lukas píše:Už som to definitívne zistil. Peter Sagan nebude štartovať v Kanade. Pokračuje v individuálnom sústredení podľa pôvodného plánu.
rado píše:no neviem,neviem,ci je lepsi trening individualne,ako v pretekoch,navyse mohol brat body,hlavne ze ma pri sebe svoju krasku.
rado píše:no neviem,neviem,ci je lepsi trening individualne,ako v pretekoch,navyse mohol brat body,hlavne ze ma pri sebe svoju krasku.
motyliLET píše:Ohladom peta hlavne nechapem preco ho tak vela fanusikov tlaci do kazdych pretekov aby urobil body ? Naco body? O ms je davno rozhodnute a pre oh neviem ako to je lenze to nie je podstatne na vueltu isiel tiez po prestavke bez akychkolvek pretekov a ukazal ze formu ma, myslim ze to vo vysokych nadmorskych vyskach este vyladi nazbiera nejake cervene krvinky a na ms bude pripraveny ako ma byt ziaden stres peto vie co robi
simko píše:inak ten okruh na OH je riadne tazky. myslim ze ak Peto bude chciet uspiet alebo aspon mat sancu tak bude musiet tomu podriadit pripravu a asi aj dost schudnut lebo tento okruh je pre vrcharov.
ifčopifčo píše:simko píše:inak ten okruh na OH je riadne tazky. myslim ze ak Peto bude chciet uspiet alebo aspon mat sancu tak bude musiet tomu podriadit pripravu a asi aj dost schudnut lebo tento okruh je pre vrcharov.
Podľa mňa je nezmysel prispôsobovať prípravu Riu, OH nemajú v cyklistike taký cveng ako v iných športoch, budú tam len dvaja naši cyklisti, profil je nevyhovujúci, pravdepodobnosť úspechu podľa mňa mizivá.
simko píše:toto je podla mna relativne. co ma vacsi cveng. dalsi zeleny dres z TdF alebo OH? ano je zas pravda ze sanca na uspesnu Tour a zeleny dres je ovela vacsia kedze okruh na OH je taky aky je a je to 1-dnovy zavod. ale Tom Dumoulin napriklad povedal ze jeho hlavny ciel pre rok 2016 bude TT na OH kedze TdF je kazdy rok a OH su kazde styri. takze ja si myslim ze cveng urcite OH maju. navyse to ako Peto bojuje o zelene tricko, teda ze musi bojovat vo vela etapach ho podla mna obera o etapove vitazstva kedze vzdy ho porazi niekto cerstvejsi kto v tolkych koncovkach nebojoval. mozno by nebolo na skodu nejaky rok ten boj o zelene tricko vypustit.
ifčopifčo píše:
Ja som nepísal o zelenom drese a o Tour, Peter sa podľa mňa musí zamerať na to v čom môže uspieť a čo cveng určite má a to sú monumety, pripravovať sa na Rio by znamenalo zlepšiť kopce a to by pravdepodobne išlo na úkor dynamiky čo sa vzhľadom k jedným pretekom bez veľkej histórie s minimálnymi šancami na úspech podľa mňa neoplatí. Ja chápem že pre športovú verejnosť ktorá cyklistiku až tak veľmi nesleduje sú OH vrcholom, ale v cyklistike IMHO to tak nie je. Nezabudnem ako v roku 2012 po jeho vystúpení na OH sa na Petra zniesla vlna kritiky, laici si mysleli že keď Sagan vyhral na Tour 3 etapy tak na OH musí uspieť. Inak profesionáli pretekajú na OH na ceste len v tomto miléniu.
simko píše:ja som zas samozrejme nemyslel obetovat tomu celu sezonu. skor som myslel obetovat tomu cast sezony po P-R a mozno vypustit boj o zeleny dres na Tour. to ze ma nieco kratku historiu neznamena ze to nema prestiz. Strade Bianche sa zatial islo tusim 9 krat a uz sa o nom hovori ako o potencialnom siestom monumente resp. ze keby ma vacsiu dlzku mohol by to byt casom siesty monument. monumenty su sice krasne a cenne ale vidime ake tazke bude pre Peta uspiet. najvacsie sance mu ja osobne davam na RvV . na kazdom monumente je velmi siroky okruh favoritov ale dufam ze buduci rok sa nejaky podari myslim ze by z neho opadla ta tarcha nevyhrateho monumentu co visi nad nim. mozno by stalo za uvazenie sa zamerat niekedy nejaku sezonu na ardenske klasiky. so zameranim sa v priprave by mal na nich Peto rozhodne sancu. tak mne osobne je jedno ake ciele si Peto urci ja mu budem fandit na hociktorych pretekoch.
ifčopifčo píše:simko píše:ja som zas samozrejme nemyslel obetovat tomu celu sezonu. skor som myslel obetovat tomu cast sezony po P-R a mozno vypustit boj o zeleny dres na Tour. to ze ma nieco kratku historiu neznamena ze to nema prestiz. Strade Bianche sa zatial islo tusim 9 krat a uz sa o nom hovori ako o potencialnom siestom monumente resp. ze keby ma vacsiu dlzku mohol by to byt casom siesty monument. monumenty su sice krasne a cenne ale vidime ake tazke bude pre Peta uspiet. najvacsie sance mu ja osobne davam na RvV . na kazdom monumente je velmi siroky okruh favoritov ale dufam ze buduci rok sa nejaky podari myslim ze by z neho opadla ta tarcha nevyhrateho monumentu co visi nad nim. mozno by stalo za uvazenie sa zamerat niekedy nejaku sezonu na ardenske klasiky. so zameranim sa v priprave by mal na nich Peto rozhodne sancu. tak mne osobne je jedno ake ciele si Peto urci ja mu budem fandit na hociktorych pretekoch.
Problém vidím v tom že podľa mňa keby chcel uspieť v Riu musel by tomu obetovať oveľa viac ako len čas po P-R, trať v Riu je náročná a ak by Peter chcel držať krok s vrchármi musel by sa na to zamerať už v príprave pred sezónou a to sa mi vidí zbytočné.
Neviem o tom že Strade by malo byť 6 monumentom, monumenty sú monumentami hlavne pre svoju históriu, tu sú počty ročníkov
MSR - 106
RVV - 99
P-R - 113
L-B-L - 101
Lombardia - 109
Strade má podľa mňa ašpiráciu dostať sa do kalendára WT, Monumentom sa tak ľahko nestane.
Tu je profil Ria
https://keyassets.timeincuk.net/inspire ... rofile.jpg
Späť na Svetová cyklistika - sezóna
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 5 hostia