uote="emor"]Pre mňa osobne je 15 druhých miest oveľa viac ako 5-6 prvých.

O víťazoch etáp sa rozpráva a píše v deň etapy a možno aj na nasledujúci, ale o Petrových denných umiestneniach sa bavia nadšenci cyklistiky počas celej Tour a ešte aj dlho po nej

Určite by nás všetkých mimoriadne potešilo keby Peter nejakú etapu vyhral a Petra určite obzvlášť, ale 4tý zelený a vyhlásenia Maduita - !" že ako ASO môže meniť bodovačku hocijak - Peter ju aj tak vyhrá.."
Radšej sa budem pozerať ako každý deň Peter skončí druhý za nejakým iným cyklistom ako by som ho mal vidieť dvakrát vyhrať etapu a zvyšných 19 etáp neviditeľne sa plaziť v grupette pol hodinu za zvyškom pelotonu:)[/quote]
Takže toto je veľmi zaujímavá úvaha. Túto tému sa tu už dlhšie chystám komentovať.V niečom súhlasím s emorom. Peter nám prináša vzrušenie skoro v každej etape.Od rovinky až po kopcovitú je stále v záverečnom finiši a to je super.V horských bojuje na prémiach,občas dokonca aj v závere.
Sám dokáže to čo približne 50 Francúzov,25 Španielov,20 Talianov,10 Nemcov.................... .,je to proste turminátor.Tento výnimočný talent a výkonnosť nás jednoducho núti sadnúť si každý deň k telkám.Je to ako droga.Možno aj závislosť.Závislosť príjemná a dovolená!!!!
Každý z nás si to vychutnáva,ale zároveň tak trocha tuší,že raz sa to skončí.Nikto z nás nevie či to bude za rok,alebo za 10-15 rokov(v to dúfam).
Podobný borec sa už na Slovensku a celkovo vo svete tak skoro neobjaví.
Víťazstvo na TDF je ale mimoriadne cenené a taktiež potrebné k získaniu zeleného dresu. Obzvlášť ak sa bodovanie uberá smerom k výhram v etapách.Preto si myslím,že Peter do budúcna bude musieť možno obetovať pódia za výhry a niečo aj vypustiť.
Určite by bolo ideálne ak by bolo čo najviac víťazstiev a k tomu aj nejaké tie umiestnenia do 5 miesta+ataky a aktívna cyklistika.Jednoducho povedané, aby sa z Petra stala legenda svetovej cyklistiky.(čo už začína byť).Veď on za určitých okolností môže byť uznávanejší zelený,ako víťazi v žltom,ktorí sa budú meniť,ale zelený bude dlho iba jeden.
Čo k tomu treba?Alebo čo tomu chýba?
Peter je ešte stále mladý.Stále ešte môže zvýšiť do budúcna výkonnosť a nabrať skúsenosti.Tu si treba uvedomiť aj to,že v záveroch rovinatých špurtov by mu mali čo nevidieť odpadnúť Graipel a Cav.(predsa len vek ich nepustí).No a z tých mladých Francúzov a Talianov zatiaľ až taký strach nemám.V ich veku boli Sagan a Cav oveľa väčšími kalibrami.
V prvom rade bude treba do budúcna jednoznačne zlepšiť tímovú podporu. Alberto bude zrejme tiež čo nevidieť končiť kariéru a tu sa naskytá otázka ako sa bude ďalej uberať TS. Od SKY dostávajú pravidelne na frak.V tíme sa podľa mňa nachádza hodne prestarnutých pretekárov,ktorí majú svoj zenit za sebou(obzvlášť Talianov),veľmi veľa akože kvalitných domestikov z Dánska a Ruska u ktorých sa nemôžem zbaviť dojmu,že sú tam skôr z porotekcie.Určite sa da diskutovať aj o dvoch Slovákoch,ale tí sú určite podľa mňa není takí drahí a navyše sú tam možno kvôli niekomu kto je skutočný cyklista.Poriadneho klasikára majú len jedného.Tinkoff chcel mať v roku 2016 najlepší tím na svete.S materiálom aký má určite nemajú šancu.Ak do toho vráža toľké peniaze,tak sa ani nečudujem,že niekedy vybuchne a zúri.Ja som veľmi zvedavý na tohtoročné prestupové obdobie,ale tu sa zatiaľ TS nejako nespomína.Jedna vec je ale jasná v TS budú musieť do budúcna prehodnotiť priority a viac pomáhať Petrovi.Ved nie je možné aby chceli od jedného,aby porážal sám celý pelotón.Oleg chcel mať špičkový tím a možno si začína aj on uvedomovať,že to dokáže iba ak vytvorí špičkovú partiu okolo Sagiho a bude sa vyžívať v súbojoch proti Etixxu a nie proti SKY. Ak toto Rus nepochopí,tak potom možno bude skutočne lepšie odísť.
Inak ani zmena v bodovaní zatiaľ nepomohla 3-etapovému víťazovi k zelenému dresu.Možno niekto tam hore chce odkázať-chlapi meňte si pravidla koľko chcete aj tak to vyhrá ten najkomplexnejší cyklista.(bez výhry).