Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Rôzne preteky - World Tour aj iné

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Rôzne preteky - World Tour aj iné

Poslaťod lukas » Uto 08. Sep 2015 12:37:49

@Miki
Štartové listiny zverejňované 4-5 dní pred pretekmi sú v drvivej väčšine tie, ktoré tímy prihlásia organizátorovi pretekov mesiac pred ich konaním. Až deň pred pretekmi posielajú definitívny menoslov pretekárov. Medzi tým nič nie je. Takže až deň pred štartom môžeme vidieť reálnu štartovku. Samozrejme, jednotlivé tímy ju zvyknú oznámiť pár dní dopredu. Tinkoff-Saxo to zatiaľ neurobil, takže zverejnená zostava nie je smerodatná a je mesiac stará.
V každom prípade mne sa ešte nepodarilo definitívne zistiť, či bude štartovať. Okolo Petra je už vytvorená obrovská bublina a aparát. Časy, keď som mu zavolal a za pár sekúnd zistil, čo bolo potrebné, sú preč.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod Miki » Uto 08. Sep 2015 13:15:14

Dakujem za promptnú odpoveď.Dúfam,že máš pravdu,pretože si myslím,že pre Sagana by bolo nevýhodou nastúpiť na MS len po tréningu.Mal by už veľkú prestávku po poslednej etape na Vuelte.Aj ked človek nikdy nevie.
Miki

Poslaťod bloy » Uto 08. Sep 2015 21:57:36

Dnes Petr Vakoč poriadna smola, kúsok pred ochrannou zónou spadol a stratil žlťáka, poriadna smola. :(
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod lukas » Uto 08. Sep 2015 23:59:46

Už som to definitívne zistil. Peter Sagan nebude štartovať v Kanade. Pokračuje v individuálnom sústredení podľa pôvodného plánu.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod rrYan* » Str 09. Sep 2015 0:46:12

lukas píše:Už som to definitívne zistil. Peter Sagan nebude štartovať v Kanade. Pokračuje v individuálnom sústredení podľa pôvodného plánu.

Ahoj Lukas ... Je znamy aj dovod, preco nebude startovat? Riesila sa vynimka, ktora teraz vyznieva zbytocne...
rrYan*

Poslaťod lukas » Str 09. Sep 2015 13:38:48

@rrYan*
Podľa mňa tam jednoducho vôbec nemal v pláne štartovať a všetko ostatné boli iba výmysly a priania.
Lukáš Timko
Obrázok užívateľa
lukas

Poslaťod rado » Štv 10. Sep 2015 11:48:03

no neviem,neviem,ci je lepsi trening individualne,ako v pretekoch,navyse mohol brat body,hlavne ze ma pri sebe svoju krasku.
rado

Poslaťod eres » Štv 10. Sep 2015 12:04:16

rado píše:no neviem,neviem,ci je lepsi trening individualne,ako v pretekoch,navyse mohol brat body,hlavne ze ma pri sebe svoju krasku.

Súhlasím, že nevieš, či je lepší individuálny tréning alebo účasť na pretekoch. Myslím, že Peter sám vie veľmi dobre, ako sa má pripravovať + na takéto niečo je aj repre tréner. A vôbec nechápem, prečo (tu) riešiš jeho súkromie. Ty by si na jeho mieste nechal tú svoju doma???
Bicykl je zdrojem zábavy, kde chci, tam sám se zastaví...
Obrázok užívateľa
eres

Poslaťod elviska » Štv 10. Sep 2015 13:10:51

rado píše:no neviem,neviem,ci je lepsi trening individualne,ako v pretekoch,navyse mohol brat body,hlavne ze ma pri sebe svoju krasku.

Rado, čo riešiš jeho súkromie? Možno že ešte nie je úplne fit po tom páde, tak sa pripravuje individuálne. A možno že vedenie Tinkoff - Saxo sa rozhodlo že nepôjde tie jednorazovky.
elviska

Poslaťod ifčopifčo » Štv 10. Sep 2015 21:08:17

Ja som si naivne myslel že už sme prestali riešiť súkromie Petra Sagana, starať sa o to či s ním je alebo nie je jeho priateľka, koľko robí reklám, kde býva, že si dovolí dať na facebook foto ako popíja kávu ...... ale vidím že ľudia sú nepoučiteľní :shock:
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod motyliLET » Štv 10. Sep 2015 22:39:21

Ohladom peta hlavne nechapem preco ho tak vela fanusikov tlaci do kazdych pretekov aby urobil body ? Naco body? O ms je davno rozhodnute a pre oh neviem ako to je lenze to nie je podstatne na vueltu isiel tiez po prestavke bez akychkolvek pretekov a ukazal ze formu ma, myslim ze to vo vysokych nadmorskych vyskach este vyladi nazbiera nejake cervene krvinky a na ms bude pripraveny ako ma byt ziaden stres peto vie co robi
motyliLET

Poslaťod nat » Ned 13. Sep 2015 3:14:49

motyliLET píše:Ohladom peta hlavne nechapem preco ho tak vela fanusikov tlaci do kazdych pretekov aby urobil body ? Naco body? O ms je davno rozhodnute a pre oh neviem ako to je lenze to nie je podstatne na vueltu isiel tiez po prestavke bez akychkolvek pretekov a ukazal ze formu ma, myslim ze to vo vysokych nadmorskych vyskach este vyladi nazbiera nejake cervene krvinky a na ms bude pripraveny ako ma byt ziaden stres peto vie co robi

Praveze tieto body su ozaj dolezite na RIO. Posledna sanca sa dostat sa na 15 miesto a isli by 4 ria pretekari namiesto 1 neho. Podla by bolo fajn prave pre Peta tam mat nejakeho cloveka co mu bude nosit vodu pripadne pozicia bicykel.
Myslim si ze tu zohrava hlavnu ulohu TS, takze je to ich rozhodnutie.
Skoda viem si predstavit, zeby tam isli 2ja Petovi pomocnici a Peto Velits ak by mal formu ako zalozny plan.
nat

Poslaťod MichalJ » Ned 13. Sep 2015 10:47:03

Sám tam nepôjde, vďaka naším Kontinentálnym cyklistom by tam mali ísť dvaja, už sa to tu niekde na fóre spomínalo. A vážne netuším odkiaľ beriete že je to rozhodnutie TS, myslím že práve oni by myslím boli radi keby šiel Kanadu, predsalen im isto záleží viac na výkonoch v tímovom drese, ako na MS. Dúhovému dresu by sa asi potešili, ale to zase nie až taká obrovská šanca aby zahodili Kanadu. Skôr to bude o tom že tá výnimka bola len šumy, a Sagan aj keby chcel, tak nastúpiť nemôže.
MichalJ

Poslaťod simko » Ned 13. Sep 2015 11:02:48

inak ten okruh na OH je riadne tazky. myslim ze ak Peto bude chciet uspiet alebo aspon mat sancu tak bude musiet tomu podriadit pripravu a asi aj dost schudnut lebo tento okruh je pre vrcharov.
simko

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Sep 2015 13:13:41

simko píše:inak ten okruh na OH je riadne tazky. myslim ze ak Peto bude chciet uspiet alebo aspon mat sancu tak bude musiet tomu podriadit pripravu a asi aj dost schudnut lebo tento okruh je pre vrcharov.

Podľa mňa je nezmysel prispôsobovať prípravu Riu, OH nemajú v cyklistike taký cveng ako v iných športoch, budú tam len dvaja naši cyklisti, profil je nevyhovujúci, pravdepodobnosť úspechu podľa mňa mizivá.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod simko » Ned 13. Sep 2015 13:41:35

ifčopifčo píše:
simko píše:inak ten okruh na OH je riadne tazky. myslim ze ak Peto bude chciet uspiet alebo aspon mat sancu tak bude musiet tomu podriadit pripravu a asi aj dost schudnut lebo tento okruh je pre vrcharov.

Podľa mňa je nezmysel prispôsobovať prípravu Riu, OH nemajú v cyklistike taký cveng ako v iných športoch, budú tam len dvaja naši cyklisti, profil je nevyhovujúci, pravdepodobnosť úspechu podľa mňa mizivá.

toto je podla mna relativne. co ma vacsi cveng. dalsi zeleny dres z TdF alebo OH? ano je zas pravda ze sanca na uspesnu Tour a zeleny dres je ovela vacsia kedze okruh na OH je taky aky je a je to 1-dnovy zavod. ale Tom Dumoulin napriklad povedal ze jeho hlavny ciel pre rok 2016 bude TT na OH kedze TdF je kazdy rok a OH su kazde styri. takze ja si myslim ze cveng urcite OH maju. navyse to ako Peto bojuje o zelene tricko, teda ze musi bojovat vo vela etapach ho podla mna obera o etapove vitazstva kedze vzdy ho porazi niekto cerstvejsi kto v tolkych koncovkach nebojoval. mozno by nebolo na skodu nejaky rok ten boj o zelene tricko vypustit.
simko

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Sep 2015 15:49:49

simko píše:toto je podla mna relativne. co ma vacsi cveng. dalsi zeleny dres z TdF alebo OH? ano je zas pravda ze sanca na uspesnu Tour a zeleny dres je ovela vacsia kedze okruh na OH je taky aky je a je to 1-dnovy zavod. ale Tom Dumoulin napriklad povedal ze jeho hlavny ciel pre rok 2016 bude TT na OH kedze TdF je kazdy rok a OH su kazde styri. takze ja si myslim ze cveng urcite OH maju. navyse to ako Peto bojuje o zelene tricko, teda ze musi bojovat vo vela etapach ho podla mna obera o etapove vitazstva kedze vzdy ho porazi niekto cerstvejsi kto v tolkych koncovkach nebojoval. mozno by nebolo na skodu nejaky rok ten boj o zelene tricko vypustit.

Ja som nepísal o zelenom drese a o Tour, Peter sa podľa mňa musí zamerať na to v čom môže uspieť a čo cveng určite má a to sú monumety, pripravovať sa na Rio by znamenalo zlepšiť kopce a to by pravdepodobne išlo na úkor dynamiky čo sa vzhľadom k jedným pretekom bez veľkej histórie s minimálnymi šancami na úspech podľa mňa neoplatí. Ja chápem že pre športovú verejnosť ktorá cyklistiku až tak veľmi nesleduje sú OH vrcholom, ale v cyklistike IMHO to tak nie je. Nezabudnem ako v roku 2012 po jeho vystúpení na OH sa na Petra zniesla vlna kritiky, laici si mysleli že keď Sagan vyhral na Tour 3 etapy tak na OH musí uspieť. Inak profesionáli pretekajú na OH na ceste len v tomto miléniu.
ifčopifčo

Poslaťod simko » Ned 13. Sep 2015 16:21:41

ifčopifčo píše:
Ja som nepísal o zelenom drese a o Tour, Peter sa podľa mňa musí zamerať na to v čom môže uspieť a čo cveng určite má a to sú monumety, pripravovať sa na Rio by znamenalo zlepšiť kopce a to by pravdepodobne išlo na úkor dynamiky čo sa vzhľadom k jedným pretekom bez veľkej histórie s minimálnymi šancami na úspech podľa mňa neoplatí. Ja chápem že pre športovú verejnosť ktorá cyklistiku až tak veľmi nesleduje sú OH vrcholom, ale v cyklistike IMHO to tak nie je. Nezabudnem ako v roku 2012 po jeho vystúpení na OH sa na Petra zniesla vlna kritiky, laici si mysleli že keď Sagan vyhral na Tour 3 etapy tak na OH musí uspieť. Inak profesionáli pretekajú na OH na ceste len v tomto miléniu.

ja som zas samozrejme nemyslel obetovat tomu celu sezonu. skor som myslel obetovat tomu cast sezony po P-R a mozno vypustit boj o zeleny dres na Tour. to ze ma nieco kratku historiu neznamena ze to nema prestiz. Strade Bianche sa zatial islo tusim 9 krat a uz sa o nom hovori ako o potencialnom siestom monumente resp. ze keby ma vacsiu dlzku mohol by to byt casom siesty monument. monumenty su sice krasne a cenne ale vidime ake tazke bude pre Peta uspiet. najvacsie sance mu ja osobne davam na RvV . na kazdom monumente je velmi siroky okruh favoritov ale dufam ze buduci rok sa nejaky podari myslim ze by z neho opadla ta tarcha nevyhrateho monumentu co visi nad nim. mozno by stalo za uvazenie sa zamerat niekedy nejaku sezonu na ardenske klasiky. so zameranim sa v priprave by mal na nich Peto rozhodne sancu. tak mne osobne je jedno ake ciele si Peto urci ja mu budem fandit na hociktorych pretekoch.
simko

Poslaťod ifčopifčo » Ned 13. Sep 2015 17:59:42

simko píše:ja som zas samozrejme nemyslel obetovat tomu celu sezonu. skor som myslel obetovat tomu cast sezony po P-R a mozno vypustit boj o zeleny dres na Tour. to ze ma nieco kratku historiu neznamena ze to nema prestiz. Strade Bianche sa zatial islo tusim 9 krat a uz sa o nom hovori ako o potencialnom siestom monumente resp. ze keby ma vacsiu dlzku mohol by to byt casom siesty monument. monumenty su sice krasne a cenne ale vidime ake tazke bude pre Peta uspiet. najvacsie sance mu ja osobne davam na RvV . na kazdom monumente je velmi siroky okruh favoritov ale dufam ze buduci rok sa nejaky podari myslim ze by z neho opadla ta tarcha nevyhrateho monumentu co visi nad nim. mozno by stalo za uvazenie sa zamerat niekedy nejaku sezonu na ardenske klasiky. so zameranim sa v priprave by mal na nich Peto rozhodne sancu. tak mne osobne je jedno ake ciele si Peto urci ja mu budem fandit na hociktorych pretekoch.

Problém vidím v tom že podľa mňa keby chcel uspieť v Riu musel by tomu obetovať oveľa viac ako len čas po P-R, trať v Riu je náročná a ak by Peter chcel držať krok s vrchármi musel by sa na to zamerať už v príprave pred sezónou a to sa mi vidí zbytočné.
Neviem o tom že Strade by malo byť 6 monumentom, monumenty sú monumentami hlavne pre svoju históriu, tu sú počty ročníkov
MSR - 106
RVV - 99
P-R - 113
L-B-L - 101
Lombardia - 109

Strade má podľa mňa ašpiráciu dostať sa do kalendára WT, Monumentom sa tak ľahko nestane.

Tu je profil Ria
https://keyassets.timeincuk.net/inspire ... rofile.jpg
ifčopifčo

Poslaťod Focus-Shimano » Ned 13. Sep 2015 20:07:48

ifčopifčo píše:
simko píše:ja som zas samozrejme nemyslel obetovat tomu celu sezonu. skor som myslel obetovat tomu cast sezony po P-R a mozno vypustit boj o zeleny dres na Tour. to ze ma nieco kratku historiu neznamena ze to nema prestiz. Strade Bianche sa zatial islo tusim 9 krat a uz sa o nom hovori ako o potencialnom siestom monumente resp. ze keby ma vacsiu dlzku mohol by to byt casom siesty monument. monumenty su sice krasne a cenne ale vidime ake tazke bude pre Peta uspiet. najvacsie sance mu ja osobne davam na RvV . na kazdom monumente je velmi siroky okruh favoritov ale dufam ze buduci rok sa nejaky podari myslim ze by z neho opadla ta tarcha nevyhrateho monumentu co visi nad nim. mozno by stalo za uvazenie sa zamerat niekedy nejaku sezonu na ardenske klasiky. so zameranim sa v priprave by mal na nich Peto rozhodne sancu. tak mne osobne je jedno ake ciele si Peto urci ja mu budem fandit na hociktorych pretekoch.

Problém vidím v tom že podľa mňa keby chcel uspieť v Riu musel by tomu obetovať oveľa viac ako len čas po P-R, trať v Riu je náročná a ak by Peter chcel držať krok s vrchármi musel by sa na to zamerať už v príprave pred sezónou a to sa mi vidí zbytočné.
Neviem o tom že Strade by malo byť 6 monumentom, monumenty sú monumentami hlavne pre svoju históriu, tu sú počty ročníkov
MSR - 106
RVV - 99
P-R - 113
L-B-L - 101
Lombardia - 109

Strade má podľa mňa ašpiráciu dostať sa do kalendára WT, Monumentom sa tak ľahko nestane.

Tu je profil Ria
https://keyassets.timeincuk.net/inspire ... rofile.jpg

Podla mna je zbytocne zamerat sa na OH su to bezvyznamne preteky ano su to OH ale Peter nech sa radsej sustredi na Flamsko a Roubaix to su dolezite preteky
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia