Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod ifčopifčo » Pia 25. Mar 2022 16:40:30

Tak, ak toto je dobrá forma :D Robí si z nás srandu, nestíhal ani tempu druhej skupiny v relatívne rovinatej časti, zázraky sa jednoducho nedejú aj keby sme si priali.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod hujhe » Pia 25. Mar 2022 16:44:05

A zatial to vyzera ze nie je ani do top50 :cry:
hujhe

Poslaťod pmts » Pia 25. Mar 2022 17:07:47

Tak takýto Paterberg som nevidel od Cancellaru :D ... Van Aert bude ale riadne značkovaný na monumentoch.
pmts

Poslaťod zakliata.panna » Pia 25. Mar 2022 17:39:01

Frustrujuce pre superov. Totalna dominancia. WVA moze mat aj tri terce na sebe na Ronde, staci mu to rozbalit pocas posledneho prejazdu Kwaremontom, pricom mu budu kryt chrbat dalsi kolegovia, tak superi si mozu len ruky podat a pokusit sa vybojovat aspon podium...
zakliata.panna

Poslaťod Gaučový profesionál » Pia 25. Mar 2022 17:46:10

Aspoň keby si nerobili z fanúšikov dobrý deň kecami o dobrej forme. Uráža ma to aj keď som Saganovi pochopiteľne ukradnutý. Takýto koniec kariéry som teda fakt nečakal.
Gaučový profesionál

Poslaťod zakliata.panna » Pia 25. Mar 2022 17:59:25

pmts píše:Tak takýto Paterberg som nevidel od Cancellaru :D ... Van Aert bude ale riadne značkovaný na monumentoch.

Dnes sa dobre naladil MvdP, aj ked to bola len vitazna etapa, ale azda aspon on bude potit krv a pokusi sa to svojmu ,,odvekemu" rivalovi stazit. ;)
zakliata.panna

Poslaťod elviska » Pia 25. Mar 2022 18:02:16

Gaučový profesionál píše:Aspoň keby si nerobili z fanúšikov dobrý deň kecami o dobrej forme. Uráža ma to aj keď som Saganovi pochopiteľne ukradnutý. Takýto koniec kariéry som teda fakt nečakal.

Takýchto fanušíkov ani nepotrebuje ako napr ty, a ešte nekončí. Možno na Sanremo sa cítil dobre, aj ked to nevyšlo.
elviska

Poslaťod hujhe » Pia 25. Mar 2022 18:29:38

Gaučový profesionál píše:Aspoň keby si nerobili z fanúšikov dobrý deň kecami o dobrej forme. Uráža ma to aj keď som Saganovi pochopiteľne ukradnutý. Takýto koniec kariéry som teda fakt nečakal.

Tiez trocha nerozumiem preco to robia. Sanca ze nas neklamu, a ze Peter ma naozaj vzdy dobru formu len ma na pretekoch smolu, je velmi mala. Najprv som si myslel ze to hovorili kvoli zmluve, potom ze sa im mozno lepsie pracuje v pozitivnom prostredi, no teraz fakt nerozumiem. Dnesok by som zhrnul takto: https://m.youtube.com/shorts/8EucmIcIzBY
hujhe

Poslaťod Keram » Pia 25. Mar 2022 18:48:20

Tazko sa bojuje proti jazdcovi, ktory je najlepsi a este ma nahodou aj najlepsi tim. Posledna hodina to bola nuda. Viac som nevidel a ani Petra som uz nestihol vidiet. Stara generacia klasikarov dnes neukazala nic.
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod zakliata.panna » Pia 25. Mar 2022 19:09:03

hujhe píše:

Tiez trocha nerozumiem preco to robia. Sanca ze nas neklamu, a ze Peter ma naozaj vzdy dobru formu len ma na pretekoch smolu, je velmi mala. Najprv som si myslel ze to hovorili kvoli zmluve, potom ze sa im mozno lepsie pracuje v pozitivnom prostredi, no teraz fakt nerozumiem. Dnesok by som zhrnul takto: https://m.youtube.com/shorts/8EucmIcIzBY

Paradoxom dneska bolo, ze ak neratam Turgisa, tak najsilnejsie vyzeral Oss, ktory sa ako posledny z uniku dna drzal s favoritmi, dokonca parkrat lepil dieru a tahal. Za mna tim TE asi takto: 1. Turgis, 2. Van Gestel, 3. Oss, 4. az 7. zvysok zostavy bez poradia.
zakliata.panna

Poslaťod majo » Pia 25. Mar 2022 19:51:30

Stalo sa asi to co som povazoval za nemozne a to ze skor ako zaval na es prenos som sa z vlastnych bezepecnostno-psychickych dovodov rozhodol ist radsej pracovat okolo domu ako pozerat E3…sam tomu stale nemozem uverit
No a vysledok? Skoda no. Ale hlavu hore priatelia ja stale verim ze to este pride 8-)
Preco si myslite ze nas klamu? Kludne moze mat dobru formu ale co ak forma ktora kedysi bola vitazna dnes staci len na druhe-tretie husle? Ano viem je to naivne ale tak ako kazdy iny sport aj cyklistika napreduje a kludne mozu tie iste cisla vykonu prinasat uplne ine vysledky v rozmedzi rokov…kludne ma vysmejte ja si len sam pre seba obhajujem to co vidim a co sa mi nepaci ;) :lol: :lol:
Kazdopadne Wouta nemam rad ale teeba uznat ze mu odvaha a sebadovera vo svoju formu naozaj nechyba…plus k tomu mega silny kolegovia a potom to vyzera tak ako dnes
majo

Poslaťod ifčopifčo » Pia 25. Mar 2022 20:02:26

Pár slov k Petrovi, nestačí hovoriť o dobrej forme, nestačí fanfarónsky na tlačovke odkazovať, že nikde neodišiel, že je stále tu, treba to dokázať výkonmi, inak bude už iba na smiech a nielen van Aertovi. Neviem, dokedy ho bude takáto cyklistika baviť a netuším, dokedy to bude baviť Bernaudeaua.
Čo E3 naznačila smerom k Ronde? Chaos, ten kto vyhrá v sezóne Omloop spravidla nevyhrá Ronde, ten kto vyhrá E3 častokrát vyhrá Ronde. Tak ako WvA? Kto si na neho nestaví? Zastaviť ho môže asi len MvdP, alebo žeby Pogačar? To by bola bomba, ale od neho možno očakávať takmer všetko. Na druhej strane je cyklistika nevyspytateľná a stať sa môže všeličo. Podlahári nevýrazní, Patrick bude asi umývať hlavy, staršia generácia mizerne, Štyby, GVA, Sep, Naesen...... ako keby tam ani neboli, sklamal Pedersen, niečo sa mu stalo? Mohorič výborne a 21 ročný Girmay? To je bomba. Laporte sa z odolného šprintéra, ktorý v Cofidise súperil s Bouhannim o šprintérskeho lídra stal výborným klasikárom a tak má WvA skvelú podporu. Čo povedať k TE, ako-tak iba Turgis a aj Oss zabojoval z úniku, ale inak slabota, nestačí sa pretŕčať na čele 100 km pred cieľom, treba bojovať aj keď sa začne pretekať, ale asi nie je z čoho brať.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod elviska » Pia 25. Mar 2022 20:23:35

@ifcopifco
A kde mal Peter fanfarovsku tlačovku? Lebo neviem odkiaľ si na ti prišiel ani neviem kedy mal tlačovku, takže asi tak, že po M-S povedal ze sa cítil dobre, tak zrazu ste hneď čakali ze dneska bude v predu? A ešte neodišiel aj keď nevyhrava a nemá až také výsledky , možno prekvapí dakedy neskôr. A na smiech ty si už potom aj ty, aj keď rozumieš cyklistike, z nás možno najviac, tak začínaš skôr byť......
elviska

Poslaťod ifčopifčo » Pia 25. Mar 2022 20:31:29

elviska píše:@ifcopifco
A kde mal Peter fanfarovsku tlačovku? Lebo neviem odkiaľ si na ti prišiel ani neviem kedy mal tlačovku, takže asi tak, že po M-S povedal ze sa cítil dobre, tak zrazu ste hneď čakali ze dneska bude v predu? A ešte neodišiel aj keď nevyhrava a nemá až také výsledky , možno prekvapí dakedy neskôr. A na smiech ty si už potom aj ty, aj keď rozumieš cyklistike, z nás možno najviac, tak začínaš skôr byť......

https://sport.pravda.sk/cyklistika/clan ... le-som-tu/
https://www.biker.sk/64559/peter-sagan- ... a-ostatni/
ifčopifčo

Poslaťod ifčopifčo » Pia 25. Mar 2022 20:53:14

elviska píše:@ifcopifco

Nečakal som, že odpadne pri prvom zrýchlení favoritov, nečakal som, že neudrží tempo Ineosu pri stíhaní v relatívne rovinatom teréne. Podľa toho čo predviedol dnes si myslím, že by na Primavere nemal šancu udržať sa v tej skupine ktorá sa vytvorila po prejazde Cipressi. Možno dakedy neskôr prekvapí a ja budem rád a zagratulujem mu.
ifčopifčo

Poslaťod zakliata.panna » Pia 25. Mar 2022 21:16:03

Elviska, ty vážne nerozumieš, o čom píšeme? Pozri si výsledkovú listinu! Peter skončil horšie ako domestici iných tímov, horší bol už len Politt, ale ten chalan je tradične nemastný-neslaný posledné klasiky. Porazili ho mená, ktoré si donedávna nestihli na klasikách všimnúť ani jeho číslo, keď ich trhal na bergoch a kockových úsekoch... Ak má Peter zase chorobu, tak ok, beriem to. Ale momentálne má formu priemerného domestika, myslím si, že po dnešku je Turgis jasnou jednotkou na Ronde, Van Gestel ako dvojka a Peter maximálne ako superdomestik, aj to ,,super" by tam asi nemalo byť, skôr len hviezdny, niečo ako Froome. Kto športuje, tak vie, že v iných kolektívnych sa ,,neforma" dá skryť za mužstvo (napr. futbal, hokej), ale v cyklistike nie - ak nemáš formu a výkon, jednoducho odpadneš pri prvom väčšom delení a koniec...
zakliata.panna

Poslaťod water202 » Pia 25. Mar 2022 21:36:01

Do smiechu iste nie je Petrovi ani nikomu z nas.

Co sa tyka tej "informovanosti":
Ifco, mrkni oficialne vyjadrenia EBH a Terpstru odkedy su v TE.
Ako cez kopirak.
Proste nepovedia natvrdo, ze ano nemame na to, len sme prisli prevetrat tricko.
EBH aj Terpstra predsa nieco dosiahli a znamenali, ale len co prisli do TE ako ked utne.
Strasne som dufal, ze Peter pride a poleje aj ich zivou vodou, ale zatial sa zda ze sa len zaradil do radu a to ma strasne stve.
Ked odisiel na vykon na PR 2019 tak som bol prekvapeny, lebo to bolo prvy krat ked to bolo take okate.

Teraz niektory hladaju kadejake vyhovorky.

Ale ked si natiahnes dres.
Dres majstra SVK, s pruhmi byvaleho majstra sveta a nastupis na zavod, tak vyhovorky proste neexistuju.

Chcem dufat, ze tato jar niekde smeruje.
Daj boze nech je to PR.

Drzim palce aby uz bola jar bez patalii a potom hor sa na TDF!
water202

Poslaťod ifčopifčo » Pia 25. Mar 2022 22:55:09

water202 píše:Do smiechu iste nie je Petrovi ani nikomu z nas.
Chcem dufat, ze tato jar niekde smeruje.
Daj boze nech je to PR.
Drzim palce aby uz bola jar bez patalii a potom hor sa na TDF!

To je ten náš večný optimizmus, už v podstate tri roky čakáme kedy to Peter zase rozbalí, ale je to také čakanie na Godota. Prepad výkonnosti je veľký a nič na tom nemenia nejaké víťazné etapky či heroický boj na Okolo Slovenska v druhotriednej konkurencii. Do Roubaix sú ešte tri týždne ale úprimne, neviem si predstaviť, že tam Peter niečo dosiahne, aj keď to, že tam nie sú stúpania mu hrá do kariet. Ale on dnes neudržal tempo skupiny v podstate na rovine, to bol smutný pohľad.
TdF? Čo môžeme očakávať? Boje o piate miesto v rýchlych šprintoch? Na to sa teda neteším. Keď išiel údržbu na Gire, vytešovali sme sa, že sa šetrí na Tour. Prišla Tour, klasikárske etapy a Peter odpadával medzi prvými a potom nasledovali šprinty o 5. miesto. Mám pocit, že pád ktorý prišiel bol skôr vykúpením a mohli sme si hovoriť, keby nespadol ..... Potom sme sa tešili, že sa pripraví na MS a na Roubaix a získa formu, času bolo podľa mňa dosť a vieme ako to skončilo. Verí ešte niekto tomu, že sa tento bludný kruh skončí? Ja už nie, aj keď ako už x-tý krát opakujem, rád sa budem mýliť a budem nadšený keď sa ukáže ako som sa šeredne mýlil. Peter na to už buď nemá fyzicky, alebo tomu nedáva všetko, nedokáže ísť cez bolesť, netrénuje toľko ako by mal, netrénuje tak akoby mal, alebo máte niekto nejaké iné vysvetlenie?
ifčopifčo

Poslaťod Keram » Pia 25. Mar 2022 23:27:27

Nic sa neda robit. Taky je zivot aj ten sportovy. Vsetko raz skonci aj Saganova era. Tento rok je to zatial este o poznanie horsie ako posledne roky po pade na Tour. To nie je hejt ale skor konstatovanie faktov. Ja uz od Petra nic necakam. Ak nieco este pride tak pride aj ked skor asi nie. To je zivot priatelia. Mozme mu len podakovat za tie roky co nas zabaval a tesil a zmierit sa s realitou. A je uz len na Petrovi ci sa este dokaze vzchopit ako napriklad Cav. Ak ano super ak nie tak budeme s nostalgiou spominat :)
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod mortirolo08 » Pia 25. Mar 2022 23:47:25

Nechapem to vecne nariekanie nad Saganom... Tesil som sa ako maly chlapec ked bol Velits v uniku na TdF a bojoval o "obycajne" vitazstvo v etape. Uzil som si desatrocie Sagana, ale uz od Ronde 2019 je mi jasne ze jeho koniec je za rohom. Stale si myslim ze ako kazdy velky sampion ma este jedno velke vitazstvo v rukave a ak pride tak sa z neho budem tesit, ale nebudem dookola nariekat po kazdom jednom zavode... Proste uz su tu novy naj cyklosti a mali by sme si uzit cyklistiku ktoru mame pred sebou. Lebo podla mna ideme do zlatej ery cyklistiky...
mortirolo08

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia