Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod simko » Štv 29. Mar 2018 20:49:33

Patxi tam spomina ze RvV Petrovi sedi omnoho viac ako P-R kvoli tomu ze moze v zjazdoch trochu zregenerovat. kdezto P-R je viac ako dve hodiny bez nejakeho oddychu a to Petovi nesedi az tak. to je pravda to som aj ja uz viackrat hovoril. kdezto Greg to ma opacne. aj ked on o sebe vyhlasuje ze RvV mu sedi najviac nie je to pravda neviem preco si nieco musi dokazovat takymito vyhlaseniami. mozno zato ze je Flam ale jednoducho jeho vytrvalost je idealna pre P-R. kdezto taky Paterberg nikdy nevyjde s takou silou ako Peter alebo Fabian po odjazdenych 240 kilometroch Ronde.
simko

Poslaťod majo » Štv 29. Mar 2018 21:11:22

Bahrain Merida ma vraj zalusk na GVA WVA a aj Teunsa

pletky uz zacinaju...a ja to mam rad :D :D
majo

Poslaťod simko » Štv 29. Mar 2018 21:18:34

GVA uz podla mna taku situaciu nedopusti:) uz nebude sa chciet dotahovat o miesto hlavneho klasikara ako s Gilbertom. a je vidiet ze keby Gilbert cele tie roky bol zamerany na kocky tak moho mozno Grega aj zatienit. neviem si Grega predstavit v nejakej klasike makat v prospech svojho timoveho kolegu. on je v podstate dost sebecky co sa tyka kockovych klasik.
simko

Poslaťod majo » Štv 29. Mar 2018 22:52:48

simko píše:GVA uz podla mna taku situaciu nedopusti:) uz nebude sa chciet dotahovat o miesto hlavneho klasikara ako s Gilbertom. a je vidiet ze keby Gilbert cele tie roky bol zamerany na kocky tak moho mozno Grega aj zatienit. neviem si Grega predstavit v nejakej klasike makat v prospech svojho timoveho kolegu. on je v podstate dost sebecky co sa tyka kockovych klasik.

no len ci bude si moct dovolit nejako extra vyjednavat...ak nedajboze bmc skonci tak moze mat problem...jeho cena po OH a minulorocnej sezone vyletela dost vysoko a aj keby tento rok nic velke nevyhral stale bude pridrahy pre vacsinu teamov...a nemyslim si ze bude v pozicii aby si daval podmienky ze tan ano a ten nie
majo

Poslaťod Mino » Pia 30. Mar 2018 9:34:42

V Bahrajne má GVA švagra. Už sú predbežne dohodnutý. Link http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.3166373
priorita je BMC
Mino

Poslaťod Keram » Pia 30. Mar 2018 17:28:07

simko píše:Patxi tam spomina ze RvV Petrovi sedi omnoho viac ako P-R kvoli tomu ze moze v zjazdoch trochu zregenerovat. kdezto P-R je viac ako dve hodiny bez nejakeho oddychu a to Petovi nesedi az tak. to je pravda to som aj ja uz viackrat hovoril. kdezto Greg to ma opacne. aj ked on o sebe vyhlasuje ze RvV mu sedi najviac nie je to pravda neviem preco si nieco musi dokazovat takymito vyhlaseniami. mozno zato ze je Flam ale jednoducho jeho vytrvalost je idealna pre P-R. kdezto taky Paterberg nikdy nevyjde s takou silou ako Peter alebo Fabian po odjazdenych 240 kilometroch Ronde.

No ono je to v podstate pravda. Na CN fore sa jedneho casu preberalo ci je pre Sagana vhodnejsie PR alebo LBL (ak by kus schudol) a vela ludi prave spominalo LBL. O RVV sa ani nemusime bavit. A boli spominane presne tie argumenty co spomina Vila. Ale doprial by som mu na PR konecne uspech. Ked uz nie vyhru tak konecne aspon podium :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Pia 30. Mar 2018 19:03:01

Tak Vila asi vie čo hovorí, otázka je, prečo nezapracujú na väčšej vytrvalosti? Veď Peter je už skoro v optimálnom cyklistickom veku, keby kládli vyšší dôraz na vytrvalosť, išlo by to na úkor dynamiky? Na Roubaix bol Degenkolb raz druhý a raz vyhral, je skutočne vytrvalostne o toľko lepší ako Sagan? Detto Štyby. Taký Demare má na Roubaix top výsledok taký ako Sagan, je na tom vytrvalostne podobne? Keď sa pozriem spätne dozadu na pár ročníkov tak sú tam v top 10 cyklisti o ktorých si myslím, že ťažko môžu mať lepšiu vytrvalosť ako Sagan. On má na P-R neskutočnú smolu, veď najlepší výsledok má z roku 2014 keď mal asi najslabšiu formu. Rok 2015, najskôr žalúdočné problémy, snímka ako skáče do priekopy a sťahuje si gate kolovala internetom a potom prišli problémy s prehadzovačkou a prišla výmena bicykla v najnevhodnejšiu chvíľu. Okrem toho mal v tom čase zdravotné problémy. Rok 2016, hromadný pád a beznádejná naháňačka, rok 2017, dva defekty...... Dúfam, že sa dožijem Roubaix, keď sa mu vyhnú problémy a ukáže sa, na čo v týchto pretekoch má.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod simko » Pia 30. Mar 2018 19:26:40

tak ta smola na monumentoch v Petrovom pripade je enormna. na druhej strane na MS sa mu to kompenzuje. ale naozaj Roubaix 2016 a 2017 nam mali skutocne ukazat ako natom je co sa tyka sanci na vitazstvo na tomto monumente pretoze ta forma tam bola vynikajuca. takisto minulorocne Ronde. nechcem hovorit s istotou ze by vyhral ale Greg by sa Petra na Paterbergu neudrzal tym som si isty no a potom by to bolo uz medzi Petom a Gilbertom a ten uz toho musel mat dost takze tie sance tam boli vysoke. podla mna Peto ma nato vyhrat P-R ale potreboval by aby sa spojilo viacero faktorov kdezto na RvV mu staci aby mal formu ako v 2016 a nikto sa ho neudrzi a moze byt QS akokolvek silny.
simko

Poslaťod simko » Pia 30. Mar 2018 19:52:45

a este jedna vec. nepamatam si ze by Greg bol nejaky extra vytrvalec pred tridsiatkou. pamata si niekto nejaky jeho vykon v tomto smere? viem ze sa casto vybijal v nezmysenych atakoch ale tu odolnost ktoru ma teraz urcite nemal vtedy. a prave preto verim tomu ze skutocnu odolnost nadobudne Peto tiez neskor. ved aj Fabian to drvil az v neskorsom veku. mozno Petovi potom ubudne co to z vybusnosti ale ta prava klasikarska odolnost verim ze nanho este len caka.
simko

Poslaťod simko » Str 04. Apr 2018 23:36:41

http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.3174249
sice cez translator kostrbato som si to prelozil ale Boonen pokracuje presne v tom ako aj koncil karieru.

pritom toto su jeho slova na adresu Degenkolba po Roubaix 2017:
“Some guys were always on my wheels…,” Boonen said with a shake of his head. “I think that John Degenkolb did the most cowardly race by only focusing on me.”

Od cias Boonena sa cyklistika este omnoho uzsie specializovala, mozno niekto so mnou nebude suhlasit ale v dnesnych dobach by Boonen 4 krat Roubaix nevyhral.
simko

Poslaťod Mino » Štv 05. Apr 2018 8:27:21

Boonen Má pravdu. Sagan časom pochopí že je zbytočné sa sťažovať. Nepomôže mu to. Petrovi by mali púšťať E3 2014 a Ronde 2016. Nie jeho víťaztvá ale Fabianovu jazdu. Spartakus nebol v pelotone veľmi oblúbený že vraj bol trochu namyslený. ( neviem nájsť na Sporze tu časť kde hovoria o FC )
Či by Tommeke vyhral alebo nie je otázne. On mal ale aj silný tím. Predstav si terajší QSF, ktorý celý ide na Sagana. Tam by asi nebola veľká šanca. Ke´D to nevyšlo Boonenovi 2x vyhral Devolder a z akého bol tímu?

Oscar Freire:
“You can see the level is so much higher now across the classics,” Freire said. “Look a rider like Sagan. He is so talented, he should have won three or four times Flanders, but today, all the teams bring a rider who can win. It’s good for the sport, but it makes it harder to win.”
Mino

Poslaťod simko » Štv 05. Apr 2018 9:05:33

@Mino
ale mne na Boonenovi vadi ze on vodu kaze a vino pije. jemu sa takto hodi rozpravat ked sa jedna o belgických jazdcov a belgicky tim. som zvedavy keby Degenkolb s takym motorom ktory mal v roku 2015 sa zavesil za Boonena a potom ho na velodrome presprintoval ze ci by Tom bol s tym spokojny to by sme len potom videli v mediach tie reci. vidíme ze mu to zjavne vadilo v roku 2017 a to uz bol za zenitom a uz ani nebol ten co by tvoril preteky.

Peto jednoducho nie je momentalne taky silny ako v 2016 a 2017. alebo teda zatial nebol. ta jeho jazda na RvV bola uplne v poriadku. Villa sice hovori ze forma je rovnaka a ze cisla su este mozno aj lepsie ale tomu neverim. Aj Greg celu jar hovoril ze sa citi silnejsi ako v roku 2017 ale jednoducho ani v jednom jeho vykone to tak nevyzeralo. Peto aj keby utocil skor aj keby tahal na Kwaremonte tak jednoducho by mu to chybalo potom v dalsich kilometroch. a to ze sa stazuje. je to zbytocne a nepomoze mu to, to je asi pravda. na druhej strane treba povedat ze ma nato pravo a ma pravdu. on ked vidi ze niekto ma zaujem na stahovani tak sa vlozi do toho cely. ale ostatni len spekuluju snazia sa posetrit tu, posetrit tam no a nakoniec bojuju najlepsie o piate miesto.
simko

Poslaťod Mino » Štv 05. Apr 2018 13:59:18

Boonen asi neprekusol ešte Dohu. 6 belgánov porazených 3 slovákmi. Mali to dobre rozbehnuté a nevedeli čo robiť. V podstate sa o nič ani nepokúsili. Vzávere vďaka Mišovi sa ani nemohli takže ich dal dole Sagan.

Tommeke už môže hovoriť čo chce. Nám sa tiež ľahko hovorí. Iné je to na trati. Človek by aj chcel ale nemá ako. Nič sa nedá robiť. Pochybujem že má Sagan motor na PR. Zatiaľ to neukázal ani raz. ( možno 2016 ) on bude musieť čakať. Mať šťastie a využiť jediný výstrel. Buď si ho nechá na špurt alebo skúsi ujsť ale nie ako minulý rok.
Mino

Poslaťod Keram » Štv 05. Apr 2018 14:48:52

Mino píše:Oscar Freire:
“You can see the level is so much higher now across the classics,” Freire said. “Look a rider like Sagan. He is so talented, he should have won three or four times Flanders, but today, all the teams bring a rider who can win. It’s good for the sport, but it makes it harder to win.”

Zvlastne ze ten isty Freire povedal po MS toto :D

“There are not as many top riders anymore,” Freire continued. “Sagan is so often superior to the rest and that shows that the level is not very high.
“There are some good riders, but not as many top riders in the current peloton.”

Trosku si protireci.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod simko » Štv 05. Apr 2018 14:53:59

@Mino
ano Boonen mi od urciteho casu pripadal zatrpknuty . v podstate od roku 2012 nevyhral dokopy nic, takmer vzdy s Petom tahal za kratsi koniec. skutocne by si mal Boonen precitat nejake svoje vyjadrenia z minulosti.

tiez si niesom isty ci ma Peto motor na P-R, skor si myslim ze toto nie su idealne preteky prenho na rozdiel od RvV ale treba povedat ze rok 2017 vyzeral velmi nadejne a podla mna patril k najsilnejsim v ten den. ci by to stacilo na vitazstvo resp. bednu to si netrufam povedat ale vyzeral byt silny. podla mna vacsie sance ako na P-R by mal na LBL ak by sa pripravoval cielene.
simko

Poslaťod elviska » Štv 05. Apr 2018 20:43:45

elviska

Poslaťod Mino » Štv 05. Apr 2018 21:32:09

@simko
Tommeke má svoju pravdu. Každý má nárok na názor a vidí veci inak. Mne sa nezdá že Sagan pýta spoluprácu pre seba ale to že ostatné tímy nezaujíma QSF.
Keď sa pozrieme na "belgickú" jar čo sme videli? Wolf-pack, Sagan a nič.
Quickstep ide skvele. Nokere, Hadzame, DePanne, Scheldeprijs - akoby ich jedna mater mala, víťaz podlahár a za ním Ackerman ( OK iba 2x. Raz tretí a raz vôbec ). La semyn, Museew, E3 - totálna dominancia. Ronde rovnako.
Čo zbytok sveta? Veľká 0. okrem jedného cyklistu.
Greg síce tvrdí že jeho forma je ako minulý rok ale ukázal - nič. Zdrhol na E3 Saganovi a potom sa nechal dobehnúť Sepom ktorý zaostal v páde, RVV -0 DDV -0 GW - 0. Má jednu bedňu, 2x do 10 ale žiadny atak totálna defenzíva, čakačka
Vanmarck - okrem smoly na Ronde a neskutočnej snahy na kockách je to tragéd. Najväčšiu snahu vyvinul po Paterbergu pri stíhaní Sagana. Bohužial vykopol v najnevhodnejší moment. Jeho až "tragikomické" nástupy na Omloope a DDV mi prídu že on to nemá v hlave v poriadku. Nevie kedy nastúpiť a keď tak nevie čo potom.
Benoot - po Strade som čakal že niečo predvedie ale sklamal ma, Snaha je. Voziť sa za niekým a sem tam ťahať nejaký helingen.
Stuyven - všetky klasiky do 10. Neskutočná bilancia na to že sa stále iba za niekým vozí.
Naesen - má smolu ale tiež od neho cyklistiku s nástupmi asi čakať nemožno
Týchto päť belgičanov nech si všíma Tommeke. Napriek tomu že vo všetkých klasikách boli v predu nepredviedli nič. Ani jeden z nich v posledných 20km monumentu nespravili pre výsledok nič okrem toho že sa sem tam ukázali na čele skupiny alebo sa viezli. Oni nespravili nič ani na E3, ani na G-W a nebyť Sepovej snahy na DDV tak ani tam. Všetci piati v klude celý čas sledujú víťazné ťaženie QSF - z prvej rady
Ak sa v preteku ukázal niekto ako Pedersen, Teunissen, Valgren tak to, zatiaľ, vyzeralo skôr ako šťastná náhoda než cielený výsledok. Van Aert sa môže rovnako zaradiť k tým 5 kamošom ale on je kategoria sama o sebe. 1 rok na WT-kockách a po sezone v krose.
Sagan proti týmto piatim vyzerá že sa chcel aspoň pretekať. Na e3 to prepálil príliš skoro a keď Greg s Tiesjom videli že už je zrelý tak ho dorazili. Napriek tomu dvaja belgáni z toho vytĹkli prd makové. GW si Peter natrel na chleba celý Quickstep aj so zbytkom sveta. Hlavne vďaka odcovskému prístupu Marcusa. Ronde na rozdiel od mnohých iných sa aspoň tváril že sa snaží.
Netvrdím že flámske klasiky boli nudné, keď si zafarbíme Quickstep na holandskú, columbijskú, francúzsku a taliansku farbu bola to v celku zábava. Vždy sa bolo na čo pozerať. Hlavne z pohľadu belgičanov. Z 9 belgický klasík majú domáci JEDNO jediné víťazstvo, čo na tom že dominuje belgický tím. a toto je vec čo Boonena a všetkých belgický novinárov, trenerov a kritikov najviac serie. Nie nejaký Sagan.
Mino

Poslaťod Mino » Pia 06. Apr 2018 7:52:50

http://sporza.be/cm/sporza/extra/opvallend/1.3174655

Boonen zelf reageerde ook snel: "Succes zondag, broer!"
Mino

Poslaťod ostrihaneofce » Pia 06. Apr 2018 9:05:19

@Mino
Ja by som Vanmarcka ešte neodpisoval. Áno, je zatiaľ taký jalový výsledkovo, ale P-R mu podľa mňa sedí najviac. On má na kockách silu ako divočiak a myslím, že na nejakom ťažkom úseku je schopný utrhnúť kohokoľvek. Pokiaľ to bude v nedeľu selektívne, tak má veľkú šancu.
Aj keď sa hovorí, že na Roubaix môže potenciálne vyhrať veľa jazdcov, tak pre mňa by bolo obrovským prekvapením ak by nevyhral niekto zo štvorice Terpstra, Sagan, Štybar, Vanmarcke.
ostrihaneofce

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia