Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod Pet » Pia 11. Mar 2016 19:45:19

paula@sile píše:a mne sa zasa nepaci, ze sa uroven komentarov z CI pomaly ale isto zacina zakradat aj sem…
ten ton sa tu v poslednej dobe nejako zmenil, myslim tym vzajomne napadanie, provokovanie, obvinovanie atd…prestante s tym

Paula - tiež som znechutený. V každej diskusii je pár dominantných, vyhranených diskutérov , ale to neznamená, že sa nemôžu chovať k sebe kultivovane. Aby som bol konkrétny - Kvahonovi by som odporučil aby svoj názor nepresadzoval osobnými invektívami / citujem : ten tvoj hlod, Ty si slušný teoretik v hľadaní na googli, ale na bicykli si zrejme nikdy nesedel /. Ja sa tu chodím aj niečomu priučiť z cyklistiky . Je nás tu väčšina slušných - tak si to nekazme.
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod Focus-Shimano » Sob 12. Mar 2016 10:18:29

Súhlasím s Paulou.Začína to tu vyzerať ako pod článkami s Lancom,Ježišom atď.Môžte mať rozličné názory ale chovajte sa k sebe slušne lebo táto diskusia konfliktami stratí na úrovni a to nikto nechce.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Poslaťod majo » Sob 12. Mar 2016 21:31:48

ifčopifčo píše:@majo - aj by som napísal že s tebou súhlasím ale nechcem byť "poklonkujúci pritakávač" (mimochodom pekná sprostosť) a tak to neurobím :lol:

ty nic take pisat nemusis lebo viem ze patris k tym na ktorych ten moj prispevok nasmerovany nebol :D

bloy píše:@majo - ostáva mi len pritakať Ti a dovolím si zároveň zložiť i poklonu. ;)

dakujem...strasne ma dokaze vytocit neuctive spravanie sa a ja som naozaj maximalne presvedceny ze PV si zasluzi stipku nasho respektu za to co dokazal aj ked mu to teraz nejde
majo

Poslaťod majo » Sob 12. Mar 2016 21:41:06

musim este napisat ze sa mi celkom pacia vykony tinokoffakov...na T-A su s petom ovela castejsie ako sme boli zvyknuty doteraz a na P-N nadherna praca Majku pre contika...ktovie ako by to vyzeralo keby tam bol s nimy aj kryziak lebo mam pocit ze je tiez na tom celkom dobre...skoda ze alberto si nemohol dnes vystrelit ale treba povedat ze ten zaver etapy sa mi naozaj pacil
majo

Tony Martin

Poslaťod berloq » Str 16. Mar 2016 1:30:42

Všimli ste si výraznú zmenu pozície Tonyho Martina na časovkárskej koze?

Takto vyzeral ešte minulú sezónu a aj ďalšie pred tým: http://www.cycling-info.sk/images/stories/cyklisti/martin-tony/martin-tony-algarve-casovka-eqsf.jpg.deform.534x355.jpg

Takto to vyzeralo dnes: http://tdwsport.com/get-pic.php?repID=20165397&picID=304633&t=small

Zatiaľ čo v sezónach minulých, bol Tony Martin zalahnutý na nadstavcoch, ktoré boli prakticky v rovine hornej rámovej trúbky, teraz má nadstavce nejaké vytočené do hora. Zaujímavá zmena u trojnásobného majstra sveta.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod ifčopifčo » Str 16. Mar 2016 13:31:31

@berloq - čo povieš na celkom výrazne zlepšenie FDJ v časovkách, viacerí to v diskusiách pripisujú novým časovkárskym špeciálom, myslíš si že to môže mať taký vplyv?
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Re:degenkolb

Poslaťod paula@sile » Str 16. Mar 2016 14:51:54

zacina opät trenovat…

kratky rozhovor z tlacovky
http://www.radsport-news.com/sport/sportnews_97603.htm
paula@sile

Poslaťod berloq » Štv 17. Mar 2016 1:50:13

@Ifčo

Neviem, ja som nič nezachytil také. Teraz som si o tej mašine prečítal. Samozrejme nový (dobrý) stroj svoj vplyv určite má, ale... Je naivné si myslieť, že je to zásluha len a výhradne nových strojov. To tak určite nefunguje... Skôr si myslím, že FDJ vyvinuli na Lapierre tlak tým, že majú vo svojich radoch jazdca, ktorý môže byť naozaj úspešný. A tak im musia zabezpečiť skvelé vybavenie. A pre jazdcov... áno tá koza môže byť o dosť lepšia ako tá pred tým, teda nejaké aero úpravy, ktoré sa priemietnu. Ale skôr to možno je tým, že je to taká psychická spruha, že majú aj oni top stroje. Ale hlavne... hodiny a hodiny strávené na nich tréningom!

Nemám príliš rád tieto novinky a bomby! V roku 2013 na Gire tím Sky predstavil model Bolide a vtedy deklarovali, že je asi o 65-70% aerodynamickejší ako predchádzajúci model Graal :roll: . Pinarello Graal to je ten model, na ktorom Wiggins vyhral TdF, na ktorom absolútne rozšaloval konkurenciu na TdF. To sú také reklamné vyhlásenia... Skrátka marketing značiek. Teraz 3 roky ubehli a Pinarello predstaví ďalší časovkársky model... a čo povedia? O ďalších 70% viac aero ako Bolide? Uznávam, že niektoré značky sú určite popredu. Myslím, že celkovo a hlavne v časovkách má Specialized prevahu a Pinarello bolo hnané odjakživa tými najlepšími tímami, takže určite môžu byť popredu od ostatných. Ale stroj spraví pár sekúnd... nohy rozhodujú. Keby Cancellara sedel v roku 2009 na ktoromkoľvek modele tak všetkých rozbije, podobne Wiggins 2012 a Martin 2013.

Ale na T-A boli FDJ naozaj perfektní!
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Alex » Štv 17. Mar 2016 8:19:24

Ja som fanúšik FDJ a naozaj ma veľmi potešilo, ako si na T-A viedli. V záverečnom prológu Pinot a Reichenbach v TOP 20 ? No toto by som naozaj pred sezónou nepovedal. Pre Pinota je to veľký posun vpred, na týždňových etapákoch či na GT sa už nebude musieť (dúfam) triasť keď príde na "pořad" dňa časovka. Dúfam, že na TDF bude tento rok bojovať o pódium, aj keď tam bude veľká konkurencia. Pred sezónou ma potešil príchod Reichenbacha, ktorý sa mi v minulej sezóne v IAM naozaj páčil a videl som v ňom veľký vrchársky potenciál a hlavne podporu pre Pinota do etapákov.
Alex

Poslaťod ifčopifčo » Štv 17. Mar 2016 10:41:08

Alex píše:Ja som fanúšik FDJ a naozaj ma veľmi potešilo, ako si na T-A viedli. V záverečnom prológu Pinot a Reichenbach v TOP 20 ? No toto by som naozaj pred sezónou nepovedal. Pre Pinota je to veľký posun vpred, na týždňových etapákoch či na GT sa už nebude musieť (dúfam) triasť keď príde na "pořad" dňa časovka. Dúfam, že na TDF bude tento rok bojovať o pódium, aj keď tam bude veľká konkurencia. Pred sezónou ma potešil príchod Reichenbacha, ktorý sa mi v minulej sezóne v IAM naozaj páčil a videl som v ňom veľký vrchársky potenciál a hlavne podporu pre Pinota do etapákov.

Ešte si zabudol na druhého Le Bona.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod elviska » Štv 17. Mar 2016 10:59:01

Skvelé videjko. I Am Specialized: Peter Sagan https://www.youtube.com/watch?v=gjJRhiK ... e=youtu.be
elviska

Poslaťod elviska » Štv 17. Mar 2016 15:48:13

Peter a Oscar Gatto trénujú na Milan - San Remo, na horskom bicykli. :lol: https://www.facebook.com/tinkoffsport/v ... 497671791/
elviska

Poslaťod berloq » Pia 18. Mar 2016 19:53:34

Takže Valverde na na vrchole Giau? Prečo by si niekto chodil obhliadať nejaké stúpania, keby nechcel bojovať o víťazstvo... :twisted:

Keby sa tá etapa podarila... Určite jeden z highlightov sezóny!
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod Alex » Pia 18. Mar 2016 21:56:31

Ako sa ja neskutočne teším na Giro ! A hlavne na Valverdeho. Som zvedavý, ako sa s tým popasuje, ak by skončil na pódiu, určite by to bol úspech, aj keď samozrejme chce zabojovať o víťazstvo, ako vždy :-)

Kto vlastne všetko chce ísť na Giro na GC tento rok ? Nemal som nejak čas to sledovať, tak dajte prosím nejaké mená, nech som trošku v obrazu už, predsalen sa už Giro pomaličky blíži.
Alex

Poslaťod ifčopifčo » Pia 18. Mar 2016 22:04:17

Alex píše:Ako sa ja neskutočne teším na Giro ! A hlavne na Valverdeho. Som zvedavý, ako sa s tým popasuje, ak by skončil na pódiu, určite by to bol úspech, aj keď samozrejme chce zabojovať o víťazstvo, ako vždy :-)

Kto vlastne všetko chce ísť na Giro na GC tento rok ? Nemal som nejak čas to sledovať, tak dajte prosím nejaké mená, nech som trošku v obrazu už, predsalen sa už Giro pomaličky blíži.

Čo ja viem tak Nibali, Majka, Uran, Landa, Konig, Zakarin, Hesjedal, Dumoulin, Chaves a tebou spomínaný Piti.
ifčopifčo

Poslaťod berloq » Ned 20. Mar 2016 15:56:47

Valverde kašle na Ronde. A vôbec to teda nevidím, že by niekam utekal. Podľa mňa robí dobre, keďže berie vážne Giro.

http://www.cyclingnews.com/news/valverd ... o-ditalia/
Obrázok užívateľa
berloq

Poslaťod dexterko » Ned 20. Mar 2016 22:12:09

Samozrejme, ani ja sa nečudujem, veď tie jeho plány boli nereálne, aspoň teda nejakých výsledkov. Ako tréning povedzme, že ešte ok. Ale podľa mňa tiež len dobre, že trochu upustil, i keď to možno nebolo všetko z jeho hlavy a zaúradovali vyššie postavený ľudia. Predsa len bude platnejší na GTčkach ako na Ronde.

Posledné roky plánujem ísť konečne aj na Giro, pretože Talianska scenéria ma láka trochu viac ako tá Francúzska. Avšak musím ešte presvedčiť aj druhú polovičku. Tá má síce tiež radšej Itáliu, ale poslednú dobu u nej vždy zavážil faktor Sagan. A obe GT sú už silné kafe. Plus k tomu skorý dátum Gira, no bude to zase veľká dilema.
Obrázok užívateľa
dexterko

Poslaťod bloy » Ned 20. Mar 2016 22:26:38

Otázka je, či vôbec mal v pláne to naozaj celé tak absolvovať ako to pustili do médií. Už keď sa objavili tie správy, znelo to bláznivo, ale Giro je dobrý cieľ.
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Valverde

Poslaťod sportovec » Pon 21. Mar 2016 14:39:34

bloy píše:Otázka je, či vôbec mal v pláne to naozaj celé tak absolvovať ako to pustili do médií. Už keď sa objavili tie správy, znelo to bláznivo, ale Giro je dobrý cieľ.

Tak minimálne Movistar získal kopec reklamného priestoru v článkoch zadarmo :D
Plus organizátori pretekov môžu/mohli lákať sponzorov a divákov tým, že sa plánuje zúčastniť aj vždy bojujúci minuloročný víťaz bodovacích rebríčkov.
Navyše pri Valverdem sa dalo aj reálne obávať, že to aj naozaj takto všetko pôjde ako si to naplánoval ;)
... ale budúcu sezónu mu už asi nikto neuverí, keď si zase vymyslí nabitý program :roll: (Ak teda bude ešte jazdiť.)
Obrázok užívateľa
sportovec

Poslaťod Keram » Pon 21. Mar 2016 18:57:40

Bennati out. To bude velke minus pre Petra :cry: Zvlast ked sa tento rok zdali byt pomocnici schopnejsi ako vlani. Zelam Bennatimu skore uzdravenie. Neprijemne zranenie-
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia