Fórum Cycling-Info.sk

slovenský portál o svetovej cestnej cyklistike

Tímy a cyklisti

Diskusia o najprestížnejších pretekoch aj Slovákoch v tímoch World Tour.

Re: Richard Virenque

Poslaťod bloy » Pia 13. Nov 2015 10:04:28

sportovec píše:Richard Virenque bol veľký bojovník a veľký sympaťák, tiež som mu stále fandil (asi aj s celým Francúzskom :) ) ... no ale nikdy tú TdF bohužiaľ nevyhral :| Tak ale dúfam, že si aspoň poriadne užil tie dva krátke dni v žltom + "celý život" v bodkovanom :lol:

A v súčasnosti si ho môžu užiť do sýta všetci, čo sledujú TDF na Eurosporte, kde je v každej reklamnej prestávke. :mrgreen:
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Kwiatkowski

Poslaťod berloq » Ned 15. Nov 2015 22:32:28

Viacerí z vás zvolili za sklamanie roka Kwiatkowskiho. Ono ani sa tomu nedivím, to označenie si možno zaslúži.

Sám som z tých, ktorí radšej vidia jazdiť pretekára vo forme po väčšinu sezóny. Lenže ono sa to ľahko rozpráva, my sme ho možno radšej videli, keď tvoril preteky a vybojoval na Ardenách tri pódia, ako keď sa dostal k víťazstvu pomerne šťastne a inak neukázal nič, lenže z jeho pohľadu to tak asi nebude... víťazstvo je víťazstvo a na veľkej klasike ako je Amstel sa rozhodne počíta.

Čo to vlastne je prekliatie dúhového dresu? Úplne by som to negeneralizoval do nejakej jednotnej podoby. Tento pojem sa tu zaviedol, po otrasnej Gilbertovej sezóne 2013. Áno, Belgičan bol v tej sezóne mizerný. Vybojoval jedno víťazstvo aj to na konci sezóny, väčšinu roka bol bez formy a keď ju už aspoň nejakú mal dúhový dres ho ďaleko nepustil. Takže či sa to dá hádzať na margo dúhového dresu je otázne, pretože fyzická pripravenosť na drese nezávisí. Jasným príkladom toho je Rui Costa a jeho rok v dúhovom. Tu si myslím, že ten mýtus toho dresu dosť platil, pretože na Costovu formu tej sezóny sa príliš namietať nedá. Tri druhé miesta v Algarve, dve druhé + celkove druhé na Nice, celkovo tretí v Romandii, víťaz Švajčiarska. Potom samozrejme nepodarená TdF, z ktorej však odstúpil kvôli chorobe. Na záver však znovu druhý v Kanade... takže áno tu ten dres smolu doniesol. Hlavne je to maják a vešiak pre ostatných cyklistov, takže nemá zďaleka voľnosť. Ale Kwiatkowského by sa dalo skôr zaradiť k tomu Gilbertovskému modelu "smoly".

Pri tom Kwiatek vôbec nezačal zle. Preteky za slnkom zahájil víťazstvom a aj keď v najťažších horách tam nestačil, vynahradzoval to aktivitou a útokmi. Vyhral Amstel, ďalšie dve klasiky boli sklamaním... Pretože minulá sezóna ukázala, že by sa mohol stať dominátorom týchto pretekov na dlhší čas. A ďalší priebeh sezóny to bola ťažká mizéria. Snáď jediný pretek, keď bol opäť vo forme boli MS, tam jazdil, zdalo sa, opäť s ľahkosťou. Uvidíme... na druhý rok prestupuje do tímu Sky. Tam to bude zrejme o inom... som zvedavý či pozná pojem Sky ako nebesá alebo ako čiernu dieru.
Po rovine neviem, do kopca nevládzem, z kopca sa bojím.
Obrázok užívateľa
berloq

Re: Tímy a cyklisti

Poslaťod majo » Ned 15. Nov 2015 23:43:25

prave dnes som si pozrel cely amstel lebo live som ho tento rok nevidel ale zima a trenazer mi tu moznost dali...to vitazstvo kwiatka bola podla mojho taka zdrava suhra okolnosti stastia a vole...cely den jazdil vpredu vzdy mal kolo seba niekoho so svojich a cely cas jeho kolegovia boli vzdy tam kde mali byt(hlavne tony martin) a ked dosli na zaverecny cauberg tak sice bojoval bol vpredu ale urcite nebol najsilnejsi...ked to roztocil gilbert s mathiusom(sorry neviem presne ako sa pise jeho meno a nexce sa mi to hladat) tak im len bezmocne pozeral na chrbaty nasledne sa nedokazal chytit ani valverdeho ale vdaka tomu ze ten si ich dorazol tak sa to vpredu dost pribrzdilo a ked vznikla ta cca 20 clenna skupina tak sa motal takmer na konci...nasledne niekolko nastupou kde sa vystrielali iny...jednak ti co nastupovali a jednak ti co reagovali a kwiatek sa zas len viezol a tu zrazu poslednych 200m a on to este skusil a podarilo sa...preco?...lebo bol v tomto momente bol najsilnejsi lebo ostatny co tam bojovali vidali v poslednych km viac energie a viac ten pretek na konci vytvorili...ale vyhral kwiatek a to sa pocita aj ked podla mna on sam mozno doteraz uplne presne nevie ako to je mozne
majo

Poslaťod ifčopifčo » Štv 19. Nov 2015 23:43:45

Aby sme preklenuli uhorkovú sezónu, pozrite si túto reláciu (tí ktorí ste to nevideli)
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 3-incycle/

podľa mňa veľmi dobre vedia čo hovoria, vidieť že cyklistike rozumejú, ako keby sme sa to rozprávali my na tomto fóre ;)
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod Focus-Shimano » Pia 20. Nov 2015 11:22:00

Neviem preco niekomu prekaze ked sa Tirreno a Paris-nice prekrivaju ved aj tak na oboch etapakoch sa predstavi cyklisticka spicka tento rok boli na Paris-Nice zo sprinterov Demare,Degenkolb,Kristoff,Greipel,Bouhanni,Matthews,Couqard a dalsi na celkove poradie Porte tusim Spilak,Thomas,Kwiatek.Na Tirrene boli sprinteri ako Sagan,Cav,Viviani mal sa tam predstavit Kittel ale zastavila ho choroba a na celkove Contador,Quintana,Pinot mal ist Froome ale bol chory.Takze fakt neviem preco to niekomu vadi na jednom podujati je viac dobrych spurterov na dalsom je zas viac dobrych jadzcov na celkove poradie a divak si moze vybrat tomu co sa paci viac Paris-Nice tak si ho zapne a toho koho bavi viac Tirreno-Adriatico tak si ho proste pozrie namiesto P-N.
Obrázok užívateľa
Focus-Shimano

Re: Tímy a cyklisti-Sagan a charakter

Poslaťod Miki » Ned 22. Nov 2015 16:56:07

Ked že je uhorková sezóna,tak chcem upozorniť na článok na cyclingweekly/prevzal aj cyclignews/pod názvom Sagan je jediný jazdec,ktorý má charakter,kde bývalý Taliansky jazdec Chiappucci,hodnotí dianie v peletóne, ako nudné a taktické a jediný Sagan vyčnieva a má charakter a aj silu niečo zmeniť.Viac na spomínaných portáloch.
Miki

Poslaťod elviska » Ned 22. Nov 2015 18:50:00

Miki píše:Ked že je uhorková sezóna,tak chcem upozorniť na článok na cyclingweekly/prevzal aj cyclignews/pod názvom Sagan je jediný jazdec,ktorý má charakter,kde bývalý Taliansky jazdec Chiappucci,hodnotí dianie v peletóne, ako nudné a taktické a jediný Sagan vyčnieva a má charakter a aj silu niečo zmeniť.Viac na spomínaných portáloch.

Ja som tiež čítala ten článok na cyclingweekly aj na cyclingnews. A súhlasím s Chiappuccim a ešte k tomu je Peter taký cyklistický zabávač. :) Má dačo v sebe, čo ostatní cyklisti nemajú, neviem to presne nazvať. Je svojský ale má v sebe takú hravosť, že cyklistika nie je pre neho len práca ale aj záľuba.
elviska

Poslaťod bloy » Ned 22. Nov 2015 19:16:30

Ja s týmto vôbec nesúhlasím. Chiappucci sa asi chcel zviditeľniť, pripomenúť, alebo chcel niečo "veľké" prehlásiť. Neodvážim sa hodnotiť Saganov charakter, na to ho vôbec nepoznám a neviem z čoho ho vyčítal Chiappucci. Ak má ale byť charakterom Sagana show, ktorú robí, tak to je pre mňa nielen poriadne málo, ale navyše je to dosť neprimeraný útok na ostatných pretekárov (a ak by to tak malo byť tak je to smutné, ale ja verím, že tam viacero jazdcov s charakterom je; a možno sú to často práve tí, ktorí sú v úzadí a ktorí nepotrebujú predvádzať rôzne gestá).
"“Byl jsem ze začátku takový méně průbojný a Cavendish mi radil, abych se nebál používat lokty a nikdy nikomu nic nedaroval." Petr Vakoč
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod elviska » Ned 22. Nov 2015 19:20:45

elviska píše:
Miki píše:Ked že je uhorková sezóna,tak chcem upozorniť na článok na cyclingweekly/prevzal aj cyclignews/pod názvom Sagan je jediný jazdec,ktorý má charakter,kde bývalý Taliansky jazdec Chiappucci,hodnotí dianie v peletóne, ako nudné a taktické a jediný Sagan vyčnieva a má charakter a aj silu niečo zmeniť.Viac na spomínaných portáloch.

Ja som tiež čítala ten článok na cyclingweekly aj na cyclingnews. A súhlasím s Chiappuccim a ešte k tomu je Peter taký cyklistický zabávač. :) Má dačo v sebe, čo ostatní cyklisti nemajú, neviem to presne nazvať. Je svojský ale má v sebe takú hravosť, že cyklistika nie je pre neho len práca ale aj záľuba.

Už som na to prišla bude to charizma človeka a nie charakter.
elviska

Poslaťod bloy » Ned 22. Nov 2015 19:23:58

To je pravda. Charizma sa Petrovi určite nedá uprieť.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod Pet » Ned 22. Nov 2015 19:29:44

Asi sa nešikovne vyjadril. Ja jeho vyjadrenie chápem ako charakter cyklistu a nie charakter osobnostný. To znamená , že preteká čestne, nešpekuluje, netaktizuje / preto aj toľko "len " druhých miest . V špurtoch
som nevidel u neho vyslovene blokáciu súpera. V tom ma sklamali mnohí / Cav, Štybar a naposledy aj Greipel /. A netaktizuje ako napr. naposledy Hagen na MS. Čiže ja to chápem ako cyklistický charakter a s tým súhlasím. Ako osobu ho je ťažko charakterizovať. Tu súhlas s Bloy-om. :|
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod bloy » Ned 22. Nov 2015 20:04:58

Ale to platí aj o iných, napríklad Greipel je podľa mňa tiež férový v šprintoch.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod MichalJ » Ned 22. Nov 2015 20:08:06

Určite myslel cyklistický, spomenul ešte aj Valverdeho a Contadora, názov článku trochu zavádza. A hovoril to v zmysle že dnešná cyklistika je plná papierov a čísiel (wattow a podobne predpokladám), že sú cyklisti už len stroje. Čo vlastne krásne ukazuje Froome, aj keď ako človek ťažko proti tomu niečo môže mať keď mu to prináša úspech. Ale áno, Sagan a Contador sú fakt ukážka tých čo stále ešte idú hlavne na pocit a neboja sa útočiť.
MichalJ

Poslaťod Pet » Ned 22. Nov 2015 21:23:46

bloy píše:Ale to platí aj o iných, napríklad Greipel je podľa mňa tiež férový v šprintoch.

https://www.youtube.com/watch?v=_TOaaVN4XBk
Ale sú aj horší :!:
Obrázok užívateľa
Pet

Poslaťod bloy » Ned 22. Nov 2015 21:32:16

Okrem Cava ma napadne Modolo a Bouhanni, ktorí bývajú dosť tvrdí v záveroch.

Tento šprint som nevidel, ale nemyslím, že by to Gorila spravil naschvál.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod elviska » Ned 22. Nov 2015 21:51:41

Dosť nebezpečný v záveroch zvykne byť aj Caleb Ewan . https://www.youtube.com/watch?v=lxjNADtngNI
elviska

Poslaťod Keram » Ned 22. Nov 2015 23:51:36

K tomu clanku. Ja viem ako to asi myslel. Peter je jedinecny a taky cyklista ako on uz na svete nie je. Suvisi to s tym jeho celym pristupom k sportu. Najlepsi priklad je asi tohtorocna Tour de France. Sagan nebavil len pocas cyklistiky ale aj v zakulisi. Aj ten jeho styl pretekania je taky charizmaticky. Nevyhral som etapu? Tak budem chodit do unikov kazdy den kym sa mi to nepodari :D Mozno to bolo zle formulovane ale Sagan sa v skutocnosti odlisuje od bezneho cyklistu a je jediny svojho druhu :D

P.S. Miesto TDF som mal povodne napisane Superstar :D To asi kvoli tomu ze to momentalne pozeram a potom pisem koniny :D
“That guy’s pretty unbeatable right now,” Cavendish said. “He’s a once-in-a-generation rider, for sure. He is super, super good. He’s making us all look like juniors, I think.”
Obrázok užívateľa
Keram

Poslaťod ifčopifčo » Str 25. Nov 2015 19:44:59

Pre tých ktorí to ešte nezaznamenali, Dimension Data získali WT licenciu a doplnili počet WT tímov na 18.
Fanúšik cyklistiky od roku 1972. Veľký fanúšik Petra Sagana, ktorý mu praje, aby vyhral každé preteky na ktoré nastúpi.
ifčopifčo

Poslaťod bloy » Štv 26. Nov 2015 8:58:25

Predpokladám, že to bol aj jeden z argumentov, ktorým presvedčili Cava.
Obrázok užívateľa
bloy

Poslaťod majo » Štv 26. Nov 2015 10:32:51

vzhladom na zostavu D.DATA urcite velmi dobra sprava pre vsetkych fanusikov cyklistiky
majo

PredchádzajúciĎalší

Späť na Svetová cyklistika - sezóna

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia