šikovne pohybovať v pelotóne, tak teraz nevie. Už tradične začína finiš niekde zozadu a nestíha.
A, áno, bol unavený po úniku. Vlastne podal super výkon, červené číslo, kua ale smola zase na konci. Ach jaj.

A tá podpora tímu - jemu mala patriť jar. Aj tam ten tím mal, síce poslabší, ale teda boli tam, Peťo nevyhral a na Tour verili Albertovi. Až doposiaľ išli podľa plánov vytvorených pred sezónou, až teraz, keď je ťažko niečo meniť, si uvedomili, že Sagan a zelený dres je v podstate istota, ale tiež treba ako tím pre to niečo urobiť, lenže nie sú na to pripravení. Ani to nevyzerá príliš dobre do budúcnosti, nevidím tam tých ľudí, ktorí by boli potrebnými domestikmi k Saganovým kvalitám. Ohromne bojuje v každej etape, ale možno keby mal naozaj istotu, že sa môže spoľahnúť na tím, ľahšie by sa mu žilo. Už nech táto Tour nejak dopadne, ten zelený (s božou pomocou) a Peťovým pričinením bude jeho (aj keď sa ešte obávam zajtrajšej prémie a dojazdu v Paríži) a budúcnosť môže priniesť ešte veľa prekvapení. Napríklad Sagan naspäť v Cannondale - Garmin.
ondro

Poslaťod Keram » Ned 19. Júl 2015 20:52:45

Co myslite pojde zajtra Sagan do uniku? Podla mna je na to dostatocny blazon. Zvlast ked v utorok je volny den :D A vyzera to tak ze uz je tam ta vola ho pustat.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod nat » Ned 19. Júl 2015 21:00:50

Keram píše:Co myslite pojde zajtra Sagan do uniku? Podla mna je na to dostatocny blazon. Zvlast ked v utorok je volny den :D A vyzera to tak ze uz je tam ta vola ho pustat.

Ja si myslim, ze zajtrajsia etapa je uplne ako sita nanho kvoli zaverecnemu zjazdu, na unik. (preto som si myslel, ze dnes nepojde, lebo bolo jasne ze to Katusha a spol budu stihat) . Otazka ci ma nejake sily, lebo toto je nieco neskutocne co robi.
nat

Poslaťod paula@sile » Ned 19. Júl 2015 21:51:11

tiez patrim k tym, ktori su s petovymi druhymi miestami spokojni.
tdf sledujem na eurosport de. a posledne dve etapy, teda hlavne dnes, kazda druha veta od komentatorov bola „peter sagan“… je to jeho tdf a myslim, ze ma formu taku, aku este nemal…
velky respekt pred tym, co predvadza
co planuje peto zajtra? tazko povedat, ale urcite urobi vsetko pre to, aby zasa zabodoval… 8-)
paula@sile

Poslaťod rrYan* » Ned 19. Júl 2015 21:56:13

Keram píše:Co myslite pojde zajtra Sagan do uniku? Podla mna je na to dostatocny blazon. Zvlast ked v utorok je volny den :D A vyzera to tak ze uz je tam ta vola ho pustat.

Myslim, ze skusat to bude :) Ak ale Lotto s Greipelom este myslia na zeleny dres, tak tam Peta asi nebudu chciet nechat. A ktovie, mozno bude skusat unik Greipel...
rrYan*

Poslaťod Tibi » Ned 19. Júl 2015 23:12:39

uote="emor"]Pre mňa osobne je 15 druhých miest oveľa viac ako 5-6 prvých. :geek: O víťazoch etáp sa rozpráva a píše v deň etapy a možno aj na nasledujúci, ale o Petrových denných umiestneniach sa bavia nadšenci cyklistiky počas celej Tour a ešte aj dlho po nej :)

Určite by nás všetkých mimoriadne potešilo keby Peter nejakú etapu vyhral a Petra určite obzvlášť, ale 4tý zelený a vyhlásenia Maduita - !" že ako ASO môže meniť bodovačku hocijak - Peter ju aj tak vyhrá.."

Radšej sa budem pozerať ako každý deň Peter skončí druhý za nejakým iným cyklistom ako by som ho mal vidieť dvakrát vyhrať etapu a zvyšných 19 etáp neviditeľne sa plaziť v grupette pol hodinu za zvyškom pelotonu:)[/quote]

Takže toto je veľmi zaujímavá úvaha. Túto tému sa tu už dlhšie chystám komentovať.V niečom súhlasím s emorom. Peter nám prináša vzrušenie skoro v každej etape.Od rovinky až po kopcovitú je stále v záverečnom finiši a to je super.V horských bojuje na prémiach,občas dokonca aj v závere.
Sám dokáže to čo približne 50 Francúzov,25 Španielov,20 Talianov,10 Nemcov.................... .,je to proste turminátor.Tento výnimočný talent a výkonnosť nás jednoducho núti sadnúť si každý deň k telkám.Je to ako droga.Možno aj závislosť.Závislosť príjemná a dovolená!!!!
Každý z nás si to vychutnáva,ale zároveň tak trocha tuší,že raz sa to skončí.Nikto z nás nevie či to bude za rok,alebo za 10-15 rokov(v to dúfam).
Podobný borec sa už na Slovensku a celkovo vo svete tak skoro neobjaví.

Víťazstvo na TDF je ale mimoriadne cenené a taktiež potrebné k získaniu zeleného dresu. Obzvlášť ak sa bodovanie uberá smerom k výhram v etapách.Preto si myslím,že Peter do budúcna bude musieť možno obetovať pódia za výhry a niečo aj vypustiť.
Určite by bolo ideálne ak by bolo čo najviac víťazstiev a k tomu aj nejaké tie umiestnenia do 5 miesta+ataky a aktívna cyklistika.Jednoducho povedané, aby sa z Petra stala legenda svetovej cyklistiky.(čo už začína byť).Veď on za určitých okolností môže byť uznávanejší zelený,ako víťazi v žltom,ktorí sa budú meniť,ale zelený bude dlho iba jeden.
Čo k tomu treba?Alebo čo tomu chýba?
Peter je ešte stále mladý.Stále ešte môže zvýšiť do budúcna výkonnosť a nabrať skúsenosti.Tu si treba uvedomiť aj to,že v záveroch rovinatých špurtov by mu mali čo nevidieť odpadnúť Graipel a Cav.(predsa len vek ich nepustí).No a z tých mladých Francúzov a Talianov zatiaľ až taký strach nemám.V ich veku boli Sagan a Cav oveľa väčšími kalibrami.
V prvom rade bude treba do budúcna jednoznačne zlepšiť tímovú podporu. Alberto bude zrejme tiež čo nevidieť končiť kariéru a tu sa naskytá otázka ako sa bude ďalej uberať TS. Od SKY dostávajú pravidelne na frak.V tíme sa podľa mňa nachádza hodne prestarnutých pretekárov,ktorí majú svoj zenit za sebou(obzvlášť Talianov),veľmi veľa akože kvalitných domestikov z Dánska a Ruska u ktorých sa nemôžem zbaviť dojmu,že sú tam skôr z porotekcie.Určite sa da diskutovať aj o dvoch Slovákoch,ale tí sú určite podľa mňa není takí drahí a navyše sú tam možno kvôli niekomu kto je skutočný cyklista.Poriadneho klasikára majú len jedného.Tinkoff chcel mať v roku 2016 najlepší tím na svete.S materiálom aký má určite nemajú šancu.Ak do toho vráža toľké peniaze,tak sa ani nečudujem,že niekedy vybuchne a zúri.Ja som veľmi zvedavý na tohtoročné prestupové obdobie,ale tu sa zatiaľ TS nejako nespomína.Jedna vec je ale jasná v TS budú musieť do budúcna prehodnotiť priority a viac pomáhať Petrovi.Ved nie je možné aby chceli od jedného,aby porážal sám celý pelotón.Oleg chcel mať špičkový tím a možno si začína aj on uvedomovať,že to dokáže iba ak vytvorí špičkovú partiu okolo Sagiho a bude sa vyžívať v súbojoch proti Etixxu a nie proti SKY. Ak toto Rus nepochopí,tak potom možno bude skutočne lepšie odísť.
Inak ani zmena v bodovaní zatiaľ nepomohla 3-etapovému víťazovi k zelenému dresu.Možno niekto tam hore chce odkázať-chlapi meňte si pravidla koľko chcete aj tak to vyhrá ten najkomplexnejší cyklista.(bez výhry). :D :D :D
Obrázok užívateľa
Tibi

Poslaťod eres » Pon 20. Júl 2015 10:31:08

Pre mňa je to, čo predvádza Peter na tejto Tour (opäť) niečo fantastické, na posledné dva dni ani nenachádzam vhodné výrazy... A čo nás čaká dnes?

Je pravda, že tomu chýba tá čerešnička na torte, ale asi všetkým je jasné, že robí všetko preto, aby získal štvrtý zelený dres v poradí. Aj keby včera nešiel do úniku, bola by väčšia nádej alebo pravdepodobnosť, že skončí lepšie ako štvrtý?

Včera to povedal Greg LeMond na Eurosporte po etape, a po tom, ako som si pozrel profily zvyšných etáp, tak s ním musím súhlasiť - o víťazovi bodovacej súťaže je viac-menej rozhodnuté - jediné možnosti, kde môže ešte Greipel získať body, sú dnešná prémia a posledná etapa v Paríži...

To je teoreticky maximálne 90 bodov, Peťo má náskok 44, takže ak by aj Gorilia vyhral dnešnú prémiu a v nedeľu v Paríži prémiu aj etapu, Peťo musí nazbierať bodov aspoň 47. Pochybuje niekto o tom, ak po zdravotnej a technickej stránke bude uňho všetko OK, že to dokáže???
Ideálne by bolo ak by dnes bol od začiatku nejaký väčší únik, kde by nebol nikto z čela bodovacej súťaže, maximálne by sa bralo pri špurte pelotónu pár bodov.

Ale dosť teórie a počtov, už teraz sa nenormálne teším na dnešnú etapu a to, čo sa bude diať!
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod elviska » Pon 20. Júl 2015 13:04:31

elviska

Poslaťod ondro » Pon 20. Júl 2015 18:03:41

Strašne som rozčarovaný. Všetci sú unesení Saganovými výkonmi, aj tá Tour je vlastne celá o Saganovi, lebo bublina GC spľasla po prvom horskom dojazde, ale teda nikto iný z úniku nechce zvíťaziť? Fakt nikto z tak obrovského úniku neukáže trochu bojového ducha? Načo tam idú, keď potom len zízajú na Sagana ako dôchodcovia na vedúceho zájazdu? Prehrať so Saganom by bola menšia hanba, ako to čo tam ukázali. A keď nikto na viac nemal, tak mal Peťo vziať nohy na plecia trošku skôr. Takto bude ešte 1000 krát druhý, stále ten istý príbeh dookola a nemá sa to ako zmeniť.

A na druhej strane je to samozrejme one man show, siedmy div sveta ten Peter, ale trošku sa obávam, že sa už naučil ako byť druhý a ostatných naučil, ako sa to dá proti nemu. Presne týmto štýlom sa bude pretekať aj na jeseň v Montreale, Quebecu, na Majstrovstvách sveta, Giro di Lombardia.... a všade tam má Sagan zarobené na druhé miesto.
Veľký mix pocitov, asi by som to nemal brať tak vážne, idem vyniesť plasty.
ondro

Poslaťod nat » Pon 20. Júl 2015 18:12:51

ondro píše:Takto bude ešte 1000 krát druhý, stále ten istý príbeh dookola a nemá sa to ako zmeniť.

Stacilo aby dnes do uniku naskocil s nim Rogers alebo este lepsie Majka. Majka by si pobral 10 bodov k vrcharine pomohol pochytat uniky na kopci a dole kopcom by uz to bola one man show :oops:
nat

Poslaťod motyliLET » Pon 20. Júl 2015 22:04:35

nat píše:
ondro píše:Takto bude ešte 1000 krát druhý, stále ten istý príbeh dookola a nemá sa to ako zmeniť.

Stacilo aby dnes do uniku naskocil s nim Rogers alebo este lepsie Majka. Majka by si pobral 10 bodov k vrcharine pomohol pochytat uniky na kopci a dole kopcom by uz to bola one man show :oops:

ani majka ani rogers ani kreuziger by s nim do uniku neskocili snad valgreen by bol jediny realny ak by nato mal, vrchari sa setria musia byt po ruke albertovi v alpach 100% pripadne mozu skusit tam unik na win etapy, v alpach predpovedaju dazd a v zjazdoch sa moze stat cokolvek preto ti co su za froomom to ani nemozu zabalit, ale ano ak by tam mal pomocnika schopneho ist aj ten posledny kopec mohol vyhrat ale keby bolo keby
Peter nieco famozne eletrizujuce a neskutocne, prajem mu aby si v alpach poriadne oddychol a nech mu cyklisticky boh pomoze vyhrat pod vitaznym oblukom to by bola neskutocna parada a nikto by si to nezasluzil viac
motyliLET

Poslaťod nat » Pon 20. Júl 2015 23:58:10

motyliLET píše:ani majka ani rogers ani kreuziger by s nim do uniku neskocili snad valgreen by bol jediny realny ak by nato mal, vrchari sa setria musia byt po ruke albertovi v alpach 100% pripadne mozu skusit tam unik na win etapy, v alpach predpovedaju dazd a v zjazdoch sa moze stat cokolvek preto ti co su za froomom to ani nemozu zabalit, ale ano ak by tam mal pomocnika schopneho ist aj ten posledny kopec mohol vyhrat ale keby bolo keby

Smutne na tom bude to, ze ty vrchari ked pride poriadny kopec , tak sa aj tak v prvej polovicke vytratia. Jedina vynimka bude Majka v uniku, ktory zrazu HC kopec bude zvladat. :evil:
nat

Poslaťod nat » Uto 21. Júl 2015 0:11:13

Taka meditacna chvilka. Kde by Peto mal ist po TS.
Prvom rade kde bude mat poriadnu podporu jazdcov.
Urcite do timu zameraneho viac na klasiky sprinty a nie na GC. Nebudu sa bit priority. A hlavne to umozni aj ist do uniku s GC jazdcom (inak by isiel proti svojmu GCku), kde vyhraju obaja. GC dostane drahocene sekundy a Peto vitaztvo.
Ale zda sa, ze mu sedi nebyt ten na kom lezi cela tarcha timu.
To my vychadza Etixx, pripadne BMC s VA a Gilbertom s Ossom (ale bez TJ a porta :D Trek ? (Cancell ale uz asi konci a o uspechy sa asi nebude chciet delit)
nat

Poslaťod bloy » Uto 21. Júl 2015 7:13:14

Na jednej strane som rád, že prišlo konečne víťazstvo pre Lampre (keď už odpadol Rui, ktorý má posledné 2roky na Tour smolu); ale nemuselo to teda byť v tejto etape.
Ruben Plaza, môj čierny kôň v drese Movistaru v PCM2013, mal šťastie, že v tom úniku bol jasne najlepší vrchár a viac-menej si spočítal, že keď pôjde hranu na tom kopci, tak ho ťažko niekto dobehne. Nestačil ani Peťo Sagan v úžasnom jazdy, pri ktorom tuhla krv v žilách a bál som sa, že sa tam niekde ešte zabije.

O Saganovi je zrejme škoda sa vyjadrovať, jeho výkony vyrážajú dych a to, čo o ňom v posledných menách povedali a napísali Voigt, Lemond, Contador, J. Pineau, P. Lefevere, Gorila a mnohí ďalší hovorí za všetko. Už teraz možno povedať, že tento cyklistický rok stál za to, už vďaka skvelým Saganovým výkonom.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod kukulienka » Uto 21. Júl 2015 8:31:45

kukulienka

Poslaťod Keram » Uto 21. Júl 2015 15:24:31

Pravdepodobne tento rok nevyhra ani jednu etapu ale ja paradoxne tuto jeho Tour porovnavam viac s rokom 2012 ako s vlanajskom. Vitazstva chybaju ale ten jeho postoj k sutazeniu, jeho vykony su podobne. Ma ovela vacsiu formu ako vlani podla mna len sa to neprejavilo tym spravnym sposobom. Podobne ako v roku 2012 cely svet zasne nad Saganom a robi si touto Tour obrovske mnozstvo fanusikov po celom svete.
Klucova otazka. Pojde Sagan do uniku este niekedy tuto Tour? Mam dojem ze ano :D Len dufam ze nie na Champs Elysess a ked ano tak na styl Vinokurova. To by som si rad pozrel aj keby nevyhral. Zeleny bude mat vo vrecku tak preco nepobavit svet :D A keby sa mu to podarilo dal by za touto Tour neuveritelnu bodku :D
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod nat » Uto 21. Júl 2015 15:36:31

Keram píše:Pravdepodobne tento rok nevyhra ani jednu etapu ale ja paradoxne tuto jeho Tour porovnavam viac s rokom 2012 ako s vlanajskom. Vitazstva chybaju ale ten jeho postoj k sutazeniu, jeho vykony su podobne. Ma ovela vacsiu formu ako vlani podla mna len sa to neprejavilo tym spravnym sposobom. Podobne ako v roku 2012 cely svet zasne nad Saganom a robi si touto Tour obrovske mnozstvo fanusikov po celom svete.
Klucova otazka. Pojde Sagan do uniku este niekedy tuto Tour? Mam dojem ze ano :D Len dufam ze nie na Champs Elysess a ked ano tak na styl Vinokurova. To by som si rad pozrel aj keby nevyhral. Zeleny bude mat vo vrecku tak preco nepobavit svet :D A keby sa mu to podarilo dal by za touto Tour neuveritelnu bodku :D

Poprve si myslim, ze na rozdiel od Vina by ho nepustili. Vino bol predsa len vrchar a od neho sa to necakalo. Po druhe Peto nema taku vytvalost. A po tretie Vino bol vtedy urcite dobre nastopovany.(co urobilo hlavne tu vydrz).

Ale ja zas ockom pozeram o 18ke. Aspon by ho moholi poslat dopredu kvoli kontikovi. Len skoda tej 2ky po zjazde z Col du Glandon . Ale si myslim, ked nanho dopadnu tieto dva tyzdne zajtra po volnom dni, tak sa na to vykasle.
Hoci u Peta nikdy nevies (a hlavne by si podla mna poistil najbojovnejsi muz na TdF )
nat

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 7 hostia